Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16501) King Unique válasza Hegyirabló (#16500) üzenetére


King Unique
titán

Akár lehet állandóan gépre dugva is, bár vannak olyan alaplapok, ahol a default BIOS beállítás miatt, bootolásnál a külső vinyó bekavar, arról akarja indítani a rendszert stb. Illetve, ha nem használod, de rá van dugva, akkor is áram alatt lesz, felpörgeti/ leállítja, fejet parkolja stb., szal hosszútávon élettartamára kicsit kihathat.
Géppel együtt is le lehet állítani, de főleg 2,5 colosoknál célszerűbb előtte szoftveresen leválasztani és kihúzni. A folyamatos "rajtahagyás" inkább 3,5 colos külsőknél praktikusabb, amiken van a házon be-ki kapcsoló, így, ha nem használod, elég ott kilőni, áramtalanítani.
" hogy USB 3.0-át bírja-e?" - ?? USB 3.0 is szabványos, attól, h rádugsz a portra egy 2.0-ás külső vinyót, még nem fog benne kárt tenni, sőt jobb is neki a 3.0 port a stabilabb áramellátás miatt.
3.0 adatátvitel meg nyilván interfész mellett a HDD-től függ, az mit tud, mennyire van tele, de ha 3.0-án gyorsabban mennek az adatok, az nem árt neki. Ha tied csak 2.0-ás, akkor meg ugyan mindegy, úgyse lesz nagyon gyorsabb 3.0 portban, max pár-néhány MB/s sebesség növekedés tapasztalható.

[ Szerkesztve ]

(#16502) Hegyirabló válasza King Unique (#16501) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Hát köszönöm.

Ez egy 2,5 colos. Akkor ezek szerint jobb, ha leválasztom. Mondjuk nincs hangja, ha a gép ki van kapcsolva. Csak kényelmi szempontok miatt lett volna jobb, ha maradhat bedugványozva.

Esetleg arra gondoltam még, hogy valahogy beállítani, hogy ne kapjon feszt, ha kikapcsol a gép, de szerintem a lapom olyan, hogy ennél nem lehet ezt állítani.

Aquila non captat muscas.

(#16503) King Unique válasza Hegyirabló (#16502) üzenetére


King Unique
titán

Az, hogy USB-port áram alatt marad-e (aktív állapot), az egyrészt OS-től is függ [link], de hardver függő is nyilván. Ha utóbbi áram alatt tartja, akkor sok mindent nem lehet csinálni, esetleg BIOS-ban turkálni, hátha.

Vagy akár lehet venni neki egy aktív tápos 2.0/ 3.0 USB hubot, amin van kikapcsoló gomb, illetve olyan is akad, amin a portokat külön lehet ki-be kapcsolgatni.

(#16504) sihu válasza King Unique (#16499) üzenetére


sihu
tag

Rendben, hát akkor ezt még át kell gondolnom, hogy hogyan legyen. Igen egy 256-s SSD van a MBP-mban. Egy windows+altium kombó telepítését akartam evvel megúszni. (ismerősi körben fut ugyan így). De ebben az esetben lehet az SSD lesznek a fontosabb alkalmazások és a két oprendszer és akkor mindenféle dokumentum pedig a külső vinyón, mivel az egyre fontosabb dokumentumaim miatt a Time Machine nem egy utolsó szempont.

(#16505) sz.j


sz.j
nagyúr

Szevasztok!

Külső HDD vásárlása előtt állok és a véleményeteket szeretném kérni, hogy milyent érdemes venni.
A külső vinyó (0,5-1TB) adattárolásra, főleg több gépről történő rendszermentésre kellene, tehát az egyik legfontosabb szempont a megbízhatóság lenne.

A fentiekre milyen gyártmányt, illetve típust tudtok ajánlani?

Előre is köszi a segítséget.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#16506) King Unique válasza sz.j (#16505) üzenetére


King Unique
titán

Ezek szerint 2,5" méretben gondolkodunk. Én részemről az általam összeszedett dolgokat tudom továbbra is ajánlani, ebben vannak tesztek is, hogy szemléletesebb legyen [link], [link]. + a linkben is szereplő Samsung M3 portable modellről is készült nemrég teszt.
Ezek természetesen mind elérhetőek 500 GB, 1 TB méretben is.

Láthatod, hogy kétféle megoldás van, gyári kompakt külső vinyó/ külső rack + HDD kombó. Utóbbinak is megvannak a maga előnyei és hátrányai (kiválasztási szempontok). Linkekben vannak ezekre is alternatívák, illetve van külön topikja is, ahol az alábbi modellek kiemeltek és ajánlottak: [link], [link], [link], [link].

Tudom, a bőség zavara....de azt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mi a fontos neki. Dizájn, szoftveres körítés és xy funkciók támogatása, vezérlőchip frissíthetősége, alumínium ház, vagy épp a benne lévő HDD strapabírósága?
Ha azt mondtad megbízhatóság, akkor azt lehet úgy is nézni, hogy nagy múltú, kiforott gyártó terméke (pl. WD My Passport), vagy egy eleve jó hővezető aluház + NAS HDD (2,5" WD Red), utóbbiról tesztet is linkeltem.

[ Szerkesztve ]

(#16507) sz.j válasza King Unique (#16506) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszönöm a bőséges infót, átfogom nézni.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#16508) King Unique válasza sz.j (#16507) üzenetére


King Unique
titán

OK.
Ezekben szinte minden benne van, tesztek is önmagukért beszélnek és kellően informatívak.
Majd megírhatod, végül melyikre esett a választásod. Kíváncsi vagyok. :)

[ Szerkesztve ]

(#16509) sz.j válasza King Unique (#16508) üzenetére


sz.j
nagyúr

Igaz, hogy eddig csak futólag néztem át az ajánlott olvasmányt, de a Hitachi 2.5"-al (pl. Touro Mobile-al) nem találkoztam.
Erről mit lehet tudni?

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#16510) King Unique válasza sz.j (#16509) üzenetére


King Unique
titán

Nem rossz ez se, bár én fapados mivolta miatt annyira nem favorizálom kompakt külsőként. Erről is volt szó nemrég: [link], [link], [link], [link].
A Touro Mobile Pro és a fémházas Touro S jobbak szerintem, de azok 7200 RPM-esek ( USB 3.0 port, v 2.0-ban Y kábel kell) és drágábbak.

[ Szerkesztve ]

(#16511) sz.j válasza King Unique (#16510) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszönöm ezt az infót is.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#16512) King Unique válasza sz.j (#16511) üzenetére


King Unique
titán

Infó, teszt, az van dögivel...szívesen. :)
Egyébként nem rosszak ezek a Hitachik se, másik fórumtárs favorizálja őket nagyon, mármint a HDD-t. Ez az alap Touro meg azért nem nagy szám és akkor már talán jobb megoldás egy fasza 2,5" aluházat venni + bele az 5K1000-et.

(#16513) jackbacsi87


jackbacsi87
senior tag

Sziasztok!

Bedöglött egy wd elements 1tb-os winyóm. Szétkaptam a házát, be a gépbe és úgyse megy, szóval tuti annyi neki. Van itthon egy hitachim, azt belerakhatom helyette a házba?
Méretben pont akkora, csak ugye a wd-nél volt a házban egy oasis desktop 1607p nevű adapter. Ez csak a sata csatikból csinál usb-t meg tápot, tehát kompatibilis minden winyóhoz, vagy tök más feladata is van és csak wd-hez jó?

Előre is köszi!

(#16514) King Unique válasza jackbacsi87 (#16513) üzenetére


King Unique
titán

Ez melyik Elements Desktop, régi, v új? vsz régi
Az a képen egy SATA-USB áralakító, látom ezt úgy kell rácsavarozni a HDD-re [link], furatok elvileg többin is ott vannak, SATA csatlakozó szabványos, így működhet, ha csak a chip firmware-ben nincs vmi korlátozás. Apropó milyen vezérlőchip van rajta pontosan, Initio?

Illetve azt jó lenne tudni, h maga a ház vezérlése, tápegysége jó-e, nem-e az nyírta ki a merevlemezt? Mert akkor esetleg egy másik külső házat kéne venni.

[ Szerkesztve ]

(#16515) jackbacsi87 válasza King Unique (#16514) üzenetére


jackbacsi87
senior tag

régi típus. furatok stimmelnek, a winyó szabvány furataiba megy bele. igazából a (nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni) chip korlátozásra voltam kíváncsi, arról va-e valakinek infója.
Initio, stimmel.

igazából a hitachi jól elvan antisztatikus zacsiban a fiókban, csak ha már a wd tönkrement, és a doboza használható lenne, nem dobnám ki. tápot majd tesztelem, kimérem.

[ Szerkesztve ]

(#16516) King Unique válasza jackbacsi87 (#16515) üzenetére


King Unique
titán

Tehát, mint mondtam működhet a dolog. Csak erre a "korlátozásra" kell figyelni, mert pl. némely My Book sorozatnál volt olyan, h csak adott típusú WD merevlemezt lehetett belerakni, arra kicserélni. De, ha rádugod, úgyis kiderül.

(#16517) jackbacsi87 válasza King Unique (#16516) üzenetére


jackbacsi87
senior tag

Közben megtudtam, hogy leesett a vinyó, utána kezdett furcsán viselkedni. Belepakoltam a Hitachit de sajnos nem működik. Linux alatt semmi életjel, windows alatt meg driver telepítésnél wd-nek ismeri fel...pedig jó ötletnek tűnt:-):-):-)
Köszi a segítséget!:-):-)

(#16518) Norbeez


Norbeez
csendes tag

Hello

Van egy elromlott külső vinyóm. Samsung Story, 1 terás.
Eleinte nagyon szakadozott az USB kapcsolat vele.
Aztán már csak nagy ritkán sikerült működésre bírni.
A külső alu fala sokszor feszültség alatt volt, éreztem.
... de már nem múködik, USB-be dugva ugyan felpörög a wincsi.

Mi lehet a hiba, hogyan javítsam meg ( szerelőbe nem adnám be, mert rengeteg nem publikus családi kép és a fél ncore le van töltve ) ?

Ez a hibaleírás mire utal mi lehet ami elromlott?
Esetleg rossz topicba írtam?

Köszi

(#16519) King Unique válasza Norbeez (#16518) üzenetére


King Unique
titán

Hali!

Nekem is van egy Story Station külső vinyóm, de szerencsére ilyet nem tapasztaltam. Ha eldobálja a kapcsolatot, az lehet kábel hibája (másikkal próba?), illetve vezérlésé is. Valamint azt kéne megnézni, h gépre dugva a HD Sentinel felismeri-e még, milyen a HDD állapota??
Hogy érted, h a burkolat feszültség alatt van? Vibrálni vibrál, mert megy a merevlemez, de én még ilyet nem tapasztaltam. Lehet vmi érintkezési probléma, v esetleg zárlatos a tápja.

Illetve, ezeket szét lehet szedni, a merevlemez kivehető belőle [link]. Ha a HDD ép és a rack vezérlése szállt el, v tápja rossz, akkor a merevlemezt átrakod gépbe, h ott működik-e, majd egy másik külső házba és ennyi. Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja.

(#16517) jackbacsi87: akkor Elementsnél is van vmi "korlátozás" a vezérlésben.
Nem marad más, mint hogy Hitachinak veszel egy külső HDD házat.

[ Szerkesztve ]

(#16520) tpeter77 válasza King Unique (#16519) üzenetére


tpeter77
addikt

időszakos táphibát milyen progival lehet kimutatni?

hiba leírása
újraindításnál néhány alkalommal nem látni a merevlemezt.
ideiglenes megoldása
ha a kábeleit újra csatlakoztatom, utána elindul az op.rendszer

ez vinyó vagy táp vagy kábelezés gond lehet?
hd sentinel szerint 100%-os a vinyó.

(#16521) BLOODSHOT


BLOODSHOT
senior tag

Srácok!

Van egy G-Technology G-Raid-em.

A következőt csinálja, ami mocskosul idegesítő.

1. Random felpörög, amikor semmi olyen program vagy egyébb dolog nincs használatban, ami az azon lévő file-okat piszkálná.

2. Amikor belépek a finderbe akkor is felpörög, holott rá sem akarok nézni.

Ez mind csak azért rohadt irritáló, mert belassul a gép, tehát arra kell várni állandóan hogy ez felpörögjön, holott nem is akarok ránézni.

Ez egy 170.000 forintos külső RAID1 vinyótól szerintem nem okés, főleg h a 40.000-res freecom quattrom nem csinálja ezt.

Szerintetek ez mitől van?

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#16523) chros


chros
őstag

Kulso USB 3.0-s HDD-t szeretnek venni, jo ar/ertek aranyban.
Ezt a Seagate Backup Plus 5TB 3.5"-est talaltam. [link]
Napi 24 oras hasznalatnak lenne kiteve, foleg torrent, neha masolas.

Ha ez nem jo, valami mas valasztas? (a meret nem erdekes, nem hurcolaszva lenne)

Surgos lennne a valasz! :)
Koszi!

(#16524) chros válasza chros (#16523) üzenetére


chros
őstag

Errr, meg valami, linux alol hasznalnam. Ez problema lehet?

(#16525) chros válasza chros (#16524) üzenetére


chros
őstag

Vegul is egy WD 3 TB USB 3.0 Elements Desktop Hard Drive lett belole.

(#16526) King Unique válasza chros (#16523) üzenetére


King Unique
titán

Most már mindegy, mert megvetted....amúgy ezt akartam javasolni [link]. 0-24 használatra lehet tartósabb a b. megoldás, egy jó hővezető alu rack és egy NAS vinyó, mint a WD Red.
3,5" Seagate külsők nem tudom mennyire megbízhatóak, de a 2,5" azért jó, mert átcímkézett Samsung a belsejük?

Régi WD Elements tapasztalatok vegyesek voltak, többeknél bekrepált, az újak nem tudom mennyire jók, majd kiderül. WD My Book az ajánlott, de ez az új Elements is elmegy.
Ezek gyárilag NTFS fájlrendszerűek, ezt Linux is írja/ olvassa, de akár átformázható Ext3/4-re is, ha vkinek az kell. Magát a WD vezérlőjét is általában felismerik, bár ennél az újnál nem tudom, vsz ezt is.

(#16521) BLOODSHOT: Mac OS X alatti külső vinyó használatról, ott előforduló jelenségekről nincs tapasztalatom. :N Szerintem legjobb, ha vmelyik Mac topikban érdeklődsz, főleg, ha magában az OS-ben kell beállítani valamit.
Itt arról van szó, h aktív az Idle Timer és x perc után lekapcsolja a merevlemezeket, elmegy alvóba, majd, ha vmi használatba veszi, akkor újra felpörgeti. Nem tudom ebben a G-Raid-ben milyen vezérlő és firmware van, de pl. ASMedia vezérlő esetében ezt is lehet állítani, legalábbis szimpla házaknál.
Esetleg azt lehet megpróbálni, h ne menjen alvóba. Nemrég egyik Maces fórumtársnak ilyen igénye volt külső vinyónál, h ne álljon le, ehhez a Keep Drive Spinning programot használta, ami x percenként ír egy kis fájlt a lemezre.
Ha meg nincs huzamosabb ideig használva, legjobb lekapcsolni, ha van a házon gomb, v kihúzni.

[ Szerkesztve ]

(#16527) chros válasza King Unique (#16526) üzenetére


chros
őstag

Koszonom a reszletes valaszt! Igen, azt ene is lattam, hogy sokaknal gajra ment a WD Elements kb 1 ev utan, de ki tudja melyik szeriarol beszeltek, s melyiket vettem en :) Majd az ido eldonti. Ha lesz vele valami gond, akkor cserenel majd a My Book-ot valasztom (bar az extra funkcioira nem hajazok, csak "a meret a lenyeg"! :) ).

Koszi meg1x is! :R

(#16528) Tulku


Tulku
veterán

Üdvözletem, remélem megfelelő helyre írok...
Nos feleségem 10 perce lerántotta asztalunkról a WD My Book essential 1 tb-os külső merevlemezt ami ezidáig tökéletesen működött...
Most bedugom az usb_ kábelét a gépembe világít felpörög de a beolvasás mintha megszakadna és csak egy egyenletes ventillátor-szerű zajt hallok...gép nem látja.
Próbáltam az o-play-el is az sem látja ott is ezt csinálja.
Lehet-e ezt javítani szerintetek és ha igen hol érdemes?

A válaszokat előre is köszönöm!

