Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Hallottam olyasmiről, hogy munkanélküli hivatalokban regisztráció után lehet jelentkezni ingyenes C-s jogsi letételére. (Kritérium, hogy nem lehet nappali tagozatos tanuló és bejelentett munkahely)
Ez igaz?"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
Hallottam olyasmit is, hogy ha a C-s tanfolyamon elrontja az ember a KRESZ vizsgát, akkor még a B-s jogsiját is bevonják vagy érvénytelenítik. Ez igaz/lehetséges?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
Tényleg fel fogják vinni a korhatárt a B-s jogsira 21-ig? Bár engem már nem érint
-
D4rkm4n
őstag
Hali!
Hogy is van ez akkor?
Csak akkor lehet ingyen C, E, D kategóriájú jogsit csinálni, ha az ember nincs bejelentve sehova és nem nappali tagozaton tanul vhol?"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
Nekem annyiból állt az egész, hogy meghallgatta a szívverésem és a légzésem, megkérdezte, hogy állandóan hordom-e a szemüveget, aztán lecsengettem az 5k-t és már mehettem is kezemben a papírral.
Így természetesen csak korlátozással (szemüveg vagy kontaktlencse) vezethetek."If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
C-s jogsihoz ugye nincs követelmény. (Mint mondjuk a D-hez...)
-
D4rkm4n
őstag
Ha valaki tudna adni linket egy hivatalos oldalról, az ingyenes jogsiszerzési lehetőségről, roppant hálás lennék!
-
D4rkm4n
őstag
Egyik ismerősöm végzett az egyetemen, így megszűnt a tanulói jogviszonya és munkanélküli is volt.
Meséltem neki arról a lehetőség amit ebben a topikban hallottam; hogy lehet ingyen jogsit szerezni ha regisztrál a munkaügyi hivatalban és rákérdez erre a lehetőségre.
El is ment a székesfehérvári MH-ba de ott szemköztröhögték. Miért?
Pedig többen is írták, hogy tényleg van ilyen. Netán csak Pesten lenne?
Ha valaki tud egy hivatalos oldalt erről, akkor dobjon egy linket légyszi!"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
válasz jerry311 #2124 üzenetére
Hmm... Tehát ha esetleg nem találnak nekem munkát, akkor lehetséges az, hogy valamilyen jogosítványt megszerezzek rajtuk keresztül ingyen?
Utánan nem köteleznek arra, hogy ha nem ilyen szakterületen helyezkedek el, akkor vissza kell fizetni a tanfolyam árát?"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
Én minden vizsgámra úgy mentem el, hogy ''Leszarom mi lesz!''. Pedig én fizettem magamnak a tanfolyam és a vizsgák árát is, szóval nagyon nem babra ment a játék.
Annak ellenére, hogy a KRESZ sem ment valami jól, hibátlan vizsgát sikerült csinálnom. Ez a gyakorlás folyamán egyszer sem sikerült.
A rutinon a saroktolatást húztam. Az is hibátlanul sikerült. (Mázlim is volt, mert nem ez a legnehezebb gyakorlat.)
A forgalmira pedig úgy mentem el, hogy az - amúgy nagyon rendes - oktatóm mondta, hogy vegyek még minimum öt plussz órát. Én meg kijelentettem neki, hogy nem, elmegyek vizsgázni és ha nem sikerült akkor mehet a +5 óra.
Hibapont nélküli vizsgát csináltam."If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
Engem az érdekelne, hogy egy 'C'-s jogsi manapság mennyibe fáj? Természetesen ha minden vizsga elsőre sikerül.
Rákerestem pár oldalon, de nagyon kuszán írják le, szóval nem nagyon sikerült kibogozni belőlük az eszmei mondanivalót.
Tehát a kérdés: hány HUF?"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
-
D4rkm4n
őstag
válasz jerry311 #2250 üzenetére
IFA? Ideiglenes Forgalmi Akadály?
Kamiont nem lehet vezetni a C tanfolyam alatt ugye? Csak ha E-t csinál az ember.
Pedig ha nincs ráakasztva a nehézpót akkor elvileg C-nek számít a nyerges vontató is."If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
A vezetői tanfolyam árának 30%-a még mindig visszaigényelhető az adóból ugye?
[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
válasz Laprasi991 #2684 üzenetére
Mindössze annyiból, hogy megnézik (vagy csak megkérdeznek) hogy jó-e a látásod és a színlátásod. Valamint hogy megvan-e mind a négy gyári végtagod.
-
D4rkm4n
őstag
válasz jerry311 #2690 üzenetére
2 évig számítasz kezdő vezetőnek (függetlenül a két év alatt levezetett kilométerek számától persze) addig nem lehet vontatni, sem külföldön vezetni.
Szerencsére ez rám már nem vonatkozik. Már rég nem.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
Ha személygépkocsira tettem le a vezetői engedélyt, akkor vezethetek mezőgazdasági vontatót két nehéz pótkocsival? (Mert ugye a T kategória elvileg azt adja.)
-
D4rkm4n
őstag
Bocsi, nem akartam leharapni a fejed.
Sokan abba a hibába esnek, hogy a tanfolyam elvégzése után azt hiszik, hogy csak 'B' kategóriás jogosítványuk van. Holott jár a tanfolyamhoz a T, a K és az M is.
Tehát ha valaki mezőgazdasági vontatóval akar két nehéz pótot húzni, akkor teheti a hagyományos személygépkocsis tanfolyam után.
Ugyanakkor autóval, teherautóval és busszal csak 'E' kategóriás jogsi megszerzése után lehet nehéz pótot vontatni.
Nincs ebben sok logika, de így van.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz uborka3 #3581 üzenetére
Én három éve csináltam meg a jogsit személygépkocsira. Bekerült a jogosítványomba a T kategória is, amire az általam linkelt oldalakon azt írják, hogy "mezőgazdasági vontató két nehéz pótkocsival".
Tehát akkor vezethetem a felül írt járműszerelvényt.
-
D4rkm4n
őstag
Jó lenne alátámasztani valamivel azt, amit mondtál.
Tessék, íme. Ezen az oldalon le van írva, hogy:
"T" kategória mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi - lassú jármű és pótkocsi - kerti traktor - állati erővel vont jármű hajtására
-
D4rkm4n
őstag
válasz uborka3 #3592 üzenetére
Figy. A téma már le van játszva. A linkelt oldalon ott van a szabály is. Törődj bele.
Lehet vezetni mezőgazdasági vontatót két nehézpótkocsival, ha az ember a személygépkocsi vezetői engedéllyel rendelkezik.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
Tényleg zárszóként beteszem ide az álatalam indított vitát lezáró linket a Nemzeti Közlekedési Hatóság weboldaláról: [link]
-
D4rkm4n
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest