Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FLx

addikt

válasz KMan #5469 üzenetére

Ez szép meg minden, de ez megint kicsit ilyen külföldön minden jobb eszmefuttatás. Egyáltalán nem általánosítanám az általad tapasztaltakat, inkább munkahelyfüggő, illetve emberfüggő ez, mint országfüggő. Szóval az adott cég magyar irodája lehetne akár olyan jó is, mint a külföldi, egy másik cég külföldi irodája meg ugyanolyan borzalmas kint is, mint itthon. Sőt attól is függ a dolog, hogy ki milyen stílusban szeret dolgozni, milyen légkör, munkamódszer fekszik neki.

Van szerencsém együtt dolgozni több európai országban illetve amerikában is munkatársakkal, több cég amerikai irodájában is jártam, dolgoztam és én személy szerint soha nem éreztem igazán jól magam. Itthoni munkahelyeken sokkal közvetlenebb emberekkel dolgozom együtt, ott kint kb. semmiről nem lehet beszélni az emberekkel a munkán kívül, csak ülnek egymás mellett napi 8 órát aztán hazamennek. Láttam olyant, hogy fél évig dolgoztak egymás mellett emberek és nem tudták egymás nevét, ilyenek, hogy közös ebéd, sörözés, szóba sem jön. És Amerikában ez nagyon hatványozottan igaz. Céges kultúra az van ja, normális munkaszerverzés, logikus gondolkodás, egyenes kommunikáció? Van a francokat, összevissza csinálnak mindent, legyen valami azt jónapot, de előre gondolkodni két percet, azt minek. Igazi birkamódra. Flancos pozíció elnevezések, meg kamu előléptetések, na az van, csak semmire nem jók. Senior mérnök poziban fele annyit nem értenek a technológiához, mint a magyar srácok rencergazda címkével. És több cégnél is tapasztaltam hasonlóakat, nagyon nagy multiknál is, meg kisebbeknél is. De mondhatnék ilyeneket is, hogy nagyon nagy és ismert pénzügyi cégek londoni irodájában milyen a munkaszervezés, egy ebédre nem mennek ki, egy percre nem állnak fel egész nap az asztaltól, mert az ott nem szokás, romlik a hatékonyság, meg egymást figyelik, hogy a másik se menjen ám ki.

Ja még valami, kintiektől tanulni? :D Persze vannak penge arcok, ahogy itthon is, de pont sokkal rosszabb a hülye/szakember arány mint itthon, gondolkodni képtelen droid a munkavállalók jó része. Hiába végzett hangzatos egyetemet, fele annyit nem ér, mint egy BME-s átlag pistike.

Új hozzászólás Aktív témák