- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Hardcore café
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-30 11:22 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
-
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
-
-HajTömeg-
őstag
-
mutyi
senior tag
Jah igen, udvaron, erkélyről szállna a kávé őrlemény valakinek a nyakába.

Mosogató felett azért szerintem ha nincs valakinek udvara megoldható.
Kevésbé kártékony,mint ha a porszívót cseszné el az ember.
Elsőre porszívóval takarítottam ki, napokig éreztem utána a porszívózás közben az állott kávé szagát.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Toobee
veterán
-
ronin s8
senior tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
WiZARD
veterán
Nekem egyelőre 14-ből sikerült olyat csinálni, amivel valamelyest elégedett voltam. Bár tény, hogy az itthon lévő szűrők is eléggé behatárolnak, csak meló mellett q nehéz eljutni ezekbe a szerencsétlen boltokba, amik 9-10 körül nyitnak, és délután 4-5 körül zárnak.
Ezt soha se fogom megérteni, hogy miért ilyenkor van nyitva egy csomó bolt.De ha már itt tartunk, GB-hez ki milyen szűrőt ajánl szimpla illetve dupla espressohoz? (most még nincs kedvem 10k körül venni VST-t)
-
And06
aktív tag
-
Polarstar
nagyúr
-
ronin s8
senior tag
-
matahari123
csendes tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bbuffy
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
jolti
senior tag
-
pallapet
csendes tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Xabi78
aktív tag

Nem mindenben értünk egyet, de ez egyáltalán nem baj.

Szerintem az élelmiszeriparban is bőven vannak kivételek, például az olyan házi manufaktúrák, amelyek adalékmentes lekvárokat készítenek jó minőségű, esetleg bio (bár a bio szót borzasztóan utálom a hozzá kapcsolt pejoratív képzettársítások miatt) gyümölcsökből. Vagy akár (ontopic) a hazai pörkölőüzemek egy része, akik elsősorban a minőségre mennek rá. De tágabb értelemben az élelmiszeripar részei az újhullámos kávézók is, hiszen élelmiszert állítanak elő (nem mellesleg ezért pénzt fogadnak el). A pálinkamanufaktúrákról nem is beszélve...
A Danone joghurt és az instant kv között simán zongorázni lehet a különbséget. A danone gyümölcsjoghurtok tele vannak adalékanyagokkal, aromákkal, állományjavítókkal. A liofilizált instant kv-ban kv van, adalékanyag pedig nincs. Ettől nem lesz finomabb, de vélhetően az egészségre kevésbé káros, mint egy agyonadalékolt tejtermék/felvágott/pékáru/félkész termék.
Félreértés ne essék, nem buzdítok senkit arra, hogy mostantól igyon nescafet, de a riogatást kissé túlzásnak érzem.A nagy ijedelemre gyorsan iszom is egy zero colat

peace
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nestléről ez jutott eszembe: A Nestlé álma: a VÍZ privatizálása
Remélem nem sikerül nekik.
-
Xabi78
aktív tag
Azért az érdekelne, milyen hülyeséget állítottam? Azt továbbra is tartom, hogy egy jó minőségű, liofilizált instant kv nem veszélesebb, mint a hyperekben kapható termékek többsége. Ha van némi rálátásod az élelmiszeriparra, emellett tisztában vagy a liofilizálás folyamatával, ezt úgy gondolom, nem kell nagyon indokolni. Ok, nem finom. De kb. olyan veszélyes, mintha egy tchibo familyt vagy akármi hasonlót lefőzöl egy szarvasiban - még az íze is egészen hasonló lesz

Légyszives, mutass rá, hol tévedtem, és mi a liofilizált kávékban az a dolog, amitől olyan borzasztóan kell tartani?
Jójó, ipari hulladék, értem. De továbbra is biztonságosabbnak gondolom, mint egy bármilyen gyümölcsjoghurtot, felvágottat, húsfélét, primőr zöldséget - amellett, hogy mint nagyjából mindenki másnak, az én étrendemben szerepelnek, bár a gyerekem miatt azért igyekszem egyre tudatosabban válogatni.A vonatkozó cikkben ajánlom figyelmedbe a 4. pontot.
Kíváncsian várom az érveidet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
And06
aktív tag
-
ronin s8
senior tag
-
mutyi
senior tag
Jól van, nekem csak azzal van bajom,hogy kurva sok rutin kell,mire az ember beáll a kellő súlyra és hiába mértem le mérlegen, azért mégsem tudom annyira belőni.
Vagy hülyén csináltam,mert én a szimpla tenyerem nyomását mértem meg külön,de lehet úgy kellett volna hogy ráteszem a mérlegre a kart a szűrőben a kávéval és úgy nyomom meg x kilóval? -
ronin s8
senior tag
-
tariattila
veterán
Hottop igen...
lakásban, műhelyemben... először úgy néztem, hogy nem is gázos... de a legvégén csúful befüstölt

hiába nyitottam ki mindent, idő kellett míg újra láttam
egyébként szerintem remek befektetés volt...
Bélától vettem a gépet ami szinte új, ráadásul a szűrőt is újra cserélte
10 kg zöldkávé társaságában lett enyém 129e 'jómagyar' forintért....most jön a tanulás... érdekes ez a "reccs" téma is...
14,5 perc után kezdtek el igazán pattogni de folyamatosan... nem is éreztem hogy az elsőnek vége van-e és a második egyáltalán elkezdődött-e de már színre jócskán kikívánkoztak... (16,5- nél)
tudtam én, hogy nem lesz egyszerű....ez be is jött... -
radi8tor
MODERÁTOR
Valaki linkelt egy cikket, hogy az a tendencia az éttermekben, hogy kapszulás kávét adnak.
Nem kell hozzá szakember (barista), stb.Akinek otthon is kapszulás van (felső tízezer), az ezt benyalja az étteremben is.
Az igényesebbek, mint mi akik ide járunk meg azt mondjuk evés után, fizetni szeretnénk.

-
tariattila
veterán
-
Toobee
veterán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
ronin s8
senior tag
-
Pé
senior tag
Frei Sidamo status riport: Hát ezt a kávét nem lehet elég finomra őrölni.
A Paganini 13-ason őrölve lájtosan tömörítve gyönyörűszép espressót ad, (10-ből 9-szer sikerül) , a Sidamoval 9-esen, izomból megtömve is átszalad. Mintha nem is kávé lennne
Ízre egyébként tetszik, tényleg finom citrusos aromái vannak. -
Pé
senior tag
-
paljoc
tag
-
Toobee
veterán
-
szőröscica
addikt
-
lagoon79
tag
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
-
lagoon79
tag
-
_MrB_
csendes tag
-
lagoon79
tag
-
edk-
őstag
-
ronin s8
senior tag
-
enterlaci
senior tag
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
-
_MrB_
csendes tag
Hatalmas boldogságot a kis Földlakónak.

-
jolti
senior tag
-
adpeter
tag
-
ronin s8
senior tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
cekkk
veterán
-
paljoc
tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
cekkk
veterán
Köszönöm!
Te milyen darálót használsz?
Tárolni, hogy érdemes az 1 kiló kávét?(#12257) Parci
Azt javasolták, hogy ne használjak citromsavat, mert az túl erős
Akkor ez jobb lenne kezdő kávénak?(#12258) And06
Köszi!
Te milyen darálóval használod? -
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
cekkk
veterán
-
_MrB_
csendes tag
-
t-bali3
senior tag
-
Polarstar
nagyúr
-
5381
aktív tag
-
5381
aktív tag
Én kb 2 hónapja nyúzom a brikkat, de szinte mindig más ízű kávé jön ki belőle. Érdemes kísérletezni vele, a vízmennyiséggel, hideg-meleg vízzel tölteni, kávémennyiséggel, lánggal. Most szerzek majd egy mérleget és megpróbálok x mennyiségű kávé és y mennyiségű vízet belőni hozzá, hogy legalább ezek ne változzanak. Egyébként én is egyedül nyomom a 4 személyest, kevesebb (meleg)vízzel töltöm és nem töltöm teli a szűrőt sem. Az biztos, hogy rengeteg kávét fogyaszt, de lehet hogy én is

-
_MrB_
csendes tag
Séf úr, hát én sem csak a farkamat akartam mutogatni, amikor kitettem a tétjeimet rá. Kellene nekem is játszani otthonra de legalább kipróbálni egy ilyen.
Pénznyelő csak annak nincs, akinek nincs pénze... Más kérdés, hogy sokan nem mernek vele szembe nézni, vagy amég valaki rá nem mutat, nem tudják meglátni, mi is az.
-
paljoc
tag
Anno ez a zindexen volt hogy ugy mukodott, ha valaki meglatott valami jot a kozossegbol a vateran es nem kellett neki, akkor gyorsan belinkelte, hatha erdekel valakit. Ha neg kellett neki es mondjuk mas nicken vaterazott, akkor szolt hogy sracok az en vagyok, vinnem! Es ez igy mukodott is!:-) De ugye ahogy a Belga is megenekelte a Bezzeg regen c. dalaban, hogy "anno minden jobb volt". :-)))
-
lagoon79
tag
én azon mosolyogtam, h miután rádobta már a 280-at, akkor jutott eszébe megkérdezni, h mi is tartozik a géphez. én azt mondom, h használja jó egészséggel, vszeg nagyon a szívéhez fog nőni a többi 80 géppel együtt. egyébként elítélni nem lehet, ha megtehetném, akkor én is kipróbálnék mindent.
-
_MrB_
csendes tag
-
ronin s8
senior tag
-
jolti
senior tag
-
paljoc
tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
tariattila
veterán
-
tariattila
veterán
-
tariattila
veterán
-
Toobee
veterán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
séf úr, egy off kérdés: mostanában elég sokat eszünk halat a magyar tengerből (solymári auchan
), és bár megoldom a belezést sima késsel, elég kényelmetlen. valami ferde olló vagy fogó kéne nekem, amivel jó rá tudok menni a fejből induló összes nyelőcsőre, bélre, csatornára. te mit használsz a célra? -
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
_MrB_
csendes tag
-
_MrB_
csendes tag
Ahogy nézegettem ez alatta van. 2100 de inkább 2400-3500 € között mennek. Mondjuk az MK IV-esét 1900 fontért lehetne megkapni újként... Az mondjuk 680-700e De annak kisebb a kávébojlere, cserébe meg már jobb a ház tervezése.
A 300e lehet érte még bőven reális... viszont azt is belenézve, hogy azért milyen új gépet lehet venni, már nem feltétlen rentábilis.
-
lagoon79
tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
paljoc
tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
tariattila
veterán
feltételes módban, viccnek szánva írtam...

de legalább előugrott a nyúl a bokorból...
ez egy igen férfias játszma lesz! remélem a végén majd valamelyikőtök közel az új áráért 'kaparintja meg'

(egyet bánok...pont melózni fogok s csak mobilról fogom tudni követni a végkifejletet....sebaj, jó lesz)

-
And06
aktív tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
5381
aktív tag
-
adpeter
tag
-
fragola.6035
aktív tag
-
SiD-
tag
-
hifis50
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Synology NAS
- Apple iPhone Air - almacsutka
- LEGO klub
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezt soha se fogom megérteni, hogy miért ilyenkor van nyitva egy csomó bolt.

Azért az érdekelne, milyen hülyeséget állítottam? Azt továbbra is tartom, hogy egy jó minőségű, liofilizált instant kv nem veszélesebb, mint a hyperekben kapható termékek többsége. Ha van némi rálátásod az élelmiszeriparra, emellett tisztában vagy a liofilizálás folyamatával, ezt úgy gondolom, nem kell nagyon indokolni. Ok, nem finom. De kb. olyan veszélyes, mintha egy tchibo familyt vagy akármi hasonlót lefőzöl egy szarvasiban - még az íze is egészen hasonló lesz
Ízre egyébként tetszik, tényleg finom citrusos aromái vannak.