Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Gyak. Gege elmondott mindent, amit igy indulásnak érdemes tudni, erre céloztam, mikor azt mondtam, hogy egy már tapasztaltabb kajakos 1-2 délután elmondja neked ezeket a dolgokat, netán megmutatja.
K1 halál egy kezdönek, már olyan szempontból, hogy vizes lesz párszor az ember, mire 1-2 métert meg tud tenni vele
Én MK-ban kezdtem, de azzal is volt 4 nap mire néhány mólót el tudtam haladni 
Aztán 1 évig nyomtam ebben a kis teknöben, aszittem én vagyok a király! Aztán alám rakták a K1-et (megfelelő beavatási szertartás után), én meg bepattantam, ellöktem magam a mólótól, mire elegánsan kifordultam belöle a másikoldalon. Persze a sok ''ifi'' ott röhögött rajtam a mólón, hát mire jók a barátok?
De valóban, mikor már 3 hete nem borultam, napi 20 km-t nyomattunk, akkor is értek meglepetések. Úszó pingponglabda / kosz / döglötthal kiemelése a tollal, és haver felé dobása nemmindig a kellö sikerrel zárult, hanem borulással. Áh-mit-nekem-ez-az-uszály jellegü dolgok általában 50% eséllyel borulással végzödtek még egy darabig. Késöbb már ezek nem jelentettek problémát, de egy alkalommal a tápéi MAHART hajójavitóhoz orral be volt állva egy bazinagy vontató, és a motorját tesztelték, a sodrással merölegesen lógott be a fara a vizbe, és fullgázon kavarta a vizet. Ilyet még nem láttam, gyerekek, mint az Odüsszeuszban az a viziszörny, kb 2 méter magasra verte a vizet, és a Tisza túloldalán is kb fél méteres hullámokat csapott. Mivel sodrásnak felfele oldalazva (szembe a hullámokkal) nehéz haladni, mi meg mentünk volna haverral, néhány perc vacillálás után nekivágtunk nagy sebességgel a lélekvesztö hullámoknak. Nemondjam, a másodiknál vizbe haraptunk, de ez még hagyján, vagy 5 perc alatt tudtuk összeszedni a cuccot (hajó, lapát, kulacs, kis zacsi a kulccsal, bérlettel, stb), és vagy 200 métert sodródtunk lefele, mire partra tudtunk szállni (a helyszinnel szemben kb 5 méteres leszakadás volt).
Szóval voltak szép történetek.
Ja, igen. Boruláskor nem kapszkodunk a hajó oldalába, hogy hátha mégis bennmaradunk, mert 1részt biztosan nem maradunk (kötéltáncos + hosszú rúd = kajakos + lapátja), másrészt az alólunk kiforduló hajó úgy fejbevághat minket, hogy úgy járunk, mint Andie bácsi, és felreped a szemöldökünk. Hazáig kb fél liter vért vesztettem, a sárga törülközöm eredeti szinét már senki nem mondta volna meg. Azóta is van egy kopasz folt a szemöldököm közepén. Emlékül.
Ha borulunk, akkor boruljunk, vetödjünk, nagy levegövel, nem szégyen az, nem omolik össze a világ, olyan ez, mint bicajjal esni. Csak itt ha felkészül az ember (van rá kb 1 mp), akkor ügyesen tud borulni, netán még a kezében is marad a lapát, és csak a hajót kell gyorsan visszaforditani, majd partraúszni.Viz kiönt, visszaül, evez tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SkyShowtime
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Filmgyűjtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest