Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
acer_
aktív tag
En bementem a 'kis' okmanyirodaba, ami itt nalunk a Felugyeletnel van, es mondta az ott dolgozo ket srac, h most fel ora szabad, vagyis nincs elore foglalva. Ha addig befizetem a csekket, es visszaerek, akkor megcsinaljak azonnal. Igy is lett. A rendes 'nagy' okmanyirodaban vagy orakat kellett volna varnom, vagy neten idopontot foglalni, amit 2-3 napra elore adnak, szoval azonnal nem mehetnek. Nagy szerencsem volt.
-
Kephamos
addikt
válasz Calogero #237 üzenetére
Igen, amúgy az én hibám volt, hisz rosszul állapította meg a sebességet.
--------------
dragonfx : Balról jött, nem jobbról. Amúgy nem lesz az 20K, hiszen vizsgadíjat kell befizetni, ami 3660Ft, valamint két órát, plusz a vizsgát, ami 3*1900 Ft. Szóval annyira nem vészes, csakhát jó lett volna elsőre átmenni. Amúgy kb. ezerszer átgondoltam a dolgot és mire az oktató fékezett, akkorra én már régen nyomtam a féket. Mindegy, majd legközelebb. -
Kephamos
addikt
válasz Calogero #261 üzenetére
Szerintem ez nem változtat a dolgokon. Inkább azért érezhetsz/érezhettek változást, mert sokkal több ember szerzi meg a jogsi x idő alatt, s így több mazsolával találkozik az ember. Jómagam is mazsola vagyok, vagyis inkább leszek, mert mert még nincs meg a jogsim, mert meghúztak. Na, probléma egy szál se, hétfőn megint nekiugrok a forgalom vizsgának.
-
Kiskokó
veterán
válasz Calogero #261 üzenetére
Szeritnem nincsi gazad!
Megtanitják ugyan azt vagy ha nem megkell tnaulnod mert akor enm mész át a kreszvizsgán..
csak tömörebben nyomatják mint régen...
megm itn irták.. több az ujonc (mitn én leszek majd) mert haamrabb megvan mdienkinek a jogsi bár ha nekm meglesz én behoznám utána hogy 18évesnenk kelljen leni a jogsihoz..| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
nemcso
őstag
válasz Calogero #291 üzenetére
Az én oktatóm nem volt ilyen bátor , én a rutinra busszal voltam hivatalos.
Csak harmadik napon (5 óra rutin után) mert velem kimenni a forgalomba.
...és én sem buktam semmiből sem, simán átmentem mindenből elsőre.
[Szerkesztve]Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
nemcso
őstag
válasz Calogero #293 üzenetére
Skoda 120L volt az én paripám.
A rutin alatt még jó idő volt (november), de vezetni már 10-20 cm-es hóban és latyakban kellett, december elején. Az elején még a csúszkálással is meg kellett küzdenem, de végül elég jól belejöttem (azt hiszem).
[Szerkesztve]Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
nemcso
őstag
válasz Calogero #303 üzenetére
''most már beteszi bárhova (ahová befér) minden nehézség nélkül''
Bocsánat, kissé elbágyadtam és ilyenkor előjön a piszkosabbik fantáziám.
De egy ekkora kocsival, mint az L200, nem is árt az ilyesféle gyakorlás.... szóval igazad volt.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
Shadowfax
addikt
válasz Calogero #402 üzenetére
Aki a gyakorlati vizsgán ötször megbukik (két éven belül), annak pszichológiai alkalmasságvizsgálatot kell tennie. (Ne keverjük ide az orvosi egészségügyi vizsgálatot, az más tészta.) Ez az ún. PÁV vizsga, Pesten csinálják. A következőkből áll: figyelem-, reakcióidő-, kéz-láb-koordinációs tesztek. Ezenkívül egy pszichológussal rövid elbeszélgetés, ill. 1-2 személyiségteszt kitöltése, illetve a vezetési próba egy vizsgabiztossal. Bővebben: [link]
De szerintem aki 5 ször bukik Kresszen az jobb ha nem ül autóba mint söfőr, jobb lesz neki is, családjának is , és nekünk többi autósoknak és családunknak is
Ne ítélj a látszat után: a legtöbb ötször bukottnak azért nem sikerült, mert az oktatója magasról leszarta, hogy az illető megtanul-e vezetni vagy sem. Csak az óradíjat szedik be, aztán elmennek intézni az ügyes-bajos dolgaikat. Nem érdekük, hogy a tanuló átmenjen a vizsgán.
Persze olyan 5x buki is van, aki magától a vizsgahelyzettől szorongott annyira, hogy messze rosszabbul teljesített, mint amire valójában képes. -
törölt tag
válasz Calogero #435 üzenetére
Szasz!
mindegyik feltételnek egyszerre kell teljesülni vagy nem?Nem ugyanis ha egy járda max 1,5 méter akkor ott ,hogy tud érvényesülni mind a 3 szabály?
a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, tehát ez van akkor ha lagalább nem tudsz 1.5 métert hagyni a gyalogosok számára. -
deicide
veterán
válasz Calogero #467 üzenetére
az én oktatóm rendes volt, legalább az egyirányú utcákat nem kellett figyelnem, mert ha azt mondta, hogy ''a következő lehetőségnél balra kanyarodunk'' akkor 2irányú utca volt, ha csak annyit mondott, hogy ''a következő lehetőségnél balra'' akkor 1 irányú és ki kellett húzódni balra...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
AMD Power
titán
válasz Calogero #487 üzenetére
Én mikor felfogtam mit mondott azt hittem kiszálok!
Jó olyan nagyon sokat nem mentem a forgalomban (Mozaik utcától Bécsi út-ig) de nekem ez akkor is nagyon nagy dolog!! Mondom az oktatónak '' vegyem ezt bóknak , hogy itt vezethetek 30 perc vezetés után...?''!
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
válasz Calogero #1050 üzenetére
Nem értek veled egyet. Tök szar beleskedni neked (ha nem főútvonalon mész ) midnen kereszteződésbe, hogy ugyan van-e neki macisajt, vagy egyenrangú Főleg, hogy mostmár egyéb útvonalakon is nomatjáka variálást, egyik alkalommal még egyenrangú, következőleg már az egyik kiemelt.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tusi74
őstag
válasz Calogero #1098 üzenetére
Lehet így nekem sem kellett volna 30 óra a rutinra. Tényleg nagyon jó oktatója volt.
Ez különösen tetszett: ''először az oktató megmutata hogy kell csinálni, majd páromnak is meg kellett csinálni. (még a kerék cserét, olaj szintmérés is).''
Nekem még a tükörhöz sem volt szabad hozzáérnem. Itt egy PH!-s fórumtárs mutatta meg egy vasárnap délelőtt a műszaki kérdéseket. Mert papírról rohardt nehéz megtanulni. A kerékcserén kívül mindent a gyakorlatban végigcsináltunk. Na nem az oktatóval! A PH!-s társsal.
Igaz, megszokhattam volna, a diplomamunkámat nem a vezetőtanárom olvasta el köttetés előtt, mert épp elérhetetlenné vált 10 nappal a beadási határidő előtt és addig, hanem egy PH!-s fórumtárs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest