Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
terra052
őstag
válasz
pulutodurumo #2399 üzenetére
🙆
-
-
Komikaze
csendes tag
Sziasztok,
sokat olvastam ezt a fórumot, majd Ali-n megrendeltem egy Megir 2014G modelt 19.5$-ért.
[link]Rendbe meg is érkezett, nagyon tetszik, jól is néz ki, de sajnos a chrono része nem működik illetve csak részben.
A három kismutató közül a 24 órás jelzés megy, a másodikon a másodperc mutató eleve nem 0-ról indul, hanem 55-ről, de gombnyomásra elindul, megáll, visszaugrik 55-re igaz csak minimum fél perc járás után.
A harmadik, ami elméletben két másodperc alatt érne körbe, az meg sem moccan.Indítottam egy reklamációt, 10$ vissza is kaptam.
Minden mind1 alapon lekaptam az alját és az elem többszöri kivétele/berakása közben elindult a nem működő kismutató is, de tök ad-hoc rendszerben, ha véglegesen visszaraktam az elemet a helyére továbbra sem megy. Sőt az elem kimozgatásával az 55 mp-es kismutatót is tudtam szabályozni, mert volt, hogy 5mp-re állt be, volt, hogy 00-ra, de nem tudtam visszarakni, hogy ne 55 legyen a vége.Szóval a hosszú mondandóm vége, hogy ezt lehet javítani? Gondolom valami olcsó szerkezet van benne, de olyan "kontakthibásnak" tűnik, vagy az összes ilyen és éljek vele boldogan?
Köszi. -
Bazsi101
tag
válasz
5-ös kezelő #2390 üzenetére
Köszi. Van egy német eladó, nála láttam konkrét típusra való darabokat, Casio, tissot, stb.
-
lkksioskdl3
aktív tag
Megjött a Skimei 9097 óra fekete számlappal. Hát meglepően minőségi és kismutatók is mennek.
Bár a stopper visszaállítása és indítása valamiért nem megy mindig és az cucc, ami takarja szíj csatlakozását az órához, lötyög. Este rakok fel képeket és videót is ha valakit érdekel.Érdemes megreklamálni ezeket a hibákat és visszakérni a pénz (vagy egy részét)?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
daneee95 #2386 üzenetére
Ekkora csuklóra a Seiko 5 sorozat stimmel. 36-38mm, max. 40mm a javaslat. Kvarcban SGG 731.
Pajav8 linkje volt, már nincs. Egy másikat próbáltam be találomra. Mivel domború üvegre kell, a temperált üveg felejtős. Ez vmi műanyag fólia méretre vágva, nem tudom mi fog érkezni 3,5 dodóért. 2 db.[link]
-
Bazsi101
tag
válasz
5-ös kezelő #2385 üzenetére
Esetleg megosztanád?
Köszönöm.
-
szbalogh
addikt
válasz
daneee95 #2386 üzenetére
36-40 mm között nézegess! Menj be egy boltba és próbálj fel párat! Nézd meg tükörben is, mert teljesen máshogy mutat, mint ha Te nézel rá.
5000 Ft-ig ekkora méretben nem zárnám ki a régi órákat sem. Ricoh, HMT, Orient, Seiko ... vagy valami régi svájci pl. Favre Leuba, Titoni... e-bayen az indiai felújítottak jó alapok lehetnek. Vagy oroszokból is vannak egész jók. Egy szolídabb diver (nem színes) alkalminak is elmegy. -
terra052
őstag
válasz
5-ös kezelő #2384 üzenetére
jolti linkelt a masik topikban SNKN97 meretben, az konkretan a Moto360-ra valo volt.
Megosztod a tudast velunk? -
daneee95
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a topikban, lenne egy kérdésem.(Jó)Pár órás olvasgatás után arra jutottam, hogy a megbízhatóbbnak számító márkák sem feltétlenül megbízhatóak, mivel a Jaragar 458 kinézése és majdnem megvétele után megtudtam, és itt is olvastam, hogy az 540-ben sokkal jobb -ergo rendeltetésszerűen, jól- működő szerkezet dolgozik.
Kinézetre a 458 jön be, és a hasonló, letisztultabb darabok. a csuklómat egész picinek gondolom, 16cm a tényleges kerülete (szorosan mérve). Nem tudom, ehhez papírforma alapján, vagy a saját véleményetek szerint a fent említett, elegáns vonalból mekkora számlapú órát érdemes nézni?
Illetve, tudnátok ajánlani márkákat, azon belül esetleg pár konkrét modellt?
Nekem eddig csak a Jaragar 458 nyerte el a tetszésem, de lehet ettől elütő, szintén elegáns de nem open-hearted vagy skeleton darab, mivel nekem hétköznapokra (is) kéne, és azokat nagyon alkalminak tartom szinte minden esetben.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #2384 üzenetére
Megvan a karcvédő film link.
-
terra052
őstag
válasz
5-ös kezelő #2382 üzenetére
Már hogy a bőr nato-tól látszik szélesebbnek? -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
szbalogh #2377 üzenetére
Szívesen elküldöm majd, ha vigyázol rá. Szerviz nem kell szerencsére, pontosan és egyenletesen jár - ebből valszeg nem felejtették ki a kenőanyagot, mint a Vosztokból a csisztopoliak. Ha megtartom, lumézni kell, meg vmi védőfóliát rendelni, mert nem zafíros. Nem találom a linket, amit javasolt vki / óraüvegre fólia méretre /. A koronazár csavarmenete meg majd bekopik. Bekentem szilikonzsírral. Lehetne rendes meneteket vágni a tokfül tartókhoz, meg csavarokat bele, de nem ér annyit az egész. Tart, ameddig tart. Ma vettem rá új 26-os fekete szíjat Harry 2003-nál, egészen jól mutat vele. Egy évig nem kell megint leszednem a füleket.
-
szbalogh
addikt
válasz
terra052 #2379 üzenetére
Jó ez a mikroszkóp, mert a lupén keresztül nem látni rendesen. A videón olyan 4-5 cm-re lehet a lencse a munkadarabtól, mert ha közelebb rakom beleakadok a lupéval meg csak kis részlet látszódna belőle.
A szerszámokat kiéleztem, van egy nagyoló kobalt acél, egy jobbos meg egy balos karbid leszúrókés. Hát nem egyszerű a volfrám-karbidot élezni, nincs gyémántom, a fenőkövet meg kikaparja ha túl erősen rányomom. Ha meg finoman csinálom alig szed le belőle valamit. Most épp a szerszám támasztékon gondolkodom. Valami lehajthatós állíthatós kell. Eddig csak egy alu blokkot raktam alá, aminek a magasságát üveglapokkal állítottam beSzóval lesz ez még jobb is.
Azt a darabot meg ami a videón van jól elrontottam a négyszög reszelésekor. Valami finom reszelőt is kell kreálni mert egy rendes órás reszelő-polírozó több 10 ezer Ft.
Jó móka ez, egy új felhúzótengely 2000 Ft -
szbalogh
addikt
Ja meg újra elkezdtem esztergálgatni.
[link]
Nem készültem elő rendesen a szerszámokkal, nem jó az alakjuk ezért többször is eltört a karbid hegy de már ki vannak élezve -
szbalogh
addikt
A Jaragar 540-ben sokkal jobb szerkezet van. A másikban pedig 90% eséllyel nem fog rendesen húzni az automata.
A Megir 2011-et láttam már olcsóbban is, nézz szét jobban!
A többit nem ismerem.Terra: 1.
(Ugye nem gondoltad, hogy az én posztom amit linkeltem)
5-ös kezelő: Hú szívesen megnéznék egy ilyen órát belülről is. Akár a szervizt is megcsinálom ha akarod. Viszont nem tudom mikor érek majd rá. De jó hír, hogy lesznek szuper (legjobb ami kapható) olajaim végre. Hatvári Mesteréktől kéretem 1-1 cseppet 3 féléből. A Milgauss-t is majd csak azzal fogom már kezelni.
-
Land
veterán
válasz
Rodzser Mór #2370 üzenetére
Tehát márkán belül is van jobb belsővel és gyengébb belsővel szerelt órájuk? Tehát jobban járok ha linkelek párat, hátha van róluk vélemény (és persze reménykedünk abban, hogy nem cserélgetik az órák belsejét...)
Nyugodtan szóljatok melyiket kerüljem!Tehát analóg/LED vonal érdekelne legjobban:
WEIDE WH2309B
Weide WH1009
Weide WH3405
NAVIFORCE NF9024
Naviforce 3681
Naviforce NF9050MElegánsabb vonal:
Weide wh3311
MEGIR AC3005
MEGIR 3784
MEGIR 2011
Jaragar A540 (ez automata, nem tudom mennyire megbízható..)
Jaragar A458 (ez is automata..)Melóban strapa óra:
Ilyeneket nem néztem. Valami olcsó óra (óramárka) kellene, amely strapabíróbb. Gumiszíjas digitális vonalat nézem? Erre ötlet? -
Land
veterán
Van amúgy képzeletbeli kínai márka rangsor 20 euroig?
Weide, Naviforce, Skmei lenne a top 3 vagy van ezeknél jobb? Mi lenne a sorrend? Pontosság, anyagminőség, megbízhatóság témakörökben.Vagy jobb ha linkelek pár órát, mely tetszik 20 euroig?
-
szbalogh
addikt
válasz
5-ös kezelő #2367 üzenetére
6497 vagy 6498-as van bennük. Ennyiért nem rossz ha acél a tok.
A számlap dupla rétegű? -
szbalogh
addikt
válasz
5-ös kezelő #2363 üzenetére
Hogy néz ki a szerkezet és pontosan melyiket rendelted?
-
Cavsfan
tag
válasz
Rodzser Mór #2364 üzenetére
Én vettem egy ilyet,tökéletes a célra.Nem járok az óráshoz.
[link] -
Rodzser Mór
senior tag
Megjött a Swidu órám. Frankó, jó minőség, szép kidolgozás. És az a szépkék óralap lenyűgoző
Egy kicsit ketyeghetne halkabban viszont.
Be kell állítani a csuklómra, el kell mennem vele óráshoz.Amúgy megfigyektem, hogyha rányomm a hangosan ketyegő órát a csuklómra, akkor jóval halkabb lesz az óra. Gondolom, a visszhangot tompítja, másképp rezeg az óratok/hátlap. Hordásnál kényelmetlenlenne ennyire szorosra állítani a szíjat szerintem.
-
5-ös kezelő
senior tag
Megjött az órám, sajnos nem a hattyúnyakas szerkezettel küldték - megpróbálok reklamálni Manbusnál. Szép az óra, a járása is jó /fülre, később műszeren/, csavarok és menetek pontatlanok és kenetlenek.
-
Mr.Csizmás
titán
Yazole 327 5,89$ (emailből)
-
Land
veterán
Végül 2 db órát rendeltem ma.
Naviforce 9044 (fekete óra, fekete bőrszíj)
Ezek az itteni és a netes leírások alapján nagyon jó órák.
De még szeretnék 2 db órát rendelni.
Ezeket nézegettem még:NAVIFORCE NF9024 : Yotuben láttam videót a kívül piros festésű részesről és picit bazárinak tűnt a festés és maga az óra anyaga. Ezt valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni? Szeretnék egy igényes kialakítású mutatós/digitális kombós órát venni fém szíjjal. Az sem baj, ha csak akkor látni a digitális részt, ha én megnyomom a gombot. Főleg sötétben jönne jól a digitális rész.
Jaragar A540 : elegáns, szép órának tartom és az ára is drágább, mint a kínai órák többsége.
Jaragar A458 : ugyancsak elegáns és letisztult. Lennének olyan helyzetek, ahova nem vennék fel csilivili órát.
Ha van még tipp, az bátran jöhet. Tehát keresek analóg/digitális kombósat, letisztul elegánsat. Az első átlátszós Jaragar csak szimplán tetszik, bár nem tudom ezekkel a felhúzós órákkal mennyi nyűg van. Lehet egynek elég lesz a Tevise és inkább elemeset kellene néznem. Köszi!
-
Cavsfan
tag
Ha valakit érdekel,írjon rám.[link]
-
ans1980
tag
Sziasztok! Egy ideje nagyon tetszenek az EYKI órák, most is van kettő, egy a páromnak, egy nekem. A minőségük szerintem nagyon rendben van, főleg a női kerámia szíjasnak hihetetlen profi. Ezen még az órásnak is elkerekedett a szeme amikor elemcserére vittem be. Kinéztem magamnak egy újabb EYKI-t, de azt látom, hogy kezdenek eltűnni a rendelős oldalakról ezek az órák. A hivatalos honlapjuk sem frissült már évek óta. Szerintetek lehet hogy már nem gyártják őket? Mert akkor gyorsan cselekednem kell ha akarok egyet....
Most ilyenek vannak itthon: -
gagyilovag
aktív tag
Naviforce 9044
Ezeken mennyire kopik a festés?
Mennyire pontosak? -
Degeczi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #2352 üzenetére
Illetve pont ez az, h a dátumos órák mind tudják - csak kijelezni nem képesek...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest