Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brownus

veterán

válasz mark! #2249 üzenetére

nem tudom mik mennek manapság a gimnáziumokban, mint kötelező olvasmányok, de ilyeneket is olvastatnék a gyerekekkel! harry potterek, lotr, stb... a lényeg, hogy akinek nincs kedve, igénye olvasni, annak meghozza!
    rákerestem, Középiskolás kötelező olvasmányok listája - ezek közül amire jó szívvel emlékszem vissza az az Aranyember, Bűn és bűnhődés, Sirály.
    a legtöbbet utáltam, csak muszájból olvastam el őket. (volt ilyen összefoglaló, csaló könyv is...nem emlékszem a nevére, azt irodalom óra előtt átlapoztuk ha kellett:d) én imádok olvasni, már kölyök koromban is a nagy 77 magyar népmese könyvvel mentem wc-re:d, de nem az akkori csodálatos kötelezőkön múlt...
    nem értem mire ez a túltolt intellektuális f.szság!? vagyminek nevezzem

pl. nekünk még kötelező volt a mester és margarita is, asszem, és azt is szerettem. más volt a lista a 90es éves elején. még az alföldi vezette nemzetiben megnéztük a színpadra írt változatát, remek darab volt! pár hónapja megnéztük a vígszínházban futó változatot is, de ez annyira nem tetszett, hogy félidőben hazamentünk...

közben találtam egy újabb listát, ezen már szerepel a mester és margarita is

na mindegy, akkor is olvastatnék valami "ponyvát" a gyerekekkel! vagy mittudomén, válasszon a gyerek egy könyvet, legyen az fantasy/scifi/bármi, és olvassa el azt! majd arról írjon egy rövid beszámolót

(#2253) doc , jaja, szerintem is, és ez szomorú!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés