Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramius
őstag
válasz Killing #8899 üzenetére
Ha már van valamilyen kategóriád, akkor az eü. tanfolyamot nem kell még egyszer megcsinálni. Az orvosi alkalmasságid meg addig érvényes, ameddig a jogsid.
ZozzHUN: Nekem azt mondta az oktatóm, hogy december elsejétől márciusig nem vizsgáztatnak motorból. Utána is csak akkor ha az időjárás is úgy akarja.
[ Szerkesztve ]
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
Killing
addikt
válasz ZozzHUN #8900 üzenetére
Csak az elsősegély vizsgát és az orvosit tudod ezek szerint kikerülni.
November 1-től Április 1-ig nincs motoros képzés, de télen lezavarhatod az elméletet. A jogsit nem cserélünk, jobban szeretem a 2 kereket, de jó lesz az autó is.Nem akarlak elkeseríteni, de A kat.-nál annyi órát kell vezetni hogy csak nyár vége felé lesz jogsid. De még ennek ellenére is javaslom, nehogy A1-et vagy Ak-t csinálj.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
aktív tag
válasz ZozzHUN #8900 üzenetére
Már semmi...
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
DigitXT
nagyúr
válasz ZozzHUN #8906 üzenetére
Igen. Vannak külön motorosokra vonatkozó kérdések, szóval ez önmagában
nem is baj, ami inkább, hogy végig kell ülnöd a tanfolyamot (de legalábbis ki
kell fizetned), az meg extra költség, s sok újat már nem tanulsz ott... Én pl.
az egyetlen motoros voltam egy csomó autós között a tanfolyamon. 10 éves
B jogsival. Mondjuk azóta volt egy-két KRESZ módosítás is, szóval ez ártani
biztos nem ártott, csak mint írtam volt, idő és pénz az egész. C'est la vie.Szerk: a korábban hozzászólóhoz annyit, hogy nem kell besz*arni... Nem
olyan hosszú az a képzés szerintem (azon sem tanulsz sokat sajnos): nem
hiszem, hogy el tudnák húzni nyár végéig. Én 2009 május végén vizsgáztam
június elején megvolt a jogsi. Az elméleti tanfolyamot is tavasszal csináltam.
Nyár elejére volt A jogsim. Kisebbet én sem csinálnék, mert minek. Annyival
nem olcsóbb, ha meg már megcsinálod, akkor inkább legyen mindenre jó.[ Szerkesztve ]
-
thomasthomas
tag
Sziasztok!
Január 1-ejétől hogyan változnak a KRESZ szabályai?
Különösen a forgalmi vizsgára való felkészülés érdekel. Csak mert egyrészt eltörölték a rutinvizsgát, másrészt meg akinek már van rutinvizsgája annak kell majd rutinfeladatokat is csinálni a forgalmin? (Ez egyrészt azért kicseszés, mert gondolom emiatt nőni fog a forgalmi vizsga díja)
Illetve emelték a kötelező óraszámokat (B kategória)? Ha igen, akkor mennyire? És mi lesz azokkal akik már forgalomba voltak január 1-eje előtt? Csak mert a tanuló vezetőkre nem kis összeget hárítanának így rá.(Engem nem érint szerencsére ez, ma lett meg a forgalmim, bár másodszorra. Viszont több ismerősömet igen.)
Előre is köszi.
.
-
Cola111
aktív tag
válasz thomasthomas #8909 üzenetére
Bár engem már nem érint, de én támogatnám azt, h a ruti és a forgalmi vizsga egyszerre legyen. Mint régen.
Az is olvastam, hogy betiltanák az autóban dohányzást, ez is jó kezdeményezés lehetne.
Valamint nyugati mintára egyszerűsítenék a KRESZt! -
dJ Peer
aktív tag
-
Killing
addikt
Nincs rutinvizsga?? Ez csak nekem új?
Mióta van ez?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Killing
addikt
válasz ZozzHUN #8916 üzenetére
Dehogynem!
"Ezek egyikeként a minisztérium az érvényes B kategóriás jogosítvánnyal rendelkező járművezetők számára egyszerűsített képzési és vizsgáztatási eljárást vezet be az A1 kategóriájú (legfeljebb 125 cm3 hengerűrtartalmú és 11 KW motorteljesítményt meg nem haladó), kétkerekű motorkerékpár vezetéséhez szükséges A1 jogosítvány megszerzéséhez. Az elméleti oktatás kötelező óraszáma ebben az esetben három, a járművezetési gyakorlaté két óra, a képzés tehát akár egyetlen délután alatt is elvégezhető. Ezt követően az elméleti vizsga mellett egy összességében 50 perces járműkezelési és forgalmi vizsgán kell a kismotorral való biztonságos közlekedésre alkalmasságot bizonyítani."
Egyszerűsítve csak A1-et kapsz, amivel nem lehet 1150-es BMW-t hajtani. Mellesleg ehhez is Kresz vizsga kell.
2 lehetőséged van:
1. Megcsinálod így az A1-et, vársz 2 évet és kresz vizsga nélkül mehetsz A korlátlanra úgy hogy nem kell kresz vizsgát tenned, csak rutint és forgalmit. A rutin oktatás 2 óra, a gyakorlat 4 óra vezetésből áll. Lényegében ez egy különbözeti vizsga.
2. Beülsz egy korlátlan A kategóriás tanfolyamra és mindent végig csinálsz.
Én a 2.-at választanám, de ha nagyon türelmes vagy akkor csináld az első pontban leírtak szerint, de kresz vizsga nélkül nem úszod meg!
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
pottyantós
aktív tag
Még karácsony előtt próbálom le rakni a forgalmit, és úgy tűnt sikerül is mert dec. 16-ra volt is időpontom, de a felügyelet nem tart vizsgát olyankor.... Most megy a remény, h még lesz helyem mert nem akarok beleesni a jövőévi változásba! 1 óra forgalom vezetés a mostani 30 perc helyett, és dupla vizsgadíj... Sok változtatást fontolgatnak jövőre! Pont ezt beszéltük az oktatóval! Lehet, hogy az A korlátlant kitolják 24 éves korra azoknak akiknek nincs motoros "előéletük", állítólag lesz még pár motoros kategória, és 600cc-s tanuló motorok a nagy kategóriában... érdekes lesz!!
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
Ramius
őstag
válasz pottyantós #8919 üzenetére
Hol 30 perc most a forgalmi vizsga? Szerintem 45.
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
picur220
veterán
válasz thomasthomas #8909 üzenetére
Akinek van rutinja, az a régi forgalmira megy, úgy tudom. A köt. óraszám úgy tudom, maradt. Nekem január elején lesz a forgalmim, remélem át is megyek, az volt a jó hír, hogy nekem még a régi rendszer lesz, mondjuk én már dec. elején befizettem a forg. vizsgadíjat, aztán csak januárban tudok vizsgázni így is, éljen a szolnoki közlekedési hatóság...
-
Tálydi
senior tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném elkezdeni a "B kat." jogosítvány megszerzését, a kérdés az, hogy hol, ebben várnám segítségeteket!
Idáig 3 ismertebb iskolát néztem ki, de nincs mire hagyatkoznom, melyik lenne a legjobb.
Csiga
Mazsola
Padlógáz
Ezen 3 iskola árai között a legdrágább és a legolcsóbb között is 2,5k a difi(97,1-99,6).Kinek milyen tapasztalatai vannak ezek, vagy akár más iskolákkal ami a környéken van(Bp.II)?
Előre is köszi!
Eeeeh, what’s up, doc?
-
pottyantós
aktív tag
Most vegeztem a csiganal!! elsore atmentem mindenbol, negy ora potoraval 110k volt! Az oktatom a legkorrektebb volt, az osszes vizsgabiztost ismeri es nem huzott le a vizsganal tobb tizezer forintokkal! Egy masik oktatoval tuti lett volna vagy 125-145k...
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
Tálydi
senior tag
válasz pottyantós #8928 üzenetére
Ez esetben akkor lenne jó a csiga, ha be tudnàl ajánlani az oktatódnál.
Eeeeh, what’s up, doc?
-
picur220
veterán
-
peugeotmate
őstag
válasz picur220 #8930 üzenetére
Érdekelne engem is, hogy mikor lesz a forgalmi vizsgád! Én nekem is nem sokára sorra kerül a forgalmi vizsgám (eddig minden megvan, elsőre), de vizsgaidőpontom az nincs még, elvileg jelenteni sem tudott az oktatóm. Viszont azt mondta, hogy január első két hetében még nem is dolgoznak a vizsgáztatók az új rendszerre való átállás miatt. De a pótóráim vannak már terítéken.
Igaz, én BPi vagyok. Illetve én is örülnék, ha elsőre sikerülne, de ez nagyon vizsgabiztos függő, hogy átmegy-e az ember, mert a környezetemben sok mindenkit meghúztak, illetve olyan is ment át, akiből nem nézné ki az ember (oktatóm is több ilyen esetről számolt be).[ Szerkesztve ]
meg
-
picur220
veterán
válasz pottyantós #8932 üzenetére
A forgalmim elvileg január 9-13-ig vmikor azon a héten lesz, és az előtte való héten kell még levezetnem a maradék 6 órát az alap 30-ból. Azt mondta az oktató, hogy jól megy, és hogy ne vegyek plusz órát, mert szerinte nem kell. Mindig mondja, hogy kapkodok meg stb, mondjuk az utolsó 2 órán nem mondta, észre is vettem h olyan nyugodtabban csináltam vhogy mindent, meg úgy elbeszélgettünk, mentünk össze-vissza, és néha azt vettem észre h nem tudtam, hogy kerültünk abba az utcába, ahol vagyunk. No nem azért, mert nem ismerem a várost, hanem gy a beszélgetésre koncentráltam, és a vezetés az csak úgy mellékesen ment mellette, már-már észre sem vettem, hogy vezetek.
Itt Szolnokon is káosz van a hatóságnál, de elvileg be tud jelenteni arra a hétre. Meg az itteni biztosok csütörtökönként Jászberényben vizsgáztatnak, ez még jobban kavarja a dolgokat. Amúgy az a jó Szolnokban, hogy kis város, lehet ismerni minden utcát, minden szar helyet, így az oktató meg tud mutatni mindent. A forgalom sem szokott olyan nagy lenni, meg az útvonalak direkt úgy vannak kialakítva, hogy a legforgalmasabb utcákon nem kell menni. A vizsgabiztosok meg nem olyanok, hogy kp-ra engednek át, hanem tényleg azt nézik, hogy mennyire tudsz vezetni.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz peugeotmate #8937 üzenetére
Hát azt hallottam, hogy egy 20-ast nem árt vinni vizsgára...
-
ZozzHUN
addikt
3x buktattak meg forgalmin, órákat sem rendesen tartották meg, általában alkamanként 15 percel le lettem húzva, pótórák sem lettek mind megtartva, de kifizettetve kilettek. Elegem lett az egészből, kaptak pénzt, átmentem, felejteném legszívesebben, csak rohadt sokba került... Padlógáz III. kerületi részleg volt ez...
-
Tálydi
senior tag
válasz ZozzHUN #8942 üzenetére
Aztak , na ezt jó, hogy leírtad, eddig listán volt a padlogaz, mostmár inkább akkor csiga/mazsola között gondolkodnék, vagy ha tud valaki jobbat.
Azért nem vagy gyenge, ha engem megbuktatnak, kiterek a hitembol, nem egy autót vezettem mar, a 20evestol a 3evesig, turbó/kompresszor benzin/dízel minden volt mar, mindemellett gyanítom többet tudok az autókról mint sok oktató. Összegezve a gondolatokat, a helyedben tuti valami balhé lett volna... Nem is írom tovább, elcsépelt szó, de ez akkor is felháborító!
Eeeeh, what’s up, doc?
-
picur220
veterán
válasz ZozzHUN #8942 üzenetére
Na ez a szar autósiskola mintapéldája. Itt is van 3 ilyen, építettek maguknak új rutinpályát is, stb. Ja, és emellett 2800 náluk a tarifa. Ahol én vagyok, ott 2500, és eddig kaptam számlát is mindenről, szóval tiszták. Emellett normális oktatóm van, tegeződik, nem ordibál, nem ökör nyugdíjas katona/rendőr. 4 éve nem bukott nála senki rutinon, meg vagy 5 forgalmi bukása volt idén. Ja, és nem vetet pluszórát feleslegesen, majdnem mindenki 30 órával ment tőle vizsgázni.
Tálydi: a vizsgán nem a vezetéstechnika a lényeg, ha lefulladsz 10x az se baj, nem vezetni kell tudni, hanem közlekedni. Nekem ezt hajtja az oktató, hogy hiába a kitűnő vezetéstechnikám, ha sietek meg kapkodok, buktatnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
bandus
veterán
én anno a csigánál csináltam, forgalmin kétszer húztak meg. utána felvetettem az oktatónak, hogy mi lenne, ha egy kicsit megolajoznánk a dolgot a vizsgabiztos úrral, de azt mondta, hogy felejtsem el, mert akit kaptam az nem "olyan"... szóval nem lett úgymond lefizetve, és át is mentem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Rototti
senior tag
Fogalmam sincs már a teljes összegről. Azokat az árakat fogod megkapni csekken, amik az oldalon vannak és arra jönnek még rá a kötelező díjak, amik ott nem szerepelnek, pl.: eü. vizsga, forgalmi vizsga díj stb. De ezek mindenhol ugyanannyiba kerülnek, szóval ha össze akarod a sulikat hasonlítani, csak az elm+gyak számít.
Kimi - The King of Spa
-
picur220
veterán
A vizsgák mindenhol 4600, 4700, 11000. eü 5500. ezt ki kell pengetni mindig, ez 25800. Amit az autósiskoa szab meg, az az elméleti okt. díja, a vezetési órák díja, és az orvosi alkalmassági, ha nincs ismerős orvosod aki ingyen ad. Nálam az egész vége úgy néz majd ki, hogy 0 Ft elmélet, 75000 Ft gyakorlat, 25800 vizsgadíj, 5000 eü tanf., 3500 orvosi alkalmassági. Összvissz 109.200 Ft. Ez szolnokon a legolcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok