- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
trallilalli
csendes tag
válasz
Dictator^ #600 üzenetére
Persze fog kérdezősködni, de nem kell tőle félni a nagy többségük jó fej és tudja, hogy izgulsz egy kicsit. Nálam az első órán volt az hogy kérdezte, hogy vezettem e már én meg kapásból hogy nem (már jó párszor vezettem
) azt beülünk a kocsiba és elkezdi mondani és induljunk el, hát egyből ment minden azt rám néz, hogy én már vezettem és akkor az apróságokat hagyjuk is és menjünk a forgalomba.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Dictator^ #6725 üzenetére
Akkor meg miért nem úgy kérdezték, hogy mi az áthaladási sorrend? Az sokkal egyértelműbb lett volna. Mint így, hogy van-e elsőbbségadási kötelezettségem, igen van de csak a motoros részére, a motorosnak meg kötelessége elsőbbséget adni a szembelevő járműnek. De nekem akkor is csak a motoros felé van kötelezettségem! Szal a kérdés akkor lenne korrekt, hogy "Mi az áthaladási sorrend?" vagy "Hányadikként mehet át a kereszteződésen". Evidens, hogy amíg ott a motoros én nem indulok mivel jobbkézszabály szerint mindenképp el kell engednem. Csak ez így akkor is kicseszés, főleg 3 pontos kérdés.
-
Dictator^
veterán
válasz
Dictator^ #5808 üzenetére
Akár 4 km/órás sebességtúllépés esetén is kiszabható helyszíni bírság!
Az a tévhit terjedt el az autósok körében, hogy a rendőrség csak a megengedett sebességet 15-20 km/órával túllépő autósok esetében szab ki gyorshajtásért büntetést, illetve maximum csak figyelmeztetést alkalmaz.
nem tudom mennyire hiteles. én e szerint járok mostanság
-
jerry311
nagyúr
válasz
Dictator^ #1877 üzenetére
Noshát én ezt a részét pontosan nem tudom, de az elméleti oktatáson voltak ilyen legendák, hogy valaki mint munkanélküli, javarészt állami pénzen szerzett 1-2 kategóriát. Jellemzően C és E. Szóval szerintem kérdezősködj valamelyik munkaügyi központban.
Bulikra, baráti összejövetelekre persze, hogy marad pénz, de ez egy másik kérdés. Szvsz kevésbé költséges mint az állandó kiadások.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
Dictator^ #1875 üzenetére
Saját pénzen. Mivel kb. tudom a következő kérdést: nekem ez a hobbim. Nem dohányzom, nem vásárolok drága divatcuccokat, kütyüket, nem gyűjtök bélyeget, stb. Kategóriákat gyűjtök. Szerintem éves szinten semmivel sem drágább, mint más hobbi amit az ember komolyan végez.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Dictator^ #1744 üzenetére
Persze, kötözzünk 40 gyereket biztonsági gyermekülésbe. Kb. lehetetlen. Illetve olyan költségvonzattal jár, amit nem fog egy buszos sem kifizetni, mert túl soká térül meg. Nem tudom a mai árakat de tippelem, hogy egy busz felszerelése biztonsági övekkel + gyerekülésekkel megvan vagy 6-800k HUF.
Szvsz a buszosok vannak olyan jól képzettek és tapasztaltak, hogy nehéz szituációkból is egyben hozzák ki a buszt. Egyrészt mert sokkal magasabbak a vizsga és orvosi alkalmassági feltételek, másrészt meg napi 8-9 órában szerzik a vezetési tapasztalatot. -
-
Calogero
addikt
válasz
Dictator^ #1579 üzenetére
A párom is ment másnap de nem adtak neki igazolást, utána ment következőnap akkor se adták ki. Az ürügy az volt hogy a iskola vagy a VB (már nem tudom) nem adta le valamilyen kijelentő papírt. Le is tolták szegényt hogy minek zaklatja őket, mert a sikeres vizsga után 3 munkanap a határidő hogy ez a kijelentőt beérkezzen hozzájuk.
szerintem csak szivatták szegényt
Én anno már a vizsga után megkaptam az igazolást, így vizsga után egyenesen a vezethettem az okmányiroda parkolójához. Igaz hogy utána vártam majdnem 1 hónapot mire vezethettem,mert odabent összekutyultak valamit, és a vége az lett hogy 2 darab jogosítványt kaptam. -
tusi74
őstag
válasz
Dictator^ #1348 üzenetére
''I_Am: időpontot és helyszint is irtál, de én kivételesen nem kővezlek, hanem egyet értek veled.''
Jó fejek vagytok. Igazi FÉRFIAK!Jól felidegesítette a csaja, erre jól ráijesztett. Írta, hogy hogy mint a szél kapcsolta a biztonsági övet.
Az én párom ennél biztonságosabban szokta tudtomra adni, hogy elég (ja meg, hogy neki van igaza természetesen, ez ugye nem kérdés). Megáll, kirak a préripusztán, aztán lehet gyalogolni. Na aztán 10 perc múlva visszajön.Ez ám a nevelés.
Mit szólnátok Ti pasik, ha mi ezt csinálnánk veletek??? -
Calogero
addikt
válasz
Dictator^ #1343 üzenetére
Nálunk csak egyszer volt ilyen bele szólás a vezetésbe.
Elvittem a legközelebbi buszmegállóhoz,s közöltem vele, hogy jöjjön haza busszal.
Haza is jött, mire a busszal hazaért gondolom elgondolkozott egy kicsit, mert rögtön bocsánatot kért.
Az eset óta nem szól bele a vezetésbe...... -
Dumb
senior tag
válasz
Dictator^ #1245 üzenetére
Városon kívül 90 a max, annyival még mehetne nem? Ha tábla nem korlátozza. De előzésnél érdemes minél nagyobb sebesség-különbséget létrehozni (15-20 min.), ergo lendületből előzni, nem pedig 85-tel kimenni a szembejövő sávba mögüle, és ott elkezdeni gyorsítani... Minél előbb véget ér annál biztonságosabb sztem. Persze ha 1 km-t be lehet látni, akkor mindegy.
-
tusi74
őstag
válasz
Dictator^ #1242 üzenetére
Én is így értelmezem, csak reménykedtem, hátha nem így van. Ugyanis azon a részen amikor nincs piac, a kutya sincs, nincs gyalogos forgalom, mi a lópikuláért menjek 20-szal? Ja mondanom se kell, hogy nem 20-szal mennek ott, hanem 80-nal, csak gondoltam, megkérdezem, mielőtt elmeszelnek.
-
tildy
nagyúr
válasz
Dictator^ #967 üzenetére
Gyakoroltam a hátra párhuzamost , miután hazajöttem, de eléggé ügyetlenül ment, meg para is volt.
Hála égnek nem lett a kocsinak egyébként komoly baja, nagyon picit horpadt csak be, szóval ilyen vákuumos szívóval pikk-pakk el is tudják tüntetni (de lehet magától is kiugrik, mondjuk éppen csak látni, szóval nem vészes ), díszlécet meg amúgy is le akartam már cserélni.
Mondjuk ahhoz képest, hogy első ''koccanásom'' , annyira nem viselt meg. Áltam volna be pont a bevásárlókocsik melletti helyre, de nagyon vaksi lehettem....
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
Dictator^ #964 üzenetére
mert orvosidba benne van, h csak szemüveggel vagy alkalmas, más kérdés, h ha az orvosit nem kéri, nem fogja látni...
Tildy: megesik, fater 20 év vezetés után 1 kapuvasat talált el, 120.000ft. (ami egykor a kaput tartotta, nem látszott a vas, ráfordult a kapura, és a lökháritó és a jobb első lemez találkozásánál törte mind2-t...)
[Szerkesztve] -
JoHnni
senior tag
válasz
Dictator^ #914 üzenetére
csomagtartóba belenézhet, de meg kell kérnie, hogy nyisd ki! Voltak olyan rendőrök akik igy, helyesen jártak el, de voltak akik agyonkutatták a kocsit, sőt az egyik tárolórekesz ajtaja nem az ő elképzelése szerint nyilt és szó szerint letépte! Ezek utána megérdeklődtem a dolgokat, és olyasmiket mondtak hogy bekisérhetnek a rendőrkapitányságra és ott átvizsgálhatják a kocsit, de te kérheted hogy melyik rendőrkapitányságra menjetek elvileg. Persze ha egyedül vagy és ők ketten akkor semmi értelme vitézkedni, te húzod a rövidebbet!
-
Kiskokó
veterán
-
Rommel6600
őstag
válasz
Dictator^ #830 üzenetére
kerékpár =/= segédmotor
azaz nem egyelő.
A bicikli beépített erőforrás nélküli jármű, míg a másik ugyan gépjárműnek nem minősül de motoros jármű.
Szóval ha egy két kivétel szerint nem motoros járművel még fel is hajhatsz a járdára, az nem jelenti azt h motorossal is, sőt ellenkezőleg.
UI: Szerintem ilyen témában csak is kizárólag friss kresz-könyv-nek lehet hinni, nem a neten fellelhető szabályoknak amelyek már lehet nincsennek vagy nem olyan formában vannak érvényben -
Kiskokó
veterán
válasz
Dictator^ #800 üzenetére
Elmész a pi...
én szerdán megyek az okmányba.. de leeht nkem is januért 2.ára ittlesz !
amugy ja lehet hogy CSAK várni kell de szar a tudat hogy megvan és már mehetnék kocsival.. áá
igyis fél órát szaéadgálttam avárosba múltkor.. nagy jó votl csak hát jogsi az emg nincs -
Panzermeyer
tag
-
Kiskokó
veterán
válasz
Dictator^ #793 üzenetére
hátt ja elvielg igen ha elvita az elsősegélyes kártyád akkor igen. .de ha cak kérelempairt ad (sztem azt fog) akkor azt egerbe kell küldeni. és amitoann kpasz azzal go okmáyniroda
én emg beszoptam és cask jövöhét szerdára kaptam időpontot gecccsak jvööre lez emg a jgsim bezzeg ha hétfőn meehtke akkro két ünnep között megvan!
-
-
sasa311
veterán
válasz
Dictator^ #756 üzenetére
Ez hülyeség. Ha jól csinálsz mindent nem fognak, nem tudnak megbuktatni.
Mondvacsinált indokkal csak a határozatlan embereket lehet megbuktatni, aki egy kicsit is határozott azt sose szivatják be ilyennel, hogy ''belengett a kocsi''...
Ha úgy érzed mindent jól tudsz ne fizess le senkit, menj el, vizsgázz le. Ha meg nem vagy biztos a dolgodban inkább vegyél még 1-2 plussz órát.
Amúgy meg tök jogos, hogy a barátodat megbuktatták amiért nem sorolt az egyirányú utcában balra kanyarodásnál balra. Mert nem vette észre, hogy egyirányú... Még jó, hogy arra volt egyirányú, amerre behajtott -
Panzermeyer
tag
válasz
Dictator^ #753 üzenetére
haverom bnője azért bukott meg mert a megforduláskor (a vizsgabiztos szavaival élve) ''belengett'' a kocsi
na ezt bogozzátok ki
haverom azért bukott meg mert a bal oldalon rálépett a gyalogos a járdára miközben ő elment a jobb oldalon 40-nel, a vizsgabiztos mondta hogy jó azonnal álljon meg, maga meg akarta ölni a gyalogost...
én annál az idősebb embernél vizsgáztam aki szigorú de ha jó vagy, átenged, elsőre ment mind a 4 vizsga -
Eagl3
veterán
válasz
Dictator^ #751 üzenetére
Rajtad áll, h. átmész e igazából. Szvsz könnyen teljesithető a vizsga, én úgy mentem vizsgázni, h. 3-4 hónapot nem vezettem, vettem 2órát másnap vizsgáztam. Simán meglett. Lényeg, h. oda kell figyelni és nyugodtnak kell maradni. A visszapillantóba, oldalsó tükrökbe meg nézni ezerrel, csak a látszat kedvéért. Elengedni, udvariasnak lenni a többi sofőrrel szemben (nem mintha amúgy nemkéne
) lényeg, h. lássa a vizsgabiztos, h. képben vagy a dolgokkal. Az meg, h. rossz helyre sorol be valaki, behajt az egyirányúba, rámegy a záróvonalra, nem tud rendesen parkolni sztem a saját balfaszsága nem a vizsgabiztos köcsögsége.
Azért arra is kíváncsi lennék, h. hogy gondoltad ezt a lefizetős dolgot. Vizsga után, sajnálom nem felelt meg, esetleg vizsga közben: köszönöm álljunk félre... temeg odateszed neki, h. nem lehetne 5rongyal elintézni ezt a vizsgát?
Egyébként vannak olyan helyek ahol 1 hét alatt megszerzed a jogosítványt ha ennyire sürgős miért nem oda jelentkeztél, intézted el? -
sasa311
veterán
válasz
Dictator^ #723 üzenetére
Ez pont, hogy nem az oktatótól függ, mert különben a befizetett pénzedet lopja el.....
Egy vezetési óra 45 perc. Vezetsd csak le. Hogya befizettél 30 órát vezetsd csak le mindet, ne fogadd el a ''úgyis jólmegyez menjél csak vizsgázni'' szöveget. Persze, neki jó, mert 5 órával kevesebbet kell dolgoznia, kevesebb benzint pazarol és ugyan annyi lóvét kap, te meg szívsz, mert ennyivel kevesebbet gyakorolhatsz.
Vezetsd csak le amit kifizettél.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest