Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vati
    senior tag

/OFF
    Megnyugodtál?
    Most miért kell ironizálni? Szerintem csak megkérdezte, amire kiváncsi volt. Nem szeretnélek megbántani, de nekem se az ugrott be rólad, hogy informatikus lennél (talán azért mert nem láttam még, hogy szakmai fórumokba írnál). Inkább közgazdásznak néztelek eddig.
    /ON

Az orvosokról pedig nekem sincs globálisan túl jó véleményem...Persze ez erősen egyénfüggő, de általában azért nem hiszem, hogy olyan iszonyat rosszul élnének. Az egészségünkkel persze törődünk (azzal is, csak ha már baj van): fáj a vakbél már megy is a zseton a dokibácsi zsebébe ''csak meg ne csússzon az a szike, doktor úr!'' címszóval. Az meg, hogy milyen emberek és hogyan tanítanak egy csöpp figyelmet sem kap. Egyenes következménye ennek a látásmódnak a tanárok helyzete és az oktatás minőségének béka segge alá való csúszása. Érdemes megnézni milyen ''tudással'' jönnek ki manapság az emberkék a főiskolákról, egyetemekről. Nem csak egy-egy helyről, országszerte, állami iskolákból is. Na mindegy......ez már egy másik téma lenne.

/OFF
    Fejv@dászlány esetében azért kérdeztem rá, mert 1/ ahogy leírta az minden volt csak nem pontos - fejvadászként biztos tudja, interjún ugranak az ilyesmire 2/ egy másik topikból úgy rémlett, a fősulit estin/levelezőn járja, azon kívül csak kereskedelmi érettségije van

Lezüllő oktatás: azért ez nem (csak) a tanárok alacsony fiztésének a függvénye! Attól hogy jól megemelték a fizukat, nem kezdett el szárnyalni az oktatás színvonala, ugyanazok az emberek ugyanolyan hozzáállással oktatnak. Ehhez valahol hivatástudat kell, akiben nincs meg, a pénztől se lesz.
    Én inkább a hibás oktatáspolitikában látom az oktatás lezüllésének okát: kinek volt jó ez a felhígítás, hogy boldog-boldogtalan szerezhet diplomát, nulla felvételi, hogy csak pénzkérdés lett hogy valaki kiseggeljen egy papírt? Amitől a ''régi'' diplomák is elértéktelenednek. Régen, amikor még 100 feletti felvételi ponthatárok voltak komolyabb helyekre, és pusztán az a tény hogy valaki bejutott valami elitebb szakra, egyfajta garanciát jelentett (ha nem is 100%-osat) hogy az illető nem hülye.

Valljuk be NEM KELL ennyi diplomás. Az állások max 10-15%-a igényel valóban diplomás embert - régen, a kemény felvételis rendszerben kb. ennyinek volt esélye felsőfokú végzettséget szerezni. (és nem volt a mostani strukturális munkanélküliség) Aki tudott valami tehetséget is produkálni, nemcsak pénzt. Manapság mivel a ''papír'' nem beszél helyettünk, a pofátlan, nyomulós, nagyarcú, önmarketingben erős, esetleg pénzes, kapcsolatos figurák jutnak automatikusan esélyhez, nem az okosak. Már az iskolákban, egyetemeken is. Ez szvsz a politika bűne.

1990 óta ELTŰNTEK a munkásszármazású gyerekek az egyetemekről! Hirtelen ennyit butult volna ez a réteg?

Én jobban éreztem magamat abban a világban amikor a papír beszélt helyettem. Uff. /On

Új hozzászólás Aktív témák