Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz EQMontoya #6593 üzenetére
Persze hogy van benne igazság, nem én találtam ki hanem nálunk sokkal okosabbak.
Eléggé rosszul látod a dolgokat, lehet akár naponta bellezni, attól függ mi a cél és hogy éred el. Swing egy ballisztikus gyakorlat, nem erősítő, nyugodtan nyomhatod naponta is, de akár snatch is mehet és mint előttem is írták elé jó zsírégetésben. Tessék egy tök egyszerű program, simple and sinister, heti 5-6 alkalmmal is nyugodtan lehet csinálni. De tudnék még írni, de felesleges.
"60 perces kettlebell edzés"
Nem kell 60 perc, legdurvább esetben is 40-50 perc alatt végzek pihenőkkel együtt számolva már. Nagyon intenzív, senki nem tud 60 percig kettlebellezni, ja de bocs mégis Denisov tud, de ő nem ember, szóval hagyjuk. Én átlag 10-15 percet szoktam, attól függ mit csinálok, van hogy tovább tart, de ez leginkább attól függ milyen súllyal milyen edzéstervet végzek és az milyen intenzitású.
"Hát, leginkább minden másnap, mert idő kell a regenerációhoz."
Igen kell idő a regenerációra, de ez nem jelenti azt hogy minden másnap kell edzened. Én inkább havi napokat jelölném meg, nálam 12-21 között volt tavaly havonta az edzés napok száma (volt egy gyengébb hónap), 206 napon edzettem összesen, évi 365 napot nézve több jön ki mint minden másnap.
"És a bringa? Hát felülök, tekerek 100km-t. Igen, ez mondjuk 5 óra. Viszont bármikor képes rá a test, és 5 óra alatt letolsz legalább 3000 kalóriát, amit esélyesen több, mint heti 3 bell edzés együtt."
Nem biztos. Nem beszéltünk egy fogalomról, amit amatőr körökbe csak "utóégető hatásnak" neveznek. Egy ilyen intenzív edzés után a tested még 24 órán keresztül égeti a zsírt, arra értik, szóval nem csak annyit éget amit edzés során felhasznál. Tetejében elment 5 órád, én egész héten nem szánok rá ennyi időt. Szerintem elég edzett vagyok és arányos izomzatom van, ezt heti 3x edzéssel már fent tudnám tartani akár napi fél óra edzéssel is (úgy hogy a fél óra végén a tusoló alatt állok már).
Nekem nem kétséges melyik a hatékonyabb, biztos jó bringázni, de közel sem mozgat át annyira mint a kettlebell mondjuk. Gyakorlatilag csak lábad dolgozik. Kettlebell annyira hatékony hogy gyógyítanak is a segítségével, ha majd elmész a dokihoz és elmondja hogy gerinc sérved van, jó fej lesz és felír pár száz lendítést akkor talán te is megtudod.Na mindegy, veled kár lesz ezen vitázni, mindenki más és mást szeret. Tény hogy hatékony zsírégetésben a kettlebell, már bizonyított, még izmot is lehet vele felszedni, ez a tetejében egy arányos, természetes izomzat (ezt a testépítés miatt írom, mert az nagyon nem arányos), ha valaki erőt akar fejleszteni arra is kiváló, persze nem lesz az ember egy súlyemelő, de nem is ez a cél szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest