Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:13:31

LOGOUT.hu

Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#251) Essejó válasza nessh (#247) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Szerintem teljesen felesleges, az ilyen töltény szmókereket szigetelni, inkább állítsd szélvédett helyre. Vagy valami takarással csinálj neki szélárnyékot. A szigetelést ha ráteszed, onnantól kezdve a tűzzel kell majd szórakoznod, hogy ne szálljon el a hőfokod felfelé. Aztán jön majd hogy a nagy vizestál is lehűti túlzottan, szóval abba mehet pl só. Amit ha nem akarsz mindig kidobni akkor letakarod alufóliával és arra egy kis vizes tálat teszel csak. Vagy mint nyáron max langyos vizet teszünk a vizes tálba, úgyis forrni fog egy idő után, míg télen forrót.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#252) lemmy71 válasza Essejó (#249) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Azért nincs rajta szósz mert nem volt normális paszírózható paradicsomja :DDD De az amit összevágott az is félig éretlen volt, ráadásul meg sem mosta :DDD egy ismerősöm ott van a videón végig mellette és még kóstolót is kapott :D Tegnap ahogy megnéztem azonnal felhívtam és megkérdeztem milyen volt a pizza, annyit mondott hogy egy fagyasztott tescos pizza simán veri :DDD
Amúgy igazad van, pizzakő helyet lehet használni csiszolt samottlapot, de csak olyat érdemes ami gyárilag tükörsimára van csiszolva. Nekem is volt és régen azt raktuk a kemencébe úgy sütöttük a pizzát. Házilag nem igazán tudod szépen felcsiszolni, de egy műköves pikk pakk vizesen tükörre csiszolja :K

(#253) tvamos válasza Essejó (#251) üzenetére


tvamos
nagyúr

Most jottem ra, hogy nekem van valami ontottvas bigyo, ami ugyan erre valo. Sutoben probaltam, nem jott be. Leeht, hogy ha tennek ala 2-3 samot teglat, akkor jobb lenne?

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#254) soldi3r válasza Essejó (#251) üzenetére


soldi3r
veterán

Azert a keramia sutok sem mukodnek rosszul. Viszonylag jol szigeteltek es viszonylag nagy tomeguek.

E30 (oo=[][]=oo)

(#255) Essejó válasza tvamos (#253) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Beteszed a vasbigyót ;) a sütőbe, feltekered a hőfokot 250 fokra, hagyod kb 1 órát, hogy a vas tuti felmelegedjen. Ki kell tapasztalni, lehet fél óra is elég.
Aztán teszed rá a pizzát.
Mondjuk egy sütölapát szerüséggel, mert egy olyan forro vasat megfogni, még ronggyal se egy élmény.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#256) Essejó válasza soldi3r (#254) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ez igaz, de tegyük azért hozzá, hogy a kerámia sütöket nem elsödlegesen bbq sütésre találták ki, hanem a magas höfolon való grillezésre. Mig az offset, a töltény szmoker, az uds az alacsony höfokon való füstön sütésre való.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#257) soldi3r válasza Essejó (#256) üzenetére


soldi3r
veterán

A tolteny mukodesi elve, felepitese azert nem nagyon ter el egy kamadotol. Sot, a szigetelt szekrenyeke sem, csak negyszogletes alapon.
Ebbol kifolyolag egy pelletes offszetnek tobb koze van az eredeti BBQ-hoz, mint egy szigetelt szekrenynek.

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#258) Essejó válasza soldi3r (#257) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Igen, mindkettőben alul ég a tűz, kb ennyiben hasonlítanak egymásra, de akkor ez igaz az uds-re is. A kamadók működése meg nagyon pici tűzzel tényleg lehet bennük füstölni, de elsődlegesen nem erre valók, hanem a magas hőtartományban történő sütésre (250 ° felett) ráadásul ezt a magas hőfokot hosszú ideig képesek tartani. A hőszigetelt szekrények meg elsősorban a vendéglátóhelyek és a bbq versenyekre lettek fejlesztve. A pelletes meg tán 3-4 éve jelent meg, alapból áram kell a működéséhez (vezérlés, begyújtás, csiga hajtás, ventiláció miatt) ráadásul egy kb kéttenyérnyi tűztere van, szóval az alakját kivéve miben is hasonlít az eredeti offsetre? De tudod mit, legyen neked igazad, építs egy akármilyen szókert, szigeteld le és használd. Én két éve sütök a magamnak készített uds-ben, és nem éreztem késztetést arra hogy szigetelnem kéne, igaz a nagy zimában elcsomagolva pihen az eresz alatt. Majd Márciusban kezdődik nekem a bbq szezon. Elvileg tervben van egy offset építése is, meglátjuk idén összejön-e, de azt sem fogom szigetelni!

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#259) soldi3r válasza Essejó (#258) üzenetére


soldi3r
veterán

Nem a kulso alakjara ertettem, hanem ho- es/vagy aramlastani szempontbol.

E30 (oo=[][]=oo)

(#260) Essejó válasza soldi3r (#259) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Hát abból a szempontból már abszolút nem hasonlítható, a pellet sem a sima ofszettel sem a reverse platevel, már csak azért sem mert a pelletnél a tűztér közvetlenül a sütőtér alatt van.

Talán ez az elrendezés még hasonlít kicsit a Reverse flow-ra:

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#261) soldi3r válasza Essejó (#260) üzenetére


soldi3r
veterán

Ezeknek az ide-oda aramlo nyilaknak nem feltetlen kell hinni, ha lesz idom berakom egy szimulacioba.
Ha megnezel egy Treagert, ott a sutoter elejeben elegetik a pelletet es a csepptalca mellett aramlik a fust mindenfele. Kb itt:

E30 (oo=[][]=oo)

(#262) tvamos válasza hegegabi80 (#236) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ha mar kenyerlangos... [link]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#263) Essejó válasza tvamos (#262) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Már ott elrontja, amikor a vizbe belerakja a sót az élesztö mellé. A só ugyanis fékezi az élesztögombák müködését.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#264) tzimash


tzimash
őstag

Sziasztok, UDS építésen gondolkozom.
Szeretném megoldani, hogy grillezésre is használható legyen, ehhez jól gondolom, hogy csak lehetővé kell tenni a faszenes kosár közelebb hozatalát a grillrácshoz? Mondjuk a deflektor helyére elég lenne?
A kinézett hordó eredetileg egy poliuretán vagy poliszulfidos tömítő/ragasztó anyagot tartalmazott, a belseje fémtiszta. (Pont ilyen) Szerintetek használható lenne UDS-nek, vagy felejtsem el?

(#265) Essejó válasza tzimash (#264) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Akkor már egyszerűbb ha a grillrácsot viszed közelebb a tűzhöz. Én anno a vizestál helyére tettem be a rácsot.

A hordóról ... hát a csuda tudja, ha beleszagolsz milyen szaga van?
Bár azt mondják, hogy a tűz mindent megtisztít. Mire eltüzelsz benne pár raklapot meg a tavalyi karácsonyfát, lehet jó is. Aztán ha a külsejéről még nem égett le a festék, pl az aljáról, akkor át lehet menni rajta a gázperzselővel. Aztán néger tárcsa és vagy fazék drótkoronggal kívül belül fémtisztára és a fúrások után mehet rá kívülről a hőálló festék, amit lehet be is kell égetni.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#266) tvamos válasza Essejó (#263) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ad nekik cukrot is. Nekem is felfut igy. Jovanaz!..

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#267) lemmy71 válasza tzimash (#264) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Szerintem jó az a hordó főleg ha fémtiszta, de vehetsz egy zacskó [Trisót] és mielőtt neki állsz az építésnek, egy bő veder forró vizet beöntesz a hordóba plusz a csomag trisót és kefével vagy seprűvel átsikálod. A végén amikor készen vagy az UDS építésével úgy is ki kell égetned ahogy Essejó is írta :D
Szerintem ha grillezni is szeretnél benne, akkor én pluszba készítenék cirka 4 -s kazánlemezből egy zárt aljú faszéntartót, amit fentre tennék és arra mehetne egy az egybe a grill rács. Csak kényelmesebb fent forgatni a húsokat, mint derékig benne lógni a hordóban :DDD
Én valami ilyen [betétet] tennék bele grillezéskor. De ha találsz egy nagyméretű acélfelnit és itt ott behegeszted a lyukakat rajta, akkor az is tökéletes faszéntartónak fentre :K

[ Szerkesztve ]

(#268) tzimash válasza Essejó (#265) üzenetére


tzimash
őstag

Még nem szagolgattam, csak hirdetik a közelben, ma megyek megnézni.

(#267) lemmy71
Igen, pont ezért gondoltam a faszenet közelebb hozni a rácshoz, mintsem fordítva.
Szóval max 15cm legyen a faszéntartó alja a grillrácstól, akkor kapok megfelelő hőfokot?

(#269) Essejó válasza lemmy71 (#267) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Kevered valamivel a dolgot. Kiégetni elöbb kell, hogy a belsejéböl eltünjön a vegyszer maradék, és kintröl meg leégjen a nem höállófesték. Na max kezdésnek körbe jelölöd, hogy hol lesz a légbevezetés, a deflektor tartó, a rácstartók, az alsó rács alá közvetlen a rácshömérő, a légbevezető csövekrögzítői. Ha szemre minden klappol, akkor kifúrod a lyukakat, és kezded a kégetést. Aztán külső belső csiszolás, majd belülröl festö szalaggal leragasztod a lyukakat, és mehet rá két három réteg höállófesték. Közben persze az előírt száradási idők betartásával. Ajánlott festék Alkyton. Ezt speciel nem tudom kell-e a végén beégetni, én anno 4 doboz fekete sprayt használtam
. Azt száradás után kellett 200 fokon.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#270) Essejó válasza lemmy71 (#267) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ha megnézel pár Ámerikai :) youtube filmet, láthatsz olyant is, hogy nemhogy vizes tálat, de még deflektor lemezt sem használnak az UDS-ben, szóval kicsit erősebb parazsat csinál, és simán grillezik az alsó rácson, minden külön eszköz nélkül. Ha a fedelet is ráteszi közben akkor még inkább ki tudja a meleget használni. :Y

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#271) tzimash válasza Essejó (#269) üzenetére


tzimash
őstag

Légbevezetéshez 2db 5/4-es cső elég lesz? Persze szabályozható módon.

(#272) lemmy71 válasza Essejó (#270) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Én amit vázoltam az csak egy grill betét lenne, amit grillezésnél csak egyszerűen beteszel felülről és így könnyedén hozzá férsz, így semmit sem bolygatsz meg az uds -ben, magyarul egy egyszerű kiegészítő. Igaz nem látni ilyet de ha nem újít az ember akkor még a kereket sem fedezték volna fel :DDD Azt láttam már hogy kiégetéssel kezdik sok amcsi videón a hordó előkészítést, de szerintem az amik sok furcsaságot csinálnak :D Én max először kimosnám trisóval és utána fúrnám szabdalnám hegeszteném ha szükséges, jobban szeretek tiszta anyaggal dolgozni mint egy kormos vasat fogdosni :D amikor készen van utána égetném ki és festeném kívülről, legalább is én így csinálnám.

tzimash
15 centi körül van az átlagos magasság a grilleknél, de magára a palástra belülről tehetnél több magasságban tartó füleket a rácsnak. Szerintem ezt úgy is akkor fogod tudni majd pontosan amikor már üzemel, majd akkor kitapasztalod hová is kellene apróbb módosítás, ha ílyet csinálsz minden féleképpen mond el hogy milyen is benne grillezni :K

(#273) Essejó válasza tzimash (#271) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Nem tudom mekkora az 5/4-es. Kell minimum 3db colos, vagy 4 db 3/4-es. A kémény meg lehet egy 2 colos menetes hegeszthetö vég, az pont passzol a nagyobbik lyuk menetébe.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#274) Essejó válasza lemmy71 (#272) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ha ugyis kiégeted akkor fölös szerintem a trisós mosás, de én is azt írtam hogy elöbb berajzolod a lyukak helyét, kifurod és aztán égeted. A grill betét meg ahogy akarod, bár szerintem a grillezés is hatékonyabb fedövel.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#275) tzimash válasza Essejó (#273) üzenetére


tzimash
őstag

1/4 collal nagyobb a colosnál :) olyan 4cm körüli belső átmérő.

(#276) Essejó válasza tzimash (#275) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Az végül is még elég is lehet, mármint a kettő. :)
Nekem a háromból kettő szabályozható, a harmadikon csak egy menetes kupak van. Amikor sok levegő kell akkor leveszem (begyújtáskor) egyébként meg lazán rá van tekerve.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#277) tzimash válasza Essejó (#276) üzenetére


tzimash
őstag

És hány colos az a három a tiéden?

Ha a grillezéshez feljebb hozom a kosarat, akkor lesz neki elég levegő, hogy elhozom a beömlők elöl?

Csak hétvégén tudom elhozni a hordót, kétkomponensű ragasztó egyik komponense volt benne, de zacskóban. Ez jó hír :D

[ Szerkesztve ]

(#278) lemmy71 válasza Essejó (#274) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Mosni csak abban az esetben mosnám én is, ha valami ismeretlen hordóról lenne szó aminek ismeretlen az előélete is, ki tudja mi lehetett előtte benne, a fenének hiányzik valami baci, munka közben :D
A kiegészítő grillt én úgy gondoltam hogy bele tennéd az UDS -be, olyan lenne mint egy betét és persze a fedő vissza mehetne a helyére így :K

(#279) Essejó válasza tzimash (#277) üzenetére


Essejó
Topikgazda

1"-os

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#280) Essejó válasza lemmy71 (#278) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Mindenféle ellenkező híreszteléssel szemben én értem, hogy mire gondolsz. :DDD
Ötletadónak pl itt is lehet nézelődni.
Mondjuk nem lábakon állóra csináljátok hanem beakasztósra.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#281) lemmy71 válasza Essejó (#280) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ilyesmi járt nekem is az eszemben, persze én is beakasztósra csinálnám az uds -be, lehet a kép megtévesztet amit rajzoltam :D Most januárban egy ehez hasonlót készítettem az egyik ismerősömnek, a másik lábon álló amibe a ventilátor van tervezve még nincs készen. Volt egy kis tüdőgyuszim és C vágányra tettem magam egy kis időre.
Láttam már ezt az oldalt, de jó volt újra átnézni. Én olyan tizen egy két éve csinálgatok hobby szinten az ismerőseimnek mindenféle kacat vasból grilleket virágtartókat stb. Azért hihetetlen hogy a mások által kidobott fémhulladékból milyen jó kis dolgokat össze tud hozni az ember, némi fantáziával.

[ Szerkesztve ]

(#282) Essejó válasza lemmy71 (#281) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Az elmúlt három évben nekem is bejött 2x is, a tavalyi után meg még ráadásnak egy mellhártya gyulladás is. Szóval én rákerestem és felírattam a házi dokival a Pneumovax 23-at. Mer tüdőgyulát nem egy kórokozó okozhat, hanem egy rakás. Sajna felnőtt korban már nem ingyenes a vakcina (6K+), de elméletileg ha öt év múlva megismétlem akkor élethosszig tartó védelmet ad. Az már csak hab a tortán, hogy a mostani Korona vírus is tüdőgyulladást okoz, jó ez valszeg nincs benne a 23 szerotipusban amit a fenti oltó anyag tartalmaz, de úgy érzem legalább a fertőzések egy részét kizártam.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#283) lemmy71 válasza Essejó (#282) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Gyógyszert nem szokás megköszönni :D De majd utána nézek, bár már javulófélben vagyok, én nagyon ritkán megyek orvoshoz csak a végső stádiumban, az utolsó szurit (lószérum) is a seregben kaptam amikor bevonultam :DDD Nagyapám mindíg azt mondta, hogy amit egy forró húsleves és házipálinka nem gyógyít meg ott már nincs mit tenni :DDD Megjárta a világháborút közel egy évig angol hadifogolytáborban szenvedett, itthon megöregedve szépen elaludt, orvos egyszer látta amikor megszületett.

(#284) eladohardver válasza jozsi252 (#68) üzenetére


eladohardver
őstag

Ez a kifurogatás egy beteg ötlet volt... Jól orrba nyomnám aki ezt javasolta neked... Nem véletlenül van rajta festék... Tedd fel magadnak a kérdést, a 60000ft-os gömbgrillt ami kerámia bevonatos festékkel van lefestve is kifurogatnám? :W

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#285) tzimash


tzimash
őstag

Szereztem perforált lemezt faszéntartónak. Sajnos mint kiderült horganyzott. Sósavval ha lemaraton róla a horganyt, meg jól kiégetem, utána használható lesz? Vagy felejtős?

(#286) lemmy71 válasza tzimash (#285) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

A sósavtól csak megmattúl a horgany. Amikor készen van a faszéntartód, fával rakjál benne egy jó nagy tüzet, úgy leég a horgany.

(#287) Essejó válasza lemmy71 (#286) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Bocs lemmy de fizikából 1-es. A horgany diffundál a belemeritett cuccal, az az a felszinén a molekulák közé hatol, nem tudod leégetni, arról nem beszélve hogy bár a pontos höfokot nem tudom idézni de a tüzelés közben gáz halmazállapotú cianid szabadul fel belőle ami a sütés közben a husba is bejut, meg belélegezni sem túl jó. Ezért a horganyzott cucc felejtős.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#288) tzimash válasza lemmy71 (#286) üzenetére


tzimash
őstag

Youtube-on van pár videó, ami szerint le is szedi. Mindegy, elvetettem az ötletet. Valszeg sima vaslemezből lesz, amit kifurkálok.
Szerintetek ez a hordó horganyzott?
Az jó jel, hogy rozsdásodik, nem?
[kép]
[kép]
[kép]

(#289) lemmy71 válasza Essejó (#287) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Le ég ;) Ezt csak azért tudom mert anno egy élelmiszer ipari cégtől rengeteg horganyzott szögvasat hoztam magamnak, a hobby telken ebből lett a kerítés :D Hegesztésnél ahol nem köszörültem meg rendesen, ott hőtől szépen leéget a horgany, bár nagyon nehéz úgy hegeszteni mert rettenetesen fröcsköl :DDD Amikor leég a horgany sárgásfehér anyag keletkezik a felületen, ami drótkefével könnyedén eltávolítható :K
Bár így vissza olvasva a fórumtársat én rosszul értelmeztem, azt hittem hogy csak egy faszén begyújtót akar készíteni.
UDS .be talán én sem raknám, de ha elég vastag és leköszörüli a felületet akkor szerintem jó. Azt meg hogy milyen anyag szabadul fel benne égetés közben nem tudom. Egyszer zárt műhelyben hegesztettem egész nap horganyzott anyagot, másnapra rendesen belázasodtam :DDD
tzimash
Én már nagyon régen nem láttam horganyzott hordót. Kívülről festik (porfestik) néha, belülről sokszor egy lakk szerű anyaggal kezelik le, nem minden esetben van színre fújva a belseje. Amit linkeltél az festett így a kép alapján :K
Ócskavas (MÉH) telepen néz körül, szerintem ott találsz vastagabb rostalemezt vagy valami perforált acél lemezt és abból egyszerűbb megcsinálni a tűzkosarat. De akár egy [furatos acélfelni] .ből is elkészíthető, középen ketté flexeled az agy furatot meg behegeszted, az biztos hogy az örökös lesz és nem fog elégni

[ Szerkesztve ]

(#290) Essejó válasza lemmy71 (#289) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Persze le, csak hány fok a különbség a hegesztés és a tüzet raksz benne közt? :)
A hordó belseje, ha élelmiszeripari vagy kozmetikai, etc. akkor az műgyanta.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#291) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Tavaly vettem egy kis 36cm-es gömbgrillt, voltak gondok vele azért bőven, de a grillezett dolgok finomak voltak nagyon!
Idén eldöntöttem hogy nem fogom használni ezt a gömbgrillt, másikat szeretnék venni, egy nagyon jót. És így első blikkre a következőt néztem ki.
[link] -> WEBER Original Kettle E-5710 BLK EU - gömbgrill, fekete
A kérdésem az lenne hogy hasonló Weber van innen valakinek? A minőségére lennék kíváncsi hogy milyen, illetve hogy megér-e ennyi pénzt? 99%-ban csak grillezni szoktunk, szóval szmókert vagy bármi mást a gömbgrillen kívül nem szeretnék venni.

:R

iPhone 13 Pro Max

(#292) lemmy71 válasza jozsi252 (#291) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Szia!
Szerintem várj egy kicsit még, lassan itt a tavasz biztosan lesznek akciók grillekre és egyéb kerti sütőkre.
Azon nem gondolkoztál hogy magad építed meg vagy egy lakatossal csináltatnád meg. 50 - 70 ezer környékén már nagyon komoly grillt lehet készíteni anyaggal munkadíjjal együtt és az a te igényed és sütési kultúrádhoz igazodna. Szívesen segítünk tervezésben ötletekben ha úgy gondolod. Találsz a topikban egy két videót is megosztva, kimondottan grillekről, onnan lehet ötleteket meríteni :K

(#293) Essejó válasza jozsi252 (#291) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ahhoz képest, hogy Weber, ez egy kimondottan olcsó, úgymond belépőszintű grill. Ilyen méretben csak drágábbak vannak, mondjuk lehet komolyabb belső szerelvényekkel. Érdemes még a Landman-t is nézegetni, az is tud komoly darabokat gyártani. Na igen nem olcsó, egyik sem.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#294) Essejó válasza lemmy71 (#292) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Grill akciók inkább a szezon végén, ősszel szoktak kezdődni. És egy jó gömbgrill még megfelelő setuppal még bbq készítésre is jó, egy ilyen 57 centis meg főleg.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#295) jozsi252 válasza lemmy71 (#292) üzenetére


jozsi252
veterán

Én nem szeretnék külön foglalkozni vele, megveszem és utána használni szeretném. Mivel az esetek 99%-ban csak grillezésre szeretném használni, ezért nem tudom hogy a fent linkelt grillen kívül mivel lehetne még felturbózni ha én csináltatnám valakivel?
Mivel igazából csak grillezni akarok, ezért egy faszén/brikket rácson kívül, illetve egy másik rács amin a kaja van, nem tudom hogy mire lehet szükség.
Illetve azért ide is lehet csinálni olyat hogy veszek 2 kisebb tartót amibe megy a brikett, középre meg egy vizes tál, de mint említettem én csak grillezni szeretnék rajta.

(#293) Essejó
A Master Touch széria az drágább, 100 fölött van, ez a normál gömbje a Weber-nek, azért csak ennyi szerintem.
Ha veszek már jobbat mint a mostani akkor mindenképp maradok a 57cm-es verziónál, mert arra legalább fér anyag bőven.
Jó ha mondjuk áldoznék rá jóval többet akkor lehet hogy egy Kamado-t vennék, de nem akarom több százezret kiadni érte. Bár Metro-ba lehet kapni aránylag jó áron "utánzatot" de az is 100 fölött van bőven.

iPhone 13 Pro Max

(#296) lemmy71 válasza jozsi252 (#295) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ok értelek, csak egy ötltet volt. Amúgy én is csak grillezésre gondoltam, nem smoker meg hasonlók. Én is grillezni és tárcsázni szeretek főként, bár egyszer csak összejön egy bbq smoker is, de azt majd ha nyugdíjas leszek akkor tudom kihasználni :DDD
Említetted a Metro -t, nem tudom merre vagy helyileg, de ha közel a román határhoz akkor érdemes átmenni egy román metroba, jóval alatta van a mi árainknál ;)
Egy ehhez hasonló egyszerű grillre gondoltam, amikor a saját készítést ajánlottam, erre fér anyag bőven ;)

(#294) Essejó
Lassan itt a szezon, most van értelme az akcióknak :DDD Igaz az akció is sokszor csak egy vicc paraszt vakítás mert előtte sajnos égbe emelik az árakat.

[ Szerkesztve ]

(#297) tzimash


tzimash
őstag

Meguntam a mindenféle használt vagy hulladék perforált/expandált lemez utáni kajtatást, pénteken bementem a legközelebbi vaskerbe és vettem egy tábla expandált lemezt. 1x2m 2mm vastag. Használhatok ilyet grillrácsnak is? Most már van bőven... és így nézve már nem is lenne olyan húzós az ára, ha megspórolom a "rendes" rács árát.

Bár még hozzá sem kezdtem az UDS-hez, após udvarán észrevettem egy 80l-es tartályt, valszeg el tudom majd kunyerálni, ez a méret még jó lehet egy offset smoker-hez?

(#298) Essejó válasza lemmy71 (#296) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Így elpazarolni egy jobb sorsra (offset) érdemes tartályt. :DDD
Persze mondjuk jöhet a tavalyi készlet (modellek) kisöprése akció.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#299) lemmy71 válasza tzimash (#297) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

A 2 milis expandált lemez önmagában nem igazán merev, rozsdamentes szögvasból készíts neki egy keretet és hegeszd bele, akkor már jó lesz :K
Most akkor offset smokert akarsz építeni :F A 80 literes tartály szerintem kevés lesz, végül is attól függ mennyi anyagot akarsz majd belepakolni. De azért nem szabad eldobni, mert könnyeden bővíthető egy darab hengerelt acéllemezzel. Én most egy cirka 150 literes légtartályhoz jutottam hozzá, egy smoker kinézetű grillt akarok "faragni" belőle ha egy kicsit rendbe jövök.
Majd ha neki kezdesz jöhetnek a képek az építésről :K és persze a végeredményről.

(#300) lemmy71 válasza Essejó (#298) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Mint a képen, pont olyan légtartályt sikerült szereznem, cc150L. :DDD A képhez hasonló módon akarom megépíteni a grillt, annyi különbséggel hogy fent lenne még egy plusz rács, persze az csak egyharmad szélességű lenne a lentihez képest. Oda tenném a már kész sülteket, ezért gondoltam hogy az alsó rács alá, tennék hosszában egy keskeny vályú szerű rozsdamentes vizes edényt. Valamilyen pác anyaggal tölteném meg így nem száradna ki a felső rácson lévő hús. Persze ez csak az én elképzelésem, szerinted érne ez így valamit :F Úgy terveztem hogy a tetején lenne egy zárható kémény és alul is lenne egy huzatszabályzó, a faszén a tartály teljes hosszában egy bevagdosott kazán lemezen lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.