- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyik pontból a másikba eljutni tanulsz meg a jogsi szerzés során, nem vezetni
-
válasz
littlelion21 #4714 üzenetére
Gyakoroljál és meglesz (én pl. az interneten található feladatsorok alapján készültem fel, de a saját hibámból 2 hibapontom lett
)
UI: 2,5 éve csináltam lassan. -
Egészségügyi vizsga egy nagy "k@ki", azzal az ismerettel én nem mernék senkit se kezelésbe venni, ha nem muszáj (még a végén beperel, ha valamit rosszul csinálok).
Tehát jó ha tudod, de olyan ismeretekkel ne legyen senki Mágenheim (Carter) doki.Nem is annyira válasz akart lenni, de tényleg csak egy papír inkább.
-
válasz
AMD Power #2757 üzenetére
Az jó, mert mostmár nem fogod elhalasztani a jogsi megszerzését
(Egyébként én is a vége felé kezdtem úgy érezni, hogy most már nincs bennem egy alap félsz, hanem élveztem)Niti: Rutinvizsgán azt nézik, hogy mennyire tudod uralni a szgkocsit (nehéz megbukni)
Azt, hogy nem mutatta meg, hogy hol, mit kell csinálni az érdekes
A kiabálásról annyit, hogy a baleset elkerülése érdekében az oktató felelősége mindent elkerülni, ugyanis az ő felelősége, ha történik valami, még ha "te" mentél neki is. (Igazából saját magát b@szt@ (b@szh@tta volna) le szerintem)
(egyébként az én oktatómra is mondták (tesóm is nála tanult), hogy kiabálós, de én ezt egy szóval nem tudnám rámondani, azaz egyéne válogatja, hogy kivel kiabál)
Egyébként nem árt bevetni a női praktikákat a vizsgákon (-jó illat- normális öltözet ...) , igaz nekem csak mondták, hogy egy szép nőnek nagyobb esélye van átmenni a vizsgákon (nem tudom ebben mi az igazság) -
Csináltam már egyet így 1 év távlatából és 68 pontom lett
(vizsga előtt rengeteg 0 pontosat csináltam a vizsgán 2 hibapontom lett)
Linket meg nem adtam a honlaphoz a gyakorláshoz
Az elért eredmény nem rossz, ha elsőre csináltál ilyen vizsgasort 75/58
-
-
-
-
Tételezzünk fel egy olyat, hogy ma csak Trabantok lennének, kiváncsi lennék hány ember, menne úgy (eszetlenül), mint ma a jobb kocsikkal
Szóval röviden jobb autó, nagyobb sebesség, ámde viszonylag nagyobb veszély, nemcsoda, hogy egyre-másra tesznek az autóba ilyen-olyan biztonsági felszerelést, mert számolnak az őrültekre is, aki nem tartja be az alapvető szabályokat (minden esetben meg kell győzödni arról, hogy biztonságos-e saját és a másik félnek az adott helyzet) -
válasz
jerry311 #1759 üzenetére
Hát igen, van egy pár vezető, aki azt se tudja merre akar menni (legáltalánosabb körforgalom (te tudod hol kell ott indexelni, mert szerintem sok embernek fogalma sincsen, a napi tapasztalatok során)).
Vizsgakövetelményekről annyit, hogy most végeztem kb 3 hónapja, rengeteget módosult az utóbbi években a kressz (szigorúbb lett a forgalmi vizsga), szóval korábban ''könnyebb'' volt átmenni, mint most. -
Táblákra visszatérve: pl. itt Szolnokon van egy olyan kereszteződés, hogy tábla szerint be kell menni a buszmegállóba és onnan kanyarodni, de a festés szerint a sávból kellene kanyarodni (Petőfi suli), azaz ha nem nézed a táblát, akkor bizony kellemetlen lenne a vizsgán. (jogsival a kézben már más a helyzet)
Jobbkéz szabály törlése helyet táblákat tenni, nem lenne egy olcsó mulatság, meg persze azért sem, mert mi van akkor, ha nuku tábla, ellopják esetleg, akkor kinek lenne elsőbbsége? -
-
Ma voltam Visegrádon (én + 1 fő + oktató), és be kell valljam elmennék mégegyszer, 4-es főút, 405-ös, M5-ös, Pest, Visegrádra a hegyi úton, visszafele hegyi út, Pest, M3, 32-es.
Mondtam a munkahelyemen, hogy hova megyek, erre mindenki elképedve nézett, és volt olyan is aki mondta, hogy a húsz éve alatt még autópályán sem volt. Szóval nagyon megérte, és ajánlom mindenkinek, egy hosszabb országúti vezetést.
Lefizetni, ejnye-bejnye -
Helyzetfelismerés alapján kellene jogsit adni, mert lehet valaki 40 éves, de egy hirtelen szembetűnő akadály észlelése esetén lehet, hogy nehezebben reagál, mint egy 20 éves. Tehát nem mondanám egyértelműen, hogy korfüggő, mert a lényeg az, hogy megtudja csinálni az adott helyzetben azt, amit kell.
-
Főiskolás koromban Kecskeméten a főiskolánál valakinek el kellett indulnia, hogy átmenjél a másik oldalra, mert nagy ívben tettek arra, hogy mit ír elő a Kressz.
Ismerek egy olyan mondást (szerűséget) : A gyalogos az egy elég hülye állatforma; Most már inkább az autósokra kezdem ezt mondani, gondolni.
Elnézést kérek mindattól, akit megsértenék -
válasz
Dictator^ #687 üzenetére
Ő azt mondta, hogy ezért meg is húzhatnak, azért kérdezem, mert elég bosszantó másoknak, hogy gyakorlatilag te (ők sem) nem mehetsz(nek) el, amíg a zebrán van, de közben mögötted meg gyűlik a sor. De lagalább tudom, legközelebb az istenek se mehetek, amíg nem győzödtem meg, hogy mit akar csinálni.
Én is csak azért indultam el, mert ott állt egyhelyben köztünk kb. 2m széles út.
MOD: Jövő Csütörtökön lehet menekülni, mert megyek Visegrád fele
[Szerkesztve] -
Lenne 1 kérdésem:
Kb. 10 m széles úton (2 sáv + 2 oldalt parkolók) a Zebránál áll a gyalogos a zebrán, én villogtam neki (inteni kellene tudom) majd a fejét a másik irányba fordítja kb 5mp-ig (ezután én speciel elindultam és még akkor is a másik irányba nézett) és látni, hogy egyhelyben áll az út szélén. Ilyenkor elmehetek-e előtte, vagy álljak és várjak addig míg létre jön a szemkontaktus. Magyarán ha vizsga eset lenne (nem az volt), akkor ezért szólhat, hibavonalat adhat-e a vizsabiztos? -
-
válasz
Dictator^ #650 üzenetére
Elvileg az első kettő (2) kötelező feladatnál kell biztonsági öv, mert ott előre haladsz és nem is lassan, a többinél meg hátra kell tolatnod.
Ha többen is vagytok a pályán akkor a másik mögött kell megállni 50cm-en belül az 1. feladatnál, a 2.-nál (intenzív fékezés) pedig csak akkor mehetsz, ha tiszta a pálya.
És mindig figyelj arra, hogy szabad-e az út amerre mész
A vizsgán ha beszélgetnek egymással és nem szólnak hozzád (persze 1-2 dolgot mondhatnak), addig nyert ügyed van.
Egyébként mikről tudsz? -
Kormány holtjátéka autófüggő, amit az okatódnak el kell mondani, hogy annál a kocsinál mennyi, és ezután neked ezt kell elmondani.
Lámpák:
1. Helyzetjelző (rendszámvilágítás), balra irányjelző
2. Tompított fényjelző, jobbra irányjelző, ködlámpa
3. Távolsági fényjelző, tolató lámpa (rükverc), elakadásjelző
4. Féklámpa, amire megkérsz valakit, hogy nézze meg.
Gumi:
Nincs-e rajta repedés, sérülés; megvan-e a megfelelő keréknyomás (lapos, nem lapos); megvan-e az előírt bordamélység (1,6mm)
[Szerkesztve] -
válasz
Winner_hun #566 üzenetére
Tudom, de így nem is zavart egyáltalán, sőt még majdhogynem nyugodtabban csináltam, min előtte.
(Olyan érzésem volt mintha rádiót hallgattam volna)
-
Rutin vizsga kipipálva, (a vizsgáztató látszólag rám se figyelt, hogy mit csináltam csak beszélgetett az oktatómmal valami autós ügyben) úgyhogy lehet félni az útakon errefelé
-
válasz
Dictator^ #555 üzenetére
A 3 pontosakat jobban gyakorold, véletlen tesztlapokat kérjél (én pl. amik voltak kérdések a vizsgán azzal mindegyikkel találkoztam)
Hackelésre, kihúzod a gépet a konnektorból(bár ez sem megoldás, mert megmarad a vizsgafelügyelő gépén az eredmény)
Rommel:
[Szerkesztve] -
Szerintem meg a hasára kell fektetni
Az egészségügyi vizsgának nem igazán látom nagy értelmét, mert ha olyan baj van úgysem tudsz (tehetsz) semmit tenni. (Jó-jó azért nem árt ha tudod)
Egyébként jövő héten megyek rutinból. (Tegnap kicsit beteges voltam, és lehet emiatt is ment olyan jól minden, mert oly ''nyugodt'' voltam)
[Szerkesztve] -
Balesetmentes napot mndenkinek.
Én is most kezdtem el vezetni. Szlalomozni egy kicsit macerás, meg még az emelkedőről való megindulás lesz egy picit nehéz, mert azt még nem csináltam.
A Kressz vizsga 2 hibapontos lett, és érdekes módon az összes kérdéssel találkoztam (így kiszámítható, hogy 2-t kicsit elb@szt@m)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest