Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16151) SirAlo


SirAlo
aktív tag

Hello, vasaroltam a regi laptop Winchesternek egy ilyen "tokot" amivel kulso hardot varazsoltam belole, az lenne a kerdesem hogy ezekbe a hardokba van valami razkodas vedelem amitol kikapcsolnak ? mert neha kikapcsol , eddig erintkezesre gyanakodtam , de mindig mozgatasnal kapcsol le .

(#16152) korpicschess válasza King Unique (#16149) üzenetére


korpicschess
veterán

Nekem egy 3,5"-os WD Elements csatolóra van rákötve egy WD Black, de melegszik, mint az állat, pedig már le is vettem a házat, hogy ne legyen körülötte semmi. Tipp?
Való igaz, hogy inkább belső vinyónak lenne ez való...

A MM kijavította végre az oldalát, azthiszem megrendelem a 1,5 TB-os WD Elements-et (immáron másodjára...), ha nincs nagy ellenvetés rá. Valszeg 1 év a garancia.

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#16153) korpicschess válasza korpicschess (#16152) üzenetére


korpicschess
veterán

Visszaolvasva kicsit elbizonytalanodtam, nagy WD Elements-el már szívtam... Viszont a Samsung M3 is műanyag, csak 1 TB és még drágább is, ráadásnak az is 1 év gari.
Maxell 2 év gari, ugyanannyiba kerül, de csak 1 TB.

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#16154) garami87 válasza King Unique (#16149) üzenetére


garami87
tag

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, csekkolni fogom ezeket az adatokat!;) Egy angol forumon is olvastam ilyet, hogy 50 fok körüli értékeket mutat ez a tipus de mindenképpen elvégzem a teszteket és megnézem a smart részt is!

gg

(#16155) kripo


kripo
tag

Sziasztok! Tud valaki - még az ajánlott kategóriába sorolandó - olyan 2TB-s külső HDD-t mondani ami nem titkosít hardveresen, mint a WD? :F

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#16156) kripo válasza kripo (#16155) üzenetére


kripo
tag

Ezen leírás alapján azonosítottam be a kiszemelt Samsung D3-st, azonban a titkosításról nem találtam infót... :F

[ Szerkesztve ]

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#16157) King Unique válasza SirAlo (#16151) üzenetére


King Unique
titán

Magában a rack részeben nincs semmi ilyesmi, az a kompakt külső vinyókra szokott jellemző lenni. Egyes HDD-knél szokott lenni alapszintű rázkódásvédelem, van ahol gyorsulásérzékelés (pl. Toshiba), de ez gyártófüggő. Illetve legtöbb notivinyónál van enegiatakarék és biztonsági okokból fejparkolás, motor leállítás. Ha mozgatásnál kapcsol ki és nem az USB port és aljzat érintkezése szakadt meg, akkor vsz előbbi 2 funkció lépett működésbe. De lekapcsolás lehet az Idle Timertől is, mert sok rack pl. 10 perc után alvóba küldi a vinyót.
Amúgy milyen rack, milyen winchester??

(#16152) korpicschess: Black, mivel 7200 RPM-es, alapból melegszik. Ha rackből kivéve is, akkor max vmi szobai ventit lehet mellé, v ha nem rezonál nagyon, akkor egy noti hűtőpadot alátenni. Én műanyag külső vinyókat nyáron extrém melegben azzal szoktam hűteni.
Elements nem feltétlen olyan jól sikerült széria a WD-nél, több szokott lenni a selejt, inkább My Passport/ My Book sorozatok ajánlottabbak. Megvenni persze meg lehet ezt is azért.
MM és 1 év garijára nem tudok mit mondani....mondanám, h máshol vedd meg, de aszem vannak ajándékpontjaid, amit csak ott tudsz beváltani.

[ Szerkesztve ]

(#16158) korpicschess válasza King Unique (#16157) üzenetére


korpicschess
veterán

Mostmár azt visszautalják kp-ban, csak máshol 30k ez a vinyó. Bár folyamatosan trükköznek és összevisszaság van a honlapjukon, szóval most éppen meg sem lehet venni 19k-ért.

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#16159) King Unique válasza kripo (#16155) üzenetére


King Unique
titán

Eleve nem soknál van hardveres titkosítás (pl. WD, Buffalo, Datalocker, Digittrade), mert az extrának számít, a többség, főleg olcsóbbak ettől mentesek, v max szoftveres titkosítás van hozzá. Így a többi külső vinyó és rack megfelelhet az elvárásodnak, pl.: 2,5" | 3,5"
Samsungnál nem tudom, hogy van pontosan (hw/sw?), mert a Drive Managerben lejelszavazható real-time [link]. Korábban gyártották a C2 Portable modellt, az full hardveres titkosítású volt [link].
De ez a D3 Station sohasem volt annyira ajánlott kategória :N , nemrég vkinél elég hamar tönkrement [link], [link], másnál most meg melegszik benne a vinyó... szerintem mást válassz.

(#16158) korpicschess: a 2 TB M3 Portable ára egész kedvező, 1,5 TB-osé is. Olcsóbb, mint MM-ben az Elements [link] és néhány boltban a 3 év garanciát is megadják rá.

(#16160) korpicschess válasza King Unique (#16159) üzenetére


korpicschess
veterán

Nekifutok mégegyszer:

1 TB volt az alap célkitűzés, nem kell semmiféle titkosítás, se szoftveres dolgok, semmi. Az kell, hogy viszonylag kevés (néhány hetente) mozgatást kibírjon, egyébként meg tudjam rajta tárolni a médiáim.

1,5 TB nem lenne rossz, de 20k fölé nem szeretnék menni, MM-ben 19.000 Ft (volt) a 1,5-es WD, ha valamennyi pénzért, akkor 19-ért tudnám megvenni (többért nem vagyok hajlandó).

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#16161) King Unique válasza korpicschess (#16160) üzenetére


King Unique
titán

Ez a sok MM, meg s hülye akciói, megkavartak engem is...ha olyan "potya" külső vinyó kell, akkor azoknak az áruházaknak a honlapját kell csekkolgatni.
Ha 1 TB kell, normál helyről olcsón, normális garival, ezeket tudom mondani:
kompakt: Samsung M3, Hitachi MX3, Adata külső vinyók
notebook HDD: WD, Hitachi, Toshiba, Seagate-Samsung + külső rack: Delock 42486, LC-Power
1,5 TB+ meg 20k-ből nem jön ki, max a potyázós helyeknél.

[ Szerkesztve ]

(#16162) kripo válasza King Unique (#16159) üzenetére


kripo
tag

Köszi...
Szerintem maradok egy külső ház + hdd-s megoldásnál...
Az említett WD Elements szériát én sem ajánlom, mert így jártam: [link]
Szerencsére találtam az egyik 3 betűs portálon panelt és nem kellett az elmebayról 23e körüli összegért megrendelni...

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#16163) Habsteve


Habsteve
tag

Megjött a MM akciós "potya" WD Elements Portable 1,5TB. Kell-e vmi teszt progit futtatni vagy bármit csinálni vele? Meg van rajta ingyenes Smartware Pro Trial, leformázhatom az egészet vagy ink maradjon így?

[ Szerkesztve ]

(#16164) matyi19


matyi19
őstag

Üdv!
Mindenképp 2,5"-os, külsô HDD-t, szeretnék a közeljövôben.
Nekem 500 GB, bôven elég.
Mi lenne jobb, ha veszek egy házat, majd egy laptop HDD-t, vagy egy "normál" külsô HDD-t?
Ahogy néztem, az árban nem lenne nagy eltérés, tálán az elsô verzió lenne picit drágább...

(#16165) King Unique válasza kripo (#16162) üzenetére


King Unique
titán

Maradj, de akkor mért ezt a kompakt D3-at erőltetted? De mindegy is, ez kevésbé ajánlott amúgy is...
Azért mert egy My Book vezérlése nálad elszállt, attól még nem lehet ezt egész WD-re általánosítani, főleg nem az Elements-re, aminél nincs is hw-es titkosítás és amúgy is a 2,5" Portable verzióról volt szó.
Apropó elektronika csere: rendeltél hozzá ugyanolyant, átpakoltad és minden ok, partíció és tartalma hozzáférhető ugyanúgy?? Esetleg pár kép róla?

(#16163) Habsteve: elő van partícionálva és formázva NTFS-re, tehát nem kell vele semmit csinálni, ha csak nem más fájlrendszert akarsz rajta használni. Azért az a Smartware telepítő elfér rajta, de ha nem kell, töröld. Végülis csak triál, a teljes verzióját csak a My Passportokhoz adják, külön megvenni meg gondolom nem szándékozod.

(#16164) matyi19: ha elég 500 GB, jó, bár 1 TB-osok ár.érték aránya a legjobb. Hogy melyiket válaszd, az azért függ az alábbi linkekben is lévő kiválasztása szempontoktól: [link], [link]

[ Szerkesztve ]

(#16166) matyi19 válasza King Unique (#16165) üzenetére


matyi19
őstag

Mindent mérlegelve, lehet okosabb lenne egy Rack+HDD...
Ha mégsem, szerinted?
Verbatim Store'n'Go, 500GB, USB 3.0 vagy
HGST Hitachi Touro Mobile, 500GB, 2.5", USB 3.0

(#16167) King Unique válasza matyi19 (#16166) üzenetére


King Unique
titán

Ezek alapján kell mérlegelni, mire van szükséged, milyen funkciók megléte fontos?
Én adtam mind2 kategóriában alternatívának sokfélét, amik jónak mondhatóak, ha nem azokból választasz a te dolgod, nem muszáj.
A felsorolt kettő kompaktból, talán inkább Hitachi Tuoro Mobile. Bár a Verbákhoz adnak vmi Green Button szoftvert, amivel az Idle Timert lehet állítani, ami sokaknak hasznos dolog. Belsejük legtöbbször Toshiba szokott lenni, de maga a ház része, nem feltétlenül a legjobb. A Sore 'n Go Executive az igazán jó minőségű, de az meg drága.

[ Szerkesztve ]

(#16168) matyi19 válasza King Unique (#16167) üzenetére


matyi19
őstag

Most néztem, ezt a videót...
Ha ilyet veszek, simán tudok HDD-t cserélni.
Minden külső HDD így néz ki belül, mert én láttam egy 3.5", abban nem lehetett HDD-t cserélni, egybe volt építve az USB csatlakozó a HDD-vel...

(#16169) matyi19 válasza King Unique (#16167) üzenetére


matyi19
őstag

(#16170) King Unique válasza matyi19 (#16168) üzenetére


King Unique
titán

Azért azt tisztázzuk, hogy ha a HDD-t cserélgetni akarod benne, akkor külső mobil racket/ dokkolót célszerű venni. Kompakt külső vinyóknál, sokszor csak némi feszegetéssel, roncsolással lehet vinyót kioperálni belőle. Általános esetben azonban nem is feltétlen indokult, h szétszedje az ember...ha vki azt akarja, akkor az előbb említett 2 megoldás való arra.
A Seagate Expansion Portable is kompakt külső vinyó, nem rack...ha vki nem akar hitelkártyákkal, csavarhúzóval feszegetni, egyértelmű, h vesz egy normális, alumínium házas (jobb hővezető) külső racket [videó], minthogy azt a műanyag vackot tákolja. ;)

(#16171) King Unique


King Unique
titán

(#16172) matyi19 válasza King Unique (#16170) üzenetére


matyi19
őstag

B.U.É.K
Nem, arról szó sincs. Nem akarom cserélgetni a HDD-t, csak esetleges hiba esetén adatmentésnél jobb egy olyan külsô HDD ahol nincs egybe építve az elektronika rész, a HDD-vel.
Hütéssl, tuti nem lenne gond mivel túl sokat nem lenne használva, képeket tárolnák rajta...
Ha pedig rack mellett döntök, akkor eBay-ról rendelek egy alut 5-6$-ért!

(#16173) sunyi911


sunyi911
csendes tag

Sziasztok nem tudom ez a kérdés hova illik de talán itt tudtok segíteni külső merevlemezt vennék 2terásat melyik márkák amik megbízhatók?
Köszi a segítséget.

(#16174) King Unique válasza sunyi911 (#16173) üzenetére


King Unique
titán

(#16175) sunyi911 válasza King Unique (#16174) üzenetére


sunyi911
csendes tag

Köszi a segítséget mint kiderült házam az van is szóval amiket küldtél a samsungra eset a döntésem.
Köszönöm a segítséget :R

(#16176) noco79 válasza sunyi911 (#16173) üzenetére


noco79
tag

az attól is függ mennyit szánsz rá,mennyit hordoznád,kell-e valóban a 2tb ?

