Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A magyar Duke Nukem 3D
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
sziasztok
kajak vásárlás előtt állok, két modell maradt a végére:
Aquarius trek, illetve a Seabird Discovery
első kajakom lenne, 178/93 kg lennék
túrázni használnám, és néha pecázni is. (pergetés)köszi a segítséget
-
zorko45
csendes tag
válasz
t72killer
üzenetére
Szerintem elég jók ezek, ahogy emlékszem Decathlonban megnézegettem párat régebben.
Kérdés persze, hogy mire kellene?
Nyilván a szállíthatóságával, semmilyen fix hajó nem tud versenyezni, hogy haladni hogy lehet vele, az más kérdés. Egy hagyományos túrakajaknál talán nem is lassabb, a tartóssága lehet még kérdés. A felfújható cuccok egyik halála az öregedés... -
t72killer
titán
Elég kihalt a topik, de gondoltam mégis megpróbálkozom a kérdéssel: a gyakorlott kajakosoknak mi a véleménye a felfújható olcsóbb darabokról? Konkrétan erre a Decathlonos példányra gondoltam:

-
zorko45
csendes tag
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Hali!
Sikerult venni valamit?
-
dellfanboy
őstag
lehet nem pontosan ebbe a topicba szol az irasom de ti talan tudtok segiteni.
augusztusban szeretnek kajakozni +kiprobalni a raftingot ocsemmel. tudtok olyan helyet ahol pl. de/ lenne ra mod h kajakozzunk de pedig raftin? 1 napos mokara gondoltam es slovenia bovec lenne a cel. kora reggeli bp keles autoval bovec aztan este/du haza. 1 aktiv nap. milyen osszegre szamitsak, felszerelesem nincs, de azt gondolom adnak? ha ismertek megbizhato ceget aki nyujt ilyen kalandot azt megkoszonnem.(esetleg ha van meg egy zip-kotel palya az szuper lenne) -
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
Teszek egy próbát hátha tud valaki kielégítő információval szolgálni.
A balcsin szeretnék kajakozni a párommal.
Egy felfújható gumotex twist 2-t néztem ki igazából.
Olvastam sok pro-kontrát, hogy a rendes kajakhoz képest egy felfújható mennyivel rosszabb stb.
Nem vagyunk tapasztaltak a témában, de nagyon vonz bennünket az atmoszférája a dolognak.
Sajnos jármű szempontból korlátozzatok a lehetőségeink., egy kis csomagterű autónk van csak , amibe egy "igazi" kajak természetesen nem fér be.
Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kapni, hogy bármilyen merev testű összeszerelhető hajó van-e a piacon amivel jobban járnék mint a fent említett típussal?
Köszönöm a segítséget.
-
z123456789
addikt
Már fél éve megvettem, és azóta nem szedték le, gondoltam amíg valaki elolvassa, addig csak kibítja még a link.

Na mindegy. Nem, nem versenykajak, egy sima basic túrakajakról van szó. Már más netes felületen is érdeklődtem, ott is hasonló ötleteket mondtak, köszönöm neked is a segítséget.
-
zorko45
csendes tag
válasz
z123456789
üzenetére
A link sajna már nem él, de gyanítom, hogy nem versenykajakról van szó...
A derekat elvileg nem kell támasztani (már ha nem nyugdíjas tempóban lögyböli maga mellett a vizet az ember, egy kényelmes túrakajakban...
), inkább azzal érdemes variálni, hogy milyen módon ülsz. Lehet próbálgatni, kicsit előrébb, kicsit hátrébb, esetleg másik ülés, ilyesmik.
Normál üzemben egyenesen kell ülni, nagyjából kihúzva magad, és haladás közben a hát és a hasizmok felváltva tartják a törzset egyensúlyban. (Az előre vagy hátra dőlés eltolja az egyensúlyt, és az egyik izomcsoport terhelése nagyobb lesz, nem jut ideje pihenni, túlterhelődhet.) A görnyedés egyrészt a gerincnek se tesz jót, másrészt nehezíti a légzést, főleg férfiaknál, ahol nagyobb a hasi légzés aránya.
A bal láb zsibbadásához még: a gerinc alsó szakaszán (valami "lumbális" izé a pontos megnevezése) lép ki a bal láb mozgatóidege, és ennek a mechanikai nyomása / rossz vérellátása / mittudoménmije funkciózavart okoz, tipikusan zsibbadást. Szóval a helyes ülésmód és -pozíció kikísérletezés segíthet.
A másik meg, hogy sokat kell menni, és meg is lehet szokni.... :-) (Valószínű a sok gyakorlással a szervezet is "ráérez", hogy hogy jó neki.) -
z123456789
addikt
Hátha feléled.

Van egy kajakom. Abszolút kezdő vagyok.
Ez az.
A bal lábam nagyon elzsibbad minden alkalommal. Arra gyanakszom hogy rossz az egyensúlyom, vagy azért mert a derekamnál nincs semmi támasz.
Ha valakinek van segítő ötlete, szívesen fogadom.
-
zorko45
csendes tag
Szia elodman!
Sosem használtam szétszedhető lapátot, de talán segítek ezzel:
A legfőbb előnye számomra nem a jobb- ill. balkezessé alakíthatóság lenne, hiszen a saját lapátommal én megyek, és mindig ugyanolyan kell
, hanem inkább a hordozhatóság. Kompaktabb, jobban védhető, kevésbé sérülékeny csomag, ha repülőre kell feladni ez nagy előny. Kb. 220-as méretig személyautó utasterébe simán befér a lapát. Én spec repülővel nemigen szállítom
, autóval meg sima ügy, nincs igényem a szétszedhetőségre. (Vonattal se lenne gond...)
Világversenyeken látni néha, hogy szétszedhető lapáttal mennek, amennyire tudom, ennek is az utazás a legfőbb oka. Mindenesetre nem hiszem, hogy kilötyögősödne, versenykörülmények között ez nem lenne elfogadható...Üdv: Z.
-
elodman
aktív tag
Üdv
lapát/evező vásárlás előtt olvasgatok, és eme tipphalmazban olvasom:
"Szétszedhetők: pillanatok alatt jobb ill. balkezes evezővé alakíthatóak, viszont az illesztés gyakran megkopik, és ilyenkor az evező kissé lötyögni fog. "Így van ez?
-
Djuree
félisten
hali.
látom nem sok hsz van de hátha válaszol vki.
szeretnék venni felfújható kajakot. milyet vegyek? melyik a jó? mire kell figyeljek vásárláskor?
jó lenne valami minél erősebb anyagú, nem akarok hogy kilyukadjon. -
belahege
aktív tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
Szeva Vagány
vannak versenyek is , maratoni 20-30 kiló méteres, ha érdekel akkor mondom, mi Kiskunlacháza Ráckeve környékén evezünk, van mindenféle hajónk, szélesebb vékonyabb.
-
Thulcandra
senior tag
Mostanában én is nagyon rászoktam a kajakozásra, mivel elvisz olyan helyekre ahová a bringa és a két lábam nem tud. Tegnap, életemben először sikerült lenyomnom egy 19 kilométeres távot is, eddig mindig csak 16 kilométerig merészkedtem, az is lefárasztott kellően. Most, hogy többet lapátolok kezdek hozzászokni úgy érzem.
Egyelőre csak egy helyre járok ki itt a szigetközben, ahol ilyen szélesebb, stabil, de cserébe nem túl gyors kajakot adnak bérbe, amin ráadásul kormány sincs, sőt ilyen hátsó fix lapát se, amit nem tudom miként neveznek, de arra szolgálna, hogy könnyebb legyen irányt tartani.
Ki akartam próbálni idén valami komolyabb kajakot is, de nagyon lehűlt a víz és ahogy elnézem nem is fog felmelegedni... mivel borulni annyira nem szeretek hideg vízben, azt hiszem ezt eltolom jövő nyárra...Ha valaki tud, ajánlhatna az országban hasonló helyet mint a Szigetközi mellékágrendszer, ahol lassú sodrású, kevésbé veszélyes vizeken lehet kajakozni a természet lágy ölén. Az se árt, ha lehet arrafelé valamilyen stabil kajakot bérelni!

-
BMWFan
senior tag
-
belahege
aktív tag
-
toldy
őstag
Utóbbi időben elkezdet újra foglakoztatni a téma, az érdekelne hogy milyen iratok,engedélyek szükségesek ahhoz hogy fogjam a kajakom és lemenjek vele a dunára evezni. Vagy ez olyan mint a biciklizés csak megyek?
-
Killing
addikt
Már tavaly szeptember óta kajakozok (vízen még nem voltam,most alapozunk) de nem tudtam ráj9nni hogy mi az a K1-es hajó meg mit tudom milyen hajók vannak még.
Valaki el tudná magyarzázni és felsorolni az összeset?
Köszi!
-
Salome
újonc
Sziasztok K1-es nő hajót vennék. Lehet amerikai vagy akár szélpont nélküli is. Lehetőleg Budapesten, vagy Bp környékén érdekelne. Ha bárki tud hajót légyszi szóljon
Köszi

-
Moddingfan
senior tag
Sziasztok!
Foglalkozok a gondolattal, hogy elkezdenék kajakozni. Tudnátok ajánlani valami jó helyet, ahol a szükséges kellékeket olcsón (használt is bőven jó) be lehet szerezni Pécs körnéykén? Priviben írjatok légyszi, mert idő hiányában ritkán vagyok a PH!-n. Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget
-
Kris91
csendes tag
Na tegnap értünk haza. Jó volt, csak szar kajakot kaptam... Nem volt kormánya. Na mindegy, ha valakit érdekel tudok még írni.
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok! Most vettem észre ezt a topikot. Igaz még saját kajakom nincs, de tavaly elmentem apámmal és baráti társaságával vizitúrázni eredetileg kenuval, de volt hogy mentem kajakkal. Fűztem a fejét, és megbeszéltük, hoy idén nyáron is elmegyünk vizitúrázni, de most ketten. Holnap indulunk ugyancsak a Tiszára.
Tiszabecstől indulunk hétfőn, és leevezünk kb 150km-t kb 5 nap alatt szép kényelmesen. Elvileg valami eszkimó kajak lesz, remélem azért nem lesz nagyon fos. Amúgy a Vidám Delfin kempingtől bérlünk kajakot és kenut... 
-
gege71.hu
addikt
Mér van az, hogy akiket vizisís baszomnagy motorcsónakkal látok a Szentendrei Dunán az mind vagy fuxos fél-gyúrósdagadt kopasz tetkós pöcs, vagy szottyadtöreg szintén fuxos egy egy fiatal szőke pipivel(aki nyilván a jó humoráért és a belső értékei miatt van vele
)
A kérdés költői..nyilván.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy a 7végén lezavartam 48 km-t az említett Dunaszakaszon K1-gyel (30km+18km/szo.-vas.).
Lehet kérem csapatni fiatalok
[Szerkesztve] -
Mazka05
őstag
Azta mindenit van ilyen topic?!

Oh yeah akkor üdvözlöm én is minden kajkos társamat! 
-
gege71.hu
addikt
Lement a Dunai árvíz itt a szép idő..tessék vízre szállni fiatalo!!! Holnap asszem leporolom a K1-emet és husss..

[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
gege71.hu
üzenetére
A munkatársaimmal pont most beszéltük, hogy ''agyilag'' is teljesen le vagyunk fáradva. A hétvégék üres, magunk-elé bámulással telik, arra nincs kedvünk, erőnk, hogy amit elterveztünk kis dologok, véghezvigyük őket, vagy egy-két szakmai koszt magunkra szedjünk az irodalomból.
amúgy tök jó egy spick deck, és tök olcsó, köszi a linket ...![[kép] [kép]](http://www.my-smileys.de/smileys2/bounce.gif)
-
gege71.hu
addikt
Kb November elejéig még nyugodtan vízre lehet szállni.
Érdemes venni egy spitzdekket (hullámkötényt).
Az atomtámadás ellen nem, de hideg és víz ellen véd.
Ilyen ni:![[kép] [kép]](http://vizvonal.hu/photos/hq/hullamkoteny.jpg)
Bővebben: link -
rii
nagyúr
válasz
gege71.hu
üzenetére
''.....Van még itt pH!-s aki kajakozik?........''
nekem oylan 6 hetem volt a melóhelyen, hogy magamhoz sem tértem .... hétfőtől hétfőg, reggel 8-tól este 10-ig ...
teljesen legyengültem ... 121 túlóra augusztusban
azt tervezem, hogy télen otthon erősítgetek, és tavasszal újjujlt erővel .... -
gege71.hu
addikt
Érdemes bookmark-olni minden kajakosnak ezt: Bővebben: link
Van még itt pH!-s aki kajakozik? -
gege71.hu
addikt
Na múlt szombat óta végre tudok evezni, vettem egy csepeli K-1-et. Végre! Több mint 10 év után az első pár km elég fura volt. Szombaton csak szerény 6 km-t mertem csapatni. Másnap már egy tízest , ma meg már 15-öt (Szentendre -Tahi alsó fele oda-vissza). Isteni érzés ennyi év után. Nem is tudom miért hagytam abba...és döbbenet, hogy az izmokban és az idegrendszerben hogy el van tárolva a mozgás. A kezdeti alkalmi illegés billegés után beéllt a váll a hát és a karok mozgása mint egy gép. 5 év azért ezt beleverte úgy látszik.
Ha még lesz jobb idő és beszerzek egy vízhatlen spitzdekket megcsinálom az eszkimófordulót is és felvetetem...ígértem már korábban a totyikban.
Na jóccaka... -
gege71.hu
addikt
Ajánlottak a múlt 7en egy klasszikus sötétkék Csepeli K-1-et 50K-ért. Az MTK egyik vízitelepén megtekinthető/megvehető. (Népszigeten van az Újpesti-öbölnél).
Szvsz reális az ár és meg is venném ha lenne most rá lovettám, de persze most, hogy végre sikerült találnom nincs rá keretem, ezért ha vkit érdekel :
Fruzsinszky(i?) Istvánt keresse a 06-30-996-6451 számon. -
rii
nagyúr
voltam hajtani a Dunán....
csapattam 1000-el. A vállam 2 nap után is érzem. Jó kis sport ez. Az benne a legjobb, hogy nem lehet megállni, mert vissza visz a víz.
Ma is megyek. Jó hogy nem K1-et vettem, mert még ezzel is meggyűlik a bajom néha ....
A táv: Árpád híd- Újpesti vasúti híd oda-vissza .... -
Andie
őstag
válasz
nofreenick
üzenetére

-
Andie
őstag
Aki úgy érzi, jófej voltam itt, és segiteni akar, hogy Korfun nyaraljak, csekk disz : Bővebben: link
-
bebean
aktív tag
szerintem nem sürün fogsz olyan helyzetbe kerülni, hogy a kajak serüljön. ugy ertem, hogy földhözcsapas, kőnek, stegnek ütközes esten termeszetesen serül a cucc, de miert fordulna ilyen elő?

ez nem biztos, de szerintem a műanyag nehezebb, mint az üvegszalas. müanyag hajot meg nem lattam hogy javitjak (biztos lehet), de az üvegszalast egesz szepen ki lehet javitgatni.
amugy nem olyan könnyű megzuzni egy hajot
-
rii
nagyúr
Az üvegszálas kajakok sérülnek a legkönnyebben, nem?
A műanyag kajak csak megkarcolódik ott, ahol az üvegszálas már elpattan! -
rii
nagyúr
AproNeten KAJAK: Bővebben: link
AproNeten KENU (most elég gyér a kínálat, talán később): Bővebben: link
http://kajak-kenu.lap.hu/: Bővebben: link talán itt is lehet valamit találni. -
Sihto_
tag
Szasztok
Kenut szeretnék venni régebben volt egy cimeme Szeged környékéről, ahol foglakoztak ilyennel.
Valahogy úg yment, hogy kibérelte az ember azt a kenut, amit szeretett volna lemásolták és másnapra kész volt az uj kenu és valami irdatlan olcsón, ha valaki tud valami kézzelfoghatót, akkor irjon az email cimemre.
Ha végképp nem megy akkkor vezsek használtan is kenut 5-személyes érdekelne.
Jahh és nem versenykenu, hanem turakenu. -
Lambrus
újonc
Sziasztok!
Laci vagyok, a segítségeteket illetve tanácsotokat szeretném kérni.
Én egy teljesen kezdő vagyok kajak-témában. Szeretnék a fiammal nyáron túrázni egyet-kettőt, és ehhez szeretnék két személyes kajakot venni, de fogalmam sincs, hogy milyet illetve hol keressek. Max ár: 50 eFt. Megköszönném a tanácsaitokat! -
gege71.hu
addikt
Akikre emlékszem határozottan az a Millinger Zoli, A Beé Pisti, az Ödön, a Bebők...hmm ki is még...hirtelen ennyi. Mi kb 88-ban voltunk ott egy nyáron, mivel akkor nem volt eddzőnk Szentendrén és ''áthallgattunk'' a BKV tanszékre
. (Kőrösi fivérek, Péli Sanyi, és én Gerlai Zoli)
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
válasz
gege71.hu
üzenetére
hat nem tudom. 90-93-ig voltam ott. de lehet, hogy 89 ősztől. mar nem emlekszem. mindenkeppen ősszel kezdtem, vagy 89 vagy 90. heti 6 edzes, nyaron napi kettő. (volt ebedszünet
) egyebkent meg a Kammererék veszélyes ellenfele voltam. marmint az a korosztaly vagyok. meg szerencsejük, hogy időben abbahagytam... 
-
Andie
őstag
Gyak deréktól felfele mindent. Ezer izom van ott az emberen (vagy lesz
)
Még az arcizmaidat is, föleg ha egy nudista strand mellett mész el, netán egy horgász-zsinórba akadsz.
Némiképp a lábat is, hisz ''biciklizni'' kell, ha az ember szabályosan nyomja, de valóban konvergál a 0-hoz a hatása, izomlázad nemlesz. Ezért vannak a nagy futások edzés elött/után. -
rii
nagyúr
A kajakozás milyen izmokat vesz igénybe?
-
rii
nagyúr
Van AURA hitelem is.... Ha nem adják meg hitelre, akkor veszek használtan egyet.
-
gege71.hu
addikt
válasz
nofreenick
üzenetére
Az még odébb van de remélem 1 hónapon belül meglesz

-
gege71.hu
addikt
válasz
nofreenick
üzenetére
Alapból könnyebb egy eszkimókajakkal vagy kajakpólós kajakkal megcsinálni, de K-1gyel is simán meg lehet csinálni egy jó vízhatlan spicdekkel. A nyáron remélem hozzájutok végre 1 jó K1-hez azzal megcsinálom..ha kell lefotóztatom majd a mutatványt

-
nofreenick
aktív tag
ööö... többen írtátok az ''eszkimózás'' fortéjait, de ezt ugye nem K1-es hajóval csináltátok???

még a hitelekhez annyit, h én tudom rosszul, h létezik olyan, h ''szabadfelhasználású kölcsön''? (lehet, h kicsit magasabb a THM, de nem is kell ilyen nagy összeget felvenni) -
gege71.hu
addikt
Azért szerintem nézd meg. Ez K-1 és van kormánya. Itt a nyár hamar beletanulsz és egy ilyennel evezni ha már vmennyire megy sokal nagyobb élmény.
A Római-parton van a vízitelep ahol meg tudod nézni. Kiballagsz... iszol egy sört..ilyenkor van ott néhány kimérés
....közben megnézed a cuccot.
Ha érdekel holnap megadom az elérhetőséget(irodában hagytam a cetlit). Lehet szerdán vagy csütörtökön én is megnézem este 6 után. Ha gondolod kijöhetsz velem. Budafokon dolgozom(6-ig) és Szentendrére menet útba esik, ha gondolod a részleteket priviben ledumálhatjuk. Adataimnál minden
üdv
gege
ui ja a hitel miatt tudom, hogy új kell, de vmi rokonnak nem kell vmi 70k körüli cetelem által is támogatott bolt holmija amit amúgy is megvesz? Papíron azt veszed(rokon fizeti amúgy is magának) te meg megveszed a hajót
..csak egy 5let
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
nofreenick
üzenetére
Cetelem (Ez itt a reklám helye...) -en keresztül veszek fel hitelt. De a 129.000 Ft-os kajaknak nincs is kormánya, csak egy fémdarab, ami egyenesben tartja....
Vajh hol kezdődhetnek a kormányos jószágok? Holnpa megyek, s megnézem .... -
bebean
aktív tag
válasz
gege71.hu
üzenetére
örülök, h. balkezesnek neveztetek kivalo egyesületünket, amelynek en is erősitettem sorait. vagy inkabb gyengitettem
bkv-ban nyomtam 3evet. amugy en is balossal eveztem (nalunk ket jobbos volt, ha jol emlekszem)... amugy a balos lapat szimpatikusabb volt nekem.
(#87) gege71.hu: en altalaban fel hatnal megalltam
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Azért nem olyan vészes megcsinálni a fordulót, főleg ha a lapát nálad marad boruláskor. Igaz ideálisan úgy tanulja meg az ember ha beborul, fejjel a meder felé van a hajúban(lábbal feszítve, hogy ki ne essen és kicsit elgondolkozik a dolog fizikáján. Aztán lapáttal egy íves húzá fej lelett(ill alatt) és supp. már kinn is vagy.
Ha lapát nincs akkor fej hátraszeg a dekkre, és két nyújtott karral egy határozott íves mozdulat a mellkas előtt. Ehhez kell türelem mire rájön az ember a technikára...
1 évet kajakpólóztam, ott egy egész 7vége volt mire betanították
Lapáttal könnyebb, de meccsen van hogy az elkeveredik...a kar viszont nálunk van..elvileg 
-
gege71.hu
addikt
Nekem az Dózsánál(Árpád fejedelem útnál a mi a gyalogosfelüljárúnál van), még úgy 88 89 körül méretre 2000 HUF-ért csinálták a Wing-emet, alunyeles.
Akkoriban a karbonnyeles volt kb 3000-4000HUF.
Na most ehhez számítsd az azóta eltelt idő inflációját....szvsz kb 15-20K lehet ma egy lapát. ja és nem mind1, hogy jobbos vagy balos ill hány fokban van elforgatva egymáshoz képest a lapát két tolla. Bár általában olyan forgatású lesz az ember amilyen lapátot először életében kézbe vesz és azt szokja meg. De jobbkezeseknek jobbos bal kezeseknek balkezes forgatású lapát a jó...amennyire tudom.
Anno a BKV Előrében mikor mi Szentendreiek eddző híján egy idényt ott eddzettünk csodálkoztunk el, hogy ott szinte mindenki balos forgatású lapáttal tolta. Mi meg 1 kivételével mind jobbosak voltunk.
el is neveztük őket Bal Kezes Vállalkozásnak (BKV) -
bebean
aktív tag
-
gege71.hu
addikt
Ha már kajakos topik még 1x had hívjam fel a figyelmet:
NEM evező hanem LAPÁT
Nem csónak/ladik/teknő/..hanem HAJÓ.
A tejeszacskót mi is használtuk, jó az, ínhüvelygyulladást megelőzendő. A kézfej ugyanis vmennyire mindig vizesedik evezés közben és hűvös őszi eddzésen mocskosul le tud hűlni, ezért a lapátra-''görcsölődés''.
A spiccdek meg alap...anélkül még egy 1xű eszkimóforduló sem kivitelezhető
-
bebean
aktív tag
és mi lenne akkor, ha lemennel egy csonakhazba, akar a Mszigeten, akar romain & berelnel hajot + lapatot? legalabb kiprobalod a dolgot. emellett szol az is, hogy ha tulajdonolsz egyet, akkor a tarolast kicsit bajos megoldani, hacsak minden alkalommal el nem szallitod a hajot haza pl. marmint nem bajos, csak fizetni kell a helyert a cshazban...
(#80) nofreenick: ja, en nem probaltam, de allitolag hasznalt vmit...
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Az evezők árai hol kezdődnek?
-
nofreenick
aktív tag
ez a tejeszacskós cucc ez jó lehetett

rii: ez a hitel, milyen hitelt jelent? mert felveszel 1 személyi kölcsönt, oszt kész... vagy lízingelni akarsz?
evezőárak meg nagyon változóak... volt szó az 1000ft-os falapátról... a felső határ meg a csillagos ég... de normális wing lapátot, szvsz 10-20 között kapsz...
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
nofreenick
üzenetére
Mivel hitelre tudom csak megvenni, ezért hasznákt szóba sem tud jönni ....
170/63 vagyok. -
bebean
aktív tag
evezes közben nagyon meleg van altalaban, tehat, ha a parton pulcsiban/kabatban maszkalnak az emberek, akkor egy hosszuujju poloban nem fogsz fazni a hajoban. feltéve, ha nem ''csónakázol'', mert ugy nem nagyon fogsz megizzadni.
telen, tavasszal stb. ne menj evezni, arra vannak a tanmedencek, hogy ne ess ki a gyakorlatbol (+uszoda, futas, konditerem). tavasszal meg inkabb a hideg viz tud kellemetlen lenni, mert borulas eseten abban valahogy nehezebb a levegővétel, legalabbis nekem ez a tapasztalatom.
hidegben evezesnek meg van egy hatranya: velem többször előfordult főleg őszi evezesek alkalmaval, hogy par ora evezes utan nem tudtam elengedni a lapatot. volt par elmes arc, akik tejeszacskoból aplikáltak a lapátra kesztyűt, de szerintem nem az nem az igazi.
fontos lesz meg beszerezni egy spricdeket, ami melegit is + meggatolja a nagymennyiségű víz befröcskölését a hajóba. ez olyan, mint egy szoknya, ott van a mountex oldalon... -
nofreenick
aktív tag
nem tom mennyire vagy vastag, de ha jól értem, csak hobby-evezgetésre kell neked a hajó... nos szvsz erre megtenné 1 közepes állapotú használt cucc is... feltéve, h kapsz... de sztem ha tudsz 1esületeket, megkérdezhetnéd, h nincs-e vmi használt hajó, amit elpasszolnának... előfordulhat...
-
rii
nagyúr
válasz
nofreenick
üzenetére
Te legalább megnézted ...
akkor itt egy mai találatom ....:![[kép] [kép]](http://www.mountex.hu/productimages/necky_santacruz_kajak$$m.jpg)
Bővebben: link
129.990,-
[Szerk.: 1-2 hely-hib]
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu
üzenetére
Lehet megvenném, ha nem most lenne-sajnos-aktuális a kocsim vizsgáztatása + negyedéves kötelező+casco kombó...na meg egy pár napos nyaralási is becsúszott családilag...ott sem jellemző, hogy nem tapsolná az ember a pízt ELFELE JÓL

Amúgy egy jóformán vadi új hajóért nem sok az a 70K...szvsz -
Andie
őstag
1. Amiben az adott évszakban pl futni vagy bicajozni mennél. Kora tavasszal, késö összel már pulcsi, hosszúnadrág kell, esetleg sapka is. Nyáron nyilván 1 fürdögatya + póló. Napra érdemes odafigyelni, mert a vizen csúnyán odaég az ember. Fejkendö, póló kötelezö.
2. Minden évszakban. Eveztünk volna mi jégtáblák között is, csak nem engedtek. Kezdeni nyilván ilyenkor érdemes. Nem 8 fokos vizben
És muszáj lenne már mindenkinek megtanulnia, hogy ezt a szót pontos j-vel irják...
-
rii
nagyúr
[1.] Milyen ruha kell a kajakozáshoz?
[2.] Mely évszakokban lehet kajakozni?
Gondolom télen nem csak a jégtáblák jelentenek akadályt.....
szerk.: az előttem szólóhoz: bár én keresek, de nem versenykajakot... úgy érzem muszály leírnom, hogy részemről nem aktuális.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Most hívott egy srác, másik fórumról ahol kerestem kajakot. Van ehy fél éves K-1, fehér csepelihez hasonló felépítésű. bpesten a Római parton van/megnézhető.
Ha vkit érdekel priviben átadom a srác telszámát + a címet.
70K-ra tartja. -
Andie
őstag
Áááh, kormány nélküli kajakot felejtsd el komám! Az nem kajak, az valami gyerek-teknö. Ha igazán keményen akarod nyomni a sportot, akkor az evezésre kell majd odafigyelned, ha felveszed a ritmust, 1 órán keresztül nyomni kell, mint egy gép, vagy akinek dobolnak a hátamögött. Nem lesz idöd, kedved, energiád betartani, fordulni, ellenevezni, stb, ha ki kell kerülni egy damilt, egy fürdözöt, vagy fadarabot. Nomeg az elején ez garantált borulás (kiránt a lapát a hajóból).
Kormány szvsz kötelezö, és rendkivül hasznos. Kb mint egy bicajon. Végülis bedöléssel ott is lehetne kormányozni, kérdés , hogy elég hatékony-e?
Kormánnyal viszont csak egy pöccintés a lábodujjával, és már szépen kerülöd is ki az akadályt, az ütem megszakitása nélkül, tempózhatsz tovább.
Egyetlen apró hátránya van a kormánynak : lejjebb lóg a hajó hasánál, igy nyilván ez akad fel leghamarabb, ha túl kievezel a sekélyesbe, vagy fatönköt találsz. De én 6 év alatt 1 kormányt sem csaptam szét, szóval kicsi az esély, ha odafigyelsz. (viz alatti tönkökre figyelmeztet a viz V alakú gyürüzése, vagy korábbi emlékek, mikor még nem volt ilyen magas a vizállás.). Nomeg nem kell ám árnak felvele úgy menni, hogy az egyik oldalon már a partot lapátoljuk!!! Igaz, ott a legkisebb a sodrás, de ezért nálunk nyakonvágás járt, szóval felfele menet is a parttól kb 3-4 méterre, inkább 5-6ra. (Tisza!)
Törödés : ugyanannyit kiván mindkét fajta. Csak az egyik hálásabb. Nincs azzal a kormánnyal semmi macera, ne parázz már. Néha adni kell neki egy kis zsirt, ahol ékkerék van, vagy ahol súrlódik az üvegszálhoz, és kész. Sokkal egyszerübb konstrukció, mint egy bicaj-fék. Gyak egy eccerü áttétel, 2 csigán. De azis csak azért, hogy mikor jobbra tolod, ne balra menjen (hisz a hátad mögött van a kormánylapát).
Szerk :
Ja, beszállás : No igen, az elején mindenképpen mólóról! A hajó alattad legyen, a lábfejed magasságában. Igy mikor bent ülsz, még mindig foghatod a móló lelépöjét. Biztonságot ad, el tudod tolni magad, megvan a kezdö lendület (mint mikor faterod ellökött a bicajjal, csak tekerni kellett. ment is, amig meg nem álltál)
No itt is fontos, hogy az elején akkor borulsz, ha nem mész kellö sebességgel.
Partól beszállni énis csak néhány hónap után tudtam. Hisz ha kihúzod a hajót a bokáig érö vizbe, és beülsz, garantáltan letörik a kormánylapát, és bereped a hajó hasa, hosszában. Tehát a kajaknak a vizben kell lebegnie, nemcsak üresen, majd veled együtt is!!! Tehát ez, ahogy elöttem szóló tanult kollegám is mondta : térdig érö vizben kivitelezhetö, minimum! Namost a kezdetekben térdig érő vizben, lábad a nyakadba véve, majd a kajakba belépve, billentéssel seggbecsúsztatás, másik láb bevétel, evezölapát megkeresés, stb, csak képzeld el... tuti a másikoldalon borulás. Persze lehet próbálkozni, ettöl bajod nem lesz, de az elözö esetben (bokaviz) sajnálnám a 100e ft-os kajakodat...
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
1. Nem, nem csak stégről lehet vele elindulni, egy kevésbé köves esetleg túl süllyedős partszakasz helyett pl egy viszonylag laposabb szakaszon kb térdig bemész vele a vízbe, ott már nem ér le az alja esetleg kormánya sem. Beszállsz és HUSS.
2.Ha hosszú és szép keskeny, áramvonalas, akkor logikusan gyorsabb, viszont labilisabb is, azon túl némi mértékben függ az anyagától ill, hogy mennyire polírozott/finom/sima a hajótest felülete, de ez elenyészőbb tényező.
Más:
Nem tudom mi lett anno a vége a dolognak, de emlékszem régebben csináltak vmi spéci K-1-et vmi trükkös kevlár anyagból aminek a testén végig sűrűn hosszanti mikrobarázdák voltak amikben ''megültek'' a mikro-légbuborékok és a hajó így kvázi egy légpárnán/légbuborékfüzérsoron siklott némileg javítva a ''vízellenállásán''.Ammennyire rémlik hivatalosan, versenyszinten és nemzetközileg be lett tiltva. -
rii
nagyúr
Ilyen még nem volt ... egyre erősebb bennem a szándék, hogy veszek kajakot.
Majd kérném a szíves véleményeteket, hogy kezdésnél mi lenne a főbb szempont.
[1.] csak stégről lehet beszálni a kajakba?
Azt nem lehet, hogy csak félig vism vízebe - beszálok - és utána lököm be magam teljesen? Nagyon érzékeny erre a kajak alja?
[2.] Hol van jelentősége a kajak hosszának, illetve szélességének?
- ha kevésbé széles, akkor gyorsabb?
- és minél hosszabb, annál áramvonalasabb? -
gege71.hu
addikt
Folyón egyik legfontosabb szabály : kint a part szélén evezz. Nyilván felfele egyértelmü, lefele jövet viszont sokaknak az a remek ötletük támad, hogy majd a sodrás hozza őket.
A Dunán kajakoztam a legtöbbet, ált Szentendrétől Északra kb Visegrádig, hétköznap Tahi-ig max Dunabogdányig.. Na mármost felfelé megvolt a megfelelő partmenti nyomvonal amin verettünk, Ez javarész legideálisabban a bal partvonal volt. Egyszerű oka volt, a legkisebb sodrással szembe menni.
Lefele viszont mindig középen(pontosabban a sodorvonalon) jöttünk, és minden kajakos - kenus így tesz lefelémenet a folyón.
Persze lefele középen beborulni nem túl kellemes dolog, de haladósabb ott jönni.
A hajókra meg csak figyelni kell, nincs azokkal probléma. Az úton ha bringázik az ember ott sem jellemző, hogy egy IFA aká teker
-
rii
nagyúr
170/60-65
Még sohasem kajakoztam, és csak mint felső-testet igénybe vevő és helyváltotzató mivolta miatt érdeklődöm ennyire.
A verseny hajók nem valók kezdőnek, mozgás zsempointjából meg mindegy ....
Úgyhpgy szerintem akkor már a stabilitás mellett török lándzsát a sebességgel szemben... -
bebean
aktív tag
testsúlyod, magasságod?
nezz körül itt, nehany helyen meg arakat is talalsz. ~ Bővebben: link
szerintem kicsit draga, amit kineztel, de te tudod. 3m rövidnek tünik, de varjuk meg a többiek velemenyet is.
en inkabb hasznalt cuccot ajanlanek. akkor most tura hajot szeretnel vagy versenyt? -
rii
nagyúr
Erről mi a véleményetek, figyelembe véve a 110.000 HUF-os árát is ....
Azt írják, hogy stabil, szóval nem könnyű vele a felborulás.
Azért akarok újat, mert így tudnék hitelt felvenni.Egy használt hajó esetében ez max személyi kölcsönnel lehetséges csak, így bejön +1 lépcső.
szerk.: Bővebben: link, csak a linket hagytam le ....
[Szerkesztve] -
-
Andie
őstag
Folyón egyik legfontosabb szabály : kint a part szélén evezz. Nyilván felfele egyértelmü, lefele jövet viszont sokaknak az a remek ötletük támad, hogy majd a sodrás hozza őket. Na igen, látjuk az eredményt a képen

Nomeg a hajók is bent közlekednek. Nemérdemes ujjat húzni egy vontatóval
-
bebean
aktív tag
akkor vegyél egy páros kajakot, elöl te, a hatad mögött meg egy bőrszerkós domina csapkod ostorral.

az a 400 nem szabad, hogy sok legyen, sőt. téli edzeseken 2000-et usztunk időre... azert nem realis inkabb a dolog, mert uszodaban mas leuszni 400m-et, meg a Dunan is mas uszkalni kajakkal meg lapattal a kezedben. ennek kapcsan alljon itt egy negatív példa ~ Bővebben: link - ezek kenusok, de akkor is. mifele logikaval rendelkeztek: beborul, kiuszik a partra, hajoba vissza, visszaevez a Duna közepere a legnagyobb sodrasba, majd ismet beborul. kb. 20 meterenkent borultak & mindig visszamentek a Duna közepere. miket lat az ember, ha lemegy a partra... tudom, hogy gonosz dolog, de en szetröhögtem az agyam... -
rii
nagyúr
Mit nem adnék egy vadállat őrmesterért aki hajnal 5kor kicibál és szíjjat hasít a hátamból.
Sajnos az a típus vagyok életem minden területén, hogy ha nem hajtanak, akkor nem is csinálom.
400 m az rengeteg ..... pedig ma pont azt álmodtam, hogy úsztam .....
Szerintem jó lenne nekem a lentebb megírt ouassaou kajak is...... -
bebean
aktív tag
wing? talan, ha jol emlekszem, de nekem is regen volt mar
ja, a legjobb egy kezdőnek egy jó falapat. en 3evig kajakoztam, ebből az első fel evet falapattal nyomtam vegig. meg versenyeztem is vele. (eredmenye nem volt persze, de ez mas kerdes) legjobban a tanmedences falapatokat szerettem, mert azokból még le is volt faragva, ugyh. majdnem olyan volt, mintha csak egy bottal eveznel
azert ugyis nehez volt, mert ott ugye egyhelyben ül az ember.
egyebkent a ''nehez'' lapatokrol meg annyit, hogy azert sem erdemes azzal kezdeni, mert evezesnel nem csak a vizet kell csapkodni, hanem egy mozgast meg kell tanulni, ami a kesőbbiekben nagyon fontos lesz, hogy hogyan rögzül. nehez lapattal meg csak erőlködes lenne & a megfelelő mozgas elsajátítása a hatterbe szorulna.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Úgyám! Pl azokkal a lapátokkal, amiknek vissza van hajlitva a toll az egyik élén (nézdmá', elfelejtettem a nevét... örexem
), azokkal kin szenvedés megtanulni! ''Beleakad'' a vizbe, leránt, kiborit.
Javaslom elsö nekifutásra egy 1000 ft-os falapát beszerzését (egyenes toll, lehetöleg kicsi), és majd ha azzal már suhansz mint egy pisztráng, akkor mehet a karbon, ivelt, stb stb.
-
bebean
aktív tag
mi lesz a honvédséggel? szerintem ez az evezős dolog jobb lesz.
a lapat kivalasztasanal is gondosan jarj el... nem erdemes rögtön nagyot venni, hanem inkabb kisebbet & ha megerősödtel, akkor jöhet egy nagyobb szárú.
vizijartassagi nem kell manapsag? az en időmben meg kellet vmi 400m-ert uszni & kaptam vmi lepecsetelt lapot, hogy mehetek a Dunara.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
zsofi_kayak
üzenetére
Szeretném jelezni viszonylag komoly érdeklődésemet - a kajak megvétel tekintetében.
-
gege71.hu
addikt
válasz
zsofi_kayak
üzenetére
Squirel ha jobban megnézed több mint 1 éve írta azt a hozzászólást..persze nem kizárt, hogy még ma is keres

Nézd meg az adatainál az elérhetőségeit és esetleg dobj neki egy mailt . -
gege71.hu
addikt
Ha tud vki használt nem lepukkant állapotú K1-et kb Csepeli szintűt az keressen fel plíz..
Adataimnál minden elérhetőségem. -
Andie
őstag
Gyak. Gege elmondott mindent, amit igy indulásnak érdemes tudni, erre céloztam, mikor azt mondtam, hogy egy már tapasztaltabb kajakos 1-2 délután elmondja neked ezeket a dolgokat, netán megmutatja.
K1 halál egy kezdönek, már olyan szempontból, hogy vizes lesz párszor az ember, mire 1-2 métert meg tud tenni vele
Én MK-ban kezdtem, de azzal is volt 4 nap mire néhány mólót el tudtam haladni 
Aztán 1 évig nyomtam ebben a kis teknöben, aszittem én vagyok a király! Aztán alám rakták a K1-et (megfelelő beavatási szertartás után), én meg bepattantam, ellöktem magam a mólótól, mire elegánsan kifordultam belöle a másikoldalon. Persze a sok ''ifi'' ott röhögött rajtam a mólón, hát mire jók a barátok?
De valóban, mikor már 3 hete nem borultam, napi 20 km-t nyomattunk, akkor is értek meglepetések. Úszó pingponglabda / kosz / döglötthal kiemelése a tollal, és haver felé dobása nemmindig a kellö sikerrel zárult, hanem borulással. Áh-mit-nekem-ez-az-uszály jellegü dolgok általában 50% eséllyel borulással végzödtek még egy darabig. Késöbb már ezek nem jelentettek problémát, de egy alkalommal a tápéi MAHART hajójavitóhoz orral be volt állva egy bazinagy vontató, és a motorját tesztelték, a sodrással merölegesen lógott be a fara a vizbe, és fullgázon kavarta a vizet. Ilyet még nem láttam, gyerekek, mint az Odüsszeuszban az a viziszörny, kb 2 méter magasra verte a vizet, és a Tisza túloldalán is kb fél méteres hullámokat csapott. Mivel sodrásnak felfele oldalazva (szembe a hullámokkal) nehéz haladni, mi meg mentünk volna haverral, néhány perc vacillálás után nekivágtunk nagy sebességgel a lélekvesztö hullámoknak. Nemondjam, a másodiknál vizbe haraptunk, de ez még hagyján, vagy 5 perc alatt tudtuk összeszedni a cuccot (hajó, lapát, kulacs, kis zacsi a kulccsal, bérlettel, stb), és vagy 200 métert sodródtunk lefele, mire partra tudtunk szállni (a helyszinnel szemben kb 5 méteres leszakadás volt).
Szóval voltak szép történetek.
Ja, igen. Boruláskor nem kapszkodunk a hajó oldalába, hogy hátha mégis bennmaradunk, mert 1részt biztosan nem maradunk (kötéltáncos + hosszú rúd = kajakos + lapátja), másrészt az alólunk kiforduló hajó úgy fejbevághat minket, hogy úgy járunk, mint Andie bácsi, és felreped a szemöldökünk. Hazáig kb fél liter vért vesztettem, a sárga törülközöm eredeti szinét már senki nem mondta volna meg. Azóta is van egy kopasz folt a szemöldököm közepén. Emlékül.
Ha borulunk, akkor boruljunk, vetödjünk, nagy levegövel, nem szégyen az, nem omolik össze a világ, olyan ez, mint bicajjal esni. Csak itt ha felkészül az ember (van rá kb 1 mp), akkor ügyesen tud borulni, netán még a kezében is marad a lapát, és csak a hajót kell gyorsan visszaforditani, majd partraúszni.Viz kiönt, visszaül, evez tovább.
-
gege71.hu
addikt
Jó lenne ha linkelnél is vmi képet / infot erről az OASSOU micsodáról.
Az, hogy nem teljesen fedett nem túl bíztató. Nem ismerem mindenesetre.
A kavics, hogy árt e?..hmm az éles nagyobb darabokra ha ész nélkül kicsapat az ember egy partszakaszon egyértelműen árt a hajó egészségének.
Ártalmas továbá (feltáve ha van kormányszerkezete a hajónak) a víz alatt megsunnyadó belógó faág/rönk vagy sekélyebb vízben egy b***ott nagy kő amely felett a hajótest még mondjuk elsiklik, de a kormánylapát hátul már jól bele bír akadni amitől jobb esetben csak kicsit elgörbül, rosszabb esetben kiszakad a helyéről vagy letörik.
Karbantartás:
Ugyebár nem árt tisztán tartani a cuccot, a vizet lehetőleg minden használat után ki kell önteni(ha került bele), a beülőnél a kormányrúdnál ülésnél szárazra törölni.
Időnként nem árt a kormányszerkezetet megigazítani, meghúzni a bovdeneket, bezsírozni azt ill ot ahol átbúvik, felfekszik stb.
Borulékonyság:
Full kezdőként mondjuk egy K1-gyel garantált a csobbanás (többször is),
Ha esetleg vmi kormánynélküli eszkimókajakról vagy egy robosztusabb portyakajakról van szó akkor kisebb az esély a borulásra, de a kezdők rendszerint ezzel is nagy sikerrel befordulnak.
Későbbiekben is akad bőven esély a fürdésre ha már megy is az evezés. PL lapáttal élével húzás=garantált csobb
Vízibusz elhaladtával ha nem fordul az ember orral vagy legalább farral a hullámokra kb merőlegesen, de legalábbis mindenképpkerülve, hogy azok oldalbakapják a hajót akkor az is nagy eséllyel borít, pláne ha esetleg ilyenkor a bepánikolva még sebessége sincs kis kajakunknak.
Aranyszabály, hogy a kajakban ülve a lapátba kapaszkudunk... azzal támasztunk(lapjával...nem élével
) billenés esetén NEM A BEÜLŐ PEREMÉBE markolászunk!!! ill ha igen, főleg pánikosan csinálva azt akkor megint csak TUTI a CSOBB.
BORULÁSKOR első dolog a hajó visszafordítása...(különben a beülőnél beömlő víz hatására búcsút mondhatunk szépreményű vízijármúvünknek. (Még ha van is légtartály a hajóban akkor is elsüllyedhet, kellő mennyiségú víz és idő kérdése...láttam én már K1-et elsüllyedni.
Visszafordítás után lapát berak, úszás kifele hajóstul..nem otthagyni azt mint eb a szaharát
Vérprofik megpróbálhatnak a vízzel kissé megbuggyantott K1-be visszamászni a hátsó dekk felől felkúszva...kurva nehéz mutatvány..ujraborulásra nagy az esély
[Szerkesztve]
szerk
aláltam ezrről az oassou-ról képet...hát vazz ez valami borzadály..kajaknak még csak véletlenül sem nevezném 
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
No, most már én is keresek kajakot.....
A decathlon -ban van egy OUASSOU kajak
71.490 pénzért,
260x78 cm
nem teljesen fedett, Önürítő
Kérdéseim:
[1.] A kavics nagyon árt a kajaknak?
[2.] karbantartás alatt mit kell érteni? -
Andie
őstag
Átkerültünk!
Köszi tiv83us!
No Problem - tiv83us -
rii
nagyúr
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Legyen inkább egyéb hardver ...

-
GombócArtúr
senior tag
Szerintem megérné átrakni a topicot a fáradt gőzbe, kajakos topic néven, nem? Ott biztos nagyobb sikere lesz, talán még találunk bérelhető HAJÓt is

-
Andie
őstag
Jólvan, maceráltak ezzel már akkoris, nemtudom mexokni. Volt nekem a kajak nemcsak csónak, hanem ladik is. Azon is jót röhögtek. Valahogy sosem tudtam megérteni ezeket a kicsinyes dolgokat, most miért hajó az a szerencsétlen kajak, miért nem csónak? De mindegyis. Szögedi parasztgyerök vagyok, vállalom.

Ez azért jóhir, hogy bárhol vizre lehet tenni a hajót (figyelitek!
), mostmár csak az a kérdés, hogy hol érdemes? Merthogy pl a szénmonoxidnak, azaz kipufogógáznak mint tudjuk, az a tulajdonsága, hogy lefele száll. Namost a rakpart szerencsés esetben magasabban van, mint a viz felszine, tehát itt városon belül egy jó tempós kajakozással kellő mennyiségü CO-t szivnánk be. Én ezért pártolnék egy offroad.. bocsánat, offwater evezést, valahol távol a nyüzsitöl, a természet - és kedves barátosnénk - lágy ölén.
No nyilván ezt nem mindennapi edzésként képzelem, ahogy Rii irta, de a fenti eszmefutattásom sztem Te is gondold át, és inkább a kevésbé forgalmas helyek felé evezz. És akkor még a hajókat (itt gondolok a nagy szállitó és sétáló hajókra) nem is emlitettem, amik ugyancsak füstölnek szépen.
Mindenesetre a topiccal már azt elértük, hogy legközelebb (1 hét múlva) ha a balcsira megyek, egy kajakot tuti kibérelek
-
csibe90
újonc
Hali!
Jó állapotban lévő kajakot keresek 55kg-os lánynak kb 50000ft értékben.Versenyhajót (Nelo, Hódy stb.), de lehet kopintott is! Pestiek előnyben, de vidékre is le tudnék ugrani érte.Nekem nagyon sürgős lenne!!!
Előre is köszke
Tel.szám : 06-30/445-8974 :)):)):)) -
nofreenick
aktív tag
válasz
gege71.hu
üzenetére
húúú ez nekem is bántotta a szemem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
andie: érdekes, h azt írod 1-2hét után már megy szépen a dolog... én elég későn kezdtem (asszem 14 voltam) és persze K1-el, mert az MK már kicsi volt, és kb1 hónapig csak borulás volt, nem evezés...
aztán belejöttem, és nagyon szerettem csinálni... 5-6 évig jártam rendszeresen én is edzésre, edzőtáborokba, kissebb versenyekre, de nagyon messze voltam a komoly megmérettetésektől.... manapság meg kiba.ott lusta vok, pedig sztem a lehetőségem meg lenne... meg jó lenne a mozgás... viszont a szép emlékek megmaradtak 
-
gege71.hu
addikt
Itt még érdemes körülnézni.
Még a Storcz Boti is bótol vmi méregdrága(igaz fullprofi alig használt) cuccot:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Lakásba szvsz te azt be nem viszed..mármint egy K1-et...Bár nem tudom milyen a pecó de pl már egy lépcsőforduló vagy szűkebb kanyar meghiúsíthatja a dolgot.
ja a Dunán pedig nincs korlátozva a kajakozás. (persze vannak kivételek, mint hajóállomás kötélzete stb környékén/közé fölé nem ildomos odaveretni, meg még egy két ilyen szabály, de pl Békástól Visegrádig minden zugot ismertünk és bejártunk...''NO LIMIT''
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
''Azért egy 50ezres csónakot''...Ez volt az elsők közt amit a kajakos fejébe flash-eltek anno..jól bele a ROM-jába nem CSÓNAK hanem HAJÓ mint ahogy nem is evezője van a kajaknak hanem LAPÁT-ja.
Én is kajakoztam vagy 6 évet..de jó is volt..SZENTENDRÉN, meg Békáson a BKV Előre-ben. Pár hete én is foglalkoztam a dologgal és van is egyesület Szentendrén, de hajót egyenlőre nem találtam(igaz sokat nem is jártam utána). A lapátom még megvan (jó kis első generációs, méretemre csináltatott hófehér WING lapát).
Na szal hogy a legelső hsz-hez is kötődjön picit: tippnek adták meg hajóbeszerzés ürügyén, hogy a római parton nézzek szét, ott ugyanis most jópár vízitelepet építenek le (gondolom a sok ratyi pénzmosó lakóparképítés miatt) és ott adják el a hajókat.
Egyébiránt ha 30 k környékén tud vki K1-et azt érdeklődve hallgatom/hallgatnám. -
Andie
őstag
Hát, attól függ, min mész keresztül a partig

Mert mondjuk 1-2 forgalmasabb utca, villamosmegálló, stb - hát, nem lepödnék meg, ha páran hangosan röhögnének
Én Szegeden kb 800 méterre laktam a Tiszától, egy szántóföldön meg a töltésen kellett volna csak átgázolni, nemis ez volt az akadály. Hanem a tárolás. Azért egy 50ezres csónakot csak úgy nem dobhatsz a biciklitárolóba, vagy a sufniba. Azt kenni kell, jó helyen tárolni, hogy le üssék be az oldalát, ne essen le, ne érje napfény, fagy, stb. -
rii
nagyúr
-
Andie
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Tuti, hogy lehet kölcsönözni is! Majd utánnajárok. Ha másnem, leugrunk a balcsira. Grillezünk nagyot a nyaralónkban

Tildy : naná! Kis kövér kölök voltam, mikor odamentem, mindenki ezzel szivatott, aztán mikor eljöttem, középsuliban én voltam a jani. Nem egy bodybuilder alakom volt, tán egyik kajakosnak sincs, de sokan nem mertek kekeckedni, nomeg a lányok is jobban fogadták a köszönésem
rii : Dunán bizti lehet kajakozni, szoktam látni néha, föleg a szigetek körül. Kérdés, hogy megéri-e? Mert itt, a kikötök, meg a böszme hajók között evickélni, hát nem az a feeling... Asszem mindenképpen érdemes lesz elutazni valahova. -
GombócArtúr
senior tag
ha van rá lehetőség, én nyáron bennelennék ilyen kirándulásosdiban, persze kajakot szerezni még mindig krdéses, eesetleg bérelni azt lehet?
-
tildy
nagyúr
Andie: na azért nem nyomtam én oylan gyakran, de tavasszal és ősszel, amikor csak lehetett , mindig mentem ki a zagyvára.Szerintem sokkal jobb mint a kenu. Sőt itt legalább magában mehet az ember, nézelődhet, stb... Nagyon szeretem. Ráadásul erősíti az ember karját

[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Gombóc : nembaj, mindig kell az ifjúság, hogy feldobja a vén hüjéket

Tildy : üdv a csapatban!
rii : Remek! Ha ekkora kereted van, akkor tutira találsz neked megfelelö cuccot. Ne is gondolkodj, vedd meg. Figyelj oda, hogy üvegszálas, de méginkább karbon legyen.
Sajna nekem is az egészben az edzés-szag volt a büdös. Nemazért, szerettem súlyzózni is, jók voltak az esti focik, már mondjuk a heti 2x 12 km futás annyira nem jött be (pedig akkor még le tudtam futni), de legeslegjobban azt szerettem, mikor kivettem a hajót a tárolóból, vizre tettem, és nekivágtam a folyónak, fel, az ismeretlenbe. Volt, hogy haverral ketten feleveztünk Algyöig, ott fürödtünk egyet (az edzöi tiltás ellenére), aztán visszajöttünk. Láttunk őzeket inni a parton, akik amint megláttak, elfutottak az erdőbe. Volt egy kedvenc ''öreghalászunk'', néha vittünk neki pálinkát, cserébe adott halat, amit nagy örömmel vittünk haza
Volt egy fa, amire jó vastag kötél volt felkötve, a kenusok által. Mikor nem volt ott senki, kikötöttünk, azt a partról tarzan-szerüen belengtünk a viz fölé, ott elengedve nagyot csobbantunk a vizben. Aztán mikor messziröl feltüntek a kenusok, pucoltunk, mint állat. Egy egyes kajak kb olyan gyors, mint egy kettes kenu, már ezt is lemértük, hálistennek megúsztuk
Volt, hogy pocok úszott át elöttünk, volt, hogy horgász zsinórjába akadtunk, volt, hogy egy visszaforgóban felgyülemlett 15 négyzetméternyi szemétbe borultunk haverral, addig hüjültünk egymással. Aztán nem volt túl vicces, mikor egy 150 kilós felfúvódott disznó merült fel közöttünk.
Orditva úsztunk a túloldalra 
Haver lapátjáért úgy kellett leeveznem 500 métert, mert elvitte a sodrás a nagy pánikban. -
-
tildy
nagyúr
Én gimiben kajakozgattam, főképp a városi zagyván, Jászberényben. Imádtam!
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Kéne szervezni egy ''Öreg Kajakosok Nosztalgiaklubbját'', aminek keretén belül leeveznénk valameddig, bográcsoznánk egy nagyot, meg visszajönnénk

Bár ez utóbbihoz nem ragaszkodom
hejhhh.. a régi szép idök.
-
GombócArtúr
senior tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
ja, és amikor jártam kajakozni (általános iskola 3ik osztály) 10 tökéletes fekvőtámaszt simán megcsináltam egymás után, ma már....
és egyszer elmentünk visegrádig, meg vissza, és odafele rohadt nagy sodrás volt, alig haladtunk, visszafele meg siklottunk mint az álat
. Valahol, valamiért megálltunk, és az egyik gyerek rosszul szállt ki( négyes kajak), és miatta beleborultunk a csalánosba
És amikor visszaértünk bográcsoztunk, frankó volt. -
GombócArtúr
senior tag
régen a Multi SE- nél tanultam kajakozni, frankó hely! Nemtom hogy még létezik ez, hisz több mint 10 éve volt már ez. Mindenesetre néhanapján szivesen elmennék kajakozni, gondolom ez olyan mint a biciklizés, hogy nem lehet elfelejteni. Hogy megint beiratkozzam egyesületbe, arra meg nincs időm már. Tök jó volt annó
, jó visszaemlékezni. -
Andie
őstag
1. Nemárt, ha tudsz úszni.
2. Ha van pénzed, vehetsz hajót, lapátot, felszerelést, és akkor 2 délután megmutatja valaki neked a technikát.
2.b : beiratkozol edzésre, és akkor X pénz fejében megtanitanak, plusz hajót is bérelhetsz / adnak.
3. 1-2 hét után már úgy evezel, de úúúgy!
Megdobbant a szivem, mikor megláttam a topicot. 6 évig eveztem az Olajbányász SE kötelékeiben, elöször Gigi, aztán Gyuris Lajos szárnyai alatt. Sajna versenyig soha nem mentem, a suli fontosabb volt. De soha nem fogom elfelejteni azokat a délutánokat, amikor a Tiszán a 186-os fölött meseszép környezetben, távol mindentöl, ami civilizált, ami zajos, ami büdös, csak eveztem, siklottam a vizen, körülöttem a vadszölövel benött fákon.
Nagyon fáj, hogy ma nem evezhetek, de minden erömmel azon vagyok, hogy ha ritkán is, de le tudjak járni. Pesten milyen lehetöség van? Vagy menjek vissza Szegedre?
Ave Kajakosok!! Hajóra fel!
-
rii
nagyúr
Hogy lehet elkezdeni kajakozni?
Egy sportegyesülethez kell csatlakoznom 3-5,000 havi díj fejében? -
tocsa
senior tag
Up!
Hali gericooper! -
tocsa
senior tag
válasz
gericooper
üzenetére
Azért eléggé megindult a fantáziám, annak ellenére, hogy finnyáskodom az ár miatt.
Magyarázat: nem vagyok annyira vérprofi, hogy feltétlenül szükségem lenne karbon hajóra, egy üvegszál is bőven megtenné. Jóllehet, már 14 éve űzöm ezt a sportágat.
De mondom, az ajánlat érdekel, és ha tényleg jó a cucc, akkor könnyen úgy dönthetek, hogy mégis megérdemlek ennyi idő után egy komolyabb hajót. Nem szeretbnék elszalasztani egy jó ajánlatot.
Egyébként ha Szegedi vagy, tudsz a kollegának Szegeden hajóépítő mestert?
Még valami, Mivel ebben az évben úgy esett, hogy Szegeden van a VK, lehet, hogy kimegyek rá. De ennek kicsi a valószínűsége. -
tocsa
senior tag
válasz
gericooper
üzenetére
Ha láttam, utána tudok nyilatkozni.
30-at csak akkor adok érte ha tökéletes: nincs sérülés rajta, szerkezetileg nincs túlzottan nyüstölve (pl. beülője nem lóg, ha kiemelem), kormány tökéletes, minimális holtlengéssel, sehol nem ereszt. Belső szerelvények tökéletesek. Rendszeresen karban volt tartva, zsírozva volt. Stb.
Sajnos Budapesten lakok. De:
máj. 16-18 Marthon OB Győrben, ott leszek vasárnap délután Masters K-2-ben. Lehet, hogy szombat délután is (Masters mix).
Illetve a Masters OB most nem Velencén lesz, hanem Szegeden, ha jól nézem, aug 1.-3.. Ott leszek, versenyprogramtól függően.
Üdv! -
gericooper
aktív tag
van egy k1-es hajóm 30-ért alku nélkül eladó, de csak akkor ha találok újabbat. (azért csak akkor mert minden nap használom) karbon aljjal, karbon üléssel csepeli forma. szegeden.
-
tocsa
senior tag
Én is keresnék hajót. használt K-1-es versenykajakot 10-30 ezer HUF-os kategóriában. Egy ''klasszikus'', ''régi'' Csepelinek nagyon örülnék, akár farkormányos is jöhet. Ha jó hajó, akkor megfizetem. Előrebocsátanám, hogy 193 cm/83 kg vagyok, úgyhogy sokszor előfordul, hogy ''sima'' hajóba nem férek bele.
Ha már itt tartunk, akkor keresnék használt váci/Babella/v. egyéb típusú, Wing6-os fém tollpárat. Használtan pár ezerért.
A te kérdésedre:
Szegeden nem tudok hajóépítőt, pedig könnyen lehet, hogy van. Kajner ha jól tudom szegedi, és gyárt karbon lapátot. Talán gyárt hajót is.
Van egyébként jópár magyar hajógyártó: Hódy, Pörnyeszi (ő már nem gyárt?), Fralaga (talán ő sem),...
Nem találtam olyan fórumot, ahol kajakokat árulnának (pedig van sok használt). Az aproneten egy darab verseny K-1-et láttam, de az full karbon, 60 e HUF-ért, annyit meg nem ruházok bele. Ha valaki tud neten fórumot kajak adás-vételre, akkor írjon.
Na Üdv! -
Squirrel
őstag
Hahó! Valaki!
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Nem tud véletlenül valaki eladó kajakot vagy valaki kajak-építőt Szeged környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
- Byski Áramláskijelző.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...
)

Orditva úsztunk a túloldalra