Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8101) Winner_hun válasza MmDorian (#8097) üzenetére


Winner_hun
félisten

Miért mák ha valaki tud valamit és egyből átmegy mindenen? Jahogy az irigység.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8102) Winner_hun válasza Psychonaut (#8100) üzenetére


Winner_hun
félisten

2004 nyár, Vác.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8103) gamek!ller válasza MmDorian (#8099) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Jó neked, én ma fizettem be a pótvizsga díjat.
Winner: Én is tudok mindent, több száz km-ert vezettem már a jogsi letétele előtt, a 20 forgalmi órán nem volt semmi baj velem, egyszer kétszer szólt valamiért, hogy azt máshogy kéne. Megfogadtam, hallgattam rá, mégis megbuktam tegnap. Nem volt szerencsém, ennyi.

(#8104) Psychonaut válasza Winner_hun (#8102) üzenetére


Psychonaut
addikt

Értem. Ha kicsit visszaolvasol, vagy kérdezősködsz ismerősöktől, barátoktól, esetleg oktatóktól, hogy milyen a helyzet ma, akkor talán megérted, hogy ez nem irigység, hanem a konkrét helyzet ismerete és reális felmérése. Mert az tény, hogy manapság itt a fővárosban fizetés nélkül szinte esélyed nincs átmenni a vizsgán. Mondjuk úgy, hogy nagyon nagy szerencse kell hozzá.

UI: és nekem sem a vezetési tudással van gondom, akárcsak gamek!ller, én is vezettem már oktatás előtt/közben (órán kívül) ~200 km-t.

[ Szerkesztve ]

(#8105) Winner_hun válasza gamek!ller (#8103) üzenetére


Winner_hun
félisten

Én is tudok mindent

Csak ragzani nem:P:P
: km-ert
kilométerert?:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8106) Winner_hun válasza Psychonaut (#8104) üzenetére


Winner_hun
félisten

Attól hogy levezetsz 200 km-t a kocsi kezelését tanulod meg, nem a kreszt. Nem kéne összekeverni a kettőt és akkor nincs (félre)magyaráz((kod))ás.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8107) Psychonaut válasza Winner_hun (#8106) üzenetére


Psychonaut
addikt

Így van, ez igaz, nem a KRESZ-t tanulom meg. Szerencsére azt megtanultam tanfolyamon, és sikeres vizsgát tettem belőle. :)
De úgy látom, nem voltam egyértelmű. Manapság a vizsgabiztosok arra mennek, hogy buktassanak. Bármiért. És az NKH adja alájuk a lovat. Nem tudom, láttál-e már vizsgabiztosi papírt, hogy miért (is) buktathatnak. Csak egy példa: kissé korai, kissé késői irányjelzés. Ez nem rögtön buktató, "csak" hibapont. De ha három ilyet behúz, akkor már bukta.

(#8108) gamek!ller válasza Winner_hun (#8105) üzenetére


gamek!ller
senior tag

De rá vagy menve az én ragzázolásádomra.. :D
Psychonaut: Egyetértek. Remélem jövő héten átmegyek.

[ Szerkesztve ]

(#8109) Winner_hun válasza Psychonaut (#8107) üzenetére


Winner_hun
félisten

Na az irányjelzésért ha rosszul csinálja az ember akkor igenis tessék buktatni. NAGYON zavaró mikor forgalomban akkor jelez az emberszabású mikor már a kanyarodást megkezdte vagy a fél sávon már átment. Nem megvágnak, hibapont. És kell belőle 3. Teljesen korrekt.
Ha ennél a példánál maradunk akkor én úgy fogalmazok hogy a vizsgabiztosok biztosra mennek. Ha valaki nincs tisztában a szabályokkal, tennivalókkal akkor nem való a forgalomba.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8110) Winner_hun válasza gamek!ller (#8108) üzenetére


Winner_hun
félisten

Csakis segítő szándék miatt írom be. Van aki tanul belőle, van aki nem. Anno az egyelőre szót én is egyenlőre-ként írtam, itt hívta fel rá valaki a figyelmem hogy az nem úgy van. Egy ideig nem volt egyszerű helyesen írni, már nem okoz gondot.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8111) m3tr0 válasza Psychonaut (#8107) üzenetére


m3tr0
senior tag

Sajnos ilyen a helyzet.
Mostanában elég sok ismerőstől hallom ezeket, nem a fővárosban vizsgázókat is úgy vágnak meg 3-szor, 4-szer egymás után mint a pinty.

Ellenben ott a nővérem,aki elsőre átment Pesten(plusz pénz fizetése nélkül)...amúgy tényleg kell némi szerencse is.

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#8112) gamek!ller válasza Winner_hun (#8110) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Értem, nekem is itt hívták fel a figyelmemet rá, hogy nem úgy kell írni az egyelőrét. Azóta talán jól írom mert mindig eszembe jut.. :) Semmi gáz.

m3tr0: Azért ment át elsőre mert lány volt.. :D

[ Szerkesztve ]

(#8113) MmDorian válasza Winner_hun (#8109) üzenetére


MmDorian
őstag

az én bukóm a tükör nem rendszeres használata volt... ha ez nem azér volt, mert kell a pénz az nkh-nak, akkor nemtudom miért... ő biztos nagyon figyeli beszélgetés közbe....

és már más is leírta: a kreszt kérjék számon a kresz vizsgán, ha kell, akkor szigorúbban, de ilyenér, hogy nem húzódott le valaki eléggé(!) balra egyirányúból balra kanyarnál... pofátlanság.

a szerencse pedig...mi van a rádvillan a szájbatett sárga...nagyon szeretnek azért buktatni, és még lehetne sorolni, a gyalogos a sövény mögül lelép az úttestre, ésatöbbi, ésatöbbi.

[ Szerkesztve ]

(#8114) gamek!ller válasza MmDorian (#8113) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Rendesen közlekedni úgyis akkor fog megtanulni az ember amikor már megvan a jogsija.

(#8115) Psychonaut válasza Winner_hun (#8109) üzenetére


Psychonaut
addikt

A kissé relatív fogalom, ezért nem értem, hogy kerülhet bele egy olyan vizsgába, amin lefektetett szabályokat kellene számon kérni. De teljesen mindegy, nem akarlak meggyőzni, jó, hogy mindenből átmentél elsőre, csak azt ne gondold, hogy azóta nem változott meg a rendszer. Mert megváltozott. Nagyon. Nem személyes tapasztalat, oktatók mondták/mondják.

SZERK: és csak hogy még egy, utolsó példát mondjak: ma már a zebra felé haladó gyalogosnak is elsőbbsége van veled szemben, meg kell állnod. Arról a gyalogosról van szó, aki vélelmezhetően azon a zebrán fog átmenni. Nem kell, hogy ott álljon, nem kell, hogy lelépjen, neked meg kell állni.

[ Szerkesztve ]

(#8116) gamek!ller válasza Psychonaut (#8115) üzenetére


gamek!ller
senior tag

A legnagyobb bajom amúgy nekem a gyalogosokkal van. Nem tudom eldönteni mikor akarnak átmenni és mikor van az, hogy csak álldogálnak. Amúgy ha látod, hogy a zebra felé halad és azt gondolod, hogy át is akar menni a zebrán viszont meggondolja magát és nem megy át, te pedig megálltál az is bukás. Feleslegesen feltartottad a forgalmat.

(#8117) m3tr0 válasza MmDorian (#8113) üzenetére


m3tr0
senior tag

A rád villan a sárga az mit jelent?

Én a forgalmi vizsgán úgy mentem át a sárgán ahogy azt kell, féktávon belül váltott a lámpa zöldről sárgára,tehát nem tudtam volna elméletileg megállni, átmentem rajta. (nem buktam meg)

Vagy nem erre gondoltál?

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#8118) Winner_hun válasza MmDorian (#8113) üzenetére


Winner_hun
félisten

a kreszt kérjék számon a kresz vizsgán, ha kell, akkor szigorúbban

Az egy dolog hogy elméletben tudod, de azt a gyakorlatban is tudni kell alkalmazni. Attól hogy elméletileg tudod még nem biztos hogy a gyakorlatban is menne.

Nem pofátlanság az, balra kell húzódni hogy aki jobbra akar menni az elférjen (persze ha elég széles az út)

Sárgánál semmi extra nincs, ha meg lehet állni meg kell állni, ha már nem lehet megállni akkor tovább kell menni. Lehet hogy egy vizsgázó még átmegy mert nincs meg a kellő rutinja és meghúzzák. Na és? Majd meglesz.
Gyalogos a sövény mögül gondolom 100-ból 105-ször fordul elő azért olyan fontos ezzel érvelni.

Azon kívül hogy a rendszert meg a vizsgabiztosokat támadják nagyon sokan nagyon szívesen néha tán gondolkozni is kéne hogy mi miért van.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8119) Winner_hun válasza Psychonaut (#8115) üzenetére


Winner_hun
félisten

Egyszer volt eddig ilyen velem hogy megálltam a gyalogosnak aki a kerékpárja mellett várta hogy átengedjék. Megállás után nézett egy pillanatra aztán hátrafodult és elment. Ha a drótszamarán ül akkor nem állok meg mert úgy nem számít gyalogosnak, nincs elsőbbsége.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8120) Winner_hun válasza gamek!ller (#8116) üzenetére


Winner_hun
félisten

Arra azért kíváncsi lennék hogy melyik vizsgabiztos buktat meg akkor ha megállsz a gyalogosnak aki a kocsi megállása után nem megy át a zebrán hanem hátrafordul és elmegy. Ezt csak mendemondának tudom tartani. Ha mégse így van akkor meg a megfelelő helyen (fogalmam sincs hogy van vagy hol lehet de biztosan lehet) panasszal kell élni a vizsgabiztossal szemben.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8121) Psychonaut válasza Winner_hun (#8118) üzenetére


Psychonaut
addikt

Lehet hogy egy vizsgázó még átmegy mert nincs meg a kellő rutinja és meghúzzák. Na és? Majd meglesz.
Igazából itt két dologgal van gond:
1, Azért zavaró, ha ilyenért húznak meg, mindenkinek becsúszik 1-1 ilyen, tapasztalt vezetőnek is.
2, 11.000 forint a vizsgadíj.

És még egy dolog: egyszerűen ignoráns vagy, és nem tudod vagy nem akarod megérteni azt, hogy egyszerűen nem korrektül dolgoznak a vizsgabiztosok. Ahogy eddig a szavaidból kivettem, részese nem vagy a dolgoknak, személyes tapasztalatod a közelmúltból nincsen, rálátásod a témára nincsen, véleményed viszont van, ami láthatólag szemben áll az általunk tapasztalt és a témában jártas emberek által is tapasztalt dolgokkal. Ezek fényében nem értem, miért nem vagy hajlandó elfogadni a mi álláspontunkat, vagy legalábbis megfontolni, hogy igazunk lehet. Neked sem kívánnám, hogy beülj egy tanulókocsiba vizsgázni, mert hidd el, meg tudnának buktatni, ha akarnak.

Arra azért kíváncsi lennék hogy melyik vizsgabiztos buktat meg akkor ha megállsz a gyalogosnak aki a kocsi megállása után nem megy át a zebrán hanem hátrafordul és elmegy. Ezt csak mendemondának tudom tartani.
A többség szerintem sem buktatna meg ezért (de lenne, aki igen). Panaszt hiába teszel, bármit behúzhat gyakorlatilag (lásd fentebbi példák), és mondhatja, hogy nem ezért buktatott meg, hanem azért, mert mondjuk háromszor nem tartottál megfelelő oldaltávolságot.

[ Szerkesztve ]

(#8122) gamek!ller válasza Winner_hun (#8120) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Nem ezért buktattak meg engem, de ezzel riogatott az oktatóm.
(#8121): 11.000 + 4800ft a két kötelező óra. Ma fizettem be, de Qrvára nem esett jól.

[ Szerkesztve ]

(#8123) Winner_hun válasza Psychonaut (#8121) üzenetére


Winner_hun
félisten

Basszus, akkor mégis miért húzzon meg? Mert elgázolsz egy gyalogost? Ha meg lehet állni és nem állsz meg akkor húz meg, nem? De. Akkor most miről is akarsz beszélni?

Nem korrektül dolgoznak mert valódi hibékért buktatnak. Kis hibákból több kell hogy megbukj, ha egyet, de ha kettőt is tévesztesz még átmehetsz. Valóban rosszul végzi a dolgát...
Az itt leírtakra reagáltam mert egyesek véleményével nagyon nem értek egyet, ki is fejtettem hogy miért. Ha nem sikerült felfogni akkor másold be azt a részt amit nem értesz, ha tényleg félreérthető akkor elmagyarázom máshogy.

A többség szerintem sem buktatna meg ezért (de lenne, aki igen).

Ühm, és miből gondolod hogy ezért igen, meghúzna? Tán vizsgabiztos vagy és tudod másokról hogy nem húznák meg, de te csakazértis meghúznád?

Panaszt hiába teszel, bármit behúzhat gyakorlatilag
Valószínű hogy olyat fog behúzni amit meg se tettél. Rosszindulat, rövidlátás az van benned is.

háromszor nem tartottál megfelelő oldaltávolságot.
És miért gond ha azért megbuktat? Ha nem tartottad be akkor így jártál, majd remélhetőleg a következő alkalommal betartod.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8124) Psychonaut válasza Winner_hun (#8123) üzenetére


Psychonaut
addikt

Basszus, akkor mégis miért húzzon meg? Mert elgázolsz egy gyalogost?
Nem! De ne is ilyen semmiségekért. Egyáltalán, miért az az alapvető, hogy buktasson? Mert ez az alapvető.

Ühm, és miből gondolod hogy ezért igen, meghúzna? Tán vizsgabiztos vagy és tudod másokról hogy nem húznák meg, de te csakazértis meghúznád?
Nem, azok alapján amiket hallottam szintén most tanuló ismerősöktől illetve oktatómtól. Hogy van olyan vizsgabiztos, akinél volt olyan nap, hogy mindenki megbukott. Előttem négyen voltak annál a vizsgabiztosnál, akinél vizsgáztam, hárman buktak.

Valószínű hogy olyat fog behúzni amit meg se tettél. Rosszindulat, rövidlátás az van benned is.
Képzeld el, ebben a pénzéhes világban ilyen emberek vannak. Bennem nem rosszindulat van, hanem egy vélemény, amit már párszor elmondtam, hogy mi alapján alakítottam ki. Ezek alapján pedig relevánsabbnak tartom a te véleményednél.

És miért gond ha azért megbuktat?
Lásd: #8121, első válaszom. De remélem te mindig tartasz megfelelő, KRESZ által előírt oldaltávolságot (meg úgy alapjában, a KRESZ összes szabályát betartva közlekedsz az utakon).

SZERK: de fejezzük is be ezt a vitát, mert neked fogalmad sincs róla, hogy konkrétan mi hogy van jelenleg, sajnos elmagyarázni úgy látszik mi sem tudtuk, meggyőzni egymást úgysem fogjuk, úgyhogy a további párbeszéd szerintem csak értelmetlen szájtépés.

[ Szerkesztve ]

(#8125) Winner_hun válasza Psychonaut (#8124) üzenetére


Winner_hun
félisten

Miért veszed alapvetőnek azt hogyha valaki hibázik akkor afelett szemett kell(ene) húnyni?

Na ez a hallottak alapján dolog nagyon ki tud akasztani meg amikor nem tetszik valakinek valami és a másikra akarja fogni. Egyik osztálytársam panaszkodott mindig a rajtanárra hogy így szemét meg úgy köcsög hogy meg akarja buktatni.. megkérdeztem tőle hogy tesz-e valamit ellene, rajzol-e, azt és úgy csinálja-e amit kell vagy csak háborog? Nem jött rá konkrét válasz. Látom hogy errefelé mennek a dolgok, szidjuk a másikat, keressük bennük a hibát. Nálam ez nem dívik, én maradok a realitás mentén, nem a másikat támadom hanem megnézem hogy vajon miért tette és azt jogosan-e.

Az előző válaszodnál is csak saját véleményt írtál, nem gondolsz rajta tovább.

Én nagyon is értem hogy min hőbörögtök és sajnálattal veszem tudomásul hogy meg is vagytok róla győződve hogy deigencsakazértis igazatok van. Ám legyetek vele így ha számotokra így kerek a világ:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8126) gamek!ller válasza Winner_hun (#8125) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Én nem mondtam, hogy köcsög volt a vizsgabiztos, tudom, hogy én basztam el és azért buktatott meg.. :D

Psychonaut: Inkább azt mond, hogy állsz.. :)

[ Szerkesztve ]

(#8127) Psychonaut válasza Winner_hun (#8125) üzenetére


Psychonaut
addikt

Miért veszed alapvetőnek azt hogyha valaki hibázik akkor afelett szemett kell(ene) húnyni?
Nem azt mondom. Azt mondom, hogy nem kellene mindenben a hibát keresni, hiszen a mindennapi közlekedésben a sofőrök 99%-a követ el ilyen szintű "hibákat".

Látom hogy errefelé mennek a dolgok, szidjuk a másikat, keressük bennük a hibát.
Lehet. Én úgy érzem - ahogy fentebb is leírtam - hogy a vizsgabiztosok keresik bennünk a hibát, nem mi őbennük.

Akkor végezetül csak pár kérdésre válaszolj kérlek:
Szerinted miért van az, hogy az oktatók szerint is úgy korrupt az egész rendszer, ahogy van?
Szerinted életszerű az, hogy azok közül, akik nem fizetnek, csak nagyon kevés megy át elsőre?
Szerinted normális, hogy gyakorlatilag bármiért megbuktathatnak, amit mindennapos közlekedés során sokszor akaratlanul is elkövetsz?
Te mindig a KRESZ összes szabályának megfelelően közlekedsz?

gamek!ller: holnap beszélek az oktatómmal, gondoltam kicsit rápihenek a következő vizsgára. Jövő héten talán...

[ Szerkesztve ]

(#8128) gamek!ller válasza Psychonaut (#8127) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Én ma fizettem be a vizsgát, elvileg hétfőn vagy csütörtökön mehetek. Kértem tőle, hogy ne a csúcsforgalmi időszakot kapjam, de lebeszélt róla, mert hogy higgyem el csak jobb nekem az amikor sok autó van mert nem hajtok annyira (ha nincsenek az úton akkor hajlamos vagyok tiporni..) Kérdeztem járható út e az, ha egy kis lóvét összefogok a személyimmel amikor átadom.. Nem. Sajnos ez itt ahol én lakom nem járható. Aztán dumáltunk arról, hogy ha járható lenne sem alacsonyodnék le arra a szintre. Meg tudom én csinálni anélkül is.

(#8129) Psychonaut válasza gamek!ller (#8128) üzenetére


Psychonaut
addikt

Kértem tőle, hogy ne a csúcsforgalmi időszakot kapjam, de lebeszélt róla, mert hogy higgyem el csak jobb nekem az amikor sok autó van mert nem hajtok annyira (ha nincsenek az úton akkor hajlamos vagyok tiporni..)
Igen, ezt nekem is mondta, remélem délutánra fogok kapni időpontot.

Kérdeztem járható út e az, ha egy kis lóvét összefogok a személyimmel amikor átadom.. Nem. Sajnos ez itt ahol én lakom nem járható.
Nekem azt mondta, inkább fizetne a helyemben. Mondtam neki, hogy esélytelen. Nem azért, mert nincs, hanem azért, mert erre nincs.

(#8130) Winner_hun válasza Psychonaut (#8127) üzenetére


Winner_hun
félisten

De igen, a vizsgabiztosnak pont az a dolga hogyha hibát vél felfedezni akkor azért szóljon. Ha több kisebb hibát vétesz vagy egy nagyot akkor meg úgy ítélje meg hogy nem vagy alkalmas az egyedüli forgalomba kerülésre, ne veszélyeztess másokat, ne kerülj még forgalomba.
Az egy dolog hogy a sofőrök akárhány %-a (nem tudom honnan jött a 99%) vét hibákat, de nem mindegy hogy tudja hogy azt nem úgy kell csinálni vagy nem tudja és azért követi el. A vizsgára elvileg úgy megy az ember hogy mindent tud. Hogy alkalmazni is tudja-e az más kérdés, pont ennek kell a vizsga folyamán kiderülnie.

Szerinted miért van az, hogy az oktatók szerint is úgy korrupt az egész rendszer, ahogy van?
Mert van aki hajlandó érte fizetni. és van aki elfogadja. Amúgy olyan embert is ismerek aki fizetett és mégis megbukott. Volt osztálytársam, 5. alkalommal se jött neki össze a vizsga.

Szerinted életszerű az, hogy azok közül, akik nem fizetnek, csak nagyon kevés megy át elsőre?
Igen. Ők az akik tudnak. Pár hónapja beszéltem valakivel, már nem tudom milyen vizsgára készült, azt mondta hogy azon a vizsgán elsőre csak nagyon kevesen mennek át. A tudás hiánya az egész, semmi más.

Szerinted normális, hogy gyakorlatilag bármiért megbuktathatnak, amit mindennapos közlekedés során sokszor akaratlanul is elkövetsz?
Normális. Sajnos több embernek van jogosítványa mint kéne.

Te mindig a KRESZ összes szabályának megfelelően közlekedsz?
Nem. Ha szabálytalankodok is akkor azt úgy teszem hogy mást még véletlenül se zavarjak / veszélyeztessek. Nem szokásom mindent betartani. De olyan dolog is van amit akkor is betartok amikor teljesen felesleges mert nem akarok még véletlenül se rászokni a rosszra.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8131) Winner_hun válasza gamek!ller (#8128) üzenetére


Winner_hun
félisten

Sajnos ez itt ahol én lakom nem járható.

Szerencsére, nem sajnos.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8132) Psychonaut válasza Winner_hun (#8130) üzenetére


Psychonaut
addikt

Ok, köszi a válaszokat. Remélem azért egyszer majd találkozhatunk a forgalomban - csak sikerül következőre a vizsga.

(#8133) Winner_hun válasza Psychonaut (#8132) üzenetére


Winner_hun
félisten

Tán még itt is

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8134) gamek!ller válasza Psychonaut (#8129) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Jó, de ha meg következőre sem sikerül akkor tényleg sokba lesz a pótvizsgák díja.. :(( Winner_hun: Ide még én is elmegyek a Passat-al :)

[ Szerkesztve ]

(#8135) gamek!ller


gamek!ller
senior tag

Na kaptam vegleges idopontot, csutortokon fel 10kor vizsgazom. Szerintem eleg jo idopont, alig lesz forgalom. Qrvara szoritsatok, at kell mennem.

(#8136) MmDorian


MmDorian
őstag

megvan a jogsi :DDD megyek is anyámér :D

másik. : értelmetlen ilyenről vitázni, lehet, hogy a Te tapasztalatod más az egésszel kapcsolatban, a mienk rossz, és ez van túlnyomó többségben. a vbk gecik, ezt bármelyik oktató megmondja, és nem hiszem hogy ők az ujjukból szopták.

az meg számomra sértő, hogy aki elsőre nemmegy át, az nem tud. kérem, igenis tudok, az oktatótól is megkaptam: "melléd szivesebben ülök be, mint sok olyan mellé, akinek van jogsia.". 10 évesen vezettem először, azóta van bennem km. és meg merem kockáztatni, hogy te az x éves rutinoddal nem tusz úgy vezetni, mint pl. egy volt oszálytársam, aki szintén 5 éve vezet, és fél éve van jogsia.(elsőre megbaszták.)

mondhattam volna magamat is, de nem mondom, mert nem akarok nagyképűnek tűnni.

[ Szerkesztve ]

(#8137) MmDorian válasza MmDorian (#8136) üzenetére


MmDorian
őstag

gyorsan még annyi, hogy a nem mindegyik vb tudja megitélni, hogy ki való forgalomba, és ki nem.

édesapám mikor dére vizsgázott, azért akarták megbuktatni, mert "nem használt retardert", ugyanis a mélyen tisztelt vb nem látta. ezzel a baj cask annnyi, hogy a pedálba van építve a retarder...egy ilyen vb nekem ne mondja meg, hogy én mehetek-e forgalomba, vagy nem...

(#8138) Psychonaut válasza gamek!ller (#8135) üzenetére


Psychonaut
addikt

Szorítunk. :K

Winner: autóm egyelőre nem lesz, nincs rá szükségem. De majd lehet, hogy kölcsönkérem valakiét. :D

(#8139) blokad


blokad
senior tag

28-i héten mehetek a rutinpályára. Minden nap két óra. Ha minden jól megy 4-én vizsga,
Skoda Octavia. Szép nagy autó, ha azon megy, menni fog az itthoniakon is később. :))

remélem

(#8140) Tothgera30 válasza blokad (#8139) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Octáviával könnyű, van Nyíregyen Grand Vitara is oktatóautónak,azzal próbáld. Mert Octáviának látszik a segge és az orra is, míg egy terepjárónak a seggénél nehéz lesz így elsőre.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#8141) Simtu


Simtu
senior tag

Sziasztok!

Csaba-duo autós sulival van valakinek tapasztalata?

Köszi

(#8142) gamek!ller válasza Tothgera30 (#8140) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Octaviának látszik az orra meg a segge? :D Hát akkor a miénkről hova tűnik ha beülök? :D Na jó, a segge még csak csak.. :D

(#8143) blokad válasza gamek!ller (#8142) üzenetére


blokad
senior tag

Ezen néztem én is, de nem akartam szólni, mert nem sokat ücsörögtem még Octaviaban, de amennyit ültem, abból nekem az jött le, hogy totál semmi, vagy csak alig-alig látszik.

Más: Sikerült a forgalom?

(#8144) Tothgera30 válasza gamek!ller (#8142) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Hát hobbitok vagytok-e? Én simán kilátok előre-hátra, olyan mint egy W124-es, simán látsz mindent!

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#8145) gamek!ller válasza blokad (#8143) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Az első nem, csütörtökön pótvizsgázom.. :) Tothgera30: Nem vagyok hobbit, elég nagydarab vagyok de én rohadjak meg nem látom az orrát.. :D

[ Szerkesztve ]

(#8146) Tothgera30 válasza gamek!ller (#8145) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nyisd ki a szemed :D . Haverom Octávia Tourjában ültem, ellenőriztem, ő is, nője is, és látni az orrát :P !

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#8147) gamek!ller válasza Tothgera30 (#8146) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Akkor vak vagyok.. :D Ennyi. :D
Holnap Forgalom pótvizsga srácok! Tessék drukkolni!

(#8148) Kephamos válasza gamek!ller (#8142) üzenetére


Kephamos
addikt

Nem kell látni, érezni kell. :)

(#8149) gamek!ller válasza Kephamos (#8148) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Jó.. Na srácok, innentől mindenki úgy drukkol, mint a lottó sorsoláson, hogy neki jöjjön össze a 2milliárd. Elindultam vizsgázni.

(#8150) gamek!ller válasza gamek!ller (#8149) üzenetére


gamek!ller
senior tag

Na itt vagyok.. :) Varom a postast :))) Sikerult, atmentem. Szokasos hibak voltak, nem figyeltem elegge allitolag a tukroket, keson eszleltem az akadalyokat.. Azt mondta az oktatom h ezt szinte kotelezonek erzik beirni a biztosok :D Na mind1, megvan az a lenyeg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.