Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oracle
senior tag
Jövőhét szerdán újra vizsga
remélem most meglesz
-
blokad
senior tag
válasz
AMD Power #8595 üzenetére
Oktatom szavaival elve, vezetni egy cerkof majmot is meg lehet tanitani, kozlekedni, na az a nagyobb falat.
Elvezetni az autot mar megtanulod az oktatas alatt, joforman a rutin elso par orajan szinte mar reflexe valik a kuplung-gaz valto harmas, es azert ezt teljesen nehezen felejted el, max mint a biciklizest, hogy kell egy kis ido, ha kihagysz mire megint visszaszoksz.
-
válasz
pottyantós #8589 üzenetére
Talán 4 hónap úgy, hogy 2x buktam városin (egyszer az én saram volt, egyszer a vizsgabiztos volt überg*ci). Az oktatóm maximálisan lelkiismeretes volt, nyugodt, bár nem is vezettem rosszul. A bukás pedig szerencse kérdése is, Pesten 10x könnyebb megbukni, mint vidéken, a nagyobb forgalom, és a több lehetőség miatt.
-
Drizzt
nagyúr
Na, ma megvolt az első vezetés a jogsimmal. Először ültem automata váltós kocsiban. Mit ne mondjak, hozzá tudnék szokni....
Körút tényleg elég gázos. Ahogy állnak az út szélén, a külső sávban csak úgy tudsz menni, ha a terelővonalon mész végig.
-
Psychonaut
veterán
válasz
pottyantós #8589 üzenetére
Nem a Csigaver vizsgaztat, ez a lenyeg, ezt ertsd meg. A kozlekedesi hatosag vizsgaztat. Ha buksz, akkor az az oktato hibaja (meg persze a tied), nem az iskolae. En elsore rossz oktatot kaptam, nem is mentem at. Masodszorra egy sokkal szigorubb, de korrektebb oktatom volt. At is mentem.
-
válasz
pottyantós #8584 üzenetére
Határ útnál még egy nagyon jó oktatót is tudok, csigavéres amúgy.
"sok időbe telik mire megvan a vizsga, direkt buktatnak"
Tekintve, hogy nem a csigavérnél vizsgázol, számomra értelmezhetetlen ez a kijelentés. Nekem nagyon jók a tapasztalataim velük.
-
pottyantós
aktív tag
válasz
Psychonaut #8585 üzenetére
Jó lenne a közeli, mert 16-ig melózok Tökölön, és csak 18 után érnék rá... gondolkodtam a csigavéren de annyi mendemondát hallok ( sok időbe telik mire megvan a vizsga, direkt buktatnak), h nem tudom be merjem vállalni!
-
Dexar007
veterán
Senki se akar ingyen C-t?..Még 4ember kéne és indul a tanfolyam plusz kapsz mellé GKI-t is ugyancsak ingyen.
-
Psychonaut
veterán
válasz
pottyantós #8584 üzenetére
Hat, ha fontos, hogy kozel legyen, akkor csak a nagy iskolakat tudom (en) mondani, azoknak van sok helyen irodajuk.
-
pottyantós
aktív tag
Üdv!
Tudna nekem valaki mondani egy autós iskolát Pestszentimre, vagy Kispest Határ út környékén? Most mennék, de meló, és a közelbe kéne valami!
-
Oracle
senior tag
válasz
Psychonaut #8582 üzenetére
Nekem is az oktató mondta az útvonalat hogy jobbra balra stb. de volt hogy a vb szólt hogy itt inkább egyenesen itt meg balra és parkoljunk...
-
Psychonaut
veterán
válasz
sagesz93 #8581 üzenetére
Igen, mindig az oktato mondja - kicsit pontatlanul fogalmaztam az elobb: a vizsgabiztos nem szolhat hozzad, csak az oktatodhoz. Neki mondhatja el, hogy mit akar valtoztatni a "megszokott" utvonalon, ha akar egyaltalan. Utana az oktato tovabbadja a tanulonak az informaciot.
-
sagesz93
addikt
válasz
Psychonaut #8580 üzenetére
Az én forgalmi vizsgámnál az oktató mondta végig az útvonalat, bár a végén megjegyezte hogy elég jóba vannak a vizsgabiztossal, és az útvonal amin mentem a kedvence, szóval azért volt egy adag szerencsém is
(meg előtte a gyakorlásnál pont ennek az útvonalnak a "neccesebb" részeit néztük meg)
-
Psychonaut
veterán
Elvileg nincs is ilyen, hogy "vizsgautvonal", pontok vannak megadva, es azok erintesevel kell menned, de azt a vizsgabiztos mondhatja meg, hogy pontosan milyen utvonalon. En is igy szivtam meg eloszor.
Amugy a fekvorendor tenyleg nagy segitseg, ugyhogy figyelj ra. Van, ahol 20-as tabla van(!) - Pesten nem tudok ilyen helyet, de Miskolcon igen.
-
Oracle
senior tag
Engem elkaszáltak
mert 40nel mentem a 30as övezetben, jó persze igaza van, csak az bosszant a dologban hogy az oktatóval soha nem mentünk arra... a vb közölte hogy akkor balra menjünk és ne jobbra ami a vizsga útvonal lett volna, és a táblát jól benőtte egy fa alig látszott mikor megmutatták. Úgy látszik ez a nemfizetős útvonal volt
Sebaj majd a következő sikerül
-
Dexar007
veterán
Gyöngyösön ingyenes C tanfolyam indul!
Ja és GKI vizsgát is kapsz mellé..csak a pótórákat kell fizetned ha esetleg buknál.
Írjon akit érdekel..ide fórumba vagy privi. -
Psychonaut
veterán
válasz
Cola111 #8573 üzenetére
En sem paraztam soha vezetes elott, mar az elso tanoram elott 150+ kilometert vezettem, rogton forgalomba mentem...tehat a vezetesi tudasommal semmi gond nem volt/nincs. Egyszeruen csak szigoru vizsgabiztosokat kaptam.
Es azert szerencse kerdese, mert elvileg a forgalmi vizsga idotartama 40-45 perc kellene, hogy legyen. Mindenkinek. Fuggetlenul attol, hogy mennyire vezet jol vagy rosszul.
UI: idokozben valahol 3000 korul vagyok, ha jol szamolok.
-
Cola111
aktív tag
válasz
Psychonaut #8570 üzenetére
Miert? Nekem is 25-30 perc volt anno, latta a vb, h nem parazok, gordulekenyen megy. rutin palyan a vizsga elotti napon voltam elsonek, szal az se volt semmi. a kotelezo vezetesi oraknak a felet meg beirta az oktatom. nem hiszem, hogy szerencse kerdese lenne.
14adam: grat, balesetmentes vezetest
-
14adam
addikt
válasz
Psychonaut #8568 üzenetére
Ugyanaz a vizsgabiztos volt aki múlthéten és emlékezett rám. Akkor is megdicsért,hogy milyen jól vezetek
Kötelező feladatokat megcsináltuk pl párhuzamos parkolás meg egyívű megfordulás aztán mehettem vissza a kiinduló pontba
olyat is ismerek akinél bealudt a vb -
Oracle
senior tag
Hi
Ma forgalmi vizsgám lesz, remélem összejön
-
Cola111
aktív tag
Kanadaban is hasznalhatod a magyar jogositvanyodat, de tenyleg az a legtisztabb, hogy kivaltod a nemzetkozit. jo utat
itt van par vezetesi tanacs is: hatha segit
-
Drizzt
nagyúr
Na leadtam a kerelmet az okmanyirodaba, s akkor megy az izgulas, hogy megjon-e addig, amikor indulnom kell Kanadaba.
-
Cola111
aktív tag
"A magyar vezetői engedélyt vezetési jogosultság igazolására elismerik az EGT tagállamaiban, a Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez csatlakozott országokban, továbbá bilaterális egyezmény alapján Japánban és a Koreai Köztársaságban."
"Nemzetközi vezetői engedély az USA-ban
A magyar jogosítvány maximum egyéves tartózkodásra érvényes. A nemzetközi jogosítvány (nemzetközi vezetői engedély) nem szükséges a vezetéshez, de hasznos lehet. Azoknak, akik autót akarnak bérelni, tanácsos az utazás előtt kiváltani, mert a bérlésnél és esetleges vészhelyzetekben, mint pl. közlekedési vétség vagy baleset, segítséget jelenthet, különösen nyelvi nehézségek esetén."
forrás: link
-
Drizzt
nagyúr
Kanadában/Usában mi kell, hogy vezethessek? Úgy tudom USA-ban érvényes a sima magyar jogsi, de Kanadában talán nem. Mit tudtok?
-
jerry311
nagyúr
-
peugeotmate
őstag
Köszönöm a válaszokat! Én is valahogy úgy gondolom/gondoltam, miként Te is sagesz93, hogy tulajdonképpen nincs olyan nagy szükségem a könyvre.
-
sagesz93
addikt
válasz
peugeotmate #8552 üzenetére
ne költs könyvre,(Én még nem láttam kresz könyvet úgy igazán, de a jogsi itt a zsebembe....) tök felesleges, nálunk 1x mondta az oktató, hogy ha van legyen itt, meg legyen füzet, toll, 2x írtam egy lapra, összejött fél oldal, kb. azok olyan dolgok, amik annyira nem egyértelműek, a többi első hallásra megmarad(t).
A program tökéletes, nem kell annyira rákockulni, azért napi 2-3x toljad végére már kívülről fújod a kérdéseket. Az, hogy mennyire marad meg majd eldől a vezetésnél.. -
14adam
addikt
válasz
peugeotmate #8552 üzenetére
Nekem ez volt/van : [link]. 2k-ba kerül(ne) de nálunk oda adták ingyen +egy cd-t mellé
#8551) Cola111 és vajon a zöld tábla után 70 vagy 90-el lehet menni
-
peugeotmate
őstag
Hali!
Most kezdtem (éppen ma) a KRESZ tanfolyamot, cél: a 'B' kat. jogsi. Kérdésem pedig, hogy melyik KRESZ tankönyvet ajánlanátok? Az oktató, egyenlőre csak kérdezte, hogy van-e könyvünk, de nem igazán mondta, hogy szükséges lenne vennünk. Órákon mondjuk elég részletesen átveszünk mindent, jegyzetelni is elég jól lehet. Illetve kaptunk progit, amiben benne van a ca. 1360 kérdés is, amiből az 55 kérdést választják ki a vizsgára. Ezt valószínűleg majd orrvérzésig fogom nyomni, lévén, hogy nyári szünetem van. Szerintetek érdemes könyvet venni egyáltalán? -
Cola111
aktív tag
a zold alapu a helynevtabla, ami jelentosebb helyneveket tuntet fel. A lakott terulet kezdete tablak igy neznek ki:
,
,
,
a helynevtabla egyebkent a lakott terulet kezdete tabla alatt szokott lenni, en meg igy talalkoztam vele. Varosreszeket,folyokat is szoktak vele jelolni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest