Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

Sziasztok!

A Google Search Console-ban látom, hogy a Googlebot rendre kihagy random JS-fájlokat, amikor az oldalamat indexeli. (És .css és .jpg fájlokat is, de az nem érdekel most annyira.)

A probléma az, hogy az oldal tartalmi részét a JS fájlok töltik fel, így amikor kihagyja őket, nem, vagy nem teljesen tölt be az oldal, így indexelés közben csak egy üres vázat lát.

Keresem, mi lehet a jó megoldás rá.
    - Pár helyen azt írják, ha a fájlnevek sorrendjében tölti be a fájlokat, aztán amint elérte a limitet, hagyja a többit. Ezért ott azt javasolják, hogy a fontos JS fájlok mondjuk számokkal kezdődjenek. Pl. 01-fontos.js, 02-kevesbe-fontos.js, 09-abszolut-nem-fontos.js.
    Ennek viszont ellent mond, hogy legutóbb pl. a bootstrap.min.js fájlt hagyta ki, holott az szinte a legelső az ABC-sorrendben.
    - Máshol azt ajánlják, hogy össze kell vonni a JS fájlokat. Most 25 db JS fájlt használ az oldal, ezt amúgy a SEO checkerek rendszeresen szóvá is teszik. Ebből 9 db az enyém (a többi a HTML template-hez volt, és már abból is kiszedtem mindet, aminek a hiánya nem okozott hibát), ezeket össze tudom vonni, ha muszáj. Összesen amúgy 800kB ez a 25 JS fájl, az enyém ebből 100kB.
    Viszont máshol meg azt írják, ez (az összevonás) csak régen volt hatásos, most már néha lassíthatja is a betöltést. Mondjuk az a pár század mp pont nem érdekel, ha a másik oldalon meg az van, hogy a be nem töltött JS-ek miatt az oldal tartalmi része üresen marad az indexelésnél.

Még a CSS fájlokat is összevonhatom, hogy minél kevesebb fájl legyen a végén. De nem tudom, hogy a Googlebot csak darabszám alapján hagy ki fájlokat, vagy a fájlméretet is nézi.

Tudnátok ebben a témában tanácsot adni?
    PageSpeed, hátha mond valami hasznosat, amit én nem értek

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés