- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panzermeyer
tag
hm hát ez érdekes... én még tavaly nyáron mentem vagy 5km-t az M3-on mert füzesabonynál egyszerüen nem találtam a sima 3-as utat ami nyíregyházára vezet, vagy 30km kerülőt tettem a környéken de mindenki összevissza irányított, na akkor pályára fel
poén lett volna ha megvágnak mert előtte kb 2 órával vettem a kocsit és éppen tartottam hazafelékinek küdik a csekket?
-
Panzermeyer
tag
a fényképen felismerhető vagy?
azt irod ''ha elhúzzák a fellebbezéssel az időt...''
a bünti papiron rajta van szerintem hogyha nem élsz 8 munkanapon belül fellebbezéssel, akkor emelkedik jogerőre a 13800 forint és onnantól van számolva a 15 nap
a 8 nap pedig a kézhezvételtől van
ha nem így lenne, javíts ki
szvsz mindenképp megéri fellebbezni, barátnőd anyukájának a sógorának a kisfia beteg, hozzá siettél, köd volt, nem vagy arra járatos, tanuló vagy, munkanélküli vagy, kevés a kereseted blabla
bár autópályahasználatra nemtudom ezek mennyire mérvadóak, de normál szabálysértési eljárásnál ilyen indokokkal csökkenteni szokták a büntit
[Szerkesztve] -
Panzermeyer
tag
''Sőt, ha rendőr megállít, azt mondja, hogy szálljak ki, és én nem veszem fel mielőtt kiszálok, meg is büntethet.''
ez baromság, akkor nyíregyházán 1 nap alatt milliárdos bírságot lehetne kiosztani, még sötétben jöttem haza nemrég és 3 kivilágítatlan bringást kerültem ki azalatt a 3.5km alatt míg hazaértem
de akkor a környező falukban ahol se internet se kábeltévé se vonalas telefon, tippem sincs mennyi lenne a 60 év feletti bringások összes büntetése... -
Panzermeyer
tag
válasz
Rommel6600 #828 üzenetére
nyilvánvaló
én a BM honlapján lévő hivatalos kresz jogszabályt néztem, abban ilyen hogy: ''Segédmotoros fejezet: blabla után a lényeg: ''...Ha az úttest bármely okok miatt járhatatlan, a járművet a járdán legfeljebb tolni szabad.''
nincs
pontosabban az a rész nem szerepel h járdán csak tolni
[Szerkesztve] -
Panzermeyer
tag
válasz
jerry311 #825 üzenetére
ez baromság, ott van benne h kirabolni, a rablás pedig büncselekmény, ez egy általános tiltás, viszont a kreszben még azt sem találom hogy smk-val hol lehet közlekedni... van néhány szabály hogy városban itt, kivéve ott, városon kivül sehol, kivéve ott
járdáról szó nincs
már vagy 6 hozzászólás óta irom hogy nincs benne a kreszben, ha te ennyire vágod akkor légyszi keresd meg nekem, köszi -
Panzermeyer
tag
válasz
jerry311 #823 üzenetére
''Pedig egyszerű, ha olyan szabályt olvasol, ami valamit megenged, akkor azt szabad tenni, mást nem.
Ugyanez vonatkozik a tiltásra is, ha valamit kifejezetten tiltanak, akkor azt nem szabad, minden mást igen.''
na hát én ebből a mondatból most sem értem meg jobban, amit tilt azt nem szabad, amit megenged az nem tilos, vagy nem tiltja, és amit nem tilt és nem is enged? most ha a rendőr megállít hogy kedves uram hol van a kreszben hogy járdán lehet smkp-vel menni? és ha én megkérdem hogy hol van a kreszben hogy a járdán nem lehet smkp-vel menni akkor kinek van igaza?
nem vágom...
[Szerkesztve] -
Panzermeyer
tag
válasz
Rommel6600 #821 üzenetére
más meg azt mondja, minden tilos ami nem szabad
ennek ellenére sem találom a kreszben a smkp járdán 10zel való közlekedésének tiltását -
Panzermeyer
tag
válasz
Cathfaern #811 üzenetére
igen kerékpárral, ha az úton nem lehet (mikor nem lehet?) akkor 10-zel járdán lehet, szigorúan a gyalogosokat nem zavarva, libasorban
én úgy tudtam smkp-ra is ugyanez a regula, viszont nem találom az smkp járdán való haladásának a tiltó vonatkozását... tehát?
[Szerkesztve] -
Panzermeyer
tag
-
Panzermeyer
tag
válasz
Cathfaern #769 üzenetére
ezt én tudom hogy a legdrágább az emberi élet, csak az autós tudja a kreszt, a gyalogos gyakran nem, a gyalogos nyugodtan álldogál 2 kocsi között a zebra szélén miközben elsőbbsége van, az autósok meg nem engedik el, a tanuló megbukik rajta
a gyalogos bizonytalan, összevissza átszaladgálnak akár 2x2 sávos utakon is, 70 éves mamák bottal is, gyakran elszaladnak a sáv feléig, én akkor kapcsolok hogy na ez már átmegy előttem, igyekszem jobbról kikerülni, erre megtorpan és visszaszalad, ekkor jön a vészfékezés meg a felmenők anyázása...
szerencsére ritkán járok gyalog, akkor is igyekszem úgy átkelni hogy senkit ne akadályozzak, magamat meg ne veszélyeztessem
sajnos ezzel a sokan nem így vannak -
Panzermeyer
tag
válasz
Logitech #767 üzenetére
nekem meg gyalogos csalogatás volt az én vizsgámon, körút, 2x2 + leállósáv, megyek a szélsőben aszt a leállósávban a kocsik között kacsingatnak kifelé vagy 3-an, na mondom most azér bukok meg mer lassan megyek és lelépnek előttem, így vészfékeznem kell, vagy mert megállok és elengedem őket, hát az utóbbit választottam, megálltam, intek hogy induljanak már, indulnak, erre mellettem egy kisteherautó vagy 70-nel a belső sávban elszálguld... hú mondom genyau, ha ezen nem bukok meg akkor semmin
nem emléxem már pontosan a szabályra, zebránál (kijelölt gyalogos átkelőhely) mindenképpen meg kellett volna állnia a belső sávban szálguldó kisteherautónak is de zebra nélkül nemtudom
végülis behúzta a hibapontot és asszem 7 ponttal de átmentem, aztán mondta hogy az a csalogatás igen csúnya volthát ennyi
ekkor (vizsgán) tanultam meg hogy gyalogosnak csak a zebrán van elsőbbsége, saját felelősségére álldogálhat akárhol, nem kell elengedni, viszont a zebrát 20-szal kell megközeliteni mert vannak olyan elvetemültek akik az út szélén a zebrán állva várnak hogy átmehessenek, és ha épp van leállósáv és a zebra előtt szabálytalanul parkolnak, így nem látjuk hol áll a gyalogos, akkor is meg tud buktatni
ha fél lábbal a zebrán áll, akkor már nem adtuk meg neki az elsőbbséget
ez az egész vizsgán a leggenyóbb dolog, hogy a gyalogosra úgy kell figyelni mint valami milliós árura
na, bocs hogy hosszú voltam
[Szerkesztve] -
Panzermeyer
tag
haverom aki ezt a gyalogos lelépős szitut játszotta el elősre, másodjára is megbukott
semmit se csinált rosszul, vissza is vezetett a pályára, parkolt megfordult minden, majd a doktorúr közölte hogy hát sajnos ez sikertelen, ekkor összenéztek az oktatójával, vizsga után egyik se tudta megmondani h miért bukott meg... de ekkor haverom megunta a dolgot és nem vett egy pót órát se, minek? harmadjára átment..... -
Panzermeyer
tag
válasz
Dictator^ #753 üzenetére
haverom bnője azért bukott meg mert a megforduláskor (a vizsgabiztos szavaival élve) ''belengett'' a kocsi
na ezt bogozzátok ki
haverom azért bukott meg mert a bal oldalon rálépett a gyalogos a járdára miközben ő elment a jobb oldalon 40-nel, a vizsgabiztos mondta hogy jó azonnal álljon meg, maga meg akarta ölni a gyalogost...
én annál az idősebb embernél vizsgáztam aki szigorú de ha jó vagy, átenged, elsőre ment mind a 4 vizsga
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Kugoo Kirin G1
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest