Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
válasz Irukanji #1273 üzenetére
''Jó rávezető gyakorlat az elején, hogy ezt olyan úton gyakorlod, amikor egy elképzelt autót előzöl meg. Itt viszont létkérdés, hogy ne legyen betorkollás, mert senki sem számol arra, hogy valaki ok nélkül áthajt a szembejövő oldalra!''
És még meglátja valaki, hogy nő létemre a másik sávban megyek, biztos megkérdezik, hogy ennek meg ki adott jogsit.
Ha nem jelentkeznék X időn belül, akkor nem sikerült a begyorsulás. De azért mindenképpen kipróbálom, mert Soroksár-Dunaharaszti között egy traktor mögött tötyörögni este 8-kor, na az az idegeimet próbára teszi.
Viszont mentségemre szolgáljon, percenként nekidurálom magam. Index ki, kukucs ki, áááá, nem jó vissza. -
tildy
nagyúr
válasz Irukanji #1273 üzenetére
Azzal a vágtázó 65 LE-vel? Ha jól tudom ennyi van a clióban, és mintha az lenne a tusinek. (persze tévedhetek is)
Én még 85el is óvatos vagyok...
Nem azt mondom, hogy lehetetlen vele előzni, csak azt, hogy jól teszi, hogy óvatos.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Irukanji #1289 üzenetére
kasztni az a kaszni....
Nem hinném egyébként hogy az öreg csotrogányom nehezebb lenne (940kg) sokkal egy mai , többféle biztonsági izével felszerelt cliónál. (Ami ha jól tudom 980kg körül van, szóval még nehezebb is).
Mindegy, maradjunk annyiban, hogy keveslem. Dinamikus előzés szempontjából mindenképp . (80 LE alatt nem is nagyon vennék autót... )
Egyszerűen érezhető a különbség, hogy visszakapcsolsz odalépsz neki és megindul, vagy nagy nehezen méltóztatik csak megindulni. (Mondom ezt úgy , hogy néha még ami van, azt is kevésnek érzem biztonágos előzéshez, pedig meg tud lódulni, de nem vagyok biztos magamban,,, )
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tusi74
őstag
válasz Irukanji #1290 üzenetére
Ezt hogy érted? Ha nagy lendülettel elindulok tolatva, akkor könnyebben beállok? És lehet azért nem fordul az autó eléggé irányba, mert lassan megyek? Na most egy órán belül ki is próbálom, beszámolok majd mire jutottam.
A láncot, bólyát köszi, valamelyik nap megnézzük. -
tusi74
őstag
válasz Irukanji #1352 üzenetére
Irukanji!
Hát az tény és való, hogy nem szívesen ültem volna I_am mellett. Dehát nem vagyok a barátnője. csak a fórumtársa.
Miért lenne benned hiba? Ahogy láttam, 1 hozzászólásból lekövetted a szitut, leírtad a véleményed. Azért van a fórum, hogy leírjuk, ki mit gondol. Ezért miért lennél hibás?
Másrészt, az tény és való, hogy a korral nő a felelősségérzet, főleg, ha már gyerekek is vannak. A nőkbe pedig genetikailag kódolva van az óvatosság. Úgyhogy nyugi, jól láttad. -
tusi74
őstag
válasz Irukanji #1353 üzenetére
Akkor Te egy álompasi vagy.
Egy földi pasinak néha eldurran az agya miattunk, nők miatt, aztán, a csaj vagy úgy jár, mint I_am barátnője, hogy egy kicsit megkocsikáztatják, vagy úgy, mint én, hogy gyalogol 10 percet, addig kiszellőzik legalább a feje. Sajnos el kell ismerni, mi nők sem mindig tudjuk, hogy hol a finito. -
I_Am
veterán
válasz Irukanji #1347 üzenetére
De hol gurult volna ki labda, meg gyerek elém éjjel? Ja igen a nyóckerben.
Amugy a hungárián mentem és a need for speed style alatt azért ne a full sebességet értsd, hanem a kigyorsításokat. Az meg elég érezhető a gépemben, mert mikor zár a torsen difi ilyenkor akkorát rúg, hogy beleültet keményen az ülésbe.
Nem szoktam én sem ön sem közveszélyes lenni, mert a gyors autókázás nem egyenlő a felelőtlen vezetéssel.
Jó most jön a kövezés a nyugdíjasoktól.
szerk:
tusi: az én párom viszont bika jegyű, tehát ilyenkor csak ezek a módszerek jönnek be. Azóta amugy nem szol bele, mit hol merre.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
AMD Power
titán
válasz Irukanji #1410 üzenetére
Hát pedig az volt. 30-40 perc a nyugalomban (ingerszegény környezetben) majd mikor azt hittem ,hogy vége az Első 2 órának azt mondta. Jó akkor kia Mozaik utcához és onnan haza a Szentendrei úton végig.....! másnap 3-4-ik óra. Flórián térttől Duna Plaza tanpálya , rutin készűlés majd haza , Váci út, Árpád híd...!
-
tusi74
őstag
-
AMD Power
titán
válasz Irukanji #1413 üzenetére
Ezt most vegyem bóknak?
A viccet félre téve nem véletlen ,hogy nagyon izgulok minden vezetés előtt. Mikor kiszálltam az első óra után szinte remeget a lábam. Én abban a hitben voltam ,hogy kivisz a rutin pályára és majd ott fogok bénázni. Erre 30 perc után menjek ki a forgalomba. És persze a forgalom itt Budapest egyik legforgalmasabb útja volt. -
mefistofeles
addikt
válasz Irukanji #1414 üzenetére
Vannak szituációk, amiket még Grönholm se tudna kivédeni, hidd el.
Mások apróbb hibáira/szabálytalanságaira még lehet úgy reagálni, hogy elkerüljük a balesetet, de vannak az emberi észlelésnek, reflexeknek olyan határai ami után már tehetetlenek vagyunk......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
I_Am
veterán
válasz Irukanji #1408 üzenetére
Jah igazi autósmacsó vagyok.
Mikor röhögök azon, hogy toporzékolnak mögöttem a suzukisok, mert a hungárián kényelmes 60-as tempoval ötödikben gurulgatok, fogyasztáskimélő üzemmódban, mikor ha látom, hogy a lámpa piros, akkor nem repülök rá a sor végére, hanem kinyomom a kuplungot és annyira lelassítok, hogy mire a sor végére érek a lámpa váltson és ne kelljen újra álló helyzetből indulnom (ugyancsak a fogyasztáskímélés miatt), nem törödve azzal, hogy a vad mustángok (aka kisverdák) vezetői már ütik a kormányt és vadul kicsapnak mögöttem, hogy a másik sávban rárepüljenek a sor végére.
Igazi macsó vagyok, aki inkább hallgatja a zenét a kocsiban és kényelmesen körültekintve vezetget és élvezi a motornak minden hangját, rezdülését és örömmel autózik a kocsijában.
Igen igazi macsó vagyok, mert alapjáraton mindig igy vezetek. Szeretem a kocsimat és nem hajtom állandóan, nem érdekel már, hogy ha egy trabantos legyorsul a lámpánál. Tegnap pont egy bmw-st tréfáltam meg nagyon a Stefánián.
Állunk a Hungária - Salgótarjáni lámpánál. Én elsőként, Ő egy sávval beljebb és egy autó elötte. Zöldre vált a lámpa, én kicsit dinamikusabban indulok (összkerékhajtás miatt), Ő már látja ezt és már vág is be mögém, aztán mikor hely van, már megy is a másik sávba vissza és nyomja neki. Én felgyorsítok 70-re. Következő lámpa, Ő áll, én meg mire odaérek vált a lámpa és gurulok tovább, Ő álló helyzetből megint gyorsít és lenyom. Na ezt eljátszottuk a Népstadionig, ott a balra kanyarodó sávban én voltam előrébb. (véletlenül megint elszámolta a lámpákat. én addig 3-as alá nem váltottam, mert már ismerem hogyan váltanak) Na szóval megérkezünk a Stefánia - Thököly kereszteződéshez, Ő a belsőben én a szélsőben (kanyarodó sáv). Nézegetem a felnijeit, mert tetszettek, erre azt hitte versenyezni akarok. Na mondom barátom akkor most tréfálunk. Kicsit megbőgettem a motort és direkt nem indexeltem, hogy én jobbra fogok fordulni. Sárga-zöld, kilőtt mint egy állat és úgy zúgott át a Thököly-n, hogy nekem fájt, nem a kocsi lengéscsillapítójának. Én nyugisan elfordultam jobbra és mentem páromért.
Szóval ennyit arról, hogyan veszélyeztetem a környezetem.
Olajfoltra visszatérve a Hungárián. 225-ös gumikkal és összkerékhajtással megnézném én azt a buszjegynyi olajfoltot amin meg tudok csúszni. (nem tartom kizártnak, de azért mégis ) Igen autósmacsó vagyok.
És nem ismered az autós múltam, tehát tényleg nem ismered hogyan vezetek és vezettem már sok helyzetben. Viszont nem vagyok az a fajta képmutató emberke aki nem meri elismerni ha hibázik, vagy hibázott. Nem is azt írtam, hogy mi lett volna ha és nem megyek egyből el a jövőbe és nem képzelgek semmin. Igen volt, hogy kibuktam és lereagáltam valahogy de az ilyen messzemenő és felelőtlen megjegyzéseken, hogy egyből gyilkost csináltok belőlem csak nevetni tudok. Azokon is, hogy egyből a saját tapasztalataitokat irjátok le, hogy mi lett volna ha a Budaörsin a kifelejtett aknafedélnél csinálom ezt meg, mert ugye én vak is vagyok és nem látok csak 5 méterre előre, nem veszem észre és fejreállok. Azért ilyenkor kellene kicsit elgondolkozni, hogy ki is aki nemnormális, és ki lesz előbb kórházban. Én lehet majd egyszer az intenzíven Te meg a sok fantázia miatt máshol? (na jó ezt a magaslabdát nem tudtam kihagyni , tényleg csak viccnek szántam, nehogy komolyra vedd, nem volt szándékom sértegetni. )
Igen autósmacsó vagyok, akinek a szíve a lowriderekért dobog és ha ismered a lowridereket, akkor tudod, hogy nem a gyorshajtásra tervezik őket. Kinőttem már a gyorshajtásból, de elismerem, néha kell egy kicsit hajtani, hogy érezd nem tunyultál még el, ahogyan az autód sem. (remélem a műszaki hozzáértésed is akkora, hogy tudd, hogy az autó eltunyul ha nem hajtod neki néhanapján) És az dobja rám az első követ aki nem hajtja meg néha magát az autójával együtt.
Igen, igazi autóbuzi autósmacsó vagyok.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
tildy
nagyúr
válasz Irukanji #1456 üzenetére
Nos ez alapján:
A jelzőtábla jelzése - a (4) és az (5) bekezdésben említett kivétellel - a jelzőtáblával szemben közlekedő minden járműre vonatkozik. meg az alapján amit leírtam , nem mi hibáztunk."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
degu
senior tag
válasz Irukanji #1457 üzenetére
Ez mi volt?
En is szeretem ajmet,es ezert nem reagaltam a reagjara /jobb egy jo barat,mint egy rossz ellenseg!...imadom a frazisokat!/
Pedig alapvetoen nem ertettem Vele egyet...de most annyira fontos.hogy megtudja az igazat?
Vagy az a fontos hogy szeressen?verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
biker
nagyúr
válasz Irukanji #1467 üzenetére
sokat kihagytam, mindet aminek a hatálya a következő kereszteződésig terjedőnek tartanak/nem tartanak.
csak nem írtam ide mindetElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mefistofeles
addikt
válasz Irukanji #1556 üzenetére
Ahány ház annyi szokás.....
Itt Szombathelyen, a rutinvizsgák fixen kedden és csütörtökön vannak. Ilyenkor csak vizsgázók vannak a pályán, és egyáltalán nem kell a tompított. A biztonsági öv is csak az intenzív fékezéskor kell...
[Szerkesztve]Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
jerry311
nagyúr
válasz Irukanji #1901 üzenetére
Gondoltátok volna, hogy ma 0 km vezetési gyakorlattal, alkalmassági vizsgálat nélkül lehet valaki szakoktató!?
Egészen addig így gondoltam, míg meg nem láttam a teherautós oktatómat teherautót vezetni. (~28 éves, feltünően csinos testalkattal és arccal ) Én mondom vezetni tanulni öröm!!! Ja, és jól is oktat nemcsak jól néz ki.
Eddig nem volt semmi ilyen szakmai felügyelet? Közlekedésfelügyelet mit vizsgáztatott rajtuk? Csak azt, hogy ismerik-e a KRESz-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Eladó használt, Britax Römer Kid II gyerekülés, gyermekülés 15-36kg
- Eladó INDESIT felültöltős mosógép garanciával
- Eladó Skoda Octavia III tetőtartó, Garanciás 25-05.hóig (adapter, talp és keresztród)
- Eladó használt, 1,5 évig Garanciális Fisher FPR-123DE4-R hűtő fűtő mobil klíma 3,5kW + tartozékok
- Eladó egy Roidmi F8S S1 SPECIAL EDITION vezeték nélküli porszívó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest