Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blokad
senior tag
dupla volt, sry
[ Szerkesztve ]
-
blokad
senior tag
És igen, két hét várakozás után megjött a jogsim, már csak vezetni kell
Balesetmentes közlekedést mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
Nah szombaton veszem az első vezetési órákat!
Fiat Panda-n fogok tanulni, az oktatót nem ismerem, de egy barátom nála tanult, ő ajánlotta és a telefonba is normálisnak tűnt! Remélem menni fog minden.
-
Froclee
őstag
forgalmi elsőre failed. kikanyarodtam jobbra és mivel láttam, hogy vannak gyalogosok egyből a szembe sávba kanyarodtam. a gond, hogy túl hamar kezdtem el a kikerülést. azután közvetlen kellett egy íven megfordulást. azt meg eléggé elkapkodtam és gyorsan mentem, így nem tudtam normálisan megfordulni, csak tolatással.
a vizsgabiztos teljesen korrekt arc volt, mindent szépen elmagyarázott, kielemezte a hibáim. na majd legközelebb nem sietünk annyira.
-
Killing
addikt
Délután kresz vizsga, ugye ma már nem lehet előkapni a könyvet?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
fullextra
tag
a fényképes vizsgalap mindenkinél nála maradt a sikeres forgalmi vizsga után?
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
-
Rototti
senior tag
Na kérem szépen én is egy (még csak képzeletbeli) jogsi tulajdonosa lettem. Mindenből elsőre sikerült átmennem, ugyanaz a vizsgabiztos volt rutinon és forgalmin is. Nagyon korrekt volt; nem is gondolná az ember, hogy még vannak ilyenek, azok után, amit olvass a fórumokon.
Azért nem volt teljesen laza. Egy biciklis 3-szor előzött vissza piros lámpánál, így 3-szor kellett visszaelőznöm, zebrákkal és záróvonalakkal tarkított úton, de szerencsére nem volt gond. Köszönet annak a mercis-nek, aki beengedett az egyik előzésnél. És persze jár egy a budapesti Autóklubnak is.
[ Szerkesztve ]
Kimi - The King of Spa
-
fullextra
tag
válasz Rototti #8313 üzenetére
nekem is meglett minden elsőre csak nem akartam nagyon dicsekedni, mert aztán én leszek a ****
Mondjuk én vártam az órákat mindig, egy percig sem éreztem tehernek.
Forgalmin előttem a kiscsajt szegényt harmadszorra is meghúzták, szóval elbizonytalanodtam kicsit, de amikor beültem már tudtam, hogy nyertem...
vizsgabiztos is korrekt volt, elbeszélgettek az oktatómmal, kicsit elfeledkeztek, hogy navigáljanak aztán egy körforgalomhoz értem, ahol addig köröztem amíg észre nem vették magukat... vb aztmondta kapok egy pirospontot
innentől végképp biztos volt, hogy bizony aznap autóval jövök haza pestre..most a papírosokat várom, az nkh-tól, de még soha nem vártam ennyire, hogy mehessek az okmányirodába...
Az igaz, hogy ha a központba kérem, hogy ott veszem át(XIII.ker) akkor másnap mehetek is érte? -
sagesz93
addikt
na, ma végre valahára sikerült eljutnom a rutinpályára(volt itt osztálykirándulás meg minden, 1hete vezettem utoljára az oktatóval, akkor is kb fél órát a pályát másfelet a városba ), ahol meg is lett a vizsgám, nem volt valami nagy cucc 10 perc volt az egész.
bár egy kicsit siettem a feladatok között, de a feladatokat faszán megcsináltam.[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
üdv.
Mostanság melyik programot (vizsgaprogram) használják a hatóságok? pm-ben is jó, ha "olyan".
Előre is köszönöm!
BANZAII
-
MaciG
addikt
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
BANZAII
-
Nordik
őstag
Sikeres rutinvizsga után be kell mennem az autósiskolába bemutatni a vizsgakönyvet? Ugye KRESZ vizsga után ki kell kérjék a lapjaimat a központtól vagy valami ilyesmi...
Esetleg ebben az esetben az oktató, autósiskola, vizsgabiztos intézi ezeket? Vagy csak a vizsgakönyvbe feltüntetik a sikeres vizsgát?
-
Boxer001
veterán
Üdv!
Basszus márciusban lejárt a jogsimon az egészségügyi alkalmasság (07.16 a jogsi érvényessége egyébként), most láttam meg rajta. Mi értelme ennek, hogy előbb jár le (tudom, előbb csináltam az egészségügyi vizsgát, de akkor is)...qrva jó, már régen nem vezethetnék, most jöttem rá. -
Nordik
őstag
válasz Psychonaut #8325 üzenetére
Köszi!
Közbe érdeklődtem már! Már kétszer vezettem forgalomba, rutinvizsga előtt is.
Jó volt, csak még szoknom kell a pedálok kezelését, mert egyelőre jobban leköt a dolog technikai része mint a forgalom. De majd belejövök!
-
Psychonaut
veterán
-
MaciG
addikt
Lehet hülye kérdés, de ha jobbra kanyarodok a lámpánál akkor nem teljesen mind1, hogy teli zöld, vagy ,hogy nyíl alakú zöld? Mert elméletileg mindkettőnél lehet zöld a gyalogosoknak is és akkor mi a különbség a kettő között?
BANZAII
-
MaciG
addikt
Tegnap gyakoroltam kreszt (a progival amit a vizsgán használnak) és abban a D kategóriánál az egyik kérdéscsoportba volt egy ilyen. Én is úgy tudtam, hogy nem lehet, de a tesztben az volt a válsz ,hogy "kell számítani gyalogosra". Valamelyik nap nekifutok még1x átnézi a dolgokat és akkor kiprintscreenelem neked ezt a kérdést.
BANZAII
-
Cola111
aktív tag
Utánfutóval szállítottam tüzifát, és az autópályán bemértek 80km/h helyett 100km/h-val mentem. A bírság 3X30.000Ft. Kicsit bosszant, senkinek nem ártottam vele ugyan. jó kis tanulópénz volt. Biztos nagyrazzia volt, mert Miskolci leágazásnál történt, és Szombathelyről kaptam a bírságot...
-
Hitman
aktív tag
válasz Cola111 #8333 üzenetére
Nincs semmiféle "razzia", minden sebességtúllépéssel kapcsolatos ügyet a szombathelyiek kezelnek legjobb tudomásom szerint.
Ha már büntetés, kezdő jogosítvánnyal utánfutót vontatva leállítanak mennyi lehet a szabálysértés maximális büntetési tétele? ill. mennyire figyelik ezt a rend éber őrei, hogy kezdő-nem kezdő, mit vontat stb.[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz Psychonaut #8328 üzenetére
Rutinpályán csak a kuplunggal játszasz, ott nincs nagyon gáz, se fékezések, motorfék stb. Ott csak mész végig kb 5-10km/h-val, csinálod a feladatokat és arra figyelsz, hogy el ne rontsd.
Forgalomba meg egész más, ott kell a gáz, sokszor elég a motorféket használni, a kuplungot meg egész máshogy kell használni, folyamatos váltások stb.
-
MaciG
addikt
-
sagesz93
addikt
válasz Psychonaut #8340 üzenetére
Én is... Oktató mondja is hogy ez így szép és jó, csak a vizsgabiztosnak nem fog tetszeni.. De az oktatómnak legalább tetszik ahogy vezetek
[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
válasz Psychonaut #8342 üzenetére
Tudom, ezt a tanácsot már megkaptam párszor.
A legutóbbi órán megfogadtam, oktató mondta hogy ezt kéne a vizsgán is. -
Nordik
őstag
Nah most vezettem másodszorra városban, most már egész jól megy minden, felveszem a tempót a többiekkel.
Viszont nektek is az első órákon olyan volt mintha vakon vezetnétek?. Hiába tudod a könyv szerint a kreszt, az életbe egész más. Sokszor nem tudom, hogy hol is kéne a táblát keresni és mit kellene figyelni. Az oktatóm azt mondta ez még változni fog és kinyílik majd kicsit a világ. Hát remélem is...
-
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Holnap lesz 2 hónapja, hogy belevágtam a jogsi megszerzésébe.
Kresz, elsősegély megvan, eddig 6 rutinórát vezettem.
A tanár korrekt, az autó egy Megane II-es, benzines.
Kicsit érdekes mivel előtte egy cm-t nem vezettem + nem figyeltem a forgalmat, de majd idővel hozzászokok.
Kb mennyi idő, mire elkezdem érezni, az autót? (elejét-oldalát-hátulját -->meddig mehetek)
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
Psychonaut
veterán
Hat en mar tul vagyok a normal orakon (10+20), meg vagy 8 potoran, de olyan 30 centinel nem merem hatrabb engedni a kocsit parkolasnal (tehat annyi hely mindig marad a mogottem allo es kozottem). Egyebkent meg gyakorolsz, akkor jonni fog idovel, 6 ora utan jo, hogy nem erzed, foleg ha nem is vezettel elotte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok