Új hozzászólás Aktív témák

• Thrux

csendes tag

válasz CyberPunk666 #8405 üzenetére

"Melyik albérlő hagyna 1 évig nem fizetni, majd utána sem egyben kérné, csak ennyivel kitolódik a futamidő?"

Albérlet esetén abból a megtakarításból, ami az önerőt (jó esetben csak egy részét) képezné, ez ugyanúgy kivitelezhető, sőt, ennél sokkal több dolog megoldható vele. Nekem most van kb 11 milla megtakarításom, amiből 3,5-4 évig tudnám fizetni az albérletet plusz a megélhetésemet. Vagy zsebből tudnék venni 4 másik olyan autót, mint amilyen most van, ha bármi történne vele. Vagy be tudnék fizetni bármilyen magánklinikára egy komoly műtétre is, ha oda kerülne a sor. Vagy instant leléphetek az országból, ha szükségessé válik (ki tudja mikor...). Ezek iszonyat nagy szabadságot jelentenek, a pénz hatalom, ami főleg a szabadságból jön. Ezeket a hitelbiztosítás nem tudja. A (likvid) megtakarítás szabadságot ad, a saját ingatlan/hitel pedig röghöz köt.

Ez az egyik oldal.

A másik meg az, hogy én is házakat nézegetek most, mert bár nagyon szeretem a szabadságot, de (vagy éppen pont ezért) tele a tököm, hogy másokhoz kell alkalmazkodnom, egyrészt az együttélés szintjén (zajok, szagok, és egyéb kéretlen ingerek amik egy lakásban a szomszédoktól érnek), másrészt a bérbeadótól való függés szintjén.

Egyik sem jobb megoldás definíció szerint, max az egyén pillanatnyi érdekei szerint. Mindkét verzió a szabadság bizonyos fokú feladásával jár. Ha mindenképpen házat szeretnék, akkor a legjobb amit tehetek, hogy a megtakarításom egy részét tolom csak be önerőbe, egy jelentős részét pedig meghagyom az első verzióban tárgyalt esetek fedezésére.

Új hozzászólás Aktív témák