Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16451) King Unique válasza bluobluo75 (#16450) üzenetére


King Unique
titán

Utaltam a fenti hsz-ek, linkek megkukkantására, azokban ott van ez, melyben benne van.

(#16452) bluobluo75 válasza King Unique (#16451) üzenetére


bluobluo75
őstag

Jó eddig okés, de mi jelzi a típus megjelölésében az ütésállóságot, rázkódás védelmet?
Már csak azért, hogy könnyebben tudjak rákeresni más oldalakon is! :B :R

(#16453) King Unique válasza bluobluo75 (#16452) üzenetére


King Unique
titán

Mi jelzi ütésállóságot, rázkódás védelmet?? Jó esetben a termék nevében ezt a tulajdonságot megjelölő Rugged/ Durable/ Armor/ Anti Shock stb. jelzők. De, h ezt biztosan tudd, azt mindig a dobozán, v gyártói oldalakon kell lecsekkolni. Ott feltüntetnek mindent, pl. hogy csak sima rázkódásvédelem, v komolyabb katonai szabványoknak is megfelelő ütésállóság (US MIL-STD-810F/ G), esetleg még vízállósággal (IEC529 IPX4/ 7) is bír-e az adott modell. Pl. SP A80

Rázkódásvédelem:

- Adata (Classic: HV100, Choice: HC500)
- Transcend 25A3

Ütésálló (rázkódásvédelem) /és vízálló/:

- Adata (Durable: HD650, HD710)
- Buffalo MiniStation Extreme
- Freecom Tough Drive
- Lacie Rugged sorozat
- Silicon Power Armor sorozat
- Transcend 25M3, 25H3

Ezek csak néhány a népszerűbb gyártók közül, illetve alapszintű rázkódásvédelem lehet más gyártók termékeiben is megtalálható.

[ Szerkesztve ]

(#16454) longwild válasza King Unique (#16449) üzenetére


longwild
aktív tag

Seagate Backup Plus Slim ház.
Alja műanyag, teteje fém, bal fent egy kis szellőző csíkkal. A vezérlő panelen a fontosabbik chip egy Initio INIC-3619.

INIC-3619

Tudtok erről valamit?

szoftver szakmabeli && Beverly250

(#16455) bluobluo75 válasza King Unique (#16453) üzenetére


bluobluo75
őstag

Na ezt az infót elteszem, köszi! :R

(#16456) King Unique válasza bluobluo75 (#16455) üzenetére


King Unique
titán

Tedd!
Ezek után melyik lesz a befutó??

(#16454) longwild: a Backup Plus Slim megint gyári kompakt külső vinyó...honnan sikerült kibelezett házat szerválni, innen apróról, v vmi külföldi oldalról?? Tehát csak a házat "vetted meg" és abban teszel/ veszel külön HDD-t? Ha így van, szerintem célszerűbb lett volna egy rendes 2,5" külső racket venni, azokban is bőven akad szép, szálcsiszolt alu.
Initio chip leginkább noname eBay-es rackekben fordul elő, illetve pár más gyártó is alkalmazza, de átlagosnak mondható.

[ Szerkesztve ]

(#16457) hallerúr


hallerúr
csendes tag

Összeraktam az új gépet (alaplap, CPU, RAM, VGA, a többi a régi) és az új alaplappal (MSI Guard-Pro H97) valamiért nem ismer fel a 64 bites Win7 kettőt a külső HDD-k közül... Mindkettő Sata Samsung, ugyanolyan külső 3,5-es Coolink házban és egyik sem megy, mindkettőre "Unknown device"-t ír az eszközkezelőben.

Nem tudom, mit gondoljak, mert a 3.0 és 2.0 USB portokon is megy minden pendrive és 2,5-es külső vinyó is gond nélkül, a laptopomon viszont a két 3,5-es külső hdd megy zökkenőmentesen.

Ergo sem a portok, sem a vinyók nem lehetnek rosszak. What now?

(#16458) oncsi


oncsi
őstag

Vennék egy wd 750-es 2.5-es wincsihez egy USB3-as házat. Olyan kellene amivel a Smart értékeket is rendesen ki lehet olvasni. Ne legyen drága, de ne legyen gagyi sem. Valami ötletet tudnátok adni?

És vennék egy 3.5-2.5 univerzális házat. (Sharkon) USB 3 vagy FireWire felülettel. Erre is ha tud valaki adjon tippet. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#16459) King Unique válasza oncsi (#16458) üzenetére


King Unique
titán

Ezekben [link] akad 2,5" & 3,5" rack alternatíva is. Amúgy meg:
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja

Univerzális egyszerű rack nem nagyon van, max esetleg 3,5" rackbe beletehető 2,5" notivinyó is, ami nem használja a SATA Power 12 V-os érintkezőit, csak az 5 V-ost (ha előállít áramot azon). Illetve dokkolót tudok elképzelni, amibe mind2 méretű HDD tehető.
Önmagában Firewire csatlakozós racket szerintem nem érdemes venni, ha csak nem Maced van, de ha újabb fajta az is, amin van 3.0, akkor nincs sok értelme. Illetve nem is nagyon kapni már ilyeneket. A multi interfészes házak meg eleve nagyon drágák [link].

[ Szerkesztve ]

(#16460) skyny


skyny
tag

Sziasztok.
A mai nap bekapcsoltam a szamitogepem es az 1TB wd mypassport vinyomat nem talaltam a gepen.meg neztem be van dugva a led vilagit es vibral bug mint eddig meg se latja a szamitogep.at taktam alaptopra ott is ugyan az a helyzet.mit lehet tenni?? Disck manager se latja

(#16461) King Unique válasza skyny (#16460) üzenetére


King Unique
titán

Eszköz és lemezkezelőben abszolút nem látszik :F HD Sentinel, v esetleg WD Smartware program se látja, abban diagnosztikai tesztek se futnak le?? Esetleg másik kábellel, másik USB-portban próbálva?
Illetve azt is jó lenni tudni, h pontosan melyik My Passportról van szó ??
Ha esetleg a régi "hosszúkás", azt még szét lehet szedni és áttenni belőle a HDD-t másik házba, ha az újabb 2.0/ 3.0 Essential, v a legújabb Ultra, akkor azoknak NYÁK-ra integrált USB csatlakozójuk van... ennél, ha a vezérlés szállt el, akkor nem sok mindent lehet vele kezdeni.
Ha tehát nem látja semmi és nem HDD krepált be (nem kattog, v fejletapadás stb.) akkor sanszos, h az USB vezérlése szállt el...ha kellenek róla az adatok, akkor csak szakember tud segíteni. Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez.

[ Szerkesztve ]

(#16462) skyny válasza King Unique (#16461) üzenetére


skyny
tag

Hát sajnos nem latja egyik sem pedig világit es megy a hűtése is és neha vibrál.nincs semmilyrn kattogo hangja vagy egyeb fura zaj.soha nem vittem nem hurcoltam sehova szoval mindig az asztalon volt a PC mellett.mar azt is meg csinaltam h teljes driver keszletet letöröltem a pc röl de utana se irja a gep h valami uj hardware talalhato.fel raktam két db képet róla szerintem ez a régi verzio bar nem biztos :/ :(

(#16463) skyny


skyny
tag

http://kepfeltoltes.hu/view/150206/IMG_20150205_222220_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#16464) skyny


skyny
tag

http://kepfeltoltes.hu/view/150206/IMG_20150205_222155_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#16465) King Unique válasza skyny (#16462) üzenetére


King Unique
titán

Ez a második generációs 3.0-ás Passport [link], ami közvetlenül az Ultra előtt volt, de mára már kifutott sorozat.
Ha semmi, a fentebb felsorolt rendszereszközök, programok (azt is nézted?) se látja, másik kábellel se ismeri fel a gép, akkor sok mindent nem lehet csinálni, mert ennek is NYÁK-ra integrált USB-je van....vsz elszállt az USB elektonika, a vezérlés.
Esetleg lehet hozzá másik elektronikát rendelni, ha szétszedve megnézed a pontos típusszámát, bár az ilyet inkább jobb szakemberre bízni.

(#16466) skyny válasza King Unique (#16465) üzenetére


skyny
tag

Ohhh :( ez borzaszto.igazabol egy valamit szeretnek ami a legfontosabb az az adat ami rajta volt.kepek es videok a kis fiamrol :( erre esetleg van esely ?? Meg rendelem a masik kabelt is persze hatha csak annyi :/

(#16467) xtevo


xtevo
őstag

Sziasztok!

Egyik ismerős keresne külső vinyót:
"...ami legalább 250 GB-os NTFS fájlrendszert használ és jelszóval illetve biztonsági programmal ellátott..."

Mit tudnátok ajánlani? Vagy milyen megoldást?

Előre is köszönöm a válaszokat. :R

(#16468) King Unique válasza xtevo (#16467) üzenetére


King Unique
titán

250 GB-os külső már nincs, max, ha külön vesz vki ekkora HDD-t és hozzá házat. 2,5 colos méretben érdemes gondolkodni, ahol 500 GB - 2 TB a jellemző tárhelyméret a legtöbb gyártónál.
Lejelszavazást meg lehet oldani Windows alatt a Bitlocker segítségével, illetve az előző linkben lévő program utódjával, ami VeraCrypt néven fut. Viszont ezeknek egy-néhány óra kell a művelethez, ami így elég hosszadalmas —►szoftveres titkosítás.
Ha olyan kell, amelyik hardveresen titkosít, real time lejelszavazza a külső vinyót, akkor a WD My Passport Ultrák [teszt] és Samsung M3 Portable [teszt] jöhet szóba. Illetve hardveres titkosítás van még az ütésálló Buffalo MiniStation Plus és Extreme modelleknél is.

Vannak komolyabb AES XTS és társai megoldásokkal ellátott külső merevlemezek, de azok elég drágák [link], [link], [link]...

[ Szerkesztve ]

(#16469) King Unique válasza skyny (#16466) üzenetére


King Unique
titán

1. Jobbik eset: amikor látszik a külső merevlemez rendszerben, csak a partíció sérült, v a kábel hibás és amiatt dobálja el a kapcsolatot.

a.) Ha legalább mutatná a partíciót lemezkezelőben, pl. RAW, akkor adatmentő programokkal simán ki lehetne menteni a tartalmát.
b.) Lehet egy másik USB kábel megoldja, ha a meglévő megtört, v egyéb hibája van, illetve egy Y kábel, ha a 2.0 port árama kevés neki. Azt nem írtad mibe dugtad, illetve "neha vibrál"(=felpörög) utalhat esetleg elégtelen tápra is.

2. Rosszabbik eset: amikor sehol nem látszik a gépben, fenti említett programok se látják...

a.) Merevlemez krepált be (bár attól még HDS érzékelheti), v letapadt az olvasófej (ha utóbbi, igaz akkor el sem indulna)
b.) Nincs adatkapcsolat a géppel/ oprendszerrel, ha nem a kábel/ csatlakozó aljzat a rossz, akkor USB vezérlő szállt el, amivel nem tudsz mit kezdeni, mivel integrált, közvetlenül a SATA csatlakozóra van rárakva [link], [link]. —►szakember....
A régi típusoknál volt külön SATA to USB átalakító [link]

2./b. esetben az elektronikát talán le lehet operálni [link], [link] és egy kompatibilissel kicserélni, de ez már szaki dolga lesz. Fentebb is linkelt, adatmentés topikban kérdezd meg liksoft kollegát, de várhatóan nem lesz olcsó...

Fontos adatokat meg eleve mindig több példányban kell tárolni!!!

[ Szerkesztve ]

(#16470) skyny válasza King Unique (#16469) üzenetére


skyny
tag

Uhhh :/ nem hangzik valami tul jol ez a szitu :( nos rn mar vegig mentem az osszes usb porton.probaltam a kekbe es a piros szinbe is.a piroshoz usb portnal oda van irva h 3x power szoval ha eddig ment vele akkor most is kellene mennie nem ??koszonom szepen a linket es a segitseget meg probalom akkor a masik forumot amit linkeltel.
Nem tudom lehet buta kerdes.a led vilagit es bug az is lehet h van benne ventilator es csak azt hallom.egyenletes a bugas ha meg fogom neha erzem h talan vibral de gyengen

(#16471) King Unique válasza skyny (#16470) üzenetére


King Unique
titán

A kék az vsz 3.0 port lesz (5 V, 900 mA), a 3x Power piros, az vmi megnövelt áramú 2.0 port (5 V, 1,5 A?) [link]. Ha igen, akkor tápellátás nem lehet annyira gond, mivel mind2 árama elég kell, hogy legyen egy 2,5" külső vinyónak.
Ezekben nincs ventilátor :N , 2,5 colosok passzív hűtésesek, ahogy manapság a legtöbb 3,5 colos külső merevlemez (ház) is.
Ha vibrál a burkolat, akkor merevlemez megy, így elegendő áramot kap, fejletapadás se annyira valószínű. Persze jó lenne, ha tudnánk milyen a tényleges állapota (HDS), de így USB elektronika hibája sincs kizárva.
Ha fentieket végigzongoráztad, másik kábel se oldja megy, akkor csak szakembert tudok javasolni, ha kellenek róla az adatok. A linkelt topikban biztos felvilágosítanak a lehetőségekről.

(#16472) saiyajin


saiyajin
senior tag

Sziasztok! Ma valószínűleg beruházok egy új külső winchesterbe, (az eddigi ugye meghalt...), de egyáltalán nem tudom milyet nézzek. Kb. 500GB-1TB kapacitásra gondoltam, és a lényeg, hogy gyakoribb használatra lenne, nem csak adatmentésre, és alkalmalként hordoznám is magammal erre-arra. Van-e amit ajánlanátok, illetve van-e márka/típus, amit inkább kerüljek?

"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"

(#16473) bluobluo75 válasza King Unique (#16456) üzenetére


bluobluo75
őstag

Itt már inkább a külcsin számít

Visszatérve a Thunderbolt-ra, akkor volna jó, ha az SSD-k, pld. az 500 vagy 1000Gigások annyi áron lenne mint a 60 Gigás, és ki lehetne aknázni a nagy sebességet rendesen :K

[ Szerkesztve ]

(#16474) vajdacs01


vajdacs01
csendes tag

Sziasztok, a segítségeteket kérem, tudnátok-e ajánlani merevlemez házat?
SATA3-as belső csatlakozású, USB 3.0 külső csatlakozású 2,5"-os 9.5mm vastag HDD-hez kellene.
10ezer Ft körüli összeget szánok rá.
Köszi. :)

Hobbi streamer/gamer - https://www.twitch.tv/vajdacs01

(#16475) King Unique válasza saiyajin (#16472) üzenetére


King Unique
titán

Ekkora tárhelykapacitásnál, 2,5 colos méretűt célszerű venni, alternatívák visszaolvasva vannak: [link].

(#16474) vajdacs01: van annak is külön topikja, ezen hsz-ben ott van az is, ahogy a fölső linkben rackre is van alternatíva [link].

(#16473) bluobluo75: Thunderbolt nálad eleve ki van csukva, mivel nincs is ilyen csatlakozó a lapodon, de Maced sincs, v legalábbis nem említetted... Ilyen szinten egyhamar biztos nem fog lemenni belső/ külső SSD-k ára, de valóban sebességet azokkal lehet igazán kiaknázni. Egy külső vinyónál + még maga a Thundebolt interfész is elég komoly felárat jelent.

[ Szerkesztve ]

(#16476) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
van egy külső adata hdd-m szerintetek lenne baja, ha routerrel erre torrenteznék? nem lenne nagyon sok neki?

(#16477) bluobluo75 válasza King Unique (#16475) üzenetére


bluobluo75
őstag

Addigra hátha lemegy az ára, hátha kitalálnak egy új szabványt :B

(#16478) skyny válasza King Unique (#16471) üzenetére


skyny
tag

Rendbe es koszonom szepen a segitseget.Meg rendelem a kábelt elöször ha ez se segit akkor szakember lessz belőle :/

(#16479) skyny


skyny
tag

Bocsánat csak még egy kérdés mi van akkor ha veszek egy ugyan ilyen merevlemezt és az elelktro panlet át rakom a rosszra??? 15 e ft er van hasznaltan ennyit megerne csak azt szeretnem kérdezni hogy ez így lehetséges??

(#16480) King Unique válasza skyny (#16479) üzenetére


King Unique
titán

Ugyanilyet már nem kapsz boltban, mert kifutott széria, max használtan, de akkor ügyelni kell rá, h pontosan ezt a generációs Passportot vedd. My Book esetében volt arra példa, h vki sikeresen átrakta rá egy másiknak a paneljét és azzal működött, de My Passportnál nem tudom...vsz akár ott is összejöhet. De némi hozzáértést mindenképpen igényel.

Láttam felvetted adatmentő szakival a kontaktot, túl magas árat mondott, azért akarod házilag megpróbálni, v ő javasolta??

[ Szerkesztve ]

(#16481) skyny válasza King Unique (#16480) üzenetére


skyny
tag

Igen hasznaltan talaltam kb 15 e ft er teljesen ugyan ez a tipus cikkszam is meg egyezik csak annyi hogy az en utolso ket bettum BL az az kék a donor meg piros ezert RD.de maga a szeria szam es minden teljesen meg egyezik.ugy nezem h maga ha nyáklapot le veszem azzal még nem jutok a belsejébe ahol a fej van.az gondoltam elöször leveszem a nyáklapot és hőlégfuvoval fel melegitem olyan 230 fokra ahol az on mar olvad majd meg varom míg ki hűl és kiprobálom.mikor alaplapot javitok akkor ez be szokott jönni :/ szerinted van rá esély ?? Elvileg ha a nyáklap jo es at tusom rakni akkor elvileg működnie kell igaz?
Hát igen sajnos :( netto 100 ft tól és ez nettó :(

(#16482) King Unique válasza skyny (#16481) üzenetére


King Unique
titán

Ha pontosan az a sorozat, akkor van rá esély, h "elméletileg" működhet. Viszont a házi barkácsolással azért csak óvatosan, nehogy több kárt okozz vele, mert akkor lőttek az adataidnak! Tehát csak saját felelősségre érdemes ezt megpróbálni. Szakember, laborban történő szerelés és adatmentés drága, de az a legbiztosabb.

(#16483) xtevo válasza King Unique (#16468) üzenetére


xtevo
őstag

Nagyon köszönöm a segítséged. :R

(#16484) ejnyebejnye


ejnyebejnye
csendes tag

Sziasztok!

Vettem egy WD My Passport Ultra 1TB-os vinyót. Az a gondom, hogy a kikapcsolást követően standby módba teszi magát (lassan villog a led), és sehogy sem tudom rábírni, hogy kapcsoljon ki (hogy ne legyen áram alatt egyfolytában). Próbáltam az alaplapi beállításokat is (Asrock B85M Pro4), a BIOS-t is néztem meg a vinyó utility programjait is, de nem tudom megoldani.

Köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

(#16485) skyny


skyny
tag

Sikerült megjavítanom.leszedtem róla az usb chipsetet leszedtem rola az ónnt fel raktam egy újat és ujra forasztottam :D és semmi se veszett el minden meg van és müködik juhhheeejjjj :D

(#16486) King Unique válasza ejnyebejnye (#16484) üzenetére


King Unique
titán

"kikapcsolást követően " alatt, a Windowsban a tálcán lévő biztonságos eltávolítást érted?
Mert annál pl. nálam leválasztást követően eltűnik a rendszerből, leállítja a motort is (nem vibrál) és a LED is kialszik elsőre, de utána elkezd késleltetett időközökkel villogni. Ez normális. A OS-ből való leválasztás és motor leállítás a lényeg. Aszem volt akinél kialudt a LED is, de nekem is van több 2,5" külső vinyóm, külső rackem, van amelyiken kialszik teljesen, van amelyiken nem, de ez nem hiba. Ez vezérlőchip firmware és oprendszer beállítások függvénye is. Ha pl. motort sem állítja le, mert aktívan marad az USB-port, akkor szokták, főleg Win7 alatt ezt a registry módosítást végrehajtani [link], [link] .
A hozzá adott Drive Utilities programban, az üresjárati készenléti időt tudod módosítani, h hány perc után kapcsoljon ki automatikusan, ha nincs használatban.

Amúgy megy kikapcsolást követeően 2,5" külső vinyók csatlakozóját is szokás kihúzni az USB-portból és akkor LED sem fog világítani. ;)

(#16487) King Unique válasza skyny (#16485) üzenetére


King Unique
titán

Na, örülök neki, hogy sikeresen megoldottad. :C
My Booknál ez működik, de My Passportban nem voltam teljesen biztos, csak felvetettem egy lehetséges megoldásként. Így még viszonylag olcsón megúsztad. Adatmentő szaki is hasonlóképpen járt volna el, beszerez egy donor elektronikát és azt rakja át, csak persze jobban meg kell fizetni.
Azért a közeljövőben majd szerezz be egy másik külső vinyót is biztonsági másolatnak, nehogy megint így járjál! Még 2 ilyen kis beruházással is olcsóbban jössz ki, mint ha profi adatmentési díjat kéne kifizetned, szal megéri biztosra menni.

(#16488) kovimre


kovimre
tag

Sziasztok!

Samsung M3 külső merevlemezek mennyire hangosak? Hálószobában menne non-stop a torrent miatt.

(#16489) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
Erről a vinyóról mi a véleményetek? WD5000C032
Napi 24 órában menne torrenthez

(#16490) skyny válasza King Unique (#16487) üzenetére


skyny
tag

Teljesen egyet értek :D :D a közel jővőben oda figyelek jobban erre bizony.Most tökéletesen működik.sejtettem h a szakik is valami hasonlóan fognak eljárni nah de azert netto 100 e ft fölött az nagyon nem reális.pesze ha mehanikai problema lenne akkor viszont meg érteném :D a lényeg hogy minden rendbe van most már juhhheejjjj :D :D

(#16491) King Unique válasza kovimre (#16488) üzenetére


King Unique
titán

2,5" külsőknek, főleg 5400 RPM-en, nincs különösebb hangja. Ő nemrég vett M3 Portable modellt, tesztet is készített róla [link], tőle kérdezd, ha pontos infó kell.

(#16489) premierpark: korábbi torrentes kérdésedre reagálva, azért bírni szokták a gyűrődést. Milyen Adata, mert ha 2,5", annál kérdéses a router USB-portjának áramellátása? De persze egy aluházazzal (jobb hővezetés), valamint rackbe tett speciális NAS HDD-vel tovább fokozható a strapabíróság.
Amit most felvetettél, az egy elég régi WD My Book [link], ami már rég kifutott sorozat és kapni se nagyon lehet már. Inkább vmi újabb fajta modell, v az előbb említett alu rackes megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#16492) smallmer válasza King Unique (#16491) üzenetére


smallmer
őstag

Most tudnék venni egy ilyen wd-t 10napos üzemidővel 6ezer forintért csak azért kérdeztem rá. Alapvetően jó lehet? :)

(#16493) Azurooandrew válasza King Unique (#16491) üzenetére


Azurooandrew
tag

Én is szeretnék egy ilyen 1TB Samsung-ot, a kérdésem az volna, hogy hol érdemes megvennem, mivel láttam hogy 2 és 3 éves garanciával (aqua) is árulják, viszont utóbbi esetében nem írják, hogy gyártói lenne a garancia. Köszönöm a tanácsokat.

[ Szerkesztve ]

(#16494) King Unique válasza Azurooandrew (#16493) üzenetére


King Unique
titán

Ebben a topikban a mit érdemes venni kérdésre adnak választ, a honnan már más dolog, más topik.
Samsung M3 Portable alapból 3 év garis, több bolt meg is adja rá. Ahol csak kettőt adnak, ott a vsz csak 2 év garival kapják a nagykerből és azzal tudják továbbadni, vagy csak a kötelező 12 hónapot vállalják + 12 hónap szavatosság.
Ha meg olyan helyről rendeled, ahol csak 2 évet adnak rá, attól még a 3 éves gyártói gari érdemes rá, de akkor szükség esetén magadnak kell állni az RMA ügyintézés költségét.

[ Szerkesztve ]

(#16495) sihu


sihu
tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Seagate Backup Plus Slim vagy WD My Passport Ultra Metal jobb választás? Sebesség is számít, mert windows lenne rá telepítve. Még valami Mac-esektől bármilyen külső vinyóra élesíthető a Time Machine?? Csak azt jelenti hogy a seagate gyárilag tudja, hogy a megfelelő fájlrendszer van rajta??

(#16496) sziget54


sziget54
csendes tag

Ki tud segíteni!
Újra kellett telepíteni a gépet, azóta az USB külső 500GB WD-t nem "helyi" lemeznek ismeri fel, csak mint egy külső PEN drivev-ot.

mami

(#16497) King Unique válasza sihu (#16495) üzenetére


King Unique
titán

A WD-k gyári programja kicsivel többet tud, vannak róla házi tesztek [link]. Ezen az oldalon meg Seagate teszteket találsz, van bőven Slimről is [link].
Sebesség meg jóformán egyező, kis eltérések vannak csak. Ha oprendszert akarsz róla futtatni, ott apró fájloknál úgyis lassabb az USB 3.0, mint nagyméretű fájlok mozgatásakor.
OS X Time Machine kihasználásához a külső adattárnak HFS+ra formázottnak kell lennie. A My Passport és Backup Slim is NTFS gyárilag, de átformázhatóak. A Backup Plus Slim for Mac, ami HFS filesystem alapból [link].
OS X-et akarsz rá tenni és azt futtatni?

(#16496) sziget54: ilyenbe még nem futottam bele... esetleg eszközkezelőből, v Win8.x esetén gépházból az eszközök alatt távolíts el, majd restart és újra rápróbálni. Illetve lemezkezelőben a meghajtó betűjelet törölni/ módosítani és újat hozzárendelni. Hirtelen jobb nem jut eszembe.

[ Szerkesztve ]

(#16498) sihu válasza King Unique (#16497) üzenetére


sihu
tag

Windowsot szeretnek ratelepiteni es jo lene, ha tudna time machinet.

(#16499) King Unique válasza sihu (#16498) üzenetére


King Unique
titán

Igen, Windowst....csak este már elnéztem kicsit. Viszont, amit mondtam, az áll továbbra is, Time Machine csak HFS+/ HFS+J fájlrendszerű meghajtóval működik [link]

"A Time Machine nem tud biztonsági mentést készíteni olyan meghajtóra, amely a Microsoft Windows rendszerhez van formázva (NTFS vagy FAT formátum). Ha NTFS vagy FAT fájlrendszerű meghajtót választ ki, a Time Machine a meghajtó újraformázására szólítja fel. Formázza újra a meghajtót Mac OS kiterjesztett (naplózott) formátumban, vagy válasszon egy másik meghajtót. Fontos: Mivel az újraformázás minden fájlt töröl a meghajtóról, csak akkor hajtsa végre, ha már nincs szüksége a fájlokra, vagy ha egy másik meghajtón rendelkezik róluk másolattal."

Tehát, ha Windowst telepítesz rá, ahhoz NTFS fájlrendszer kell, de azzal Time Machine nem fog működni... :N
Amúgy nem lenne egyszerűbb OS X mellé dualbootba felrakni BootCamp segítségével a Windowst, v nincs elég hely neki a lemezen??

[ Szerkesztve ]

(#16500) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Szóval van egy 500GB külső WD-m, USB-s, olyan, aminek nem kell külön táp, az USB-ről kapja azt. Egy ideig árultam is itt, el is vitték volna, de megondoltam magam, megtartom.

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy lehet állandóan a gépre dugva a cucc? Bedugtam ugye USB-vel, mikor leállítom a gépet a kis LED a lemezen világít. Vagy inkább válasszam le mindig, ha nem használom?

Még egy kérdésem van, hogyan tudhatom meg, hogy USB 3.0-át bírja-e?

Köszönöm!

Aquila non captat muscas.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.