Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
SOAD19
addikt
Valószínűleg más városokban is hasonló a helyzet. Csak van valami kis haszna a magas üzemanyagáraknak ill. bérletáraknak.
-
rétisün
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
mutasd meg neki a cikket.... ahogy nézem, kb. egy kategória.
(#28290) Toomy: "Olyan 10-11 órát töltöttem el vele mire összeállt."
pedig csak kérdezni kellett volna, mit-hogyan, esetleg megnézni egy manualt......
úgyse olvassa, már úton van

-
hoffman_
nagyúr
Egy friss hölgy-ismerősöm most kért tőlem árajánlatot erre. Próbáltam nagyon szolidan, tényleg

-
Vasinger!
nagyúr
válasz
04ahgy
üzenetére
Ejj, ennél jobb alkalmad nem is lett volna felszedni egy jó csajt. Eljátszod egy kicsit a hadi sérültet, meg esel is egyet mellé egyből az öledbe lett volna a csaj. Esetleg megnézed a kerékpárját alaposan, hogy nem lett e baja, ilyenkor már csak kialakult volna egy kis párbeszéd

Legalább a nevét megkérdezhetted volna

-
HURRÁ!
Sikerült 80%-ra megcsinálnom a fékváltókart. Felfelé tökéletesen végigváltogat. Lefelé kell trükköznöm vele a törött rugó miatt. A mutató és középső ujjammal meg kell támasztani a fékkart és a gyűrűssel tudom lepöckölgetni.
A rugót meg megpróbálom legyártatni.
Végre nem kell 2 sebességeznem
Pedig már egész jól megszoktam, csak lazsálni nem lehetett 
Olyan 10-11 órát töltöttem el vele mire összeállt.
Megyek is gyorsan egy 100+ ot.
Indultam. -
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Jól van, értelmes postokkal töltöm meg a topicot mostantól.

De azért szerintem 1-2 kép / hét belefér, vagy nem?
Egyre nagyon teret hódít meg a tárcsás országúti azt vettem észre.
-
Peet210
őstag
-
ludsimon
veterán
Jobbnál jobb képeket találok

-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Ha lottót nyernék megvenném.

-
ludsimon
veterán
Hajrá hajrá!!

Voltmá' !

[link]"Az USADA levele szerint Armstrongot EPO használatával, vértranszfúzió alkalmazásával, tesztoszteron, valamint kortizol és szteroid alapú készítmények fogyasztásával vádolják, valamint – ami még súlyosabb – ezen szerek disztribúciójával is."
04ahgy:
Milyen korosztályba tartozik a hölgyemény?
-
04ahgy
nagyúr
Hátha olvassa a lány, akivel ma összeütköztem (9:40, fekete-fehér GIANT), elnézését kérem.

A pesti felső rakparti kerékpárúton haladtam észak fele, és a Dráva u. elején levő kanyarodósávos lámpa (ahol a kerékpárút átmegy a másik oldalra) zöldjén átmentem. Én ugyan átsoroltam a forgalmi sávba, de bonyolította a helyzetet, hogy előttem (nem közvetlenül) egy másik bringás jobbra kanyarodott (a Dráva u. bal oldalán a kerékpár- és gyalogútra), én meg a forgalmi sávba a Dunával párhuzamosan. Ekkor azonban még a dráva utcán tartózkodtam. Szemben jött egy nagyon csinos fiatal lány, ugyancsak kerékpárral, aki a "felfestett" sárga szaggatott vonallal határolt sávon belül, de annak az ő haladási irányát figyelembe véve jobb oldalán, szabályosan haladt Én már ekkor a "felfestett" vonalon kívül voltam, melyből egyébként már semmi nem látszott és látszik egy ideje. Csak az tudja, hogy ott van, aki renszeresen arra jár.
Ő azt hitte, hogy a kerékpárúton szándékozok haladni, ezért balról alart elmenni mellettem. Én meg egyértelműsíteni akartam, hogy a sávban szándékozok lenni, ezért én is balra tartottam. Egyszerre ilyedtünk meg (továbbá a szépségével is elvarázsolt) és satu. Kicsit összeütköztünk, már a megállás pillanatában (a kereke épp megérintette a lábam oldalról).
Ha meg útkarbantartó olvassa, akkor a lekopott sávot felfesthetnék ismét.
HGyu
-
Ott tart a fékváltókar szerelésem, hogy felfelé már felváltogat szépen, de lefelé még nem akarja. Remélem most már a célegyenesbe vagyok.

Armstrong nyaka körül megint szorul a hurok.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
venember83
üzenetére
...köszönöm a segítséget-belenéztem, és majd délután tanulmányozom...biztatónak látszik...
... -
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
KaraDani?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyira egyértelmű, azért úgy megindulni mint egy motor nem lehet zsíroskenyérrel.

-
törölt tag
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Attól függ mit értesz csoda alatt. Az hogy cuccolt gondolom mindenkinek egyértelmű, de nem hiszem, hogy eltudnák venni a győzelmeit, túl sok pénz van még mindig LA-ban, és ugye tudjuk mi beszél...
-
Valkűr
addikt
Érdemes nem csak a webshop árait, hanem a kiszállitás árait is figyelni...Sok helyen elég drágán szállitanak ki, de van ahol egy bizonyos értékhatás felett ingyen.
-
törölt tag
-
Str8 sk8r
őstag
...üdv...még új vagyok itt, és kimaradt pár év a bringázásból is, de most bepótolnám...
...szeretném a bringámat kicsit kipofozni, és kellene pár alkatrész...tudnátok olcsóbb, jó kerékpárboltot ajánlani (ha nem tilos) - a szerelést megoldom általában magam?
...nézegettem kicsit, és én az "i-bájkot" találtam eddig reálisnak...ötletek?
... -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Ha már így benne vagyunk, nem csinálunk valami ph!-s team speak-ot?

Kit érdekelne? -
amargo
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Végül meg lett a talán megfelelő egy Mavic Alpine személyében.
-
-
ludsimon
veterán
Én arra leszek kíváncsi mikor fogják Endomondo-n megcsinálni azt, hogy a Peptalk ne így működjön, hanem lehessen éppen most aktív taggal beszélgetni is! Tehát egy csoportot alkotna az aktív társaság, az mekkora lenne már???!!!!
-
Chosen
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Mi lett az utódja? Ha újat kellene vennem, akkor tudjam merre nézelődjek.
-
TripleB
senior tag
Használt Racing Ralph 2.1 evo-t keresek a Nobby Nic mellé.
-
Chosen
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Igen, jól érted, ha azonos lenne a csavar állás, akkor az egyik már teljesen a felnin futna. Még ránézek a bowdenre, de ha az sem oldja meg, akkor bolt vagy nem tudom.
Az új féktestek neked megoldották a dolgot?
-
Jamby18
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Köszi!

-
ludsimon
veterán
Ezen röhögni tudok! Szánalmas!
Azért hagyja ki, mert érzi Ő is nem menne neki a Tour.
csabi94:
AZ IGEEN! AKKOR EZ A REPORT működik! !!!!

-
venember83
nagyúr
válasz
Jamby18
üzenetére
Igen, fel lehet tölteni a belsőt defektmentesítő folyadékkal, és lehet előre-hátra Mountain Kinget tenni. Az oldalfalat a sziklák kivágják, de ez sajnos a legtöbb gumira jellemző.
JColee: Nincs, ha úgy lenne, akkor az egyik pillangó simán ráfeküdne a felnire, ha jól értem.
-
Jamby18
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Akkor előre hátra Mount?

Oldalfalával mi a helyzet, illetve ez csak külső gumi, a belső gumit fel lehet tölteni folyadékkal? Ugyanúgy mint a hajtogatható gumiknál? -
hoffman_
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Én is azt hittem, hogy legalább valami komoly esés lesz, aztán lehet gondolkodni megint egy kört a sisakról, nem erre számoltam...bah.
ludsimon:
Ott se lesz fent sokáig, ne aggódj.
-
ludsimon
veterán
kiszerkesztem inkább, nem akarok szankciókat így is van elég.
Teljesen jogos amit mondasz! Csak meglepődtem, hogy ilyen is kikerülhet, pedig a youtube minden videóját ellenőrzik! Bezzeg ha nem saját zenét rakok ki letiltják automatikusan a kis **cik! -
venember83
nagyúr
válasz
Chosen
üzenetére
Ismerős szitu. Én így kidobtam egy pár Deore féket, nem tudtam mit kezdeni már vele, szétszedtem, de szekszualizált normálisan mozogni az egyik pillangó. Bovdent szedd ki a házból és tisztítsd meg, hátha. Esetleg vidd be egy szervizbe fékállításra. Sokat nem kérhetnek el. Jobb ötletem sajnos már nincs.

ludsimon: Ezek a szemét videók max. közösségi média üzenőfalára valók, semmiképp egy bringás topikba, és nem a korhatár miatt. Egyszerűen semmi keresnivalója itt.

-
Chosen
addikt
Következő a helyzet. Van ismét egy V-fékem amivel gond van. Alaphelyzetben mindkét test a külsőhöz képest azonos távolságra van, de a felnitől az egyik kb 2cm-re van úgy, hogy állítócsavar szinte kitekerve teljesen, a másik meg 1-2mm-re teljesen betekert csavarral. Felnit csekkoltam, az is középen van. Ha behúzom a fékkart a 2centis bejárja rendesen, de az 1-2 mm-es alig akar mozogni, akkor is az mozog kevesebbet ha lazítok a bowdenen és mindkettő távolabb kerül.
[link] Itt van kép a fékről. (és az egész bringáról további képek) Már nem tudok mire gondolni, az egészet szétszedtem, újrakentem, csak a bowdenhez nem nyúltam. Az okozhat ilyet ha már régi, hogy ferdén húzza a féket, vagy nem engedi vissza rendesen vagy ilyesmi? Vagy a féktestben található fémrúd gyengülhetett el, ami visszahúzza? (képen látni)
-
Jamby18
senior tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Aszfalton (város, keróút) és földúton is elég sokat járunk, de szeretnék sokkal ballonosabb gumit, megnéztem az összes hozzászólást Table Top-al kapcsolatban és mindkét terepre írják, hogy jó.
venember83 látom, sajnos ez is 6k (darabja).
Continental-ról mi a vélemény, nagyon gagyi?
-
ludsimon
veterán
Ez valami ki*#szott jól néz ki!
Szerintem a tűzzel játszanék, ha ilyen vázas lenne a rohangálós.
Lehet ilyen 'színre' színterezni vázat?
(Eloxált pezsgő-homok szín.) Lehet ilyet csináltatni? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Jamby18
üzenetére
Először szerintem döntsd el mit akarsz.
Mire kéne a gumi? Ha terepre, akkor minél vastagabb, betonra minél vékonyabb kell. Ha vegyesen akkor kicsit nehezebb a helyzet.
Ha számít a kinézet, akkor az már megint nehéz eset, mert nagyban leszűkíti a lehetséges külsők számát.Az az 5990 Ft-os ár szerintem darabra értendő. A Schwalbe külsők eléggé drágák, de ez nem véletlen.
Ha egy 200k-s Cube-on lévő külsőt szeretnél venni, akkor azt nem fogod megúszni 7-8k / darab ára alatt az is biztos.
-
Jamby18
senior tag
Hali!
Szertnék venni a kerómra vastagabb gumikat, a mostani 2.0 kenda helyett [link], amik jók aszfaltra és terepre is egyaránt. Eddig csak egyet találtam Schwalbe Table Top. [link]
Itt Debrecenbe is meg tudom venni, csak nem tudom az 5 990 Ft-os ár csak egy darabra vonatkozik-e. Szerintetek?
Én max 6-7eft-ot szánnék első hátsóra. Szépek a Smart Sam, Nobby Nic gumik is, de azok meg 15 ezerbe kerülnek, meg aszfaltra se jók.
Olyan 2.2 - 2.3 vastag kellene. És ne fogja vissza a kerót nagyon. Mert akármilyen szépen is néznek ki rajta a feliratok én küzdök a tekeréssel.
Van még a Conti. Mountain King, Race King amik gyanúsan olcsók a felírat szép rajtuk, de semmi oldalfal védelem, aztán akármilyen szépen nézzen ki ha defektet kapok miatta.
Olyan kinézetűt szeretnék amilyen a 200eft-os Cube kerókon van tehát Schwalbe, de nem a 15ezres kategóriából.
Milyen ehhez hasonló külsők vannak? Testbike-on nem igazán találok.
Volt alkalmam kipróbálni haverom keróját amin maxxis 2.50 külső volt, de nagyon nehéz volt tekerni, na olyat nem akarok. -
tjokai
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Nekem pont ellentétes az ízlésem, nem jön be mikor a kormány fölé van emelve 10cm-rel a nyereg
Viszont az sem tetszik, ha teljesen levan engedve a vázig az ülés... -
ludsimon
veterán
58-60-as méretű Hi-Ten acél, vagy Cro-Mo váz érdekelne amihez a régi fajta, nem ahead-es régi kormány, villa belemegy.
Ha láttok ilyesmi vételt azt megköszönöm, ha bedobjátok!
Én is nézelődök!El vannak szállva az emberek.
18-20k-t egy szaros nehéz acél vázért elkérni....Elfelejtettem írni, monti váz kell, 26'-os!
-
-
ludsimon
veterán
[link] Régi, de annál viccesebb.

-
tjokai
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Azt azért nem szeretném h a nyeregcső az égig érjen, mert annál csúnyább nincs!
Bakker, egészen mostanáig fogalmam sem volt arról, h kerékpárt vázméret alapján kell választani, annyit tudtam h 26"-os kerékméret megfelel nekem és ennyi. Harmadik bringámat nyúzom, eddig csak kinézet alapján vettem bicajt, megtetszett és megvettem. Most h megtudtam h milyen szempontokat kell nézni vásárláskor, itt parázok már 3 napja h milyen méretet vegyek, ma meg már tiszta ideg vagyok h sehol nem kapok az én méretemben bicajt. Igazából csak cm-eket számít az egész, mert 19"-21" között kb 8cm különbség van! Azt meg nem akarom elhinni h ekkora hatalmas nagy jelentősége lenne az egésznek, sztem csak túl van spirázva ez is!

-
tjokai
senior tag
Hali
187cm magasságra jó a 19"-os MTB váz? 4 üzletet hívtam fel, sehol nem kapni jelenleg 20-21"-ban nekem való MTB bringát a kiszemeltek közül!
Táblázat szerint a 19"-20" bringa 178-185cm között ideális! Nem gondolom h az a +2cm akkora problémát okozna, vagy?
-
dqdb
nagyúr
válasz
üzenetére
Azt, amit mértél, feltéve, ha sikerült pontosan lemérni.
Doki-HUN1978: Aki kényelmesen akarja magát érezni, üljön fotelbe! A kerékpársport nem erről szól.
Tudom, ezt én is hallottam már tőle. De én nem versenyző vagyok, számomra nem a kerékpársport, hanem kerékpározás fogalom létezik. Hobbiból tekerek, nem betétes nadrágban, így igenis számít a kényelem és az ergonómia is. Amúgy ha a versenyzőknek sem számítana a kényelem, akkor most nem léteznének az SMP nyergek, ugyanis először profi bringások számára fejlesztették ki a modelleket, aztán később készítettek belőle az átlagemberek számára is vállalható árú verziót (értsd 20e és nem 150e forintba kerül a nyereg). -
törölt tag
Computernek meg kellene adni a kerékméretet, a külső 26" 2.0cm / 2089mm viszont én csak 2063mm-t mértem, szerintetek melyiket méretet használjam?
-
hoffman_
nagyúr
Jó hír
Boltosom ma jelzett, hogy szó nélkül kicserélték a nyerget! Bikeland-en keresztül intézte, ezek szerint korrektek ők is nagyon. Ha lesz időm, még a héten beugrok érte. Yuppí 
-
ludsimon
veterán
Ezt nem hiszem el, mindjárt megőrülök!
Összekészülök, gondolom, ha eddig nem esett, akkor már csak nem fog, kinézek, észak felé fekete az ég, megnézem az időképet és..... GRRRRRRRRRRRRR

-
hoffman_
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Pomázon ugyanez. Gondoltam, hogy tekerek egy kört, de lefúj a bringáról sajnos... Az idő jó, melegítő+pólóban csücsülök, de a szél csapkod mindent, pedig alig van nyitva valami.
-
ludsimon
veterán
Várom, hogy végre a kedv is megjöjjön (nap) kimenni, de nem igazán akaródzik, csak nagyon borult az idő itt.
De tökéletesen elégedett vagyok ezzel a kijelentéssel!
Rágyúrok görgőn, aztán jó idő gyere gyorsan!
Mindenkinek felhívom a figyelmét a hétvégén érkező melegre!
" A Nap földfelszínnel bezárt hajlásszöge a napokban a legmagasabb, nem véletlen tehát, hogy nagyon erős lesz az UV-sugárzás. "
-
55TRM
csendes tag
Ha valakinek van-e ilyen szemüvege az légy szíves írja le a méreteit(szár hossza és a lencse mérete) [link]
Mert a boltokban nincsen próbalehetőség csak rendelés van.
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pont ugyanaz a kategória egyébiránt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...nézegettem kicsit, és én az "i-bájkot" találtam eddig reálisnak...ötletek?

Viszont az sem tetszik, ha teljesen levan engedve a vázig az ülés...