én WDt vagy Seagatet ajánlanám - Samsungom pont most halt meg 2,5 évesen.

(#16177) JagdPanther


JagdPanther
aktív tag

Sziasztok, segítsetek légyszi!

Külső adattárolót kell vennem 1 TB kapacitással, de nem tudom, melyik érné meg jobban:

egy rendes 2,5"-os külső, pl. WD My Passport Ultra Metal Edition 1TB (~24 ezer Ft), vagy

belső 3,5"-os egy külső rack-ben, pl. Sharkoon Rapid-Case USB 3.0 (~8 ezer Ft)+ WD Red 1 TB (WD10EFRX) (~18 ezer Ft)

Egy régi laptopon lesz használva leginkább (hp 6910p), és nem tudom hogy az 2.0-s USB portjáról kapna-e elég delejt a My Passport.
Kérdés viszont, hogy a Sharkoon-t mennyire lehet hurcolni, meg hogy árt-e egyáltalán a belső, "statikus" beszerelésre kitalált winchestereknek, ha sokat rázkódik táskában, kocsiban, stb.

Sebessége nem számít, csak adattárólónak lenne használva. Ebből kifolyólag persze a megbízható és hűvös működés a legfontosabb.

(#16178) King Unique válasza JagdPanther (#16177) üzenetére


King Unique
titán

Megvannak a maga előnyei és hátrányai mind2 fajta megoldásnak, ami fenti linkben említve volt.
Szerintem noti mellé praktikusabb az Ultra, Sharkoon+Red megoldásnak nagyobb tárhelyméretnél van igazán létjogosultsága. Persze, lehet választani azt is, mert jó megoldás, fix stabil táp.
Azért a legtöbb 2,5" 5400-as notivinyónak elég szokott lenni 1 db USB port is, rossz esetben max egy Y kábelt veszel hozzá. Vagy olyan külső vinyót veszel, amihez Y kábelt adnak, mint pl. a Transcendek.
Ha hurcolászni akarod, eleve kényelmesebb és praktikusabb a 2,5" méret, illetve notivinyók ilyen téren vmivel jobban bírják a strapát. A fentebb említett Transcendek például rázkódásvédelemmel vannak ellátva és alapból ütésállóak, pl. 25M3 | 25H3.
De persze veheted Ultrát is, fémháza miatt hővezető képessége is jó, max hordozáshoz célszerű venni neki, vmi tokot (WD, Case Logic), illetve alapból mindet, akár egy 3,5"-ost is spec. tokban/ táskában célszerű hordozni.

(#16179) koco


koco
csendes tag

Sziasztok!

Terveim között szerepel egy 2,5-es portable hdd megvétele. A felhasználási terület, főként sorozatok/filmek tárolása, másolása, tv-re kötve filmnézés.

A kérdésem az lenne hozzátok, hogy tv-re kötve a hdd kap-e elég áramot, olyan esetben, ha azt egy usb hosszabbítóval(3 m) csatlakoztatom és nem közvetlenül a tv usb portját használom.

A válaszokat előre is köszönöm!

(#16180) psion2101


psion2101
tag

Sziasztok!
Remélem jó helyre irok.Arra lennék kiváncsi,hogy mi az itélet abban az esetben ha a külsőmerevlemezemet a gép semmilyen formában nem akarja felismerni és formázni szeretné.Majdnem 1TB cucc van rajta.Az most mind kuka vagy még talán ne vágjak magamon eret? :F :Y

(#16181) bajaki


bajaki
őstag

Sziasztok!

24k-ig van valamilyen megbízható, viszonylag gyors külső winchester? 1 TB-os kellene. Főleg családi felvételek lesznek rajta tárolva.

24k lenne egy WD 2,5"-os RED + egy külső ház, de ha ennyiért van ennél jobb megoldás kompletten akkor lehet, hogy nem szórakozok külső házzal.

:R

(#16182) King Unique válasza koco (#16179) üzenetére


King Unique
titán

Ez attól is függ, milyen áramerősségű USB port van a TV-n? Ha csak sima 0,5 A-es, minél előfordul, h a gyári röviddel sem hajtja meg, akkor egy 3 m-es kábellel biztos nem fogja....Ha speciális, pl. HDD feliratú 1 / 1,2 A-es port, annál már inkább van rá esély.
Ha 0,5 A-es, akkor érdemes elgondolkozni, egy fix tápos, 3,5" méretű külső vinyón is.

(#16181) bajaki: hogy kompakt, v külső + HDD megoldás, az attól függ, milyen szempontok a fontosak kiválasztásnál. Fentebb is ott, de akkor újra egy lehetséges alternatíva csokor, mind2 fajta megoldásra: 2,5" | 3,5"
Amit másik topikban is felvetettél, jó a rack (v inkább Becrux) + a 2,5" WD Red. Műszakilag nézve ez azért jó megoldás, mert aluház jó hővezető, Red meg strapabíró NAS vinyó. A 2,5" külső mobil rack topikban találsz teszteket is, itt egy Raidsonic + WD RED [link].
Viszont, ha szoftveres cuccok is kellenek, v pl. fontos Idle Timer állítása, mert sokakat zavar, ha hamar lekapcsol, azt a kompaktoknál inkább lehet állítani, mint pl. WD MP Ultra és Samsung M3. Utóbbiból a fémházas Metal is jó választás.
Illetve, ha utaztatni fogják, akkor egyrészt célszerű vmi tokban, másrészt érdemes elgondolkodni akár ütésálló külső vinyón is, amiről fentebb szintén volt szó [link]
A Transcendek minőségi darabok és rázkódást, esést is jól bírják, de Silicon Power és Adata külsők is jók ilyen téren.

(#16183) King Unique válasza psion2101 (#16180) üzenetére


King Unique
titán

Semmi esetre se formázd, ha kellenek a rajta lévő cuccok, hanem nézd meg, h lemezkezelőben milyen partíciónak mutatja! Ha RAW az szar ügy, de arról még fizetős adatmentő progikkal ki lehet menteni a tartalmát, pl. GetDataback/ Easus Data Recovery. Ha már fel sem ismeri a partíciót és inicializáni akarja, az még szarabb, nehezkesebb...
Esetleg meg lehet próbálni egy partíció helyreállítást a Tesdisk segítségével, bár koránt sem mindig sikerül.
Amúgy maga a HDD ép benne, mert HD Sentinel még attól felismerheti?

Tehát RAW esetén először mindenképpen adatmentés javasolt egy másik belső/ külső vinyóra. Utána esetleg lehet próbálkozni TestDisk, v egyéb partícionáló program (Easus / Aomei magyar / MiniTool) partíció helyreállító funkcióival.
Adatmentés után, meg törlöd a RAW partíciót és újrapartícionálod a külső vinyót.

[ Szerkesztve ]

(#16184) noco79 válasza psion2101 (#16180) üzenetére


noco79
tag

én kb ugyan igy jártam december elején egy Samsungal,aztán amikor felismerte nem tudtam rá másolni se róla lementeni adatokat.....hd sentinelt futtatva folyamatosan romlott a kondició és nőttek a gyenge szektorok száma......szerencsére még garis volt úgyhogy cserélés alatt van de az adatok felét buktam....

de ahogy elöttem irták van még remény hogy megmentsd :)

(#16185) King Unique válasza noco79 (#16184) üzenetére


King Unique
titán

Az más, ha a HDD döglődik benne, mert azzal nem sok mindent lehet kezdeni. Ha azonban csak a partíciós tábla sérült, akkor még valóban van remény.
Amúgy milyen Samsung volt pontosan?

(#16186) psion2101 válasza King Unique (#16183) üzenetére


psion2101
tag

Okés!Köszönöm szépen.Megpróbálkozok vele majd,hogy mentsem a cucokat róla. :R

(#16187) psion2101 válasza noco79 (#16184) üzenetére


psion2101
tag

Sajna ez már nem garis mert már jó pár éves sajnos,de még próbálom menteni :))

(#16188) psion2101 válasza King Unique (#16183) üzenetére


psion2101
tag

Bocsi,hogy ennyit irok.Nos megállapitottam,hogy RAW :((( :(((

Nos akkor csak fizetős visszaállitó program segithet?Melyiket ajánlanád kifejezetten?

(#16189) King Unique válasza psion2101 (#16188) üzenetére


King Unique
titán

Általánosan a GetDataBack az ajánlott. De van, hogy nem mindig látja a teljes mappaszerkezetet, nálam volt, h csak az EaseUs látta és csak azzal tudtam mindent lementeni. Ajánlott még az iCare is.
A lényeg, h mindegyik végigszkenneli a felületet (órákig eltart 1 TB-nál...), de már pár perc után általában látható a mappaszerkezet, fájlok java. Azt használod, értelemszerűen veszed meg végül, amelyik a legeredményesebbnek tűnik.

(#16190) koco válasza King Unique (#16182) üzenetére


koco
csendes tag

Köszi a választ, a gyengébb usb port van. Még jó, hogy érdeklődtem sokat segítettél, köszönöm. Körülnézek a fix tápos megoldások terén.

(#16191) GeGexx


GeGexx
aktív tag

Sziasztok, most tervezek laptopot venni de a gyári 1TB HDD helyére 120GB SSD-t rakatok, az eredeti HDD-t pedig külső vinyóként fogom használni USB 3.0-n keresztül. Kérdésem az lenne, hogy a mai laptopokban milyen Sata csatlakozásúak a HDD-k, vagyis mennyivel lesz lassabb az USB-n keresztül mint beszerelt állapotban? Előre is köszi!

(#16192) King Unique válasza GeGexx (#16191) üzenetére


King Unique
titán

SATA 2, esetleg újabbakban már SATA 3. A sávszélességek alapján, kb. mind2 SATA-szabványt kiszolgálja a 3.0, viszont ez esetben a notivinyó teljesítménye lesz a szűk keresztmetszet. De tesztek alapján simán hozzá USB 3.0-án is, azokat az értékeket, amit belsőként, SATA-n használva [link]. Apróbb, v vegyes fájlok másolásánál jobb a SATA/ eSATA.

[ Szerkesztve ]

(#16193) GeGexx válasza King Unique (#16192) üzenetére


GeGexx
aktív tag

Tehát pl. nagyobb játékok futtatása sima ügy USB-n keresztül max. a térképek lassabban töltődnek, köszi!

(#16194) King Unique válasza GeGexx (#16193) üzenetére


King Unique
titán

Passz...játékot nem szoktam futtatni külső vinyóról, de nyilván 3.0-án nem lassú az se.

(#16195) GeGexx válasza King Unique (#16194) üzenetére


GeGexx
aktív tag

Egyébként a HDD 5200rpm-es szóval lehet igazad lesz és nem is az usb3 miatt lesz lassabb hanem eleve nem is tudja majd kihasználni azt a sávszélt.

(#16196) King Unique válasza GeGexx (#16195) üzenetére


King Unique
titán

WD gyártott 2,5" 5200 RPM-es notivinyót, ez volt a 3 tányéros 1 TB-os WD10TPVT, aminek semmi gond nincs a teljesítményével. Bár ez 12,5 mm-es, ami notiba kicsit vastag, v milyen volt tiedben pontosan?
Korábbi szériás My Passportokban is ilyen van és 80-90 MB/s értékeket lazán tud USB 3.0-án. Az 5400-as annyival nem gyorsabb, az újak a nagyobb adatsűrűségű lemezek (2 x 500 GB) miatt tudnak többet.

(#16197) GeGexx válasza King Unique (#16196) üzenetére


GeGexx
aktív tag

Bocsi, hülyeséget írtam, 5400-as. Egyébként gondolom seagate.. Asus G551-ről van szó fogalmam sincs mi van benne :D

(#16198) King Unique válasza GeGexx (#16197) üzenetére


King Unique
titán

Felraksz egy HD Sentinelt, az megmondja.

(#16199) GeGexx válasza King Unique (#16198) üzenetére


GeGexx
aktív tag

A héten veszem a gépet, tehát még teljesen elméleti síkon mozgok. :D A lényeg, hogy lassabb nagyon nem lesz várhatóan külső házban.

(#16200) bajaki válasza King Unique (#16182) üzenetére


bajaki
őstag

Nem fontosak az ilyen szoftveres extrák. Egy egyszerű, megbízható külső winchesterrel kell.

Ez az Adata jó lehet? Vagy ez a Samsung?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.