Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5256) King Unique válasza arcitec (#5252) üzenetére


King Unique
titán

Lásd az alábbi táblázatban megadott adatokat. Vagyis USB 2.0-nál hivatalosan 5 méter, USB 3.0-nál pedig 3 méter a javasolt max. kábelhossz. Technikailag ugyan lehet ezeknél akár hosszabb kábelt is használni, de nem feltétlen javasolt, mivel a megadott hosszak felett már jelentősen gyengülhet a jelerősség, ami adatkapcsolati, adatátviteli problémákhoz vezethet.

Az USB 3.0-s adatátviteli sebességhez a gazda hardvernek és a rajta futó OS-nek, valamint az USB-s tárolóeszköznek és a csatlakoztatáshoz használt USB-kábelnek egyaránt támogatnia kell az USB 3.0 szabványt. Ha ezek közül valamelyik nem teljesül, vagy csak USB 2.0-s, akkor nem fog az előbbi összejönni. Ha erről (?) a médialejátszóról van szó, akkor a kép alapján van rajta USB 3.0 port. Viszont ez slave (szolga) típusú, ami a leírás alapján elvileg arra való, hogy pl. PC-hez lehessen csatlakoztatni és úgy felmásolni rá a filmeket, ha éppen a beépített HDD van a készülékben. De ha működik host (gazda) módban is és ahhoz csatlakoztatod a külső HDD-t, vagy másik lejátszóról van szó és annál eleve rendben működik, akkor oké. Aztán az összetoldott kábeleknél az is lényeges, hogy mind USB 3.0 típusú legyen, mert amúgy az USB 2.0 Type-B kábel csatlakozója is belemegy az USB 3.0 Type-B aljzatba, amiről nemrég volt szó. Ha a 2 eszközt összekötő kábelek, vagy azok közül valamelyik csak USB 2.0-s, akkor az viszont kapásból kizárja az USB 3.0 sebesség elérését, lásd az előbb leírtakat.

Ha időközben megoldódott a probléma a toldások és az össz kábelhossz csökkentésével, akkor rendben. Az pedig annyira nem meglepő, ha USB 3.0 alapon az 5 méteres helyett 3 méteres kábelhosszal javult az adatátviteli sebesség, mivel a hivatalosan javasolt is max. 3 méter. Valamint itt eleve az eddig leírtak a lényeg, a kábel márkája és minősége bár szintén számíthat, de alapesetben inkább másodlagos. Egyébként meg márkaként pl. a Belkin és a Delock volt többször említve, ha az átlagosnál minőségibb kábel kell. De akár más gyártók kínálatában is találni az átlagnál jobbat pl. érintkezők bevonata, árnyékolás stb. minősége függvényében, ami rendszerint az árakon is meglátszik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.