Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz lemmy71 #30799 üzenetére

Az nem elfogultság, h a 36V 10200mAh akksi biztonságosan kb 25km-t tud életszerű körülmények között. Értsd: gyorsitások, fékezések nincsenek a tesztekben.
    A gyári teszt futópadon zajlik, menetszél nélkül.
    Mindegy, milyen rollerbe szerelik be ugyanezt az akksit, akkor is ennyit fog csak tudni.
    És mivel volt már jópár rollerem, tudom melyik akksival mekkora hatótávot lehet kihozni adott méretű akkupackkal szerelt rollerből.

Pociati pl inkább "D" módban használja a rollereket, és inkább csak 20-al megy, neki rendre nagyobb hatótáv jön össze. Sajnos ez ilyen, "S" módban kevesebb a hatótáv.

Nem görgettél le végig?
    "A gyárilag megadott hatótávot úgy számolják, h 15km/h-val haladva, ECO módban, 75kg-os súllyal, teljesen egyenletes sebességgel (gyorsítások nélkül), szélcsendben, sík terepen, 20C°-on - ez a szabvány (OTA teszt)."

25-el is ugyanígy tesztelnek.
    És a fogyasztás nem lineárisan csökken a sebesség növelésével, hanem inkább exponenciálisan.
    Az elektromos roller nem olyan, mint egy autó, h amíg van benne benzin, addig megy akár 160-al is.
    Hiába ír rá a gyártó 30km hatótávot, ha ezt menetszél nélküli teszten hozták össze, folyamatosan egyenletes sebességgel, és ráadásul úgy, h ha merül az akksi, akkor már csökken a roller sebessége, az utolsó km-eknél, 10-20% töltöttségnél visszaveszi ECO módba magát, hát persze azért, h többet lehessen megtenni vele, csak nem tudom mire jó, mikor ilyen 15, majd 7-10km/h sebességgel kell megtenni az utolsó km-eket.

Ekkora hatótáv igényhez drágább roller kell, vagy noname. Az Alin találsz sok noname rollert, amikben nagyobb(nak mondott) akksi van.

A nagyobb akksis márkásak meg azért drágábbak, mert az akksi az egyik legdrágább alkatrész bennük.

Sokáig 190ezer volt a Xiaomi 4 Pro (2nd gen). Ez volt az egyik, ami a legjobb ár/érték arányú volt.
    De már majdnem annyi, mint a most megjelent 5 Pro.
    A Segway G2 300-320ezer, ez a most megjelent Xiaomi 5 Pro meg kb ugyanazt tudja majd` százezerrel kevesebbért.
    De a G2 is egyre olcsóbb, Alzán csak ~270ezer.
    A Xiaomi 5 180ezerért pl egész jó áron van.

A Kugoot fikázni nem fogom, de nem elfogultság ha nem akarom ajnározni. Tett a Kugoo eleget róla, h inkább hírhedt legyen, mint híres.
    Magát a G5-öst konkrétan nem ismerem, az akksija mindenesetre bíztató méretű.

Itt feljebb pl a Xiaomi 5 Pro-ról van egy kis hatótáv teszt szösszenet. Ugyan közel 100kilóval mérve, de láthatod, h messze van a gyárilag 60km-nek titulált hatótávtól a valós, megtehető végeredmény.
    És abban 10Ah-s a 48V-os az akksi.

Nektek a 40km-hez 15Ah 36V-os akksi kellene (Segway G30, G2), vagy 12-13Ah 48V.

Ezért javasoltam használt G30-at, G2-t. Mindkettő amolyan mindentvivő Lola T a kategóriájában.
    És ezek megbizhatóan hoznak 40km-eket.

Sokszor hirdetnek kevés km-el, akár még 2-3 év garanciával, szinte vadiúj, alig használt rollereket, akár a dobozával együtt. Én is ilyenekre szoktam lecsapni.
    Inkább egy ilyen, mint egy kis akksis vadiúj roller Aliról, aminél a garancia jóformán úgyse lesz, ha emiatt akarnál mindenképp újat venni.

De ha meg júniusig ráér, akkor inkább tegyél még hozzá. Most fognak kijönni a Segway F3 sorozat, meg a G3, ezek minden bizonnyal lenyomják majd a mostani rollerek árait, (a használt piacon mindenképp).
    Meg állítólag az újabb rollerek adott méretű akksiból nagyobb hatótávot képesek kihozni, nyilván a fejlettebb hatékonyságú motorok miatt, bár nekem ezt még nem sikerült összehoznom.

• PociAti

őstag

válasz lemmy71 #30799 üzenetére

Tartós műszaki termék esetében a "kipróbáltuk" teszt videók nem sokat érnek. Több felhasználó egy-két ezer km-es tapasztalata, illetve összehasonlító véleménye többet ér bármely bemutató, vagy kicsomagolós videónál.

Bár azért ide teszek egy videót:
    https://www.youtube.com/watch?v=mu9TNpTOeNk
    Ezek a srácok elég sok rollert teszteltek már, előbb kiszúrják a hibákat és komoly összehasonlítási alappal rendelkeznek.

Amúgy rákerestem, legalább 20 olyan roller létezik, mely normál gyártó terméke, elvi hatótáv legalább 39 km, és Navee V50-hez hasonlóan kb. 10.000 mAh az akku kapacitása.

[1] Navee N40, [2] Navee V50, [3] Navee V50i Pro, [4] Ninebot KickScooter ES Series ES3 PLUS, [5] Ninebot KickScooter F Series F2, [6] Ninebot KickScooter F Series F2 E, [7] Ninebot KickScooter F Series F2 E II, [8] Ninebot KickScooter F Series F35, [9] Ninebot KickScooter F Series F40D, [10] Ninebot KickScooter F Series F40D II, [11] Ninebot KickScooter F Series F40E, [12] Ninebot KickScooter MAX Series Max G30LD II, [13] Ninebot KickScooter MAX Series Max G30LE, [14] Ninebot KickScooter MAX Series Max G30LE II, [15] OKAI NEON II (ES20), [16] Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen), [17] Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro Max, [18] Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro Plus, [19] Xiaomi Electric Scooter 5, [20] Xiaomi Electric Scooter 5 Pro, [21] Xiaomi Mi Electric Scooter Elite

Ezek többsége 36 V-os, a Xiaomi 4 Pro, 5 és 5 Pro az 48V-os.

Új hozzászólás Aktív témák