(#16529) King Unique válasza Tulku (#16528) üzenetére


King Unique
titán

Attól függ....meg kéne nézni, hogy gép látja-e egyéb helyeken, pl. lemezkezelőben, v HD Sentinel. Utóbbi mit ír az állapotára?
Lehet, h az ütődéstől komolyabb szektorhibák keletkeztek a lemezen, azért nem nyitja meg rendesen, rosszabb esetben mechanikailag sérült (fejszerelvény, adattányérok).
Ha a gép sehogy se látja, akkor vsz csak adatmentő szaki tud segíteni. Otthon nem érdemes feleslegesen járatni, piszkálni, mert tovább romolhat az állapota! Hardveres titkosítás is picit körülményesé teheti a mentést, de azért megoldható.
Javítani ezeket nem nagyon szokták, főleg, ha mechanikailag sérült...max egy donor merevlemezről átültetik a szükséges alkatrészeket, de az adatokat utána célszerű új meghajtóra átmenteni.
Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban érdeklődj az ottani szakinál, de nem olcsó mulatság a profi adatmentés (100 ezer +) Mármint, ha kellenek róla, ha nem, akkor ez lehet, h kuka..

[ Szerkesztve ]

(#16530) tpeter77


tpeter77
addikt

sziasztok

Verbatim Store n Go USB 3.0-s hordozható merevlemezről mi a véleményetek?
lenne lehetőség ilyet rendelni munkához. PC-k közti adatköltöztetés lenne a célja.

(#16531) DaronMal


DaronMal
csendes tag

Sziasztok. Samsung smart tv-hez szeretnék 1 TB 2,5ös külső merevlemezt venni. Szerintetek melyiket érdemes, amivel nem lesznek kompatibilitasi problémák, illetve jó ár érték aránya van? Illetve úgy szeretném majd használni, hogy 2 részre particionálva az egyik felén pvr + timeshift, a másik részén hd film tárolás és nézés. Ez megoldható, ugye? Köszönöm a segítséget!

(#16532) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Sziasztok!

Hasonló helyzetben vagyok, mint DaronMal kolléga. Ma reggel elkezdte feladni a küzdelmet a régi szeretett 320-as Seagate FreeagentGo-m.
Csak TV-ről történő videólejátszásra illetve adatok cipelésére használom, erre keresnék egy 500GB vagy 1TB-os külső winchestert, vagy 2,5-est és hozzá egy ajánlott házat esetleg, de ez utóbbi csak szükségmegoldás lenne.

A felhasználást tekintve melyikek az ajánlott darabok? Előre is köszi a válaszokat! :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#16533) Tsebacsi válasza Tsebacsi (#16532) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Végül egy Adata HC500 1TB mellett döntöttem, remélem jól :D

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#16534) King Unique válasza DaronMal (#16531) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen célra legtöbb külső HDD megfelel, ha 2,5" méretben keresel, akkor azok is. Alternatívák: [link], [link].
Viszont vannak, speciális, direkt TV-s használatra tervezett külső vinyók, mint pl. amit a fórumtárs is kinézett, Adata HC500.
Illetve előnyös, ha a TV-n több USB-port, v direkt dedikált HDD feliratú 1 A-es port van, így biztosított a stabil áramellátás.

(#16533) Tsebacsi: fentiek rád is érvényesek, de jó választás a HC500. :K

(#16530) rokafiu77: első generációs Store 'n' Go modellek nem voltak épp a legjobbak, Fujitsu merevlemez és JMicron vezérlő volt bennük [link]. Kapacitásonként eltérő milyen HDD kerül bele, 1 TB méretben régi 3 tányéros Samsung merevlemez is lehet benne [link], a legújabbakban mi van (ST1000LM024/ MQ01ABD100?) , milyen vezérlő azt nem tudom.
Aluházas Executive és az ütésálló Traveler voltak az igazán jók.
Ha csak sima Store "n' Go választható, a célnak azért meg fog felelni az is.

[ Szerkesztve ]

(#16535) Tsebacsi válasza King Unique (#16534) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Köszönöm a megerősítést! :C :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#16536) att88ila


att88ila
tag

Sziasztok!
Vettem egy ilyen Transcend StoreJet 25H3 1tb külsö merevlemezt.Milyen fájlrendszerre kell megformázni NTFS vagy exFAT?Mert elsö bekapcsoláskor ezt írta,hogy formázzam le de nem tudom melyikre.Mire való konkrétan az a gomb az elején?
[link]

(#16537) King Unique válasza att88ila (#16536) üzenetére


King Unique
titán

Fura, mert gyári külső vinyók mindig elő vannak formázva, Windows alá FAT32/ NTFS, Macre meg HFS+J-re...Trancendek úgy tudom FAT32-re vannak, ha lemezkezelőt megnyitod, ott kell lennie meglévő filerendszert tartalmazó partíciónak.
Illetve formázás üzenetet a Windows, akkor szokta még feldobni, ha hibás a kábel, v rossz az érintlkezése | nem kap USB-portból elég áramot. Ezekhez gyárilag Y kábelt adnak, mindkét végét bedugtad, mert USB 2.0 portban ajánlott, ha 3.0, akkor elég csak a fővonalat??

Amúgy meg NTFS-re célszerű, ha Windows alatt használod, FAT32-nél ott a 4 GB fájlméretkorlát, meg elavult különben is. ExFAT is akár szóba jöhet, de más külső multimédia eszközök, oprendszerek kevésbé támogatják, inkább NTFS javasolt.

OTG - One Touch Backup gomb az (használata).

[ Szerkesztve ]

(#16538) xenom0rph


xenom0rph
őstag

Hali ,ez jó lenne olyan géphez is amin csak 2.0-ás USB van?

halahala

(#16539) King Unique válasza xenom0rph (#16538) üzenetére


King Unique
titán

Konkrétan melyik, mert 4 oldalnyi ajánlatot hoz be a link??
De, ami első oldalon is van, WD My Passport, v Adaták is jók, Lacie meg prémium kategóriás gyártó, azért olyan drága. Amúgy meg ezek ajánlottak [link].

Általában mindegyik 2,5" USB 3.0 külső vinyó jó régi géphez is, amin csak USB 2.0 port van, mert visszafelé kompatibilis. :K
Áramellátásra kell figyelni, PC-n célszerű hátlapi portba dugni. Ha 1 db 2.0 port árama nem elég neki, akkor kellhet USB 3.0 Y kábel (A - microB), v a végére egy ilyen olcsóbb "Y elágazás" is megteszi, ha csak 2.0 port van.

[ Szerkesztve ]

(#16540) xenom0rph válasza King Unique (#16539) üzenetére


xenom0rph
őstag

Na haragudj ,ez lett volna az. Egyébként mindenképpen 2,5-eset keresek és 500 (vagy kevsebb) gb-osat és az ár az 15-16 ezer forint maximum. Több nem is kell mivel csak az egyik ismerősnek kéne hogy a gyerekek filmjeit tudja hova pakolni.

halahala

(#16541) King Unique válasza xenom0rph (#16540) üzenetére


King Unique
titán

Azokban a fenti linkekben van bőven alternatíva, ezek 500 GB-os változataira rákeresve az általad linkelt webshopban is akad, ami a keretnek megfelelne, illetve más helyeken kedvezőbb árakon lehetne hozzájutni.
A linkelt Verbatim is elmegy, külső vinyó az is, megfelel a célnak, bár konkrét tapasztalat nincs vele.
De itt a topikban a többség azokat veszi, azokról készült teszt, amik fenti linkekben is szerepelnek, azok a "bejáratott" modellek.

(#16542) vacs


vacs
veterán

Sziasztok.

Az emag-os akcióban melyik külső vinyót érdemes megvenni?

A WD My Passport Ultra külső merevlemez, 1TB, 2.5", USB 3.0-t megéri 23K-ért?

(^)(>.<)(^)

(#16543) danyboy1978


danyboy1978
csendes tag

Sziasztok!

Ezek közül Ti melyiket ajánlanátok? link

Vagy egyéb alternatíva? A lényeg: USB3, 2TB

Előre is köszönöm.

(#16544) chros


chros
őstag

En a Western Digital My Passport Ultra-ra mennek de nem fem hazban, mert igy dragabb joval, femhaz nelkul olcsobb, nekem is olyan 2TB-s van.

(#16542) vacs: sajna en nem otthon vettem, arban nem tudok segiteni, de nekem bejonnek a WD 2.5"-ei.

[ Szerkesztve ]

(#16545) King Unique válasza vacs (#16542) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak azokból lehet választani, akkor igen megéri az Ultra. :K

(#16543) danyboy1978: igazából jó és ajánlott mindegyik, de attól függ milyen kell, milyen funkció megléte a fontos??
WD-k alapból ajánlott, bejáratott típusok, szoftveres kínálata, hardveres titkosítása is kiemelkedő, + a Metal fémháza miatt is előnyös. Silicon Power Armor sorozata és Transcendek meg ütésálló külső merevlemezek.
Szokásos alternatívák: [link].

(#16546) BullZeye


BullZeye
veterán

Szükség lenne egy Dual HDD Docking station-re
Hibás HDD-t szeretnék új HDD-re klónoznii úgy, hogy Windows 8/8.1 UEFI és LEGACY rendszerek is egyaránt működjenek, bootoljanak (rejtett partíciókat is át kéne rakni).

Ez pl tudja ezt a funkciót?
Delock 61942

Fontos, hogy ha rossz sector-t talál, akkor próbálja meg kijavítani, vagy legalábbis ignorálja, és folytassa, ha nem muszáj ne kelljen hozzá gép, sarokban működjön el, és szóljon ha készen van.
De ami a legfontosabb mint írtam, hogy Windows 8/8.1/10-et is egyaránt tudja klónozni.
Döglődő HDD-kről szeretnék a lehető legegyszerűbben átköltözni minél kevesebb munkával, sajnos több vinyóról lenne szó.

(#16547) danyboy1978 válasza King Unique (#16545) üzenetére


danyboy1978
csendes tag

Köszi mindkettőtöknek.

Igen a wd mellet szól a titkosítás, a sp mellet a strapa ház.
Viszont igazából egyikre sincs szükségem, gondolom akkor talán a felépítése miatt a silicon p. megbízhatóbb vagy legalábbis tartósabb lesz...

(#16548) King Unique válasza BullZeye (#16546) üzenetére


King Unique
titán

Dokkolók terén alig, nem igazán van tapasztalat itteni topikban, vagy a 3,5" külső rackesben se nagyon.
Delock, Sharkoon, RaidSonic, ahogy sima rackekben, úgy dokkolókban sem szokott rossz lenni, legalábbis, aki vett, általában ilyeneket szokott.
Klónozni is max Macrium Reflect progival szoktam [link], de dokkolóval még nem. Ha a merevlemezen sok gyenge/rossz szektor van, azokon nem tudom képesek-e "átugrani", ezek a dokkolók, lehet beletörik a bicskája a műveletbe...?
Szal ebben nem tudok segíteni, netes review-eket kéne megnézni, ottani minősítéseket.

(#16547) danyboy1978: WD mellett szól, h az az egyik legnagyobb múltú, legbejáratottabb külső merevlemez gyártó. Ők már akkor csináltak külső vinyót [link], amikor még SP és társai sehol nem voltak.
Megbízhatóság főleg a benne lévő winchester és vezérlő függvénye. Amúgy jó mind2, de SP-t főleg az ütésállósága miatt érdemes venni, no meg 3 év gari is előnyös. Metal is 3 év garis, de nem mindenhol adják meg rá.

[ Szerkesztve ]

(#16549) longwild válasza King Unique (#16548) üzenetére


longwild
aktív tag

Azért ne feledkezzetek meg a többi nagy gyártóról sem. Pl a Seagate Freeagent Go sorozata sem mai darab már, ott is van tapasztalat a mobilvinyók gyártásában...
[link]

Vagy a Toshiba (eleve a laptop kitalálója), Hitachi stb... Ráadásul a többi keretgyártó is csak ezeket a vinyókat használja belsőnek...

[ Szerkesztve ]

szoftver szakmabeli && Beverly250

(#16550) Saltwater válasza BullZeye (#16546) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Szia!
Az általad írt feladatot egy dual dokkoló sem képes ellátni, viszont léteznek adatmentő eszközök, például az Atola Bandura : [link] potom 1890 dollárért (515.000 Ft)
Talán ez a legolcsóbb erre a célra, és elég fejlett firmware van hozzá.

https://hdd-adatmentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.