-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz
venember83 #6963 üzenetére
Vannak azért elég könnyű tárcsafékek már.
Ez csak azt bizonyítja, hogy jól válogattam össze az alkatrészeket(anno, és most is)
Ki tudja, hogy a Bükk Maraton meg lesz e rendezve? Hallottam olyan pletykákat,hogy lehet nem is lesz megrendezve
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #6996 üzenetére
Ha valakinek lenne egy jó állapotú, alig használt akksival rendelkező és tökéletesen működő Magicshine lámpája eladó, sikítson ide virtuálisan a privátos ládámba.
Jó állapot: pipa.
Alig használt akku: pipa.
Tökéletesen működő: ilyen téren enyhe kihívásokkal közd -
Flow
senior tag
Hi! Ha nem bánjátok, bedobom a linket ide, hátha érdekel valakit a Tour de Suisses firkálmányom: link.
-
fpeter07
veterán
Egyik emelkedő után változóan hangos kolompolás hallatszott tekerés közben. Meghúztam némileg a két hajtókart. Ilyet még nem hallottam, ez mit jelenthet?
A kék kutakat még mindig szeretem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
ludsimon #6987 üzenetére
De lesz, csak most egyelőre nincsen olyan fullyja Memének amit szívesen megvennék.
Nekem a Fox az már az elérhetetlen kategória, olyan biciklim talán sosem lesz, az már luxus lenne, annyira nem megyek hegyekbe, ahova én megyek elég lenne előre egy Rock Shox Tora/Recon is akár, bőven...
Ezt a biciklit pont azért raktam össze, hogy legyen a fully mellett egy olyan bringa amit nem kell annyira félteni és el lehet vele menni akár a postára is.
Meg ha minden igaz hétvégén viszik a cápát, így addig ez lesz.
Én még várok júliusig, hátha lesz egy jó fully Meménél, ha nem nagyon akkor valószínűleg veszek egy 19-es merev KTM-et valami jobb telóval.
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Milyen 7 sebességes láncot és fogaskoszorút ajánlotok? Mtb-hoz kellene és eléggé nyúzni szoktam, szóval emelkedő, terep minden. Olyan 5000-8000-et szánnék rá körülbelül.(A kettőre együtt)
-
ludsimon
veterán
válasz
Vasinger! #6986 üzenetére
Semmi nem lett az össztelós 150k-s bringából?
Őszintén szólva engem nagyon zavarna mikor mászáskor mozogna alattam össze vissza a gép.
Egy olyan ami meg igazán jó az nem 150k-s határ.
Szerintem célozz meg egy hidra tárcsás fox telós merevfarút. Hátha kifogsz egy szép rókát.De akkor már SLX alább nem adnám ha Fox. Ez is úgy akörül lesz használtba mint az össztelós csak ez nagyon minőségi lenne.
-
Vasinger!
nagyúr
Nah ma az egész napos 40 fokban való bicikliszerelés meghozta gyümölcsét, összeraktam a Hauser Triadot.
Már csak a hátsó fékhez kell pipát venni, a bowdeneket lezárni, mert az összes új benne és beolajozni a láncot, mert azt is kimostam.
Holnap ha kész lesz rakok fel képeket.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
DemonDani #6982 üzenetére
Mindent lefényképeznek, amit kapsz tőlük. Ha a képeken van doboz, akkor dobozban jön, ha nincsen, akkor zacskóban. Az akkukat méretbecslés miatt szokták lefotózni, de ilyenkor mindig ott szerepel alattuk a sold separately korong. Szóval igazi WYSIWYG rendszer az egész DX
-
DemonDani
addikt
Baromi informatív oldal
Rosszabb mint az Ebay esküszöm -
dqdb
nagyúr
válasz
DemonDani #6979 üzenetére
Ha megnézed az akkus képet, akkor körülötte sold separately felirat van, mint szinte az összes ilyen lámpánál. A DealExtreme-en egyedül azokhoz szokott járni az akku, amelyik nem szabványos (AA, AAA, 14500, 18650, CR123A), a Magicshine/DX900 például pont ilyen, ahhoz jár is.
Mi volt a dobozban mellé?
Naiv feltételezés, hogy saját dobozába csomagolva jön, egy zacskó és kész -
dqdb
nagyúr
Igen, tényleg furcsa. A magasságprofilból látszik, hogy indulás után fél és másfél órával kalibrálta a barometrikus magasságmérőt újra a Garmin, mindkét eset hirtelen ~60 méteres magasságvesztéssel járt olyan helyen, ahol egyszerűen nem tudsz ekkora szintet veszíteni. Most vagy Ariadne 705-ösével nem stimmelt valami (a legközelebbi közös bringázás után egyeztessük a magassági és távolságadatokat), vagy a tegnap esti időjárás tréfálta meg alaposan barometrikus magasságmérőt (én csak 6 után értem vissza Budapestre, olyan érzésem volt a felhők láttán, hogy mindjárt bőrig ázom, cserébe a háromnegyed órás hazafelé tartó séta alatt a felhők eltűntek, a nap nekiállt teljes erőből sütni, és szétizzadtam magam).
-
dqdb
nagyúr
válasz
DemonDani #6973 üzenetére
Lehet jó és olcsó egy lámpa, de ha 18650-es lítium-ion akkuval szerelik, akkor valószínű, hogy nem lesz hozzá sem akkud, sem töltőd. Az én fotonágyúm tavaly 36 USD volt (a sokat emlegetett DX900 szintjét alulról súrolja mozog fényerőben), de hozzá elköltöttem még 16 USD-t akkukra (4 darab, így maximális fényerőn 4 órát, normál fényerőn 8 órát tudom használni), 9 USD-t töltőre és 2 USD-t kormányrögzítőre, azaz még 27 USD volt a körítés (bár ezeket egy másik lámpánál is tudom majd használni).
-
DemonDani
addikt
-
DemonDani
addikt
4k környékért mi a legjobb lámpa itt DX-en vagy eBay-en?
Bár őszintén szólva, kicsit sűrűn beszéltek arról, hogy ez-az éppen bedöglött, vagy most meglett csinálva, ez az lett cserélve stbnem bizalomgerjesztő
-
ludsimon
veterán
válasz
venember83 #6967 üzenetére
Nagyon jól tudod!
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #6967 üzenetére
Meg neked, ha a közeli (tudom, 50-100 km, ne szóljál be
) hegyekben szeretnél bringázni éjszaka, egy ilyen is
Ajánlanám az én lámpámat is, csak azt már nem találom a DX oldalán, pedig stabilan működik, és rendesen össze van rakva. Ilyesmi házban van, MC-E ledes, és papíron 800 lument tud, a valóságban 500 alatt van valamennyivel.
Xantomas: tudnál írni egy aktuális LED erősorrendet fényerő és/vagy 1 W-ra jutó fényerő tekintetében. Tavalyhoz képest annyi új LED típus jelent meg, hogy csak kapkodom a fejem a 3 betűs elnevezésektől.
-
ludsimon
veterán
válasz
venember83 #6965 üzenetére
Igen, úgy néz ki az egyetlen és töretlen sikerű 3 módos piros dobozos a legmegbízhatóbb.
-
venember83
nagyúr
válasz
Manitou #6960 üzenetére
Nem is csoda, hogy a Shimano már nem gyárt ilyen agyakat, eléggé keveset adnának el évente, ha minden 15 éveket tartana...
DX-es lámpákkal amúgy mi a helyzet? Érdemes még próbálkozni velük vagy van más alternatíva, ami nem sokkal drágább, kicsit gyengébb, de legalább megbízható és garanciás? Kellene valami lámpát szerezni Csillebércre. Vagyis Zánkára. Bár idén nagyon rövid lesz az éjszaka, szerencsére.
-
Muton
addikt
Ma extrém magas UV sugárzás lesz, szóval ne felejtsetek el naptejet vinni magatokkal!
-
Ariadne
őstag
válasz
zabcs80 #6907 üzenetére
Gratula, nem is gondoltam volna, hogy ennyire inspirált az éjszakai túra lehetősége.
Muszáj még szervezni ilyet, minden túra energiával tölt fel, de ezek talán még annál is inkább.
Bicó tárolásra pedig klikk ez egy kipróbált megoldás, két bringa is felfér rá. Úgy volt használva, hogy lent a falhoz támasztva két bicaj, fent pedig egy ilyenen másik kettő, és bírja a rendszeres használatot is, csak persze brutál tiplis cuccokkal kell felrögzíteni a falra, hogy elbírja két bicó súlyát.
mod mindenki: Ja végülis mentem ma egyedül mentem (amargo, részvétem/gratulálok, dqdb-re meg ráfér a pihenés...), de jó kis túra lett újra 20 km / 600 m szint /1 óra 40 perc, track itt (áttettem székhelyemet a hivatalos garmin oldalra, ez irtó részletes, talán túlságosan is...).
Megint jól sikerült a mászás felfelé, már csak kb. 10 méteren múlt, hogy nem értem fel egyben a vitorlázóhoz, ilyen még tényleg sosem volt, pedig 2007 óta montizok.
Ennek örömére elmentem felfelé a vitorlázótól a Virágos-nyeregig menő egynyomtávoson (amelyiken a pedál magasságú kövek vannak), ami ugye felfelé külön izgalmas. Így egyszer sikerült is beledőlnöm a susnyásba, plusz pár karcolás a lábamra a hétvégihez, kezdek amortizálódni... Durva csúcsforgalom volt ott, kifejezetten nem érdemes arra menni hétköznap este, kb. 20 montissal találkoztam, sokszor félre is kellett állni vagy megállni, mert ugye keskeny az ösvény.
-
Manitou
veterán
válasz
Napfénysüti #6932 üzenetére
Nem tudom, sok régi alkatrész van benne egyik régi bicajomból, de egy 700k-s Cube REACTION GTC SL-ől könnyebb
vagy ettől is
dqdb Ja
És ebben semmi ipari csapágy nincs, sima kónuszos, és kutya baja
-
Manitou
veterán
válasz
venember83 #6941 üzenetére
Az első fék így is jobban fog.
Ja félig retro, azért a váz és a teló között van egy kis generációs szakadék, 10 év, illetve az alkatrészek nagyrésze között is.
Mondjuk az igaz hogy az alkatrészek nagy része 10+ éves
szóval ócska
Váz: '09 Giant XTC Team
Villa: '99 Manitou SX TPC (80mm) áll. előfesz, állítható olajcsillapítás, "nyilt olajfürdős"
Kormánycsapágy: FSA félintegrált
Stucni: KCNC
Kormány : Giant Racing
Markolat: KCNC EVA
Váltókar: '00 Shimano Deore LX
Középcsapágy: '00 Shimano Deore XT
Hajtómű: "00 Shimano Deore XT
Hátsó agy: '94 Shimano Deore XT
Első agy: '98 Shimano Deore LX Gold (gyárilag erősített tengelyes)
Első váltó: '03 Shimano XTR Top Swing 34,9mm
Hátsó váltó: '00 Shimano Deore XT
Lánc: KMC Z-9200
Kazetta: Sram PG-970
Első fék: Dia-Comp V-737 +Corratec Bow Red fékpofa
Hátsó fék: Magura HS33 + fekete gyári magura fékbetét
Első fékkar: Dia-Comp DP-7 Plus
Hátsó fékkar: Magura HS33 John Tomac
Felnik: Sun Ringle CR18
Küllők: DT Champion 2.0
Nyeregcső: Ritchey Logic 350mm 30,9mm
Nyereg: X-Mission Comp Cro-mo
Első gumi: Continental Exproler Pro Protection kevlar
Hátsó gumi: Continental Speed King kevlár -
rii
nagyúr
zsírospatkány
-
rii
nagyúr
ma olyat láttam bazd ... hitemet vesztettem
autós előtt kerékpáros 50 méterre .... kerékpáros hallotta, hogy távol még az autó ... hirtelen 90 fokban bekanyarodott balra minden jelzés, oldalratekintés nélkül ... mivan, ha egy országútis jön aminek nem sok hangja van?
-
Manitou
veterán
Ez a "pirosság" örökség a régi bicajból, meg egy csómó alkatrész is az. Szerintem egy fehér telóval nézne ki a legjobban + tárcsa, de egyelőre ez az opció nem játszott.
Fékerőben elég jó a magura HS33 , de azért kell hozzá egy jó felni is. Nem hiába triálosok kedvenc féke volt még akkor is amikor már bejöttek a tárcsafékek, azóta már lehet más szelek fújnak. Ez egy 98-as John Tomac, akkoriban próbálkoztam triállal és kellett az erős és jól adagolható hátsófék, akkor ez jobb volt, mint a V fék.A bicaj jelen állapotában ~10,2kg pedál nélkül
-
amargo
addikt
Akkor tessék menni pihenni, nekem is ma keresztbe húzta egy bringázásomat a sok minden. Tegnap 18-22-ig vizsgáztam, végül lekapcsolták a lámpákat és az volt a végszó, vakon írták be a jegyem
ma meg hullaként bolyongtam be és minden kollégám csodálkozott, hogy "jéé bejöttem" - egy ideje már nem láttak, de még nem is fognak
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cathfaern #6904 üzenetére
Ez Alföldön még rendben is lenne. De kb sehol máshol, ahol csak egy minimál domb is van az útvonalban.
Még ha izomból fel is megy vki, a térdei nem lesznek hálásak érte.(#6930) dqdb: jaaah én is vhogy így érzem.
Mondjuk respect nekik, de nem cserélnék velük.
De városban is, ahol domb van ott nekem elképzelhetetlen.
-
dqdb
nagyúr
Újra, mert az előbb nem jött össze a szerkesztés ...
A bikemag.hu és testbike.hu oldalakon is nézelődjél, és linkelgesd a neked tetsző bringákat véleménynyilvánításra.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
remélem, nem leszek nagyon off, de nem találtam adokveszek topikot...
Szóval
Kerékpárt keresek megvétel céljából, fontos, hogy SZEGEDEN és környékén, MTB, trekking vagy city kategóriában, lehetőleg 28as kerekekkel, nagyméretű vázzal, jó állapotban!
érd PÜ!
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #6941 üzenetére
Jóvanmá, hidraulikus felnifék
Ma minden hülyeségemre mentségként ennek az első bekezdésére fogok hivatkozni
[link]bikemag.hu és testbike.hu oldalakon is nézelődjél, és linkelgesd a neked tetsző bringákat véleménynyilvánításra
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #6863 üzenetére
Tudni vélem, hogy milyen erőhatásoknak van kitéve egy fékcső...
-
venember83
nagyúr
válasz
Manitou #6929 üzenetére
Kicsit fura, hogy hátra került az erősebb fék. Mondjuk érthető, ha a kar nem flip-flop kialakítású. Szép bringa. Kis retro, ami most nagy divat, ahogy elnézem a bikemag fórumot.
Ezt a hidraulikus V-féket honnan szeditek? Nem látok én ott semmilyen V betűt, még fékpillangók sincsenek tulajdonképpen.
-
DemonDani
addikt
Persze már becsukott szemmel állítom
Legjobb hogy meghúzás alatt is annyit mászik mintha valami hangoló csavarral játszanék
Egyenlőre nekem sincs szarvam
De tervezek a jövőre nézve is, de tuti fura lesz DH kormányt cserélni XD 80mmes emelés után szinte 0-ra, el sem tudom képzelniÍrd egy lapra, "Ébressz fel" és tedd a hátadra
-
dqdb
nagyúr
válasz
DemonDani #6933 üzenetére
Persze h OS, am lentebb írtam hogy miért lesz csere csak lassú vagy
Másfél hete nem aludtam 6 óránál többet, minden nap 15-16 órát ültem a számítógép előtt, "tegnap" 1-kor feküdtem le, ma 5-kor keltem, még csodálod?Határidő rulez, kipipálva, most hiába mehetnék, nem merek elindulni bringázni, mert még bealszom rajta.
szerk-re:
Volt valami gond a Logic kormánnyal vagy csak a fentebb írt gondod miatt váltottad le?
Magával a kormánnyal építési minőségben nem volt problémám, csak egyszerűen az új váz miatt oldalanként 3-3 cm hiányzott (szarvak nem voltak rajta). Érdekes módon előtte kényelmes volt az ugyanilyen széles kormány úgy, hogy azon szarvak is voltak.Nekem is az van, és tényleg elég fos, aláírom sajnos...
Bár sok köze a kormányhoz attól nincs, vagy nem tom, csak úgy megosztottad
Akkor rutinos vagy a vízmérték és a 6-os imbusz kezelésébenIgen ilyesmire gondoltam a Scandium alatt, azt tudtam, hogy alu, többi meg olyan logikus, konkrétan arra gondoltam hogy rugalmasabb-e vagy ilyesmi
Igen, rugalmasabb. -
DemonDani
addikt
Persze h OS, am lentebb írtam hogy miért lesz csere
csak lassú vagy
Mi van azokkal a kerekekkel? XDD Hélium van beletöltve?
szerk-re:
Volt valami gond a Logic kormánnyal vagy csak a fentebb írt gondod miatt váltottad le?Nekem is az van, és tényleg elég fos, aláírom sajnos...
Bár sok köze a kormányhoz attól nincs, vagy nem tom, csak úgy megosztottadIgen ilyesmire gondoltam a Scandium alatt, azt tudtam, hogy alu, többi meg olyan logikus, konkrétan arra gondoltam hogy rugalmasabb-e vagy ilyesmi
Szerk Wars lett már itt
-
dqdb
nagyúr
válasz
Manitou #6929 üzenetére
A váznak mind a geója, mind a festése szép, de a piros alkatrészek az én szememnek nem jönnek be ezen a bringán. A hátul rajta lévő hidraulikus V-fék mit tud a mai középkategóriás hidrós tárcsafékekhez (Elixir, LX, hasonlókra gondolok) képest fékerőben és adagolhatóságban?
Ja, és hány gramm?
-------------------
Ma láttam egy teljesen fehér bringát (váz, felni, küllő, agy, kormány, nyeregcső, markolat), nem tetszett, pedig a fehér bringákat szeretem alapvetően, de ez már túl fehér volt. Mellette beleborzongtam, mert ránézve egyből a ghostbike-ok jutottak eszembe
-
dqdb
nagyúr
válasz
DemonDani #6882 üzenetére
Egyenes kormányon mekkora hossz kell, hogy kényelmesen el lehessen férni?
Kényelmes > Markolat 130mm, fék, váltó, km-óra lámpa, és egy szarvacska esetleg
Mindez simán felfér 580 mm-re, még egy csengő isHa OS a kormány, akkor már nem árt, ha a lámpát lehet a vastagított részre rögzíteni. Én mégis váltottam 660 mm-esre, mert hiába fért el minden, vázcsere után úgy megváltozott a geometria, hogy nekem volt kényelmetlenül keskeny az 580 mm-es kormány.
(#6899) Teasüti: Ennek mi értelme? Nem kézenfekvőbb csak leváltani oda, ahol tetszik és elfelejteni a váltót?
Kevesebb alkatrész, kevesebb meghibásodási lehetőség, feltehet szélesebb láncot, ami esetleg tovább bírja. Igénytelen városi jószágnak tökéletes, túrázni már nem annyira (az SS 29er külön kaszt, de most nem őrültekről beszélek).
(#6907) zabcs80: na igen, ez már az a kategória, amivel látni is lehet terepen 25-30 km/h-s tempónál. Kíváncsi leszek a DX900-zal, a Hoséval és az én Ultrafire-ömmel való összehasonlításra.
(#6885) DemonDani: [WCS Cabron kerék]
De hát ez nehéz(#6919) DemonDani: OS-es a kormányszárad is? Különben azt is vehetsz még
Nem tudom, hogy van-e a mostani kormányoddal bármilyen kényelmi gondod, de én a hajlított kormányok között is széjjelnéznék. Kicsit nehezebbek, cserébe a csuklónak kényelmesebbek nehéz terepen. De óvatosan a nagy hajlítással, mert az ilyeneken a szarv nagyon hülyén tud állni.
1 napig nem vagyok internet közelében, és fél óráig olvashatok
Tamoo: részemről szintén RaceFace Ride van, csak hajlított és OS, egy Ritchey Logic kormányt váltott le.
DemonDani: amint lesz időm szerelni, dobom ki a Ritchey Logic (OEM termék) nyeregcsövet, mert annyira rossz a rögzítése.
A szkandium is alapvetően alumíniumötvözet némi szkandiummal és egyéb ötvözőanyaggal, csak könnyebb és jobb vázat lehet belőle gyártani. Amíg nem terjedt el ennyire a karbon, addig a szkandium képviselte a prémiumkategóriát (a fehér holló titán volt felette). A vázam szkandium, meg vagyok vele elégedve, az utolsó évjáratból vettem, amikor a Kona még foglalkozott ezzel a fémmel.
-
DemonDani
addikt
Jah igen, ez érthető, én ezért nem ülnék Cannondale kerákra XD azok az elsőtelók főleg a Lefty
, Meg ezért is akarok kormányt cserélni, mert 1szer olyat estem, hogy hajlott a gagyi gyári, aztán hirtelen felindulásból, most egy középösszekötött DH kormányom van XD szal kb fél kiló lehet
és ilyen nehéz az a RaceFace? Saját mérés?
Amúgy Richey Comp OS a legjobb esélyes most nekem, ahogy elnézem 700Ft-tal több mint az Acor meg 9g-mal ezek még a leszarom kategóriás felárak a "tuti" minőségértScandium valami csoda ötvözet, pár szóban írnál anyagtulajdonságot?
Mert én ha pénz nem számítana akkor Carbont próbálnék ki (nem is nagyon ismerem a Scandiumot, néha láttam már leírva), ott tényleg lehet komolyabb energiaelnyelése is akár, bár nem tudom ki milyet fejleszt, itt ugye minden számít már, nincs adott tulajdonság
-
Tamoo
nagyúr
-
DemonDani
addikt
hát valamennyire számít, amennyire a pénzem engedi.
Szóval olyan dolgokon próbálok spórolni súlyt, ami viszonylag olcsón megúszható, jó persze nem számít pl nálad az a 60g nem vészes, mondjuk azt elmondhatod miért vettél másikat ami nehezebb, WCS feliratvagy nem érezted elég lágynak? (olyanra gondolok hogy ugye a kormány is nyel el energiát)
-
Manitou
veterán
Kész az óriás:
Kémfotók
[link] -
DemonDani
addikt
[link]
erről az Acor kormányról mit gondoltok? Ár rendben van 145g is elég jó ahoz képest, hogy 600mm és 31,8mm-es, de vajon tartós is lenne? Mert elég jó vétel akkor -
zabcs80
tag
válasz
Napfénysüti #6917 üzenetére
Lényegében fogalmazhatunk úgy, hogy autó helyett vettem.
Mindenki: Egy ideje tervezem még egy binga beszerzését. Amit kinéztem: Merida S'Presso Single Speed, csak egy gondom van, egyelőre nem tudom tárolni. Falra kéne felraknom, pontosan a jelenlegi bringám felett. Eddig nem találtam értelmes megoldást, mert azért azt is figyelembe kell vennem, hogy akár napi szinten kell emelgetni a bringát (A fullyt nem akarom falra szögezni.). Már esetleg felmerült egy egyedi konzol(ok) gyártása.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
zabcs80 #6916 üzenetére
Ha szereted akkor jól teszed. Nekem kezdésnek azt hiszem elég lesz az a Kelly's Salamander. Nálam az autó még a nagy szerelem arra költök is.
De lehet beleszeretek a bringázásba annyira hogy később komolyabb figyelmet fordítsak rá.Tényleg fejér megyei túrákról van valakinek infója?
-
zabcs80
tag
válasz
Napfénysüti #6915 üzenetére
Igyekeztem vmi mínőséget rakni a hátsóm alá.
Tuti kis drótcsacsi, nekem megérte az árát.A bruttó nagyker ár, kb. -30%.
-
zabcs80
tag
válasz
Napfénysüti #6911 üzenetére
A bringám egy ilyen: [Merida One-Forty 3000]
Bízom benne, hogy télleg reflektor lesz. Az a baj, hogy hétvégéig nem lesz időm kipróbálni.
Bruttó nagyker áron kicsit olcsóbb volt...Majd én is lövök egy képet róla.
-
-
zabcs80
tag
Beszereztem egy új lámpát, amivel terveim szerint a következő éjszakai túrán részt tudok venni.
Típus: Sigma Powerled Black Pro, külön aksis, 90 LUX-ot írnak rá.
A hétköznapi lámpám egy Sigma Lightster, a hátsó: Sigma Tail Blazer.
Nagy reményeim vannak ebben az új lámpámban.
Esetleg ismeritek, vélemény róla?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Teasüti #6899 üzenetére
Bár kétlem, hogy jelen esetben ez lenne az indok, de a váltómechanizmus a befektetett energia 10-15%-át elnyeli [link], tehát ha nincs váltó, akkor hatákonyabban lehet tekerni. Persze nyilván ha bármi komolyabb domb vagy lejtő van, akkor ez az előny elfoszlik a hátrányok miatt
-
sz_abika
addikt
Van ilyen felépítésű lámpa a kormányszár alatti váz részre?
Nem találok, illetve nem is tudom van e látjogosultságuk
Nem szeretem a kormányra szerelhetőket :S
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest