Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5155) King Unique válasza oxide83 (#5153) üzenetére


King Unique
titán

Mivel az NTFS fájlrendszerű partíciók helyett nem lefoglalt terület és RAW kötet jelenik meg, ezért nem meglepő, ha nem lehet normál módon (fájlkezelőben) hozzáférni a tartalmukhoz. A 4 TB-os HDD (lemez 1) a lemezkezelő szerint látszólag úgy néz ki, mintha MBR lenne, annál nem használható a 2 TB feletti lemezterület. De ha tényleg GPT, az más, akkor valószínűleg az alább részletezett dolog lehet a probléma oka.

"Mind a 2TB-os és a 4TB-os HDD-t évekkel ezelőtt windows7 alatt partícionáltam külső USB-s LC Power mobile rack segítségével"

Az alap, hogy lehetőleg mindig abban a külső házban, dokkolóban legyen inicializálva és particionálva a HDD, amelyikben aztán használva lesz. Ha SATA-n a gépbe téve, vagy USB-n egy másik külső házban, dokkolóban történik, akkor viszont bizonyos esetekben előfordulhat, hogy utána egy következő USB-s tárolóeszközbe áthelyezve egyáltalán nem, vagy csak részben lehet hozzáférni a lemez tartalmához. Erről pl. ebben a hozzászólásban összegezve van néhány információ. Ha a 4 TB-os HDD-t visszahelyezve az LC-Power külső házba, majd ugyanazon géphez és operációs rendszerhez csatlakoztatva mind a 2 partíció gond nélkül megjelenik és hozzáférhető a tartalmuk, akkor esélyes, hogy esetedben is ez lehet a gond. A 2 TB-osnál a RAW viszont lehet adatkapcsolati, illetve fizikai csatlakozási (érintkezési) probléma, de akár az OS lemezkezelési hibája miatt is. Ezért ilyenkor célszerű a HDD csatlakozását ellenőrizni a dokkoló foglalatában, valamint az USB-kábelt is, továbbá célszerű lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is kipróbálni.

"Jelenleg ha az okos TV-hez csatlakoztatom a dokkolót akkor az látja és kezelni tudja a 2 TB-os HDD-t de a 4TB-os HDD egyik partícióját sem látja a kettő közül"

Ez nem meglepő, ha a tévé nem tudja kezelni USB-n a 2 TB feletti, illetve a GPT partíciós séma szerinti lemezeket. Ellenben mivel a másik HDD csak 2 TB-os és MBR séma szerinti, ezért azt nyilván kezeli.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.