- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Jogosítvány meghosszabbításról kérdeznék.
A másodfokú orvosi vizsgálat díjat, vizsgálatokként kell fizetni, tehát ha háziorvos, elküld valakit kardiológiára, illetve diabetológiára, akkor kétszer kell fizetni? ( pl 2*7200Ft)
-
Calogero
addikt
Az igazolással nem vezethetsz, tessék megvárni a plasztik kártyát...
Ha kész vagy minden vizsgával, akkor a fényképes vizsgalapot és az eu vizsga igazolást kell vinned a felügyelethez. Ott kapsz egy igazolást és irány az okmányiroda ([link]
Ha nem vagy még 18 akkor valamelyik szülőnek is mennie kell az okmányirodába.
AMD Power-el teljesen egyetértek, tanfolyamon nem lehet megtanulni vezetni. Csak arra jók hogy szabálynak megfelelően közlekedhetsz az utakon.
A rutin-t meg majd meghozza az élet.....
Emlékszem az első utamra, amikor már nem ült mellettem az oktató......izzadtam rendesen (inkább 2 forgalmi vizsga) az 1200-es Zsigában. -
Calogero
addikt
válasz
Calogero #7438 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő
Első vezetői engedély kiváltásának ügyintézéséhez a következők szükségesek:
- 4.000.-Ft csekken történő befizetése (a csekket az ügyintéző adja),
- ha a kérelmező 62. életévét betöltötte valamint abban az esetben, ha az egészségügyi intézmény által kiadott alkalmassági véleményben az alkalmasságot 1 évre vagy ettől rövidebb időtartamra határozták meg, 1.500.-Ft csekken történő befizetése (a csekket az ügyintéző adja),
- ügyfél által saját kezűleg kitöltött nyilatkozat, melyet az ügyintéző ad
- érvényes személyazonosító igazolvány vagy útlevél,
- születési anyakönyvi kivonat,
(amennyiben rendelkezik vele)
- házassági anyakönyvi kivonat,
(amennyiben rendelkezik vele)
- lakcímigazolvány
- 2001.01.01 előtt megszerzett járművezetői engedély ( troli, villamos), vezetői igazolvány (segédmotor-kerékpár, mg. Vontató ..), ha van,
- orvosi alkalmassági vélemény
- pályaalkalmasságról szóló határozat illetve igazolás, ha van
- Közlekedési Felügyelet által kiállított vizsgaigazolás
- 18 év alatti kérelmező esetén a törvényes képviselő jelenléte is szüksége -
Calogero
addikt
válasz
Szplöttyy #7427 üzenetére
Szia!
Nem kell pótolni, csak a fényképes vizsgalap kell és az igazolás a közúti járművezető jelöltek elsősegélynyújtási ismereteinek megszerzéséről (bár ezt ha utolsó vizsgán már megvan akkor a vizsgalapodra is rávezetik.
Ezzel a papírral kell menni a Közlekedési felügyelethez igazolást kérni, hogy mindent megcsináltál, és sikeresen befejezted az autósulit.
Utána mehetsz az igazolással az okmányirodába intézni a jogosítványt.Kitöltöd az ott adott kérelmet.
Kapsz egy csekket, azt befizeted (nagyobb okmányhivatalokban van Posta is, így nem kell az épületet sem elhagyni) majd irány vissza jogsis ablak, ekkor megcsinálják a fotót és 2 hét múlva kapod a jogsit postán, vagy személyesen bemész érte. -
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
....leadom a papírjaim a jogosítványhoz, akkor ott a helyszínen kell valamit fizetnem? Másfelől amit kapok papírt a hivatalból, az ideiglenes jogosítványnak megfelel?
Kapsz egy csekket, azt befizeted (nagyobb okmányhivatalokban van Posta is, így nem kell az épületet sem elhagyni) majd irány vissza jogsis ablak, ekkor megcsinálják a fotót és 2 hét múlva kapod a jogist postán.
Nem vezethetel ilyen papírral, nem éri meg megkockáztatni.
-
Calogero
addikt
30 ezer kilométer nem sok egy kicsit?
-
Calogero
addikt
Az Állj Elsőbbségadás kötelező tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél meg kell állni, és elsőbbséget kell adni a a keresztező úton érkező jármű részére. Azt a helyet ,ahol meg kell állni, az útburkolatra festett folytonos vonal és STOP felirat jelzi.
Ha a kötelező megállás helyét jelző vonalnál a felirat nincs felfestve, vagy valamilyen oknál fogva nem látható (kopott, hóval fedett), akkor nem a táblánál kell megállni, hanem az útkereszteződésbe való behaladás előtt olyan helyen, ahonnan az útkereszteződés - az elsőbbséggel rendelkező járművek forgalmának akadályozása nélkül - belátható.Forrás: Kresz könyv
-
Calogero
addikt
válasz
concret_hp #3959 üzenetére
Szerintem azért nem olyan szigorúak, nagyobb hiba kell oda (bár nem tudom mit értesz kisebb hibának... valakinek a gyorshajtás is kisebb hibának számít)
-
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #3960 üzenetére
Ezt nem mondják a KRESZ oktatáson, de szerintem a könyvben sincs, de hogy miért azt ne kérdezd, mert nem tudom....
Hivatalos leírás a kezdő jogosítványról
48/1997 BM. rendelet
4. §
Kezdő vezetői engedély(1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzését igazoló vezetői engedély a kiadásának időpontjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül.
(2) A kezdő vezetői minősítést a „kezdő vezetői engedély” szövegnek a vezetői engedélybe történő bejegyzésével kell jelölni.
(3) A kezdő vezetői engedéllyel az „A” kategóriára és az „A1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, a „B”, „C”, „D” kategóriára és a „C1”, „D1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel – a fegyveres erők kezelésében lévő járművek kivételével – pótkocsi nem vontatható.
(4) A rendőrhatóság a „kezdő vezetői engedély” minősítést egy évvel meghosszabbítja, ha:
a) a közúti közlekedés szabályainak megszegésével elkövetett közlekedési bűncselekmény miatt a bíróság az engedély jogosítottjának büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapította,
b) közúti közlekedési szabálysértés elkövetése miatt a vezetői engedély visszavonását – beleértve valamely kategóriába, alkategóriába tartozó jármű vezetésére vagy valamely járműfajtára vonatkozó vezetési jogosultság visszavonását is – a szabálysértési hatóság jogerősen elrendelte.
(5) A „kezdő vezetői engedély” minősítés időtartamába az engedély visszavonásának időtartama nem számít be.
(6) A „kezdő vezetői engedély” minősítés legfeljebb két alkalommal hosszabbítható meg. A (4) bekezdésben meghatározottak harmadszori megvalósulása esetén a járművezető a külön jogszabály által előírt tanfolyam elvégzése után új vizsgára köteles.
(7) A (6) bekezdésben szabályozott vizsgakötelezettség nem terjed ki arra a gépjárművezetőre, akinek ugyanazért a jogellenes cselekményért külön jogszabályban meghatározott utánképzésen kell részt vennie, illetőleg akit a bíróság a gépjárművezetői jártasság igazolására kötelezett.
(8) Amennyiben a (4) bekezdésben meghatározott cselekmény a (1) bekezdésben előírt határidő lejártát követő első évben jut a hatóság tudomására, a „kezdő vezetői engedély” minősítést vissza kell állítani.
(9) A (8) bekezdésben meghatározott esetben a minősítés időtartamát úgy kell számítani, mintha a korlátozás folyamatosan állt volna fenn.
(10) A „kezdő vezetői engedély” minősítést az illetékes rendőrhatóság – ha annak feltételei fennállnak – a jogosult kérelmére törli.
(11) A rendőrhatóság a (4) bekezdésben meghatározott esetekben a járművezető rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát kezdeményezheti.
(12) E § rendelkezéseit – nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában – a külföldi vezetői engedély helyett a magyar hatóság által kiadott vezetői engedélyre is alkalmazni kell. -
Calogero
addikt
Még valami kiegészítés a kezdőjogsihoz.
A "kezdő" minősítés két éves próbaidejének számolása a szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetése miatt nem folytatódik, hanem újrakezdődik. A kezdő minősítést harmadszorra már nem lehet meghosszabbítani - ebben az esetben a tanfolyamot és a vizsgát meg kellett ismételni.
-
Calogero
addikt
válasz
concret_hp #3945 üzenetére
Az első két évben számít kezdő vezetői engedélynek.
Ez idő alatt nem vontathatsz, illetve ha nem töltötted be a 18-at, akkor nem vezethetsz külföldön.
-
Calogero
addikt
Kreszmódosítás a közúti közlekedés biztonságának javítása érdekében
2007.03.26. hétfő 17:56
A kormány a közúti közlekedésben résztvevők biztonságának javítása érdekében, az Európai Unió vonatkozó irányelveivel összhangban a KRESZ módosításáról döntött. A jogszabályt módosító rendelet várhatóan 2007. április 1-jén lép hatályba.
A rendelet értelmében többek között a következő módosítások várhatók:
A lakott területen kívüli úton közlekedő kerékpárosoknak és gyalogosoknak - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselniük. E rendelkezés a kerékpárosokra 2007. június 1-jétől, a gyalogosokra 2008. január 1-jétől vonatkozik.
Azon biztonságos közutakon, amelyek sem nem autóutak, sem nem autópályák, ám kialakításuk lehetővé teszi a 90 km/h-nál gyorsabb közlekedést (pl. gyorsforgalmi utak esetében), a közutak kezelőinek lehetősége lesz a sebesség felső határát jelzőtáblával, 90 km/h felett meghatározni.
A gépkocsiban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket – testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben (biztonsági gyermekülés) rögzítve szállítható.
Iskolabuszok esetében 2009. szeptember 1-jétől a gyermekek biztonságát jelentősen fokozó előírások lépnek hatályba. Az üléseket biztonsági övvel kell ellátni, a gyermekeket gyermekbiztonsági rendszerben (biztonsági gyermekülés) kell elhelyezni, az autóbuszokat figyelemfelkeltő táblával kell megjelölni, valamint az állva utazás lehetőségét is meg kell szüntetni.
Forrás: http://www.gkm.gov.hu/ -
Calogero
addikt
válasz
Dictator^ #1579 üzenetére
A párom is ment másnap de nem adtak neki igazolást, utána ment következőnap akkor se adták ki. Az ürügy az volt hogy a iskola vagy a VB (már nem tudom) nem adta le valamilyen kijelentő papírt. Le is tolták szegényt hogy minek zaklatja őket, mert a sikeres vizsga után 3 munkanap a határidő hogy ez a kijelentőt beérkezzen hozzájuk.
szerintem csak szivatták szegényt
Én anno már a vizsga után megkaptam az igazolást, így vizsga után egyenesen a vezethettem az okmányiroda parkolójához. Igaz hogy utána vártam majdnem 1 hónapot mire vezethettem,mert odabent összekutyultak valamit, és a vége az lett hogy 2 darab jogosítványt kaptam. -
Calogero
addikt
Nem.
Sikeres vizsga után 3 nappal menni kell a Közlekedési felügyelethez igazolást kérni, hogy mindent megcsináltál, és sikeresen befejezted az autósulit.
Utána mehetsz az igozálassal az okmányirodába, ahol kapsz egy csekket, amit befizetel a Postán, majd vissza az okmányiordába. Utána pedig várod a postást ha nem személyesen akarod átvenni a jogsit.
Igény beadástól számított 15 napon belül kézhez kapod a jogsit.
De vizsga után a VB vagy oktató elfogja neked mondani hogy mi a teendő
[Szerkesztve] -
-
Calogero
addikt
A párom még vezetett a vizsga előtt.
Megbeszélt időpontban nem jelent mega vizsga biztos, majd csak 3 óra múlva.
De addig elvezetgetett.
Egyszer végig mentek a rutin feladatokon.
Valamint néhány extra feladatot csináltatott a lánnyal
- utánfutóval való szalom (előre hátra)
- tolatás egyenesen utánfutóval
- merőleges beállás utánfutóval (előre hátra)
- T megfordulás utánfutóval
Jól is vezet az asszony az biztos....
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
Dictator^ #1343 üzenetére
Nálunk csak egyszer volt ilyen bele szólás a vezetésbe.
Elvittem a legközelebbi buszmegállóhoz,s közöltem vele, hogy jöjjön haza busszal.
Haza is jött, mire a busszal hazaért gondolom elgondolkozott egy kicsit, mert rögtön bocsánatot kért.
Az eset óta nem szól bele a vezetésbe...... -
Calogero
addikt
válasz
sasa311 #1307 üzenetére
Az esküvőnk most volt Febr 27-én, ami egyben a koccanásunk első év fordulója.
A házasságkötő teremben a megszokott zene helyett egy fékcsikorgásra és egy csattanásra mentünk be...
Nha ez a beteges
Ui. azért a mennyaszony ruha valamint a csokor hagyományos volt, pedig csokor helyett milyen jó lett volna egy eldeformálódott hajlott/törött kipufogócső... -
Calogero
addikt
Nem volt káröröm.
A szitu:
Helyszín egy szük utca, előttem egy BMW, mögöttem egy szirénázó mentőautó.
Én balra félig járádra fel, a mentő kinjában jobbra járdára fel, de úgysem fért el.
BMW- csak áll, villogunk rá duduálunk, de kocsiból csak ez hallatszik ki.
brrr brrr brrr melyet dücc dücc dücc hanghatások nyomtak el.
Nha én ekkor sebességbe be, tolás hadművelet elindul
Ahogy a mentőnek lett szabad útja, a csávó kiszállt, és elkezdett pattogni. Mondtam neki hívjon rendőrt, de nem tette, középső uját felmutatva beült és elment. -
Calogero
addikt
válasz
zsiga667 #1301 üzenetére
És mit hibáztál azt megtudhatjuk?
- Parkolás
- Ráfutásos koccanás.
Nekem az első koccanásom az volt amikor a golyó fejű soförrel felszerelt BMW-t szándékosan betoltam a kereszteződésbe.
És utána én kurva jól éreztem magam, ráadásul még betét lapomba sem került.
Az első betétlapos koccanásom az akkor volt amikor feleségem(akkor még nem az volt) hátulról belémjött.
Akkor is jól éreztem magamat -
Calogero
addikt
Gonosz [ON]
Szegyél össze 4 olyan embert akit nagyon utálsz, és meg is van térhatás.
Ha esetleg nekük mész akkor a kocsidnak nem lesz semmi baja
Gonosz [OFF]
Nálunk is az volt a gond, hogy a párom féltette a dögött.
Az autót fiatalon (1 évesen) de jégvert állapotban (olyan, a kaszni felülete mint a golflabdának, de nem érdekelt soha az autó külseje, az csak egy máz... kényelmes legyen és guruljon) vettem több mint 50%-os árengedménnyel.
Esetleg a családban nincs olyan autó amit lehet tőrni, az sem baj ha nincs forgalomban, csak guruljon és legyen rajta fék. Forgalomtól elzárt helyen gyakorolsz, azért még a rendőr sem szól. -
Calogero
addikt
Tusi sokat kell gyakorolni.
A párom (Febr.27-óta már feleség) is 1 éves jogsival rendelkezik.
Neki is sok gondja volt a parkolással, ráadásul, most jelen pillanatba csak az én autómat tudja használni, amivel kész művészet parkolni, a nagysága miatt, és nem is nagyon fordulékony.
Pár hétvégét rászántuk és gyakoroltunk gyakoroltunk és megint csak gyakorultunk (volt sírás is nem ismertem könyüretet). Most ott tartunk, hogy ahová a Pajero L200 befér simán beteszi.
Az előzés is megy. Kinéz, index, ''s''portgomb bekapcs+padlógáz, és hopp túl is vagyunk rajta.
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
FehérHolló #1261 üzenetére
Ha 18 éves vagy akkor akár egy napos jogsival is vezethetel külföldön.
[link]
Szerk: Tusi74 már megelőzőtt
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #1184 üzenetére
Azonnal cserélj avatart.
Buldog aki meghátrál a legkisebb akadálytól is.
Csak azt tudnám hogy mitől félsz most, hogy az oktató is melletted ül.
Bizzál magadban, megtudod csinálni. Nemhogy örülnél hogy változó időben tanulsz vezetni, legalább megtapasztalod hogy milyen.
[Szerkesztve] -
-
Calogero
addikt
Nagyon sok múlik az oktatón is.
Ha jó az oktató akkor a tanulás is könnyebben megy.
A párom mai napig is tartja vele kapcsolatot.
Az oktatási módszer is tökéletes volt. Ő nem lett bedobva a mély vízbe.
Amíg nem volt meg a rutin addig nem vezethetet forgalomba.
Megkérdeztem tőle hogy ők hogy haladtak.
Így:
2*60 perces órák voltak 1-1,5 hetes intervallumban.
1 alkalom
- Álló motorral gyakorolni a váltás (H-alak) kb 10 perc
- Többi műszaki volt. Végig mentek a vizsga feladatokon, először az oktató megmutata hogy kell csinálni, majd páromnak is meg kellett csinálni. (még a kerék cserét, olaj szintmérés is).
2 alkalom
Első 60 perc: Úton való haladás, megállás ( gázpedált nem kellett nyomni, csak 1esbe és alapjáraton való gurulás
Második 60 perc: Ugyan ez de már gázpedállal és váltásokkal
3 alkalom
Rutin vizsga feladatok végre hajtása.
Először az oktató mutatta a feladatokat, majd átadta az irányítást
4 alkalom
Feladatok gyakorlása
5 alkalom (utolsó 9.dik óra, pont a viszga előtt)
Végigmenni a vizsgafeladatokon (műszaki kérdéseken is)
Vizsga.
Minden alkalom után, amikor házhoz hozta a leányzót, addig útköben műszaki teszt kérdéseket adott fel az oktató (pl 1 percet alatt mennyit kell villogni az indexnek...)
Forgalom vezetéskor pl volt olyan hogy a párom hívta fel, hogy ha lehet akkor ''vezethet-e most'' Éppen köd volt és kiakarta próbálni hogy milyen.
Ez volt a múlt most jöhet a jelen:
Most hogy volt párnapig tél, csúszós út szokatni akartam a páromat a csúszós úthoz, de nem ment bele hogy én oktassam, inkább felhívta a volt oktatóját.
Nem azért mert bennem nem bízna, csak ő biztonságban érezte magát, ugye ha hibázik akkor az oktató kocsiba ott vannak a pedálok a másik oldalon is. -
Calogero
addikt
Én elég hamar letudtam a tanfolyamot
1. 2 hónap volt a Kresz
2. 2 óra rutin
3. Rutin Vizsga
4. Fél óra forgalom vezetés
5. Forgalom vizsga.
Az tudni kell hogy a tanfolyam előtt már levezettem több mint 5000 km-t
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Ketten is felvetettétek. Hát én mindig figyelem a táblát.
Pár év múlva leszoksz róla.
A jobb kéz szabály nem olyan vészes, csak az autókat kell figyelni, míg egy táblás kereszteződésnél a táblát is meg az autókat is.
Ténleg vannak ahogy te nevezted ''Gyilkos'' útkereszteződések, de azokat kellő óvatossággal kell megközelíteni.
Én inkább azt vezetném be hogy a gyerekekre is kötelező lenne a póráz. Ma reggel csak 3 gyerek szaladt ki elém, és az a felháborító, hogy ott voltak az anyjuk is mellettük. -
Calogero
addikt
Én Volgán akartam tanulni, de az már 1996-ban sem volt terítéken, így egy 2107-es kocka LADA maradt számomra.
-
Calogero
addikt
Az biztos...
Még mindig emlékszek az első utamra.
Egy szép napos délután meghozta a postás a jogsit. Másnap megyek be melóba, és a főnököm ezzel fogadott:
''- Itt a kulcs, elugrunk hozzád, csomagolsz magadnak pár ruhát, és irány München''
Az első utam : Debrecen - München volt, egy Opel Vectárval. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #989 üzenetére
Én is előre paráztam akkor.
''Mi lesz ha valakinek neki megyek, összetöröm a kocsit'' kb ezek jártak a fejembe.
Haver mondta hogy az oktató azért ül melletted, hogy ezek ne történjenek meg. Ha hibázol akkor ő úgy is beletaposs a fékbe. Ha pedig megtörténnek azok nem a te hibáid hanem az oktatóé, ő a felelős mindenért.
Ha valamibe nem vagy biztos, akkor inkább kérdezz.
Feszültség ami benned van el fog múlni mihelyt elindul veled az autó, vezetés közben nem lesz időd izgulni. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #983 üzenetére
Igen normális.
Én is izgultam az első vezetéskor, de ahogy nőttek az órák száma, úgy múlt el ez az érzés.
Igazi parám akkor volt, amikor már kezemben a jogsival az első önálló utamat megtettem. Nem akartam úgy járni mint ahogy párom járt.
Az oktatáson ne igulj az oktató vigyázz rád.
A jogsi megszerzése után oda figyelsz, és tisztába vagy a képességeddel, és nem úgy fogod fel hogy tudsz vezetni (erre majd az élet megtanít) akkor nem lesz gond.
Sok sikert. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #979 üzenetére
Van, de kérdezd meg, vagy nézd meg a szerződésedet, hogy mit írnak róla.
A pároméba volt egy ilyen kikötés.
Ha a tanuló nincs megelégedve az oktatással, úgy joga van azt másik képzőszervnél folytatni. A szerződés felmondása mindkét fél beleegyezésével, az anyagiak rendezése után történhet! ( Tartozások összege + kezelési költség* + a kedvezmények visszafizetése.) Ezután a teljesített oktatásról szóló igazolást az elbocsátás napján a képzőszerv adja ki
* kezelési költség: A képzőszerv a tanfolyam hallgatójától 5000 Ft kezelési költséget levon a tanfolyam abbahagyása, illetve egy másik autósiskolához való áthelyezés intézése esetében!
Lehet hogy az összeg 2003 óta már változott. -
Calogero
addikt
Először is
, és baleset mentes vezetés kívánok.
Újabb mazsola az utakon
Bár be is adtad az kérelmedet?
1. A viszga után 3 munkanappal után mehetsz a Közlekedési felülethez-hez kikérni az igazolást hogy sikeres vizsgát tettél.
2. Kérsz időpontott az okmányirodába és viszed ezt az igazolást, és ott követed az utasításokat ( kapsz egy csekket (4000 Ft), amit a postán befizetel, elkészítik a fotót, kitöltik a nyomtatványt amivel tudod igazolni hogy beadtad az igénylésedet.
2 héten belül postázzák a jogsit.
Én majdnem másfél hónapot vártam rá, amikor én csináltam, mert valahol elkallódott.
Reklamáltam, és az lett az eredménye hogy lett két jogsim. Nha mire az egyiket megszüntettem.... az is belekerült pár napomba--- -
Calogero
addikt
Friss jogsisok figyelem egy kis ismétlés
Adott ez a szabály:
A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével és a betegszállító gépjármű a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
Kérdés: mindegyik feltételnek egyszerre kell teljesülni vagy nem? -
Calogero
addikt
válasz
Dictator^ #397 üzenetére
Igen valami orvosi szarakodás van (phszihológia vizsgálat)
Ha valaki-t 5 ször húznak meg azzal lehet valami gáz, valamint azthiszem 5 után már kpm vizsgáztat valami speciális vizsga lesz. (de ebben nem vagyok 100% biztosan)
5 hibás kressz után újra be kell fizetni az elméleti oktatást, és újra végig kell járni az okatatást, vagy feladod, de akkor nem lesz jogsid.
De szerintem aki 5 ször bukik Kresszen az jobb ha nem ül autóba mint söfőr, jobb lesz neki is, családjának is , és nekünk többi autósoknak és családunknak is -
Calogero
addikt
válasz
Kephamos #339 üzenetére
Szerintem ne kockáztassál, azt a 1 hetet ki lehet bírni, legalább addig is biztonságban vagyunk
(bocsi)
Ha nem a rendőrség adta ki az ideiglenes jogsit akkor tuti nem vezethethecc vele
Van rendőr a családban megkérdeztem, azt mondta vezethecc vele de akkor ne kerülj rendőr kéz alá, mert ha elkapnak akkor plasztik kártyád sem lesz.
Amit a KPM ad ki igazolást az csak azt igazolja hogy mindenből sikeres vizsgát tetél, és befejezted az autós sulit.
Amit az Okmányiroda ad papírt, az csak arra jó hogy ha nem jön időben a jogsi akkor legyen papírod amivel tudsz reklamálni.
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
Rommel6600 #328 üzenetére
Úgy tudom hogy a rendőr csak a plasztikkártyát köteles elfogadni.
Elfogadják a ideiglenes jogsit is, de csak azt, amit ők adnak ki. Nekem amikor feltörték a kocsimat, akkor jogsimnak és egyéb papírjaimnak is nyomaveszett.
Amíg nem kaptam új plasztikkártyát addig a rendőrség adott egy ideiglenes papír jogsit.
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
Ezért szerettem volna azon tanulni.
A barátnőm Corsán tanult, és egyből egy pici gondott okozott neki a Pajeroval (L200) való parkolás.
Gyorsan lejmoltam az útépítőktől bóját, és egy forgalomtól elzárt területen gyakoroltunk, most már beteszi bárhova (ahová befér) minden nehézség nélkül. -
Calogero
addikt
Az volt szerettem nagyon.
Minden csúcs szuper volt kivéve hajnali vezetés, meg a kocsi kiszabadítása a homokból.
Lapátoltam az első alkalomkor eleget. 10 km-es volt a táv, amit meg kellett tenni homokban. Hát sikerült elkaparnom párszor. Ha sikerült jöhetett a második szint, ugyanezen a távon csak megállással, majd elindulással nehezítve.
Jah és nem volt kivételezés, ha lány akadt el, akkor neki is ásni kellett.
Jó annyit segítettünk neki hogy ne nyomjuk a súlyt kiszálltunk a kocsiból. -
Calogero
addikt
Én amikor először találkoztam a oktatómmal beültem az anyós ülésre, hogy majd megyünk a rutin pályára. Erre megkérdezte hogy ki akar megtanulni vezetni.
Nekem kellett átmenni a városon, hogy kiérjünk a rutin pályára.
Amire forgalomból vizsgáznom kellett, akkor én már több mint 2000 km levezettem (nem buktam egyszersem)
Ilyen feladatokat talált ki az oktatóm
- Úton egyenesen haladás majd megállás és csak a két oldali tükrött nézhettem.
- Homok úton való végig menetel (ha elakadtál akkor volt a csomiba egy ásó, és neked kellett kiásni a kocsit a homokból)
- Szalom hátra menetben
- Szalom előre, kuplung használata nélkül (kivéve az elején induláskor és a végén megállásnál)
- Lejtőn való megállás elindulás kézi fék használata nélkül
- Km óra le volt takarva, és úgy kellett tartani a sebességet amit az oktató kitalált (30,40,50, 60,80)
Ha az oktatómnak nem volt kedve a hétvégi vezetéshez akkor mindig jött hogy ráérek-e órán kívül)
És akkor családot bepakolta és irány a nagyszülők. (Debrecen Tiszafüred odavissza)
Volt amikor azért költött fel hajnali 4 kor, hogy ködben is vezessek.
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #277 üzenetére
3D-Driving-School / 3D-Fahrschule
A feladat, hogy betartsunk minden szabályt, és átmenjünk az egyre nehezebb viszgákon, különböző forgalmi szituációkban. A kipróbálható verzió 1 kiképző pályát, és 2 forgalmi vizsgát tartalmaz és beállíthatunk pár érdekes dolgot is (hány lóerős legyen a BMW-nk, mennyi legyen a végsebessége, milyen ország szabályai szerint kívánunk vezetni, stb.).
Ugyan úgy mint vizsgán az oktató mondja hogy merre menjél, mi legyen a feladat.
Van szabadvezetés is.
Hivatalos oldal: [link]
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
KRESZ magyarul: [link]
-
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #257 üzenetére
Minden kezdet nehéz, majd bele jösz.
Nem tudom nektek hogy tanítják, nekünk témakörökre volt felbontva az oktatás.
I. Alapfogalmak
II. Autó műszaki része
III. Vezetés elmélet
IV. KRESZ
V. Tesztek kitöltése (6*45 perc)
Igaz akkor még nem számítógépes volt.
A kresz könyhöz kaptunk teszt könyvet is (1500 kérdés volt benne azthiszem)
Minden témakör után volt házi feladatunk. Az adott témakör tesztkérdéseit kellett megcsinálni,és a következő óra elején leellenőriztük, volt számon kérdés is.
Úgy rémlik mint ha 4-5 hét volt Kressz oktatás (de ebben nem vagyok 100%-an biztos). Heti 3 nap volt 2*45 perces tanítás. -
Calogero
addikt
hibavonal nélkül teljesítette a vizsgát.
Szerencséje volt, a vizsga biztos többynire az oktatóval diskurált, hogy hogy áll az építkezéssel.
A viszga végén csak annyi megjegyzése volt, hogy parkolásnál nem kell pontosan a két volnal közé állni, elég ha egyik oldalról sem lóg ki a vonalról. -
Calogero
addikt
válasz
AMD Power #192 üzenetére
Az oktató ott lesz melletted, és nem engedi hogy galibát okozzál. A lényeg ne kapkodjál szépen nyugodtan......
Az igazi próba tétel úgy is akkor lesz ha már túl vagy a vizsgákon és kézben a jogsi.
Akkor jön majd elő a ''para'' amikor már nem lesz melletted senki.
Én háromszor éreztem gombócot a torkomban vezetés előtt és közben:
1. Amikor megtörtént az első önáló utam.(városi vezetés)
2. Az első hosszútávú út Debrecen - München - Debrecen
3. Amikor a ''0 km-es'' autót hoztam haza a szalomból (vigyáztam rá mint a hímes tojásra)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest