- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz
Calogero #7438 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő
Első vezetői engedély kiváltásának ügyintézéséhez a következők szükségesek:
- 4.000.-Ft csekken történő befizetése (a csekket az ügyintéző adja),
- ha a kérelmező 62. életévét betöltötte valamint abban az esetben, ha az egészségügyi intézmény által kiadott alkalmassági véleményben az alkalmasságot 1 évre vagy ettől rövidebb időtartamra határozták meg, 1.500.-Ft csekken történő befizetése (a csekket az ügyintéző adja),
- ügyfél által saját kezűleg kitöltött nyilatkozat, melyet az ügyintéző ad
- érvényes személyazonosító igazolvány vagy útlevél,
- születési anyakönyvi kivonat,
(amennyiben rendelkezik vele)
- házassági anyakönyvi kivonat,
(amennyiben rendelkezik vele)
- lakcímigazolvány
- 2001.01.01 előtt megszerzett járművezetői engedély ( troli, villamos), vezetői igazolvány (segédmotor-kerékpár, mg. Vontató ..), ha van,
- orvosi alkalmassági vélemény
- pályaalkalmasságról szóló határozat illetve igazolás, ha van
- Közlekedési Felügyelet által kiállított vizsgaigazolás
- 18 év alatti kérelmező esetén a törvényes képviselő jelenléte is szüksége -
Boxiné
aktív tag
válasz
Calogero #1739 üzenetére
Az iskolabuszos dologról már hallottam én is, de sok értelmét nem látom. Először is, hogy fogják ellenőrizni, hogy be van-e kötve minden gyerek? Kit fognak megbüntetni, ha az egyikük nem használja a biztonsági övet? És ki is fog büntetni? Másodszor, gyerekek nemcsak iskolabuszon közlekednek ám. Mi van a távolsági járatokkal? Ott nem számít?
Hallottam olyat is, hogy sem enni, sem inni nem lehet majd a buszokon. Baromság!
A fényvisszaverő mellény viszont nagyonis okos dolog. Két kollégám este kivilágítatlan úton ment a szállástól be a város felé. Járda persze nem volt. A vége az lett, hogy az egyikük kórházban kötött ki, mert egy autós nem vette őket észre. És hogy nem lett halálos baleset a vége az csak az egyikük gyorsaságának köszönhető. Ugyanis félrelökte a kollégáját, akit sajna így is elsodort az autó. Többszörös lábtöréssel megúszta! -
Dictator^
veterán
válasz
Calogero #1739 üzenetére
lakott teruleten kivul gyalogosnak is fenyvisszavero melleny... na ezt megnezem ki fogja hasznalni.. ezt a fenyvisszavero kabat hasznaltot is tudatara adjak azoknak az embereknek akiknek nincs jogositvanyuk?
iskolabuszokra ov.. az oke, hogy lesz ov de ki fogja hasznalni? bar hany eves gyerekeket fog szallitani a busz? (y-x-ig?) -
Dictator^
veterán
válasz
Calogero #1344 üzenetére
Hát okos döntés volt.
De az én esetembe a barátom barátnője csak segiteni akart volna (teljesen egyet értek veled, ha vezetek más ne szoljon bele mit-hogyan csinálok, mondjuk más dolog szolni a hogy zöld van mehetsz!!..azt is a vezetőnek kéne figyelnie).
Jószándékból tette, aztán ugy felvette a csávó, hogy aztán 10percig hozzá se szólt a Nőjéhez. (Közbe elég sokszor mutatja, hogy ő milyen lazán vezet stb..azért számomra ezért volt vicces a helyzet)
Ha vmi kárt történt volna megértem, de hát igy...
I_Am: időpontot és helyszint is irtál, de én kivételesen nem kővezlek, hanem egyet értek veled. Valahogy nálam is igy van a dolog, bár még nem vagyok egy Michael Knight!
(Jelenleg saját auto most van betervezve, sajnos egyéb okok miatt eddig nem jött össze, majd azzal lesz egy két bravurom. Amikkel eddig mentem azt kimélnem kellett.)
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
Calogero #1334 üzenetére
Igen! Nekem anyám egyszer elüvöltötte magát mellettem, hogy pirooos!! én meg rá a fékre. Csak a balra kanyarodóknak volt, mi meg egyenesen mentünk. Az volt a szerencse, hogy éjjel volt, mert a Soroksári úton úgy belénk szállt volna a mögöttünk levő, mint a győzelmi zászló. Ritkán szokott az agyam eldurranni, de akkor bizony el kellett számolni 50-ig, hogy a saját anyámmal ne üvöltsek.
-
I_Am
veterán
válasz
Calogero #1334 üzenetére
Faterom nagy mondása a régi időkből:
Kuka utas vésd az észbe, ne ugass bele a vezetésbe!
tbs: Elte Pszicho szakra felvételizek az idén a gyúrás az más téma. Ja és kabbe.
szerk:
Hoppá, ott van a glükóz szint emelkedése. Ugye a glükúzról meg illik tudni, hogy az agy tápláléka és minél magasabb szinten van jelen a vérben, annál jobban nő a koncentrációképessége az agynak. -
zsiga667
addikt
válasz
Calogero #1305 üzenetére
Örsről mentem Gödöllőre a régi hármason. Két sáv, én a belsőben, állok a pirosnál. A mellettem ülő barátom megkérdezi hogy nem a külső sáv megy-e egyenesen. Én index ki, külsőbe át, felfestés szerint nem az megy, így vissza a belsőbe. Csak egy kicsit túl sokat mentem vissza, úgyhogy sikeresen megtoltam az előttem álló szerencsétlen Hondást...
Félreáll, megnéz, kis fényezési hiányosság a Honda hátsóján, betétlap, stb.
De van ám még tovább...
Délután elindultam a japánórámra az Oktogonra. Útközben lefulladtam egy mentő előtt. Kétszer... Aztán az Oktogonhoz érve nekiálltam parkolóhelyet vadászni. Közben egy hülye picsa gyalogos elémmászott a piros lámpája ellenére, épphogy meg tudtam állni, egy BMW-s meg majdnem megtolt...
Parkolóhely három kör után még mindig sehol (illetve dehogynem, csak nem Vectra Caravanra + parkolási antitalentumra tervezve), így hát betámadtam a helybéli parkolóházat. Egy szem parkolóhely volt, gondoltam ügyi vagyok beférek én orral is, hát nem meghúztam egy autót? Szerencsére semmi baja nem lett.
Röviden összefoglalva a mai teljesítményem felért egy Suzukis szőkenő és egy kalapos Skodás öregúr szorzatával. -
tusi74
őstag
válasz
Calogero #1305 üzenetére
''Nekem az első koccanásom az volt amikor a golyó fejű soförrel felszerelt BMW-t szándékosan betoltam a kereszteződésbe.
És utána én kurva jól éreztem magam,...''
Hihi! Legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység.
Más. Parkolási gyakorlat-beszámoló máról napolva. Nőiesen bavallom, visszatáncoltam. Már 60° körül bent volt a kocsi segge, de sokkal jobban lekötötte a figyelmem, hogy hányan látják, így feladtam. Na mindennap igyekszem, mert a melóhelyemnek tök jó parkolója van. Csak sajnos az ismerős is sok. nem baj, a remény hal meg utoljára. -
tusi74
őstag
válasz
Calogero #1284 üzenetére
Igen, nincs más, csak a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, és megint gyakorlás. Viszont ami nekem hiányzik, hogy hiába húzom meg téglával a vonalakat a betonon, nekem kellene térbeli kiterjedés is. Tehát valahogy imitálni, hogy áll ott valami. Viszont a kocsit rohadtul féltem, úgyhogy lánc, vagy bármi szóba sem jöhet. Valami gumirúdat, gumiláncot kell keresnem.
Na a párhuzamosan tolatva beállás, az pedig teljesen 0. Azt még a tanulás alatt az oktatóval is csak egyszer próbáltuk, de mivel látta, hogy nálam ez reménytelen, azt mondta, a vizsgán mindegy, hogy állok be, előlról, vagy tolatva, csak beálljak. És ha nagyobb helyet keresek, inkább álljak előlről. Igen ám, de az élet az nem a vizsga, és a belváros nem egyenlő a Havanna lakóteleppel, és nincs nagyon válogatási lehetőség. Úgyhogy hajrá, vasárnap=parkolás gyakorlás. -
tusi74
őstag
válasz
Calogero #1098 üzenetére
Lehet így nekem sem kellett volna 30 óra a rutinra. Tényleg nagyon jó oktatója volt.
Ez különösen tetszett: ''először az oktató megmutata hogy kell csinálni, majd páromnak is meg kellett csinálni. (még a kerék cserét, olaj szintmérés is).''
Nekem még a tükörhöz sem volt szabad hozzáérnem. Itt egy PH!-s fórumtárs mutatta meg egy vasárnap délelőtt a műszaki kérdéseket. Mert papírról rohardt nehéz megtanulni. A kerékcserén kívül mindent a gyakorlatban végigcsináltunk. Na nem az oktatóval! A PH!-s társsal.
Igaz, megszokhattam volna, a diplomamunkámat nem a vezetőtanárom olvasta el köttetés előtt, mert épp elérhetetlenné vált 10 nappal a beadási határidő előtt és addig, hanem egy PH!-s fórumtárs. -
tildy
nagyúr
válasz
Calogero #1050 üzenetére
Nem értek veled egyet. Tök szar beleskedni neked (ha nem főútvonalon mész ) midnen kereszteződésbe, hogy ugyan van-e neki macisajt, vagy egyenrangú Főleg, hogy mostmár egyéb útvonalakon is nomatjáka variálást, egyik alkalommal még egyenrangú, következőleg már az egyik kiemelt.
-
AMD Power
titán
válasz
Calogero #487 üzenetére
Én mikor felfogtam mit mondott azt hittem kiszálok!
Jó olyan nagyon sokat nem mentem a forgalomban (Mozaik utcától Bécsi út-ig) de nekem ez akkor is nagyon nagy dolog!! Mondom az oktatónak '' vegyem ezt bóknak , hogy itt vezethetek 30 perc vezetés után...?''!
[Szerkesztve] -
deicide
veterán
válasz
Calogero #467 üzenetére
az én oktatóm rendes volt, legalább az egyirányú utcákat nem kellett figyelnem, mert ha azt mondta, hogy ''a következő lehetőségnél balra kanyarodunk'' akkor 2irányú utca volt, ha csak annyit mondott, hogy ''a következő lehetőségnél balra'' akkor 1 irányú és ki kellett húzódni balra...
-
törölt tag
válasz
Calogero #435 üzenetére
Szasz!
mindegyik feltételnek egyszerre kell teljesülni vagy nem?Nem ugyanis ha egy járda max 1,5 méter akkor ott ,hogy tud érvényesülni mind a 3 szabály?
a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, tehát ez van akkor ha lagalább nem tudsz 1.5 métert hagyni a gyalogosok számára. -
Shadowfax
addikt
válasz
Calogero #402 üzenetére
Aki a gyakorlati vizsgán ötször megbukik (két éven belül), annak pszichológiai alkalmasságvizsgálatot kell tennie. (Ne keverjük ide az orvosi egészségügyi vizsgálatot, az más tészta.) Ez az ún. PÁV vizsga, Pesten csinálják. A következőkből áll: figyelem-, reakcióidő-, kéz-láb-koordinációs tesztek. Ezenkívül egy pszichológussal rövid elbeszélgetés, ill. 1-2 személyiségteszt kitöltése, illetve a vezetési próba egy vizsgabiztossal. Bővebben: [link]
De szerintem aki 5 ször bukik Kresszen az jobb ha nem ül autóba mint söfőr, jobb lesz neki is, családjának is , és nekünk többi autósoknak és családunknak is
Ne ítélj a látszat után: a legtöbb ötször bukottnak azért nem sikerült, mert az oktatója magasról leszarta, hogy az illető megtanul-e vezetni vagy sem. Csak az óradíjat szedik be, aztán elmennek intézni az ügyes-bajos dolgaikat. Nem érdekük, hogy a tanuló átmenjen a vizsgán.
Persze olyan 5x buki is van, aki magától a vizsgahelyzettől szorongott annyira, hogy messze rosszabbul teljesített, mint amire valójában képes. -
nemcso
őstag
-
Kiskokó
veterán
válasz
Calogero #261 üzenetére
Szeritnem nincsi gazad!
Megtanitják ugyan azt vagy ha nem megkell tnaulnod mert akor enm mész át a kreszvizsgán..
csak tömörebben nyomatják mint régen...
megm itn irták.. több az ujonc (mitn én leszek majd) mert haamrabb megvan mdienkinek a jogsi bár ha nekm meglesz én behoznám utána hogy 18évesnenk kelljen leni a jogsihoz.. -
Kephamos
addikt
válasz
Calogero #261 üzenetére
Szerintem ez nem változtat a dolgokon. Inkább azért érezhetsz/érezhettek változást, mert sokkal több ember szerzi meg a jogsi x idő alatt, s így több mazsolával találkozik az ember. Jómagam is mazsola vagyok, vagyis inkább leszek, mert mert még nincs meg a jogsim, mert meghúztak. Na, probléma egy szál se, hétfőn megint nekiugrok a forgalom vizsgának.
-
Kephamos
addikt
válasz
Calogero #237 üzenetére
Igen, amúgy az én hibám volt, hisz rosszul állapította meg a sebességet.
--------------
dragonfx : Balról jött, nem jobbról. Amúgy nem lesz az 20K, hiszen vizsgadíjat kell befizetni, ami 3660Ft, valamint két órát, plusz a vizsgát, ami 3*1900 Ft. Szóval annyira nem vészes, csakhát jó lett volna elsőre átmenni. Amúgy kb. ezerszer átgondoltam a dolgot és mire az oktató fékezett, akkorra én már régen nyomtam a féket. Mindegy, majd legközelebb. -
acer_
aktív tag
En bementem a 'kis' okmanyirodaba, ami itt nalunk a Felugyeletnel van, es mondta az ott dolgozo ket srac, h most fel ora szabad, vagyis nincs elore foglalva. Ha addig befizetem a csekket, es visszaerek, akkor megcsinaljak azonnal. Igy is lett. A rendes 'nagy' okmanyirodaban vagy orakat kellett volna varnom, vagy neten idopontot foglalni, amit 2-3 napra elore adnak, szoval azonnal nem mehetnek. Nagy szerencsem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest