Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
A tápok biztosan nem a hosszú életet segÍtik.
Amit hallottam vese betegséget, cukorbetegség, epilepszia, egyiknek se tesz jót, de még a ráknak se. Én is veszek szárazat, és jó fajtát, oké benne van sok izületvédő meg tököm tudja májvédő, de nem tudom minek egy kutyának. Benne van máriatövis, mint ha tényleg tudnák hogy méregtelenÍteni kell a máját. Nem is értem...
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy csinálnak tartalmas tápot, tényleg minden benne van ami kell a kutyának, de sajnos nem csak az. A leg alapabb lenne, hogy a szénhidrát tartalmat elárulnák, mert azt kurvára minimalizálni kéne. Csak következtetni tudunk.Egyéb adalékokat feltüntetni. De az is lehet hogy a véleményemmel nem sokan vagyunk.
Az biztos hogy a kutyának nem búzaliszttel kevert húslisztre van szüksége, szerintem ezen nem veszünk össze -
Vesa
veterán
válasz
#89309696 #33497 üzenetére
Nem táp függő, ebben szinte biztos vagyok. Természetesen én sem f*sokkal etetek és láncon sem tartom őket, ez most kicsit úgy jött le, mintha ez lenne a különbség. Szomszéd hiper pedigrés, 1500Eurós kutyája is elpusztult 9évesen, pedig -gyerek híján szegénynak-, a kutyája volt a mindene. Máshol meg a sarki kutya is elvan 15 évig mindenféle maradékon. Vidéken nem ritka.
Elég nagy a különbség az ember és a kutya között élethossz tekintetében, de azt hozzá kell tenni, hogy az ember az általad említett életciklust alapvetően magának, pontosabban a tudományoknak köszönheti! Nem is oly régen még 40év volt a várható élettartam, egy 50éves már tisztes vénnek számított. Ezt nem az evolúció vitte fel 80-90évre, hanem a tudomámyos fejlődés (orvoslás, életkörülmények stb.)
-
törölt tag
Mindegyik 12-14 között volt, a mostani két öreg is 11 és 10 és egyáltalán nem akarnak nyugdíjba menni még.
Fullos tápot kaptak mindig, Acana, Orijen eleinte, utána N&D, Carnilove, TotW, konzervből TotW, Belcando, Real Nature. Jutalomfalatból Real Nature, Carnilove. Néha főztem nekik rizst, tojást, kaptak túrót, Activia joghurtot, alma-répa reszelve. Kell egy kis ipari szemét is nekik úgyhogy paradicsomos hering, sprotni konzervet is szoktam nekik venni, meg Győri édes háztartási kekszet.
Mást nem kaptak. 7 éves koruktól meg adtam nekik kúraszerűen a Vetri DMG-t vagy Plerasant (Vet-P-Im), amíg ezeket nem ismertem addig meg Immunovet, Béres Minera. Benti kutyák, nem éri őket szél, hideg, erózió, téli fűtés füstje, nem városban vannak. Télen ruhában sétálnak, rendszeres bundaápolás, karmok, séta közben sem esznek fel minden mocskot, szedek nekik fűszálat is ha kell, ortopéd fekhely. És a valagukat is kinyalom. Ha rosszul néz valamelyik már viszem dokihoz. Fullos gyógyszert kaptak, ha betegek voltak.
Gondolom a sok pici sokra megy elv, de valószínű a fajtájuk is tartósabb.Sok értelme nincs egyébként annak, hogy a kisebb 1-2 évet rá tud húzni, mert az is kevés. Ha 30 évet élnének a nagyok az valamiféle kompromisszum volna, de ez csak az élet szarsága semmi más, hogy szándékosan olyan fajokat köt szimbiózisba egymással évezredek alatt amik között ekkora szakadék van élethosszban. A farkas a tökéletes ragadozó, hogy a pics.ba tud felfordulni 10 éves kora előtt. Egy olyan hebrencs valami, mint a mi majom testünk meg elél 100-ig is. Az evolúció az tényleg ennyi. [link]
-
Vesa
veterán
válasz
#89309696 #33495 üzenetére
Nekem a Rottweiler pont 10évig élt, a Berni pásztor most 3 éves, de 8-10 körül mondja mindenki. A Dog mindössze 7évet élt. A Boxer 9 évesen ment el. A közepes méretű keverék nem tudom micsodám most 11éves de már süket és a korábbi séták felét bírja a lába (bár a kertben még vidáman szaladgál, csak sajnos nem hall semmit). Egyetlen kutyám élt 15évig, egy fekete-fehér Cocker Spániel még a 90-es években, mondjuk ő volt az egyetlen kistestű.
-
törölt tag
válasz
Essejó #33494 üzenetére
Mondjuk nekem kutyáim vannak
de a törzskönyves kaukázusiak semmivel se voltak rosszabbak a nem törzskönyves kuvasznál, sárhegyinél. A malamut majd kiderül mit fog produkálni.
Mondjuk ezeket a fajtákat annyira nem érinti a túltenyésztés így könnyű, a malamutot kicsit jobban. Az elterjedtebb fajtákat erősebben. -
Essejó
veterán
válasz
j.bravo #33493 üzenetére
Legutóbb a 6évesen limfómában elment Bullmasztif után Boxer párom lett. link A leányzót tavaly nyáron teljes hasüregi áttét miatt 10évesen el kellett engednünk.
A fiú februárban töltötte a 11-et. Idén márciusban wobbler szindrómát állapítottak meg nála, a kora miatt nem javasolt az operáció. Napi 2x-i gyógyszerrel viszont hozza a korának megfelelő viselkedést. A Perla a nagykönyvben leírt összes boxer betegséget elkapta a 10 éve alatt. Poker csak kenelköhögést, amit a leányzó sosem kapott el tőle. A különbség kettőjük közt, hogy Perla dédszülőkig vezetett pedigrés volt.
-
j.bravo
addikt
válasz
#89309696 #33491 üzenetére
Ezek is hozzájárulnak persze, de pl sógor szuka berni pasztora is már vénnek számított a kb tíz évével (rá kene kérdeznem a pontos evszamra), illetve más, jó minőségű kaján, jó körülmények között tartott nagyobb testűeknél is sok egy számjegyű megélt elettartamrol meselnek a kutyasuliban pl
Tudom, keverekeknel reménykedhetünk benne hogy a fajtaspecifikus negatívumok kevésbé jönnek ki. -
törölt tag
válasz
Essejó #33477 üzenetére
Itt annyi van, mint a rosseb. A macskás öregasszonyok kinthagyott macskatápjára özönlenek, meg szándékosan is etetik őket unalmukban, meg jajjcuki. Régebben mikor nem volt a kerítés sünbiztosra csinálva valamikor 3-4 is futkozott az udvarban. Szerencsére a kutyák nem bántják. Mindent feltúrnak, összeszarnak, kikaparnak, a kerítésre egyre nagyobb lyukat feszegetnek, olyan erővel nyomja fel a dróthálót, mint az állat.
Mivel mindig ugyanazokat láttam, eleinte összegyűjtöttem őket és ládában elvittem kocsival a település másik végébe valamikor egyszerre ötöt is aztán kiengedtem őket, kínlódjanak velük az ottani lakosok.
1-2 hét nyugalom volt is, de mindig jöttek lassan újabbak, ilyenkor ősszel pláne mert élelmet keresnek és erőszakosak, a kinthagyott macskatápra messziről jönnek. Végül megcsináltam körbe a kerítést az lett a megfelelő megoldás, azóta nincsenek nálam, de szoktam hallani, hogy az odébb lévő házaknál ugatják más kutyák úgyhogy léteznek ugyanúgy, csak már a megfelelő helyen nem nálam. -
törölt tag
válasz
j.bravo #33487 üzenetére
Szerintem semmi köze a termetnek ehhez, csak valami rontja az általános statisztikát róla. Pl. a túletetés, nagytestű ízülete kényesebb a nagyobb súlyra, előbb elviszi -> rosszabb statisztika a nagytestűre. Drágább ellátni, alacsonyabb minőségű életmód -> rosszabb statisztika a nagytestűre. Van egy érzésem, hogy a tenyésztett - keveréknél is hasonló áll fenn.
-
Ispy
veterán
Azt mondták közepes termetű lesz 20kg körül, de ami felette van azt visszaveszik.
-
Micsurin
nagyúr
Nekünk a kis vakarcs havanese is állandóan enne, egyszer átfogom forgatni hova teszi a kaját mert amennyit megenne egyszerűen nem férhet el benne. Nem férges halál egészséges de a saját adagja után konkrétan éhesen tud tekingetni mindenre ami ehető.
Ennek persze nassoltatás a következménye de istenem... az öreg se hízott el vannak mozgatva.--------
Szerintem lehet ez volt az utolsó zsák Brit tápunk na nem a minőség miatt, csak az online tanév miatt állandóan itthon vagyok vagy én vagy a 24/48 miatt faterom is és állandóan kapnak valami húsos csont levest, lassan inkább tápos levest esznek mint sem leveses tápot.
-
j.bravo
addikt
A kép alapján cuki
Ha a testéhez képest nagyon nagy a mancsa, akkor számítsatok nagyobb termetre. A menhelyen nem saccolták meg, hogy "kifejlett korában várhatóan közepes testű" vagy ilyesmi?
Mondjuk nekünk az elhozásakor kb 4 hónapos Negro-ra azt mondták, közepes, esetleg nagy testű lesz, ehhez képest nem óriás, de klasszikus nagy testű: jól megtermett kan magyar/német vizslánál nagyobb (mondjuk weimari vizsla méret kb), és nem dagi, nem sovány, így 38kg. A mancsa mondjuk kölyökként is jó nagy voltHogy mindig enne, illetve hogy sokat szimatol, az szerintem fajtától vagy a keverék összetevőitől függetlenül normális.
-
Ispy
veterán
2 hónapja vagyunk kutyások, egy menhelyes kölyköt fogadtunk be, valami kopó lehet, mert mindig a földön az orra. Milyen fajta lehet benne szerintetek?
És vajon mekkora lesz? Gondolom nagy, mert mindig enne.
-
Essejó
veterán
Póker tegnap éjjel hozott egy focit a kertből. link
-
Vesa
veterán
válasz
arcsin #33472 üzenetére
Szívesen!
Különleges eljárás akkor kell, ha a kidobandó valami veszélyes hulladéknak minősül. A gyógyszerben pl. mérgező anyagok és más olyan molekulák lehetnek, melyek bomlás közben kikerülve a természetbe, környezetkárosító hatással bírnak, illetve bekerülhetnek a táplálékláncba is. Más anyagok gyúlékonyak, vagy egyéb veszély miatt nem dobhatók kommunálisba. Kutyatápnál egyik sem áll fenn. -
arcsin
senior tag
sziasztok!
Párom édesanyjánál elpusztult a kutya 1éve kb. Maradt rajtuk rengeteg jutalomfalat, ami lejárt(van ami több éve lejárt, csak most "került elő"). Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket hova kell vinni leadni? Úgy mint pld a lejárt gyógyszereket a gyógyszertárban beveszik, kezelik. -
jézusom
addikt
Ez egyértelmű. Olyan még nem volt hogy a száraz táp megromlott volna, pedig igen csak tápanyag dús, tehát rohadnia, vagy avasodnia stb kéne. Ki tudja mivel tartósÍtanak. Az Íz fokozókról nem is beszélve. Utána lehet nézni a hús Ízt mivel érik el, és mit okoz...
Egyébként azt nem tartom feltétlenül rossznak, hogy belsőségeket meg bőrt bele darálnak, kell a kollagén.
[link] -
Vesa
veterán
válasz
jézusom #33466 üzenetére
A tápokba jellemzően olyan hús/nyesedék jut, amit emberi felhasználásra már nem tudtak feldolgozni (még virslibe darálni sem). Mivel a húsok nyers eltarthatósága nagyon rövid, élnék a gyanúperrel, hogy az egyszer már feldolgozott húsmaradványokat valamivel még kezelik, hogy a tápgyártóhoz eljutva még feldolgozható maradjon. Jó lenne ismerni a teljes gyártási folyamatot onnantól, hogy az állatot levágják a vágóhídon, mert csak így kapnánk képet arról, mi is van valójában a zsákokra írt szöveg/összetevők mögött!
Az mondjuk gondolom nem véletlen, hogy a legnagyobb multi élelmiszergyártó konglomerátumok szinte mindegyikéne van saját állateledeles cége is, nyilván a felhasnzált nyersanyag feldolgozásának maximalizálása miatt (értsd: amit eddig kidobtak, azt még el lehessen adni állateledelként).
-
Essejó
veterán
válasz
jézusom #33464 üzenetére
Tudod az a vicces, hogy nem egy olyan kutyával találkoztam már aki a csirkés táptól szétvakarta magát, viszont a nyers csirkét kétpofára eszi, és 0 allergiás reakció. Továbbmegyek, kissebbik keresztlányom fehér zsebkutyája ükszülőkig vezetett pedigrés. Papírja van róla, hogy mindenféle állati fehérjére allergiás, rovar fehérjéből készített tápot ehetett csak. Nos kiderült, hogy a nyers, piacon vett csirkemell filétől kutya baja.
-
jézusom
addikt
-
törölt tag
Az egyik öreg ami egész életében betegeskedett, meg allergiás is stb. Lefogyott meg nem akar annyit se enni már. Fogai is le vannak kopva, mert rengeteget vakarózott.
Voltam dokinál, igazából csinálni semmit nem lehet vele.Lenne értelme, hogy neki külön tápot adok? Most Cibaut meg N&D-t kapnak, de akkor neki vennék Orijen 6 Fish-t. Annak jóval nagyobb tápértéke van, ha keveset is eszik és pici, puha szemei vannak. Régen is adtam neki ilyet (6-7 éve), mikor még nem 30 ezer volt egy zsákkal.
Vagy túlterhelem a 38% fehérjével? Esetleg az N&D pumpkin ocean-nek amit kapnak most is, van small dog verziója nagyon pici tápszemmel, nyelheti egészben akár. -
szotyika77
aktív tag
válasz
monti0222w #33460 üzenetére
Köszönöm ha megnézed, privátba írsz majd hogy miújság vele?
-
monti0222w
addikt
válasz
szotyika77 #33449 üzenetére
Nekem még azt hiszem megvan a Zénó fém táp tárolója, holnap ránézzek milyen állapotban van és refferálok róla.
-
Kobe
veterán
válasz
szotyika77 #33455 üzenetére
Vatera, jofogas. Regi nagyobb meretu katonai loszertarto doboz, csatos.
Lehet kicsit rendbe kell rakni de azt nem nyitja ki :D
Eleg massziv, ismeros pl hangfalakat epitett belole -
Vesa
veterán
válasz
Ipari termékeknél lehetne szétnézni
pl.
Fém Hulladéktárolók
Fém HordókEgy ilyenen én is elgondolkodom...
-
törölt tag
válasz
Elmész egy rozsdamentes eszközöket gyártó céghez és megcsinálják olyanra amilyenre szeretnéd. Nem lesz olcsó, de lesz.
Mi náluk szoktunk csináltatni egyedi tartályokat pl. [link] Mondjuk azok fél milliós tételek alsó hangon.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Mi erre a célra 4 giga befőttest (azt a tipikus nagy kovászos készítőt
) használunk, a kulakok gumicsészések ergo légmentesen zárnak.
---
Kis tökmag teljesen rendbe jött szinte nem látni a varrat helyét sem már. Pont olyan jó kedvű és kedvesen akaratos mint előtte semmit sem változott a természete talán egy picit higgadtabb nem akar állandóan rágni minket és jobban fegyelmezhető, érdekes.
-
j.bravo
addikt
válasz
szotyika77 #33453 üzenetére
az jutott eszembe hogy meg kell nézni, alul is teljes fém-e, vagy van egy műanyag betét edény, és alul csak merevítő pálcák vannak. Ha csak az esztétikum miatt kell fém akkor mindegy, de ha más okból, akkor azért erről meg kell győződni vásárlás előtt
Olcsó, az mondjuk nem lesz. -
szotyika77
aktív tag
válasz
j.bravo #33452 üzenetére
Nem is rossz ötlet.
A garázsban tartom a tápot, oda pedig nem sok bejárása van nélkülem a kutyának, így hálistennek ez a veszély nem fenyeget, hogy kinyissa.
Bár elég okos, mert a múltkor a lakatot leszedte a kenelajtójáról, és kiengedte magát, csodálkoztam is mikor szembejött velem a kertbe -
j.bravo
addikt
válasz
szotyika77 #33449 üzenetére
Rozsdamentes acél, pedálos-fedeles kuka?
(bár, ha elég okos a kutya, megtanulja kinyitni a pedállal)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Időjárás topik
- Androidos tablet topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- További aktív témák...
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest