- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz
fpeter07 #26491 üzenetére
Na végre valaki aki tudja mi az a Tixo, úgylátszik Zalában is így hívják.
Ariadne: köszi, nem én akarok bringát amúgy. Egy haverom szeretne, és van ep vel együtt kemény 50ezer forintja rá. Nagyon lelkes, első körben ki is nézett, 50 ért egy Caprine acél treking szörnyet, de sikerült róla lebeszélnem
Majd közlöm vele az infot.
-
Ariadne
őstag
válasz
KaraDani #26481 üzenetére
Évek óta vagyok ep tag, és úgy tudom, hogy ha kerékpárt veszel, akkor most már (2007 óta) a számla összege után SZJA-t kell fizetned. Régebben simán el lehetett számolni, én is akkor vettem az elsőt, de most már azért utána kell számolnod, hogy megéri-e. Nekem pl. nem, mert egyéni tag vagyok, tehát magam fizetem az adózott jövedelmemből, ha te a munkáltatótól kapod, akkor is kérdéses.
-
Tamoo
nagyúr
csak nem birtam ki, rendeltem magamnak egy rövid mezt (készülve a nyárra) de parázok, hogy nem lesz jó rám... pólókból L-esetket hordok, de mezben lehet kicsi lesz
-
ludsimon
veterán
Volt ma valaki tekeregni valamerre?
-
Manitou
veterán
Nem bringás, de asszem elgondolkztató
[link] -
ludsimon
veterán
Hoppácska!
Egy ilyen bicikli tartó (800Ft postával együtt!!!!!) + TZ7 = [link]
Az élményeket meg kell örökíteni.
-
Meme
aktív tag
válasz
Thulcandra #26484 üzenetére
én ugy tudom szinte mindenhol van hobby kategoria, ahova akárki nevezhet.
-
Thulcandra
senior tag
Feleim!
Van valami weboldal ahol ki vannak listázva a magyarországi amatőr kerékpáros versenyek (ahova bárki nevezhet, nem kell sehol tagnak lenni) kicsit részletesebb leírással? Pár weboldalt találtam, de általában keverve vannak más versenyekkel és elég kevés info van róluk.
-
-
KaraDani
addikt
Ezek közül a boltok közül tud valaki olyat, ahol viszonylag jó használt részleg van, ha egyáltalán van ilyen?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Thulcandra #26477 üzenetére
Na ez az amire én is várok. Csak az a baj hogy, vagy folyamatosan esik és akkora hogy nem lehet menni, vagy egyből olvad és tiszta latyak minden
... vagy nekem nincs időm. bár most egyenlőre lesz, mivel munkanélküli lettem
-
Thulcandra
senior tag
Én nagyon remélem, hogy hamarosan beáll az az idő (friss hó, enyhe fagy) amire várunk egy túrához... (igazából szerdán ez már megvolt, de akkor nem tudtunk menni :/ )
-
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #26474 üzenetére
Abban reménykedem, hogy nem lesz már több hó.
Mikor el kezd olvadni úgy megvezeti a kereket mint az állat.
Igaz én nem engedtem lejjebb a gumiból, de hát haladni is kell az autók között, nem tökölni.Ma is jó nagy dugó volt hazafelé, és olyan jó érzés volt elhúzni mellettük, na k.cs.gök, most előzzetek.
-
rétisün
veterán
erős a gyanúm (meg az előrejelzések is ezt mondják), hogy hosszú idő óta ez lesz az első hétvégém, amikor nem bicajozok
locs-pocs, eső, minden jóság kinéz a hétvégére, na de sebaj, mert egyrészt örökké nem eshet, másrészt meg akkor is csak kitavaszodik egyszer
-
Thulcandra
senior tag
Tipikus
Más:
http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/crossfutas_es_cyclocross_orszagos_bajnoksag/2134534/
Ez totál meglepett, hogy itt lesz
Remélem kijutok megnézni/fotózni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Thulcandra #26471 üzenetére
egy tanyánál ha arra megyek majdnem mindig megkerget a vakarcs
de ha leszállok megijed és elhúz
-
Tamoo
nagyúr
válasz
KaraDani #26468 üzenetére
mondjuk ki milyet szeret.... nekem 19-es van a 180cm-emhez, és a felsőcső is elég "nyújtott", így elég sportos, nem az a trekking megyek boltba egyenes gerinccel stílus
azt annyira nem szeretem. Bár a kisebb váz meg technikás részeken, lejtőkön nyerő... szerintem. Az az igazi ha ki tudsz próbálni több méretet, úgy derül ki neked mi a jó. Dehát ezzel nem mondtam nagy okosságot
-
KaraDani
addikt
Komolyan nem értelek, mért nem egy jólmenő marketingcéget vezetesz?!
Lehet élni fogok a lehetőséggel, amúgyis jó lenne belőni a méretezést, mindenki azt mondja, hogy 20" as jó lenne nekem montiból, én tartok kicsit tőle.Minenki
Előbb linkelt interjúból csak egy idézet a végéről: " Dupla Ironman egy úgynevezett sprintszám" -
ludsimon
veterán
Hazaértem.
Kimegyek a suliból, és mit látok? Hó helyett eső SZAKAD.A 2 tréningnadrág, + nadrág átázott!
Kabát, átázott.
Kesztyű, átázott.
Pulcsi, átázott...Szuper!
Szerencsére nem izzadtam le teljesen, direkt nem tekertem mint az őrült, mert akkor még a megfázásra is esélyem lett volna. -
Meme
aktív tag
Karadani, Noddy, illetve a többiek akik hasonló cipőben járnak:
Már irtam róla, most megint megteszem.
Ha ki szeretnétek magatokat próbálni, szivesen adok bicajt kölcsön.
(Nem nyerészkedésből, megbeszéljük, pl.:amortizációt fizettek.)
Nekem bőven megéri, ha esetleg tényleg beleszerettek és nálam vesztek majd-majd bringát -
KaraDani
addikt
Nem mai hír, de ha van egy órátok rá, érdemes meghallgatni ezt az interjút. Hihetetlen ez az ember (a szó legpozitívabb értelmében), minden tiszteletem az övé
-
Tamoo
nagyúr
Letekertem már a light 10km-es edzőköröm:
Mai tanulságok:
-alsőcsőre+nyeregcsőre szerelhető sárvédő semmit nem ér, dísznek meg csúnyatarkóm is latyakos volt
-havas-jeges úton a kutya gyorsabb mint te
-inkább a jeges felületen gurulok mint a traktornyom
-télen lehet nyerőbb a szobabringa vagy görgő
Képek: -
ludsimon
veterán
(#26453) rétisün :
Hozzád is eljutott az adat?
Pedig ide tuti nem linkeltem be.Amúgy meg tényleg nagyon jó, de ez minden sebességnél így van!
Ha full sebességgel elkezdesz feltölteni, vagy letölteni, esetleg egyszerre, a cFos Speed-el nagyon királyul lehet optimalizálni, hogy tudjad is használni letöltés mellett internetezésre is a gépet.
Torrenteseknek nagy segítség, illetve akik online gamer-kednek, gyönyörűen tudja optimalizálni a ping-et.(#26454) rétisün :
Tudom nagyon jól.
Csak gondoltam hátha valaki beír, de ezek szerint tegnap nem nagyon ült senki bringára. -
rétisün
veterán
válasz
fpeter07 #26442 üzenetére
ha valami dsl-es neted van, és mondjuk torrentezés közben jönnek csak lassan az oldalak, akkor ajánlom a cfosspeed progit, ludsimon írt róla bővebbet a blogban. optimalizálja az adatforgalmat, és a feltöltés miatt nem lassul a net.
-
ludsimon
veterán
Köcsögök mindenhol vannak, nem csak Magyarországon!
Amúgy meg nem kellett volna neki ennyire a szélén menni, és akkor nem tehet mást, kikerüli normálisan.
Én azt csinálom most már, feloldották a korlátozást, a menet szerinti autó jobb oldali keréknyomában megyek.
Legalább nem találom meg a csatornafedeleket, meg a jó nagy kátyúkat, ami általában az út szélénél szokott lenni...Mondjuk én biztos lettem volna benne, ha így megvan a rendszáma betelefonálok a csomagküldőknek, és szépen mondtam volna a rendszámot, meg, hogy tanuljon meg vezetni...
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #26450 üzenetére
Az egyik fő oka, hogy most ősszel és télen kevesebbszer mentem be
Mégiscsak kellemesebb úgy tekerni a hidegben, hogy félúton egy finom capuccino felolvaszt.
Amíg nem lesz új sisakom, addig csak a szükséges minimálisat tekerem, mert egyszerűen védtelennek érzem magam. A vásárlással pedig várom azt a napot, amikor nem lesz latyak (ilyen már volt), és lesz szabadidőm (ilyen még nem volt) végignézni a boltok kínálatát. Már nagyon hiányzik a rendszeres tekerés. Ha nem is a napi melóba járást, hanem délben a környékbeli jó aszfaltú, de kis forgalmú utcákban megtett gyors 8-10 kilométeres köröket hiányolom.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #26448 üzenetére
Szoktam azért én is, de te sokkal keményebb vagy, mert minden nap nyomod, minden elismerésem ezért
Ha szakad az eső vagy a hó, és nem konkrét megbeszélésre mennék be, akkor inkább halasztom, a laptop úgyis itt van mellettem. Ha időpontra kell menni, akkor ellenben nem sunnyogok, hanem edződöm
Váratlan szakadó esőtől bőrig ázás minden évszakban megvolt már, tavalyelőtt (vagy előtte) +41 fok, múlt télen -10 fok is összejött (most passzoltam akkor), szakadó hó is megvolt minden évben.
Még offabb off: A Hősök terénél lévő Gloria Jean's bezárását sajnálom nagyon. Nem szoktam kávét inni, nem vagyok koffein addikt, de a minőségi kávé ízét szeretem. Melóhelyről hazafelé hozzájuk beugrottam mindig egy capuccinóért. Bringát tolva a forró kávét kortyolgatva a legnagyobb hidegben is felolvadtam, aztán hajrá tovább.
-
ludsimon
veterán
Egyszer a hatalmas eső miatt már volt ilyen, mármint lógás.
Még van 2. Nem pazarlom el, majd szenvedek az úton.
Legfeljebb kések, ennyi. Nem kockáztatok, inkább biztonságosan..
Véletlenül se szabad erőből belelépni a pedálba, mert megpörög a kerék, elveszted az egyensúlyt, és annyi, de főleg nem kiállni!
Én párszor még ezen a félig meddig lefagyott úton azért még beletapostam, el is pörgött 4-5x a kerék.Igen, és nem engedtem a gumiból! 4,5 Bar-al közlekedtem végig!
Jaa, akkor csak én vagyok az a kemény legény, aki ilyen időben nyeregbe mer pattanni?
Na majd jön Xantomas, Ő mindig rá tud kontrázni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #26446 üzenetére
Maximum holnap lógsz vagy hívsz egy taxit, hogy a no BKV feeling megmaradjon
Meg gyalogolhatsz is, mert az tudom, hogy utálsz. Én is
Én most sétáltam, hétfő óta nem ültem bringán (hideg és tiszta hó jöhet, de a sós latyakot kerülöm). Gyalog estem majdnem ...
Végiggondolva lassan 2 éve nincsen bérletem, és azóta egy 20-as tömböt használtam csak el. Mondjuk annyi szerencsém van, hogy az otthoni melózás kellemes mellékhatásaként egyszerűen rossz idő esetén másik nap megyek be munkahelyemre, mint eredetileg terveztem.
-
ludsimon
veterán
8-kor nyit, ami azt jelentette volna, hogy nyitásra megyek.
Addigra nem fog ez az "izé" felolvadni az tuti.Ráadásul 5-kor mikor jöttem haza gyakorlatról, na akkor már kezdett lefagyni, csillogott az aszfalt, na az is már eléggé csúszott.
Szóval ha ez az egész tükör jégre fagy, akkor az nagyon durva lesz!
Abban reménykedek, hogy fél 12-ig felolvad, mert akkor indulok a suliba, és ugye még mindig április óta BKV mentes vagyok. -
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #26436 üzenetére
Ebben a pillanatban értem haza a Bosnyák térről, és a járdán a buszmegállóban majdnem dobtam egy hátast (a járda csak sónedvesnek tűnt, de tükörjég volt). Most elvileg -2 fok van kint, ha nem melegszik fel holnap délelőtt jobban az idő, akkor szerintem se kockáztass.
-
fpeter07
veterán
Tudnátok még mondani ilyen mountain bike filmeket? Tudom hogy sok van, de új netünk van és még nem állt be teljesen, lehet hogy 3MB/s-el töltök, viszont az oldalakat nem igazán akarja betölteni... Így nem tudok keresni. Inkább lenne 5mb/s, csak jönne be az oldal.
Ha már élőben nem élvezhetem, akkor videónJól megvagyok az on the line-al meg amit Ariadne nem rég linkelt.
rétisün: De gondolj bele, akkor még 20 grammal könnyebb lenne. Nem hiszem hogy vmi maniám is lenne ~15+ kg bicajjal
-
rétisün
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #26431 üzenetére
Komolyan?
Most elkapott a mánia, hogy feketét akarsz?
Az én Scottomon képzeld akkor el, milyen szépen nézne ki.
Majd ha lesz pénz színekre költeni...
Egyenlőre annyi mindent terveztem be, menni akarok nyáron diákmunkára, abból akarok 130k-ért komplett PC-t, 75k-ért fényképezőt, 20-30k-t meg még felnire kell költenem a Scotton, szóval már meg van az évi kiadás tervezve. -
Meme
aktív tag
válasz
Máté94 #26432 üzenetére
jah, hogy hátsó váltóról beszélsz nem lánckerekről...fáradt vagyok
nem fog müködni vele. vagy ha fog, akkor vagy laza lesz a láncod, vagy nem fogsz tudni minden fokozatot átváltani. hiába irja ezt az elmélet.
nézz meg egy 3as országuti hajtóművel szerelt bringát, középkanalas váltó van rajta. a 2 tányérosokon van csak rövidkanalas, meg az 1 tányéros extrém gépeken. -
rétisün
veterán
válasz
Máté94 #26432 üzenetére
a total capacity az összes fogszám különbség, tehár a hajtómű legkisebb/legnagyobb, és a fogaskoszorú legkisebb/legnagyobb lánckerekei közti különbség összege.
tehát, hajtómű: 20 fog, fogaskoszorú mondjuk 12-28-as, különbség 16 fog, összesen 36....egy ss kanalas hátsóváltóé biztos, hogy kevesebb -
Máté94
addikt
válasz
ludsimon #26430 üzenetére
Igenis!Viszont ha nem bánjátok bemásolnám,hogy mit írtak nekem.
Elbizonytalanodtam.....Nos azt írja hogy max front differens , tehát az első fogaskerekek közötti maximum fogszámkülönbség:
14 tehát az egymás után következő kerekek nem lehetnek 14 fognál nagyobb eltérésűek egymástól nézzük csak:
1.,
48-38-28 a tied
48-38=10 tehát 14 en belül van
38-28=10 tehát 14en belül van2.,Total kapacity én úgy tudom, hogy a legkisebb és a legnagyobb közti különbség az lehet a váltó adatlapja szerint 29 fog:
48-28=20
Tehát ez is tökéletes3.,Max rear sprocket azaz maximum fogszám a hátsó koszorún.
neked ez 24 nos a 24 benne van a váltó 27es tűrésébe.4., Min rear sprocket azaz minuimum fogszám hátul 12 neked a váltó minimuma 11
Tökéletes!
Minden stimmel!
Zárójeles megjegyzés:
Shimano a koszorúd, shimano a láncod, shimano 8 fokozatú a váltó
Minden shimano, ergo szinte biztos, tuti hogy passzol... -
rétisün
veterán
válasz
Bikeman #26429 üzenetére
így már értem, sőt ha odaírja, hogy hátsóváltó, akkor tudom is, hogy ezmiez...
ludsimon: bazz, nekem kell ilyen, ha már egyszer mindent "feketíteni" akarok a bicajon.
Máté94: rövidkanalas nem annyira jó, mert a kapacitása nem biztos, hogy elég a hármas hajtóműhöz
-
ludsimon
veterán
válasz
Máté94 #26427 üzenetére
Figyelj!
Meme egy szerelő, csak tudja mi a helyzet.
Nem ma kezdte, nem valami jött-ment.
Amikor megszülettél, Ő már bringát szerelt.Meg legközelebb linkeld, hogy mit szeretnél feltenni, azért nem csak 1-2 adat van róla.
Megkönnyíted mindenki dolgát. -
Máté94
addikt
Sziasztok!
Mivel simon felkeltette az érdeklődésemet[rossz az aki rosszra gondol] gondoltam megkérdezem,hogy egy SS Shimano 105 használható e egy Merida T1 48-38-28-as első tárcsákkal?
-
ludsimon
veterán
Holnap nyitásra (8-ra) odamegyek az Árkádba, meglátjuk mi lesz.. Holnap ha borzasztóan csúszik nem kockáztatok.. Elég csak a suliig meg vissza táncolni biciklivel.
Xantomas!
Merről ajánlod, előröl, vagy hátulról?Szóval én ugye a Rákosi, Füredi utcán keresztül szoktam menni az Örs-re, de az másik irány ami kell nekem.
Hol ajánlod, hol menjek át a túloldalra, ha a Kerepesi út jobb oldaláról közelíteném meg?
Gépmadár utca?
Vagy Te, hogy közelíted meg? -
rétisün
veterán
-
amargo
addikt
A decemberi bikemag-ban szintén több görgőt is bemutatnak (eszméletlen árak).
Viszont egy ajánlót én is berakok, noha nem 100%-ig montis, de az is akad benne:
the season, 5 sportoló életét követhetjük nyomon mindenféle webizódokon keresztül. Egy veterán mászó, egy boulderező, egy profi snowboardos, egy mountain bike-os és egy kajakozó lesz látható. -
tr00p3r
addikt
Azoknak, akik az ilyen időjárás mellett a görgőt választják! Letöltöttem 5 videót, a méltán híres, Chris Charmichael kerékpáros edző által kiadott DVD-k közül. Különböző edzésfajták, amik különböző területekre koncentrálódnak. Charmichael lévén ugye országúti edzésekről van szó, de sok hasznosítható elem van bennük a montisok számára. Sőt az egyik videó kifejezetten MTB-re specializálódik. Bővebb infó: [link]
Ami megvan:
CTS Train Right: Time Trial
CTS Train Right: Criterium
CTS Train Right: Mountain Biking
CTS Train Right: Climbing
CTS Train Right: Cycling for FitnessAz első 2 nem biztos, hogy nekünk kell, de egyben volt a csomag, így hát megvan. Akinek kell hozon 1 db DVD-t vagy egy 4 GB-os pendrive-ot.
Ezen felül ajánlom még a téli alapozó edzéshez ezt a köynvet: [link]
-
amargo
addikt
válasz
ludsimon #26400 üzenetére
Bár én inkább csak papírkutya vagyok, de mentem párszor nagy hóban, de leírom, mire figyelek. A hó megvezeti a kereked, az alatta lévő jégrétegen csúszol meg max, de ha azon csúszol, akkor tükörjégen megcsókolod a sarkad. Volt, hogy belemásztam figyeletlenül akkora hóba, hogy tárcsáig ért, na az vicces volt.
Kb 2-2,5 bar a gumikban, nem száguldozok, a kanyarokat testtel veszem (nem döntöm a bringát, hanem mint terepen a bicikli merőleges marad az úttal és a testeddel veszed be).
Csatornafedél környékét kerülni, a melegtől megolvad a hó, majd jég keletkezik.
Első kerékre figyelni, ha érzed, hogy csúszik kiemeled vagy ellenkormányzol. Elsővel is lehet fékezni csak fel kell rá készülni, hogy megcsúszhat, ha hátsóval fékezel, akkor nyomd hátra a súlypontod, különben átcsúszol a célon. Persze ez mind terepviszonyoktól és egyéntől függ szerintem. Én terepen ezekre ügyelek. -
-
becuszabi
aktív tag
válasz
ludsimon #26402 üzenetére
Az a nő nem hülye volt, hanem béna és közveszélyes. Télen hatványozottan fordul elő ez a faj. Én pedig nem akarok statisztikai adat lenni a kék hírekben
Alacsonyabb guminyomáson jobban szétterül a külső, nagyobb felületen érintkezik a talajjal. Természetesen az ajánlott nyomástartomány alá ilyenkor sem illik menni.
-
Xantomas
őstag
válasz
ludsimon #26389 üzenetére
Megmondom őszintén, én se sok bringás keréknyomot találtam, de azért volt. Viszont akármerre mentem a városban, és azon kívül, iszonyat sok Land Cruser mintával találkoztam a hóban.
Bringással is csak hárommal találkoztam, abból kettő idős papi volt, és enyhén ittas, és egy futár.
Viszont én abszolúte nem csúszkáltam sehol sem, csak néha imbolyogtam meg, pedig voltam pár helyen... Ellenben a hátsó v-fék az csúszott rendesen, annyira, hogy satura húzva is tudtam hajtani, az első tárcsafék meg mocskosul nyikorgott, de harapott is rendesen.
-
tekeyagd
aktív tag
-
becuszabi
aktív tag
válasz
ludsimon #26400 üzenetére
Abban legalább meg tud kapaszkodni a gumi mintázata (nagyobb rá az esély).
Mondjuk nekem ezen a téren inkább terep tapasztalataim vannak (jó helyen lakok, 5 perc és már terepen vagyok)...szerintem a forgalomba kimenni ilyen körülmények között a testi épség felesleges kockáztatása."Trekkinges korszakomban" tettem egy-két próbálkozást, de miután egy telefonáló-szőke-plázabuksza majdnem elcsapott a terepjárójával (egy kanyarban, a szemközti sávból befordult elém), úgy döntöttem, hogy mellőzöm a havas aszfalton való közlekedést...és azóta sem javult a közlekedési morál.
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Erős Gamer PC! RTX 3080/32GB Ram/I5-11600K/Be quiet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest