Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Nnnah, becsiliztem trinidad skorpioból készült szósszal egy marék ringlót és szétszórtam. Kíváncsian várom az eredményt
-
törölt tag
Petsafe kutyaajtóba lehet kapni a belső nyíló átlátszó részt? Az egész ajtó UV álló műanyag, mert azzal semmi gond nincs, a nyíló átlátszós része viszont egy nyár alatt besárgult és bepókhálósodott, majd reggel a kutya vitte magával. Lehetetlen megragasztani, morzsalékokban törik szét. Ez a kemény műanyag ajtó, nem a hajlékony. Az ajtó többi része tökéletes.
Most komolyan megint egy komplett ajtót kellene venni? Mert akkor felejtő, vágok ki linóleumot és az lesz az új ajtójuk akkor. -
hentes555
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Azt az ebookot szívesen elokvasnám, biztosan nagyon sokat tudnék tanulni belőle
És ti hogy tanítottátok meg, hogy ha valami olyat vesz a szájába, amit nem kellene, akkor azt kiköpje?
-
Vesa
veterán
válasz
hentes555 #32145 üzenetére
"Nem harapdál erősen, mikor ki van engedve, csak beveszi a szájába az ember kezét."
Ez teljesen természetes, mivel a kutya elsősorban a szájával érintkezik a külvilággal. Már az alomban is ezt csinálják ha megfigyeled, harapdálják egymás nyakát, lábát, de ott az anya lerendezi, ha már erősen harap, illetve a társak is visítanak, ha fájdalmat éreznek, így tanulja meg, meddig mehet el a játékban. Mivel más fogalma nincs a világról, az emberrel is így próbál "kommunikálni", harapdálva játszik. Neked kell tehát megszabni, meddig mehet el, mert ebből tanulja meg, hogy mi az ami már embernél nem fér bele! Az pedig minden körülmények között kizárt, hogy rád morogjon! Ezt azonnal és nagyon határozottan le kell rendezni!
-
jézusom
addikt
válasz
hentes555 #32145 üzenetére
Nem elengedhetetlen a suli, ha képes vagy "ráhangolódni" a tanítás módszerére. El kell olvasni pár könyvet, és következetesen szépen felállítani a szabályokat, aztán betartatni
Amikor hozzám került a nagyobbik kutya, a kennelbe nem tudtam bezavarni, most odaállok mellé jelzésképpen és magától bemegy
És akkor rohadtul el voltam keseredve, hogy ezzel a kutyával nem bírok majd soha
A könyvekben, youtube videókban benne van ugyan az mint a kutyasuliban, aki akarja onnan is megtanulhatja, csak ugyebár sok hülyeség is van, amiből ki kell hámozni a jót.
Ha kifejezetten a játék elvétel miatt kap oda, azt nem engedném. Csak amikor te odarakod a kezed és úgy szeretetből harapdál, ezt a különbséget fel lehet ismerni.
Ha gondolod tudok küldeni ebookot.
-
hentes555
senior tag
válasz
jézusom #32144 üzenetére
Köszi a választ!
Nem harapdál erősen, mikor ki van engedve, csak beveszi a szájába az ember kezét.
Igazából sokszor vettem már el tőle a játékát annak ellenére is hogy odakapott, nem hagytam magam, de mikor odakap sem erősen csinálja amúgy, nem sebez ki. Sajnos kutyasulira nincs pénz.
De még megpróbálom megnevelni, muszáj valamit tenni vele, pont emiatt a mérgezett cuccos dolog miatt. -
Dorian
félisten
Nálunk most a 17 hónapos gyerek harap 🙄
Ha vmit nagyon sérelmez, odahúzza a kezével az elérhető testrészt és izomból beleharap. 😳 Tegnap is babaúszáson a másik gyereknek oda kellett volna adnia őneki a labdát, nem akarta, erre megharapta a lábujját, tök ciki volt. Hiába, két kutya közt nevelkedik 😆
De bölcsibe nehezebb bekerülni, mint kutyasuliba 😆 -
jézusom
addikt
válasz
hentes555 #32141 üzenetére
Kutyasuli!
Ilyen egyszerűen nem megengedhető. A kutyától bárhol bármikor el kell tudni venni a kaját, vagy játékot, és nem moroghat a gazdira.
Szép is lenne ha megyünk sétálni föleszi a mérgezett cuccot, és nem tudom elvenni tőle. Vagy itthon megenné a pénztárcámát, miközben nézem mert nem tudok mit csinálni.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Áprilisban barátnőmék hoztak el egy kiskutyát menhelyről, vele kapcsolatban írok, kérdezek itt. Először is, ő egy közepes termetűnek kinéző, most 7 hónapos keverék kan kutyus. Elég nehezen indult szegénynek az új otthon, mert mint kiderült, a menhelyen már elkapta a parvo-t, pont mielőtt elhoztuk, de jópár doki látogatás után szerencsére még köztünk lehet, az orvos is azt mondta, hogy nagy csoda, hogy túlélte.
Na de a probléma, hogy túl durván játszik. Amikor kiengedjük a kenelből, mindig elkezd rohangálni és ráugrál az emberekre. Kivéve mamára, érdekes, hogy hozzá mindig nagyon óvatosan megy oda, de nem is baj, mert szegény már 86 éves, csontritkulásos, bottal is alig-alig jár, csak durva, hogy hozzá sosem ment még durván oda. Az ugrálás mellett jobban idegesít, hogy megsimogatni jóformán nem lehet, mert bárki hozzáérne, mindig beveszi a szájába az ember kezét. Nem agresszívnak látom, inkább csak rágcsálva csinálja, nem erősen. Pedig van neki jópár játéka, labdák, ruha, cipő, őzláb, amiket rághatna az ember kezén kívül.
Ezekről hogy szoktathatom le?
Illetve ami még nagyobb baj, hogy nem tudunk elvenni tőle semmit és néha nem szófogadó. Például ha felkap valamit a földön, amivel nem szeretnénk, hogy játszon, egyszerűen nem lehet elvenni tőle. Ha odamegy hozzá valaki, hogy elvegye tőle ami épp nála van, akkor két lehetőség van: vagy morog és ha ennek ellenére odanyúl az ember, akkor utánakap a kezének, vagy egyszerűen elszalad vele. Ilyenkor a hivószavakra sem reagál abszolút.
Ezeket hogy nevelhetem ki belőle, hogy morogjon az emberre és hogy el tudjam venni tőle, amit szeretnék?Róla van szó, ahol egyébként pont a fentebb leírt dolgot produkálja
-
j.bravo
addikt
válasz
Fitzgerald #32135 üzenetére
Úgy tűnik, ez majdhogynem normális
A kicsi, alig 13 kilós kutya úgy menekül a kádból mintha halálfélelme lenne, alig tudjuk megfogni, pedig nyugtatgatjuk, etetgetjük, de ilyenkor még a kaja se érdekli.
Tóban, patakban pedig nagy boldogsággal fürdik, úszik, igazi vízipatkány.
Franc se érti, de úgy tűnik több kutya van ezzel így, mintsem fordítva.
-
vendingo
veterán
válasz
Az én kutyám imádja a vizet. A befagyott tó kiolvadt részén is belemegy az 1 fokos vízbe, fürdik a jégkásába, nyáron ki se lehet robbantani a patakból, minden nap viszem úsztatni, addig is fárasztja magát, de ha itthon engedek neki vizet egy gyerekfürdetőkádba, és beleteszem, akkor bemenekül a kutyaházba és fél napig kerül. Slaggtól is fél, illetve azt se szereti, ha nedves ronggyal símogatom. Fene se érti.
A patak többnyire tiszta, de néha ha nagyon felkavarja, akkor mocsárszagú a kutya, de legalább nem koszos.
Próbáld meg pataknál, tóban fürdetni.A tacskómban nagyon dolgoztak az ösztönök, dögbe, szarba és minden hasonló dologban meghempergőzött. A vízet csak a táljában tűrte meg, csepergő esőben se dugta ki az orrát, még ködös időben se szeretett kimenni, viszont muszáj volt fürdetni az undorító szagok miatt, amiket hazahozott. Úgy oldottuk meg, hogy pórázánál fogva odakötöttük a csaphoz a fürdőben, valaki lefogta, és gyorsan lezuhanyoztuk.
-
jézusom
addikt
válasz
Én kint próbálom a kicsi szoktatni mert kaptam egy szüretelő kádat. Először is csak 5cm vizet rakok bele, és nem erőszakkal rakom bele, semmi értelme. Beledobálom a játékait, magától próbál belemenni, ekkor ott nyüszög mert a magas peremtől nem tud bemászni, felemelem de közben fosik azért
felszedi a játékát azonnal ugrik kifele
most építek valami lepcsőt hogy magától be tudjon menni, aztán majd a vízszintet viszem feljebb.
-
Fitzgerald
veterán
Fürdetéstől rettegő kutyát hogy fürdetitek? Van egy befogadott 12 éves spitz keverék, sokkot kap ha fürdeni kell.
Próbáltam szoktatni a vízhez, kinyitom a csapot hogy hallja, berakom a kádba, először csak kézzel locsolom, nyugtatgatom, stb.
Abban a pillanatban ahogy berakom a kádba, leblokkol. Amikor elkezdem fürdetni, akkor egy ideig tűri, aztán elkezd figyelmeztető jelleggel harapdálni, végül kiugrik, megrázza magát és utána leül valahova és csak néz a semmibe vagy fél óráig, mire magához tér. Egyébként nagy szája van, a 4x akkora kutyáknak is nekiugrana ha nem lenne pórázon. Csak akkor nincs, amikor fürdeni kell.
Most már ha bemegyek a fürdőbe és leülök a kád szélére, még akkor sem lehet becsalni, ha a kedvenc falatból van egy zacskónyi a kezemben. Megáll a fürdő előtt, néz rám gyanúsan, aztán visszamegy a szobába. -
philoxenia
MODERÁTOR
Díszalmát szeretem mikor már nem keserű, csak savanykás. Szilvából még a beszterceit se... csak pálinkának...
Amúgy, ha nincs más lehetőség, le kell rázni a termést és összegereblyézni, meg persze azonnal tiltani, ha látod, hogy enné.
Anno volt nagy eperfánk, azt a kacsák baromira ették volna, de berúgtak volna tőle, így naponta reggel-este lerázni és összeszedni kellett, hogy ne nagyon találjanak. -
Vesa
veterán
válasz
philoxenia #32131 üzenetére
A vérszilva inkább díszfa, a termése ugyan kis mennyiségben ehető, de már az is hasmenést okoz, mindezt embernél. Kutyánál még ennyire sem szerencsés, főleg, mert a hülyéje addig eszi amíg fel nem robban tőle. Jobb megelőzni a problémákat...
-
Dorian
félisten
válasz
philoxenia #32131 üzenetére
Ja, sajnáljuk. Az említett kutyám pont tegnap este kellett az állatorvosi ügyeletre vinni, mert olyan szarul lett ettől. Bélgyulladás és társai.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Azt a kis ződ gyümőcsöt is sajnáljátok a kutyiktól?
-
-
omfgk
veterán
válasz
Dorian #32124 üzenetére
Pálinkát főznék.Saját fáról hullik a cucc vagy a szomszédéról?
Ha szomszédé akkor az átlógó vackokat visszanyírnám a kerítés vonalában.
Ha saját akkor a már megtermett gyümölcstől a fent említett módon szabadulnék meg. A fától meg a kandalló segítségével.A kutyák leszoktatni erről nehezebb lesz, mint a fent említett módszerek.
Vagy csak időben le kell szedni mindent. -
Dorian
félisten
Ti mit csinálnátok?
Nemrég költözünk kertes házba. A hülye kutya meg magostól zabálja a lehulló éretlen meg érett ringlót, cseresznyét, rohadt almát, mindent. Aztán persze folyamatosan fosik. Gondolom a gyomrának se jó. -
Anubris
őstag
Persze, sőt pont a héten kezdett el járni a kutyaoktató is hozzá, 3szor volt, napi 1 órát a héten vele.
Van kutyatársa is, igaz idős már, de még sincs egyedül..
Örökbefogadott kutya, másfél hónapja van itt, eleinte nem volt ilyen rossz. Pedig a menhelyen kétlem, hogy többet foglalkoztak volna vele.Most vettem ilyen műanyaggal bevont fém kerítés elemet, lefedem a kennelt, mert múltkor mikor bezártam megpróbált kiugrani.
Aztán este el lesznek zárva. A másik kutya kis korától kezdve így volt szoktatva, nem akartuk kinn hagyni, nem is csak a rágás, hanem féltünk a mérgezéstől vagy hogy valaki bántaná. -
Vesa
veterán
válasz
Anubris #32120 üzenetére
Jársz vele sétálni napi szinten? Mert ha lefárad, sokkal kevésbé fog rágni. Ha egyedül van, unja magát és tele van energiával, akkor elkezdi szórakoztatni magát. Ha nem tudod vinni sėtálni, akkor lekerítesz neki egy olyan részt, ahol különösebb kárt nem tehet semmiben. Mást nem nagyon tudsz tenni, amíg rághatnékja van.
-
blu79
addikt
válasz
Anubris #32120 üzenetére
Le kell foglalni őket, fárasztani agyilag , fizikailag.. nalunk is rág a németjuhász.... de kerti bútort kocsit stb bekenhagyja , az udvaron amugy csak a játekai vannak kint ... egy pár cipő meg egy papucs amit rághat , fadarb... pl lehet fát adni neki főleg cseresznyét kérgestől...
De pl csilit rakhatsz arra mit nem akarod hogy rágjon -
Anubris
őstag
válasz
jézusom #32119 üzenetére
Van 5 játéka, mit tudnék még neki biztosítani?
Reggel 4 vagy 5-kor felkel és kurvára unatkozik 7-ig amíg ki nem megy hozzá az ember. Pedig ketten vannak és nincsenek is elzárva a kennelbe.
De most ez megváltozik, holnap elmegyek veszek fémhálót amivel lefedem a kennel tetejét, és estétől reggelig el lesznek zárva.
A másik kutya is mikor kicsi volt, rágott, persze megértem, az összes tuja másfél méterig le volt rágva, kiásva az összes virághagyma stb, nah de a kocsi...Most, hogy lecsesztem (nem bántottam), 15 perccel később látom, hogy a rendszámtáblát rágja, szándékosan bosszúból, hogy most én leszidtam....
-
jézusom
addikt
válasz
Anubris #32118 üzenetére
Inkább biztosítani kell neki valamit, amit rághat. Ne akard megmondani neki, hogy nem rághat semmit, rágni fog hidd el! Vagy a foga miatt, vagy valamiért, de ez az igénye, biztosítani kell neki, ha nagyon érdekel vidd orvoshoz! Ezzel egy időben mondjuk használhatsz rágás ellen valamit, de nem tudom mi lehet az, mert a kocsimat nem kenném be erőspistával
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Ma kiakasztott az egyik kutyám.
Már 1 év 8 hónapos, de folyton rág, ráadásul rohadt éles fogai vannak és a játékokat pillanatok alatt szétszedi. De sajnos nem is elégszik meg velük és ma nem elég hogy a napágy betétet darabokra szedte, de most vettem észre hogy a kocsim oldalsó küszöbéből is kiharapott egy darabot.....Van olyan spray ami tényleg működőképes és kedvét szegi a kutyának a tárgy rágásától?
-
omfgk
veterán
válasz
#89309696 #32110 üzenetére
Én eddig nem találtam olyan szert ami hosszabb távon (akár 2 hétig is) védené a kutyát a szúnyogoktól.
Elég csak belegondolni abba ,hogy nálunk embereknél mennyi spray-t is kell magunkra fújnunk mostanában ahhoz ,hogy tényleg ne legyenek szúnyogcsípések.
5-6 óra és a nagyja elillan.Kullancsoknál más a helyzet. Kell nekik 6-8 óra, ami idő alatt tud hatni a vegyszer. A szúnyognak elég 20 másodperc.
Ha lenne olyan szer ami védené a kutyát hetekig az valószínűleg már a kutyának se tenne jót. -
törölt tag
Hali.
Öreg kutya már nem akar minden alkalommal sétálni jönni, nem fáj semmije, egyszerűen nincs kedve hozzá. Ha sokat hívogatom akkor azért jön. Meg egyre kevesebbet akar menni is, ha már elvégzi dolgát kicsit még megy és indulni akar haza, egyre ritkábban megy tovább. Hagyjam otthon ilyenkor vagy vigyem magammal mindenképp?
A másik, a csepegtetős szarok nálatok használnak szúnyogra és szarvaslégyre? Kipróbáltam már több márkásat is, mindegyik riasztó hatású a szúnyogokra, szarvaslegyekre ehhez képest mindegyiknél rárepülnek a kutyára és megcsípik. Kullancs és bolha ellen jól működnek, a kullancs ha a szőrén mászik akkor sietve leugrik róla úgyhogy azokra tényleg hat, a többi viszont eddig hatalmas kamunak tűnik.
-
Dorian
félisten
válasz
j.bravo #32108 üzenetére
Miután egyszer már a francia bulldogom után kellett ugranom a Dunába (szerencsére szeptember vége volt), vettem neki egy ilyen mellényt. De aztán 1x 2x volt csak rajta, mert utál vízbe menni. Arra jó, hogy fenn tartsa, és kikapálózik. De ez sztem inkább elől emeli meg, mint hátul, bulldog révén nekünk erre is volt szükségünk.
-
j.bravo
addikt
Ismertek, próbáltatok már kutyának való "mentőmellényt", de még inkább úszástanulást segítő hámot?
A kicsi (13kg) kutya szépen úszik, négy lábbal, pedig neki alig-alig van úszóhártyája.
A nagyobbik (37kg) kutya (is) imádja a vizet (tavat-folyót-kádat egyaránt), de valamiért csak a mellső lábait használja, a hátsót alig-alig, ezért a feneke lesüllyed. Amint megérzi hogy leér a lába, le is teszi, ami nem lenne baj, de amikor mélyül a víz, akkor sem használja (eléggé) a hátsó lábait. Pedig jól látható úszóhártya is van az ujjai között.
Persze mivel a feneke lesüllyed, a törzse szögben áll, nem vízszintes, ettől a mellső lábak mozgatása is kevésbé hatékony, ergo mintha kapálózna velük, "fuldokolna", amitől jobban elfárad mintha rendesen úszna.
Próbáltuk megemelni a hasát, amíg elkezd taposni a hátsó lábával is, de nem nagyon könnyű hozzáférni. A mellső lábaival meg persze (akaratlanul) összekarmol ha a kapálózó mancsa útjába kerülünk.Segíthet-e olyan hám, ami megkönnyíti a felszínen maradnia, illetve hátul kissé jobban megemeli, mint elöl?
A vízitúrás mentőmellényhez hasonló, zártcellás szivacs cuccra gondolok.Ha próbáltatok már ilyet, meséljétek el kérlek, hogy vált be!
-
Vesa
veterán
válasz
bajnokpityu #32105 üzenetére
Jártam a Rotival őrző-védő kiképzésre, bár csak alap szinten, nem volt kifejezett munkakutya. Már ott is erre tanították és a kiképző mesélte, milyen kutyákat képzenek és hogyan, rendőrségnek is dolgozott egy időben.
De recept az nincs, mert adott feladatra képeznek kutyát. Ha mondjuk telephelyet kell őrizni, ahol több portás is van, akkor értelemszerűen más a módi, de utcáról akkor sem lesz "kulcsa" senkinek a kutyához...szép is lenne! -
monti0222w
addikt
Igazad van, de a fent említett fajta, de van több faj pl: sarplalinac, kangal, stb. akiket még tanítani se kell erre, a vérükbe, génjeikbe ivódott az évszázadok során.
Vagy vegyük a spanyol Alano-t, a föld nagy része nem is hallott a fajtáról több ezer éves pásztor kutya, náluk is tanítás nélkül müködik az idegenekkel szembeni bizalmatlanság, megk{zelíthetetlenség. -
Vesa
veterán
válasz
monti0222w #32102 üzenetére
Ha jó kiképzést kapott, akkor senkit nem enged magához, akármilyen szakember legyen is az! Éppen ez a lényege az egésznek, ha ezt nem lehetne beléjük nevelni, akkor értelmét vesztené az őrző-védő kiképzés. Arra tanítják őket, hogy egyetlen gazda van akinek engedelmeskedhet.
-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia #32101 üzenetére
Az akkor nagyon kevés embert jelent a földön aki úgy ért a kutyákhoz! Azt megnézném, mivel még mindig van pásztorkodás, hogy a dolgozó (őrködő) pásztorkutyákkal mi lenne az eredmény!
Pl: két káj ellen megnézném hogy mi lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest