- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlo009
tag
Szólni kell nekik, hogy későbbre tegyék át a vizsgaidőpontot. Egy jó dolog is volt benne, ha máshogy nézzük, hogy ilyen havas, jeges utakon legalább nem kellett vezetni!
Biztos csúszkált volna a kocsi, még akkor is ha téligumit tettek a teherkocsira. Érdemes levezetni a még fennmaradt órákat, ami már remélhetőleg jobb időben lesz és utána lehet menni vizsgázni. -
Bati0501
őstag
De,sztem oda tartoznak.
Sztem hétfőn hívd fel az oktatód-vagy akár most is,én asszem beszéltem az oktatómmal hétvégén,persze ez változó,h kivel lehet és kivel nem...-és ő vagy elintézi vagy megmondja,h mondjuk hívd fel a suli titkárnőjét és ő átrakja.Sztem vhogy így mehet.
Persze az is kérdés,h mikor lesz a vizsgád? -
jerry311
nagyúr
Goto Anglia - élmények, tapasztalatok
Nagy vonalakban:
jogsi + szemely vagy utlevel be a hivatalba postan
persze fizetni is kell a jogsiert
kb. 1 honapon belul visszajon az angol jogsi es a szemely/utlevel (altalaban 2 kulon levelben) -
jerry311
nagyúr
Nem szivatlak, ez tenyleg igy megy itt
.
Lakotarsam novere allt (allo motor, kezifek behuzva) a repteri drop off parkoloban. Jott egy Ford Transitos es beallt az elotte levo 25 meteres szabad teruletre. midnezt ugy, hogy az Astra bal eslo elemet vegighuzta es letepte a lokharitot.
Voltak rendorok is, kozoltek, hogy a szabalyok szerint szepen csereljenek elerhetoseget, csinaljanak fenykepetek, irjak le mi tortent es szepen jelentsek az esetet a biztositonal. A rendorok meg csak az adataikat sem vettek fel.
Persze a Transitos kototte az ebet a karohoz, hogy marpedig o nem hibazott es nem felelos a balesetert.
Vegul persze fizetett a biztosito... -
jerry311
nagyúr
Na a baleset az kulon tema.
Mindenki leirja mennyivel ment, merrol, stb. Meg adatokat cserelnek es elkuldik a biztositoiknak, azok meg kisakkozzak ki mennyit kap.
Hivhatsz rendort, nem fog helyszinelni legfeljebb akkor, ha annyira megserultel, hogy te nem tudsz.
Vicces, nem?Az autot eleve csak olyan ember vezetheti, aki szerepel az auto biztositasaban mint sofor...
-
mephi666
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Nincs balkez szabaly sem. Egyenrangu utkeresztezodeseknel mindenki megall es kolcsonos udvariassag alapjan eldontik, hogy ki megy. Altalanossagban elmondhatjuk, hogy T alaku keresztezodesben az egyenesen menoket el szoktak engedni.
A pedalok es karok ugyanugy vannak, mint minden normalis autoban.
AFAIK Azsiaban jellemzo, hogy a karok is fel vannak cserelve, de a pedalok az egesz vilagon egyforman vannak.
-
jerry311
nagyúr
Figyu, ha a lengyelek hazamennek 2 het szabadsagra es visszajonnek egy teherautos jogsival, majd felulnek mondjuk egy 12 tonnasra, akkor veled mint gyakorlott vezetovel nem lehet problema.
Ami lenyeges:
- nincs jobbkezszabaly,
- korforgalomban fontos az iranyjelzes, de az is ha nem jelzel,
- parkolasert jol megb...k, ha nem jo helyen teszed.Akkor van varosi sebesseghatar (30 mph) ha van kozvilagitas es nincs mas kitablazva.
UI: nagyon fontos, a menetirany szerinti bal oldalon kell haladni!!!
-
harry
veterán
Itt inkább a dolgok valószínűségéről van szó... semmi sem biztos, és minden előfordulhat - kérdés, hogy mekkora valószínűséggel. Hogy úgy mondjam, valószínűbb, hogy egy papucs fog lecsúszni inkább a lábadról, mint egy jól bekötött cipő, és okoz akár balesetet is. Én sem estem le még szikláról, de azért nem fogok a peremén táncolni, mert akkor sokkal valószínűbb, hogy le fogok.
Jogi / szabályszerű részét nem ismerem, de itt meg már emberi tényező is játszik, szerintem ha rossz kedvében van (lehet amúgy is), beszólhatnak miatta, akkor meg nincs sok haszna magyarázkodni.
-
harry
veterán
Papucsban nem lehet vegezni semmilyen ertelmes dolgot. Vezetni, sportolni, dolgozni, stb. Sosem ertettem. Akkor mar inkabb dobd le es mezitlab. Eleg ha egyszer megcsuszik, es nem tudsz rendesen a fekre gyorsan atlepni, vagy tudom is en... Persze, sok mindent lehet, villaval konnektort szerelni is, csak nem feltetlenul egeszseges.
-
jerry311
nagyúr
LoL, van B-s hajo jogsi.
-
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
A nemzetkozi jogositvany egy papir alapu fuzetecske, benne ezer nyelven, hogy milyen kategoriarat vezethetsz. Ez nem hivatasos jogositvany, nem fuvaros engedely, csak a plasztik kartyad tobbnyelvu forditasa.
Gyakorlatilag egy 1968-as(?) egyezmeny eredmenye es 44 eves csokevenye. Mar reg le kellett volna valtani, szerintem. -
jerry311
nagyúr
-
Ramius
őstag
Szerintem csinálhatod teherautóval, de nem tudom pontosan, lehet, hogy a D+E-nek vannak sajátosságai (korlátozások, meg ilyenek), ami miatt nem. Én mikor jelentkeztem, mondtam az ügyintézőnek, hogy E kategóriát szeretnék, erre visszakédezett, hogy C+E?
Jobban jársz, ha megkérdezed -
uborka3
tag
Az első képen, mivel nincs kint a kanyarodó főút tábla, ezért igen jelezned kell. Ha kint lenne nem kellene.
Az elsőbbség tábla nem csak a menetirány szerinti jobb oldalra biztosít elsőbbséget, hanem a bal oldalra is, az útkereszteződés teljes területére.
A kettes képet nem értem... -
jerry311
nagyúr
De szép is lett volna. Sajnos, D-re és E-re nem jutott idő. C-n ezt vezettem. B-t egy ezer éves Fiat Palio kombi segítségével szereztem. Szívódízel. 2000 RPM fölé nem volt szabad pörgetnem. Eleinte ez nehéz feladatnak bizonyult, mert előtte 1200-es Ladát nyúztam falu környéki földutakon.
-
jerry311
nagyúr
MaciG
A két kamion kiengedett, ők lemondtak az elsőbbségről. Ettől függetlenül neked még ott van 3 másik sáv és a szemből jövő forgalom lehetősége. Ezeknek mind elsőbbséget kell adnod.
Ebből a szempontból lényegtelen kérdés, hogy aki a zebra előtt álló kamionok mellett közlekedik, annak kötelező (lenne) megállnia és meggyőződnie róla, hogy van-e gyalogos. Ha meg is áll, akkor sem neked ad elsőbbséget, hanem az esetleges gyalogosnak. Tehát hiába áll meg a zebra előtt, az nem jelenti azt, hogy átmehetsz.bzoley
Ha van otthon érintőképernyős számítógéped, akkor ugyanaz. Ha nincs, akkor egérrel kell megjelölni a helyes választ.
A program, képek, szövegek, gombok teljesen ugyanolyanok, mint a valódi vizsgaszoftver. Ha elég alapos a KRESZ oktató, akkor elmondja melyik kérdések hibásak a CD-n, mert vannak ilyenek. Nekünk legalábbis elmondta a csigás teherautós oktató, a személyautós nem. (mondjuk ez már vagy 2 éve volt, lehet javították) -
Szplöttyy
senior tag
Nem előzte a kamionokat, mert párhuzamos közelkedésre alkalmas az úttest, ahogy én látom. Bár, biztosítók 50-50-re hoznák ki, szerintem, mert ő nem láthatott, bár fokozott óvatosságal kéne megközelíteni a zebrát, te nem láthattad, de számítanod(kelett volna?) hogy nem biztos hogy megáll a másik sor is, bár ez kötelező lenne.
-
jerry311
nagyúr
Aki nem adta meg az elsőbbséget a felsőbbrendű úton haladó járműnek. Lehet hogy azért villog jobbra mert:
- megáll a kereszteződés előtt,
- jobbra kanyarodik a kereszteződésnél,
- megáll a kereszteződés után,
- úgy maradt az irányjelző.Az autó sebességéből általában megítélhető, hogy tényleg jobbra akar kanyarodni vagy sem.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ennél az iskolánál csak ez a két autó van. Nem rég indult be. Egy jóval nagyobb megyei méretű autósiskoláról vált le két oktató és alapítottak új iskolát. Azt mondták, hogy kb 3 hét lesz a kresz aztán meglátjuk, hogy melyik oktatóhoz ki ki megy időtől függ. Azért most indult a tanfolyam és hát elég sokan vagyunk B-re.
Mellesleg ez az orvosi lap ami írja, hogy megfelelek-e ezt mennyire veszik komolyan?
(mármint az orvosok és mik a vizsgálatok) -
Atomgeszi
nagyúr
Már így is drága a jogsi egy normál béres embernek na most ha még emelnek...
Ezzel is csak azt érik el ,hogy apuci majd megveszi a drága autót meg a jogsit a 17-21 éves fiának aki úgy se lesz felelősségtudatos(tisztelet a kivételnek) és ugyanannyi baleset lesz.
Vagy kormánynak kell még pénz és ez az indok. -
puttputt
őstag
Egy volt osztálytársam iszonyatos hóesésben vizsgázott.
Alig lehetett látni valamit, illetve csúszott az út tisztességgel.
(Meg amúgy sem volt egy "Sumaher".)
Annyit mondott neki a biztos: "Csak ne törjük össze, jó...?"
A járdától is valami 50 centire parkolt le...
Egyébként nem lett meg szegénynek, mert a vizsga legvégén, mikor félreállt (a telep mellett), tolatott... és lekoccolta a kocsi hátuljával a kukát, pontosabban rácsúszott, mert nem fékezett elég intenzíven.
Mennyit piszkálták miatta... -
proof88
addikt
de megnézem mit csinál majd a bringás mikor nagyban teker, egyik oldalt végig parkolnak, szembe pedig jön egy busz ami éppencsak elfér. - miért, amikor egy szűk utcában szembe találja magát két autó, akkor is mi történik? Az egyik elengedi a másikat. A bringás majd behúzódik két autó közé vagy valami és elmehet a busz.
-
nyunyu
félisten
Utanfuto temaban:
KRESZ:
Sebesség
26. §
(1) Az egyes járművekkel legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:
b) egyéb gépjárművel - kivéve teherszállításra kialakított motoros triciklit -, valamint gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel
autópályán 80 km/óra,
lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra,
lakott területen 50 km/óra,Teherszállítás
47. §
(1) Járművet megterhelni oly mértékig szabad, hogy össztömege a megengedett legnagyobb össztömeget ne haladja meg. Olyan gépjárművön, amelynek teherbírását csak a szállítható személyek számával határozták meg, személyenként 10 kilogramm rakomány is szállítható. Ha az ilyen járművel a megengedettnél kevesebb személyt szállítanak, a rakomány súlya annyiszor 68 kilogrammal növelhető, amennyivel a szállított személyek száma a szállítható személyek számánál kevesebb.
(2) A rakományt a járművön - annak belsejében, illetőleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány
a) a jármű vezetőjét a szabad kilátásban és a vezetésben, a forgalom többi résztvevőjét pedig a jármű fényjelző berendezéseinek észlelésében ne akadályozza;
b) a jármű ajtajainak, illetőleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja;
c) egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa;
d) úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék, ki ne ömöljék, továbbá olyan módon legyen lefedve (letakarva), hogy le ne szóródjék;
e) az elkerülhetetlennél nagyobb zajt, szennyeződést ne okozzon;
f) magassága - a jármű magasságával együtt - a négy métert ne haladja meg;
g) a járművön - a (3) és (7) bekezdésben foglalt eseteket kivéve -, illetőleg annak rakfelületén ne nyúljék túl.
(3) Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 cm-re túlnyúlik.
(4) A (2) bekezdés g) pontjának rendelkezése nem vonatkozik a mezőgazdasági szálasterményt szállító állati erővel vont járműre; a rakomány és a jármű együttes szélessége azonban nem haladhatja meg a 2,5 métert.
(5) Ha a rakomány méretei miatt a (2) bekezdés g) pontjának rendelkezése nem tartható meg, nyitott rakfelületű járművön a rakomány úgy is elhelyezhető, hogy a rakfelületen túl előre (legfeljebb a jármű elejéig), illetőleg a járművön túl hátra (legfeljebb két méterre, de a rakfelület hosszának felénél nem nagyobb távolságra) vagy oldalra (úgy, hogy a rakomány és a jármű együttes szélessége a 2,5 métert ne haladja meg) kinyúljék. A pótkocsit vontató jármű rakománya hátra nem nyúlhat túl a rakfelületen.
(6) A járművön túlnyúló rakományt (álló járművön is) legalább 40x40 cm méretű piros vagy piros-fehér csíkos zászlóval, illetőleg táblával, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ezen felül a hátra kinyúló rakományt piros fényű lámpával és piros fényvisszaverővel, az oldalra kinyúló rakományt előre fehér fényű lámpával és fehér fényvisszaverővel, hátra piros fényű lámpával és piros fényvisszaverővel meg kell jelölni. A rakomány külső széle és a lámpa átvilágított felületének, illetőleg a fényvisszaverőnek a külső széle között - vízszintes irányban - legfeljebb 40 cm távolság lehet. Az oldalra kinyúló rakomány lámpával és fényvisszaverővel való megjelölése mellőzhető, ha a rakomány legszélső pontja a járműnek az azonos oldalon levő helyzetjelző lámpájától - vízszintes irányban - 40 cm-nél nincs nagyobb távolságra.
(7) A gépkocsi hátsó részéhez rögzített rakományt úgy kell elhelyezni, hogy
a) a gépkocsi hátsó részén elhelyezett világító és fényjelző berendezések és a rendszámtábla látható legyen,
b) a gépkocsi hossztengelye irányában hátrafelé legfeljebb 1 m-re, oldal irányban legfeljebb 0,4 m-re nyúljon ki,
c) a rakomány szélessége 2,5 m-t ne haladja meg,
d) a rakomány megjelölése feleljen meg a (6) bekezdésben meghatározott rendelkezésnek. -
MaciG
addikt
Sikerült a vizsgám
Nem volt egyszerű menet így az uccsó hét, mivel kedden meghalt a teherautó, így még az is kétséges volt, hogy lesz-e vizsga. De aztán „felépült”
Vizsgán nem volt semmi necces csak 1x elengedtem egy biciklist akit nem kellett volna (az már viszont nem bűn ha az ember lemond a saját elsöbségéről, meg a biciklis már félig a járdán volt), a vizsgabiztos szerint keveset néztem a tükröket, pedig én többet néztem a tükröt, mint magát az utat(be is zsibbadt a nyakam…), meg állítólag lassan nyúltam a váltohóz és elhúzódott a váltás emiatt, pedig dízelnél pont ez a jó, mert meg kell várni míg leesik a fordulat… ,DE a lényeg ,hogy megvan. Szigorú volt a vizsgabiztos (ha lehet így fogalmazni) ,de korrekt.
Köszi a bíztatásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest