Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
válasz
Jamby18
üzenetére
Hali. Sajnalom a kartyas story-t.
Altalanostiva - 2 dolog miatt kerul letiltasra a kartyad:
1 - belso risk level (miattad vagy erted)
2 - VISA / MC kulso report (pl kartya szam exposure )Ahol tudsz, hasznalj google / apple-payt.
Sajnos meg mindig vannak olyan oldalak ahol nincs 3D secure - magyaran nem ker tobblepcsos azonisitast (dacara a PSD2 narrativanak).
-
t256
őstag
válasz
Jamby18
üzenetére
Szia,
Timemore C3 Esp pro őrlőről jövő hèten tudok nyilatkozni, akkor èrkezik meg.
Èrdekes, nekem belèpnem sem sikerül az amazon-ra. Felfüggesztettèk a fiókat, amikor megpróbáltam bejelentkezni.
Èn a Raiffeisennèl vagyok. Eddig minden alkalommal zökkenőmemtesen vásároltam aliexpressről is.
OTP-ből akkor lett elegem, amikor havi 2 utalás ès nèhány vásárlás 4000 Forintos havi díjat eredmènyezett fèl èven át.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Jamby18
üzenetére
A gyári nyomásfokozós előnye, hogy szinte bármilyen szutyokból presszó-szerűséget varázsol. Cserébe aloménijom öntvény (hamar megelgszik, de hamar is hűl) és hát az ízeknek nem használ. Rendes kar nagy hátránya, hogy el kell kezdeni rendes babbal etetni, rendesen őrölve és végtelen a tanulási görbe. De ugyanez benne a szép is

-
válasz
Jamby18
üzenetére
Ha annyira el akarod fogyasztani a Sega-t, tedd vissza a gyári nyomásfokozós kosarat (egy kis lyuk az alján) és azzal főzd.

Ezzel a kosárral csak is frissen őrölt, és nem döglött kávéval próbálkozz. Hidd el, kell az a K6. (Várni lehet akcióra, de addig sem élvezed a hasznát
)
Kár próbálkozni másképp, nem fog menni. Továbbá. 7 gr-t sem értem, szimpla presszót a legnehezebb főzni, menjen dupla rendes mennyiséggel ami belefér a kosárba (15-17g). -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Jamby18
üzenetére
A K6-ra nagyon gyakran van akció. de szerintem 40k-ért még mindig jó üzlet.
Nem a világ legjobb kézi őrlője, de jó áron adják.
Ha nem akarsz tekerni, a cg301 gyakorlatilag ingyen van és lassan lesznek bele érdekesebb profilú kések is, nem a gyémántrögökért árult ssp vonalon. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Jamby18
üzenetére
Nyilván valami kínai. Az van, a nagy gyártók rondán elaludtak. A Dedica 1 vicc az alumínium karjával, nyomásfokozós szűrővel és három állású hőmérséklet szabályzójával.
Itthon a legnagyobb forgalmazó az AVX, tetszik, nem tetszik, ez van.
A Hófehérkét nem feltétlenül ajánlgatom (bár rendkívül olcsó a kínált tudáshoz), mert nem győzött meg teljesen - az 58-as fej verziót teszteltem.
A 3810 Slim viszont teljesen jó belépő gép. Kicsit drágább a DeLonghinál, igen. De jelentősen jobb is.
Az őrlőn pedig nem lehet spórolni. Két dolog fontos: a bab és amivel megőrlöd. A gép másodlagos. -
-
Bobbysolo
tag
válasz
Jamby18
üzenetére
Amit mindenképp vennék: K6 kézi őrlő, ez kiszolgál majd jobb géppel is. Normális (acél) portafilter, IMS 14-16-os kosár, tamper, szűrőkosár magasító. (Sok minden kiegészítőt aliról is be tudsz húzni, jóval olcsóbban.)
Pro tipp: legközelebb az avx oldalán is nézz rá az avx gépre. (épp akciós)
-
Kali4
tag
válasz
Jamby18
üzenetére
Kro említette, hogy Ikea Family kártyával a Best Bytenál van a Dedicára 10% kedvezmény. Így ~52kFt.
-
dippe
tag
válasz
Jamby18
üzenetére
A Szarvasitól a bármelyik Bialetti jobb lesz, ha megtanulsz vele főzni.
Nekem a 2 személyes Venus-om jobban bejön, mert acél, és 2 személyes, míg a Moka-m félig alu és 3 személyes. Mennyiségben a végén nincs nagy eltérés.
A Moka picit kesernyésebbet, erősebbet főz, de sok kávé is kell bele, kb. 1,5x mint a Venusba.
A crema felejtős szerintem, mert úgyis túl forró a kávé. Nekem pl. összeesik pár mp után. Ha nagyon kell, akkor kis elemes tejhabosítóval lehet kamu cremat csinálni ...
A főzés sebességét lehet változtatni egy indukciós főzőlappal. Az Ikea-ban vettem pár éve 15eft körül. Magas fokozaton már szerintem 80 fok körül keletkezik gőz, hamar megindul a kávé, és nem ég meg ha időben leveszem a főzőt. Ha lefőtt, azonnal ki kell tölteni a kávét, és akkor nem hevül túl ami miatt kesernyés lesz. Kb. ennyi a trükk. Egy átlag kávézó/automata gép szintet simán hoz az eredmény.
Egyébként kotyogós nem egy űrtechnika, de a Bialetti eléggé érzi mekkora talp, mekkora szűrőkosár milyen hosszú csővel kell egy karakteres ízhez. Az 1 személyes G.A.T főző is jó, abból mást sajna nem ismerek. Más, főleg noname/magyar kotyogósokból még nem ittam jó kávét.
Szóval részemről inkább olcsóbb főzőt javallanék nagy talppal + 1 indukciós lapot, ha még nincs, és beleférsz a 30-ba. Sajna Venus 2személyes nem minden indukcióssal működik.
+Ha alu főzőt veszel, ne nagyon rakd mosogatógépbe, ne súrold! Csak ki kell öblíteni. Az oxid réteg ne sérüljön az alun, mert nem túl egészséges. és szar a kávé íze is pár főzésig.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
/persze ne hét grammot rakj bele/ de már koxkids leírta a tutit.

)
Mr.Csizmás