Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muton
addikt
válasz Speeedfire #3050 üzenetére
erre a div-re nem találtam utalást máshol. ha valamelyik szülő divre van ilyesmi fv, akkor azt a gyerek is indíthatja?
a valós kb egy full ilyen felépítésű, csak nagyságrendekkel több cucc van benne, pl nem alert, hanem vagy 40 fv. sajnos nem linkelhetem, meg amúgy is ~4500 sor
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Ehöm, miért az almától függ, hogy a mouseentert hozzáfűzöd-e vagy sem? Csakmert ha ez a kódrészlet kétszer meghívódik, akkor kétszer lesz odafűzve a handler... Ezt egyébként egy breakpointtal seperc alatt ellenőrizheted.
Nem biztos hogy ez a hiba, csak bűzlik - elég gyakori hiba hogy egy kifordított feltétel miatt nem egészen az történik, mint amit szeretnél. Event handlert csak egyszer, tisztán elkülönítve regisztrálj.
“All nothings are not equal.”
-
Muton
addikt
Az volt a nagy harci ötlet, h mivel más utalást nem találtam a kódban, akkor csak ez hívhatta meg kétszer. amúgy már belül van az alert mellett az alma ellenőrzés (ott is kellett volna lennie először is), mégis kiírja 2x. sajnos nem tudok semmilyen brakepointot rakni, mert nem böngészőben megy az adatok miatt, hanem egy külön alkalmazásban, amiben nincs 'F12'
Szóval csak a program futása során látom, h valami működik-e vagy sem. azt, pl megváltoztatok ezt, azt, és hivatkozok a változásra, full vakon kell csinálni, mert vagy megy, vagy nem, de hogy menet közben lássam a dolgokat, az sajnos nem áll rendelkezésre.
Legjobb kombó: kezdő js-es & unfriendly környezet[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsi, de ez a kód elég nagy hülyeség.
Amúgy ennél kényelmetlenebbül és csúnyábban tesztelhető módszert nehéz lett volna kitalálni, mint ahogy felraktad jsFiddle-re.Figyeld, most ez 3 percembe került, miután letöltöttem IconFinderről két ikont:
Szerintem valami olyasmi is benne lehet a dologban nálad, hogy nincs meghatározva az egzakt szélesség/magasság, és az egér fölévitele során a tököm tudja miért duplázódik. Na most ezt jól megaszondtam, mi?
Sk8erPeter
-
Muton
addikt
Heló!
Ezt meg lehet két változóval is csinálni?
Azaz, for ciklusban van egy másik for ciklus és az i-t és a j-t is bindolni kellene, mert (a példánál maradva) az id: '"item" + j + "id" + i'Tehát a toggleTwo()-nak két értéket kellene átadni.
Sk8erPeter:
az a baj, hogy ezzel a counterrel csak "egyszer" fut le, de duplán. úgymond többször már nem, de először mindig duplán. szóval nem tudom, hogy mi van, lehet, h az alkalmazásban van valami, amit nem látok
[ Szerkesztve ]
-
gyga
senior tag
hello.
kellene egy kis magyarázat
System.out.println(Math.random());
double szám=Math.random();
System.out.println(szám);valaki magyarázza el hogy miért ír ki 2 különböző értéket köszönöm
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
sztanozs
veterán
válasz Sk8erPeter #3060 üzenetére
Mindegy is - az sem tűnt fel neki, hogy a véletlenszám generáló függvény miért nem generálja ugyanazt a számot kétszer egymás után...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Sk8erPeter
nagyúr
"az a baj, hogy ezzel a counterrel csak "egyszer" fut le, de duplán. úgymond többször már nem, de először mindig duplán."
Hogyan írtad meg a kódot?
Egyébként azt látod, hogy a jsFiddle-kód helyesen működik, ugye?Az alkalmazásról meg semmit nem tudunk (csak azt, amit már sokszor elmondtál, hogy sok a 0 a végén, és helyetted kódolunk ), nem lehet, hogy az eseménykezelő valamiért kétszer van megírva?
Nem valami olyan függvényen belülre került ez az eseménykezelő (a mouseoveres rész), ami a betöltődés után kétszer is meghívódik?
Abból kiindulva, ahogy itt is akartad megírni az eseménykezelőt...===============
Szerk.:
(#3061) sztanozs :
ez qrva jó! A kérdést igazából el sem olvastam, csak odáig, hogy System.out.println, aztán tovább sem mentem, de most megnéztem, hát ez óriási
Az a baj, hogy abból kiindulva, hogy ráadásul a JavaScript topicba írt Java-kérdést, nem is igazán érdekli a dolog, csak muszájból tanulja, vagy nem vágom.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz sztanozs #3061 üzenetére
A színvonal sosem volt épületes... ilyen szintű kérdéseken már a szemöldököm sem vonom fel.
Mondjuk az, hogy mindez a JS topikba került, arra azért én is néztem egyet.
Egyébként észrevettétek milyen korrektül válaszoltam? Pedig ha valahol, akkor itt simán belefért volna némi vélemény kifejtés a válaszba.Én kérek elnézést!
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3062 üzenetére
igen, azt látom, böngészőben nálam is "rendesen" működik, csak ebben a keretrendszerben nem.
Ezzel az a baj, hogy ha kétszer futtat mindent (itt most nem alertre, hanem bármilyen egyéb beállításra, tömbön iterálásra, stb-re gondolok), akkor belassítja az egészet. Bár most egyelőre skippelem, hogy haladjak.Szóval hogy tudok két értéket bindolni egy fv-hez?
mert
function alma(i,j) {
alert("i: " + i + " j: " + j);
}
for(.. i<10; i++){
for(j<20;j++){
alma(i,j);
}
}
esetén mindig i: 10 j: 20 párokat kapokHa bindoltam az i-t és azt mondtam, h alma() {alert(this)}, akkor kirta, h 1, 2, ...
Két értéket hogy lehet bindolni?[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem értem, pontosan mit szeretnél, de te szoktál egyébként egyáltalán valaha dokumentációt olvasgatni?
Most komolyan, ne vedd bántásnak, de nem úgy néz ki, mintha nem teljesen a fórumra bíznád magad...https://developer.mozilla.org/en-US/docs/JavaScript/Reference/Global_Objects/Function/bind
Syntax
fun.bind(thisArg[, arg1[, arg2[, ...]]])
Parameters
thisArg
The value to be passed as the this parameter to the target function when the bound function is called. The value is ignored if the bound function is constructed using the new operator.
arg1, arg2, ...
Arguments to prepend to arguments provided to the bound function when invoking the target function.Itt van egy totál értelmetlen változata annak, amit korábban Karma belinkelt, átadva a "kiskutya" stringet annak a bizonyos függvénynek:
Sk8erPeter
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3066 üzenetére
jaja, nem szoktam js dokut olvasni, mert a végén megtanulom tudom, üljek le egyessel.
viszont átolvastam a küldött linket, és sikerült megcsinálni amit kellett, olyan jól, hogy holnap kiírtok vagy 2000+ sort a kódból
köszönöm!majd ezután csak akkor jövök, ha nem megy dokumentációból, ami előfordulhat, mert nem lehet a munkahelyen inni a gondolkodáshoz az meg köztudottan kell
-
sztanozs
veterán
Jaja, Ballmer Peak
És még be is bizonyították
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát pedig a doksi elolvasása és felfogása a legtöbb esetben rövidebb ideig tart, mint megírni két-három értetlenkedő hsz.-t.
Na várjál, azért ne ess át a ló túloldalára, senki nem mondta, hogy a plain JavaScriptes .bind() alkalmazása a jó módszer argumentumok függvénynek történő átadására!! Ez most csak egy példa volt, ez nem azt jelenti, hogy így is kell mindig alkalmazni, teljesen esetfüggő, mikor jó ennek a használata. Azért most ne kezdj el izomból, gondolkodás nélkül átírogatni mindent...
Sk8erPeter
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3069 üzenetére
Az van, hogy egyelőre van 10 oszlop, elemekkel. mint egy nagy táblázat. Most mind a tíz oszlopra van egyesével egy qrva nagy onclick, és szintén qrva nagy hover fv, úgy, hogy $oszlop1.onclick(...), $oszlop2.onclick(...) stb, tehát ugyanaz a kód háromnegyede, az indexektől eltekintve.
Most én megírtam külön eseménykezelőben, hogy az oszlopon belül lehessen külön elemekkel foglalkozni (ehhez kellett a két indexes bind), így minden tökéletes, csak a fölösleget ki kell gyomlálni, meg dinamikussá tenni, mert mi van ha nem 10 oszlop kell, meg ne töltse már be a 10 oszlop eseménykezelőjeit, ha csak pl kettőben van adat.Most csak az "egy indexes bind" kell milyen szép szakkifejezés, aminél egy for ciklusba rakok egy onclick-et, és egy hover-t, így csak egy vagy kettő fv-em lesz, és szép pici, átlátható, olvasható, dinamikus kódom lesz.
sztanozs: át is küldtem a főnöknek, hogy tűzzük ki célul
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért erőlteted ezt az "index" szót? Szerintem te a függvény argumentumára vagy paraméterére gondolsz, ezt nem úgy hívják, hogy "index".
"mind a tíz oszlopra van egyesével egy qrva nagy onclick, és szintén qrva nagy hover fv, úgy, hogy $oszlop1.onclick(...), $oszlop2.onclick(...) stb, tehát ugyanaz a kód háromnegyede, az indexektől eltekintve.
[...]
Most csak az "egy indexes bind" kell milyen szép szakkifejezés, aminél egy for ciklusba rakok egy onclick-et, és egy hover-t"
Erről beszéltem korábban, hogy értelmesebb lenne hozzáadni az elemekhez egy-egy közös class-t, mint hogy for ciklusokba pakolt eseménykezelőkkel szopasd magadat... miért csodálkozol, hogy előfordult a korábbi probléma, hogy duplán futott le az az eseménykezelő is, aminek nem szabadott volna? Már önmagában a leírásaid is azt tükrözik, hogy valamiért itt tákolás történik gányolás hátán.
Az sem egészen világos, most miért láttál ekkora potenciált a plain JS-es .bind()-ban, miért akarod most mindenáron ezt alkalmazni, amikor enélkül is nyugodtan lehet paramétereket passzolgatni. Adott esetben indokolt lehet, de nem mindig.Amiről korábban írtam, az az, hogy lehetne közös csoportként kezelni az elemeket, ha lenne közös class-uk, arra az elemre, aminél meg kivételt kell tenni, megint egy másik class-t kell tenni, és akkor rohadt könnyen tudod kezelni őket, óriási kódok ismételgetése nélkül (pfuj).
Na, mondjuk mutatok egy példát, ahol a .group1 class-szal rendelkező elemek mindegyikén van egy .hover(), és mindegyikre alkalmazva van egy explode effect, kivéve azokat, amik meg vannak jelölve a kivételt jelentő group1-exception osztállyal (amik itt a példámban a fekete bárányok ):http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/GVy7b/
Az elv a lényeg, hogy csoportokra írok event handlereket, nem egyenként.
Sk8erPeter
-
Muton
addikt
Heló!
Van egy divem, amire jön egy felirat, ami nagyon hosszú is lehet, ezért a szöveget le kell vágni, hogy ne lógjon ki a div-ből, ami ezzel kb meg is van:
white-space: nowrap;
width: 120px;
overflow: hidden;Azt meg lehet elegánsan oldani, hogy ha levág a szövegből, akkor rakjon ki pl három pontot, vagy egy kis nyilacska ikont, vagy bármit, amivel jelzi, hogy az levágott szöveg?
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3073 üzenetére
sajnálom, nem voltam génél napokig, majd sos munka, utána meg rendőrség, mert kiraboltak
Köszi amúgy, után fogok nézni, mert közben próbáltam a text-overflow: ellipsis -t, néha megy, néha meg nem, furcsa az egész...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Annyira nem furcsa mivel CSS3-as dologról beszélsz... Nem minden böngésző támogatja ezeket. Bár elvileg az aktuális nagyobb böngészőknek kellene támogatniuk.
http://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?filename=trycss3_text-overflow
itt tudsz vele játszani[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3075 üzenetére
Az volt a baj, hogy levágta a szöveget, csak a 3 pontot nem rakta ki. Mármint a chrome motoros alkalmazásban. Ha ilyen netes izében próbáltam, vagy simán böngészőben, ott működött (természetesen), közben megszületett a döntés, hogy írjuk újra az egészet normálisan, és ne a dzsindzsát pofozgassuk, meg is történt ~100 sorból a 2k helyett. Működik, kezelhető, átlátható. Csak most más probléma adódott
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3077 üzenetére
igen, de ez olyan hogy visszasírom a 2000 soros eszetlenséget
-
Muton
addikt
Heló!
Van egy létező, kidumpolható divem (táblázat). hozzá szeretnék adni append-del egy szintén létező divet (elemeket).
Az a baj, hogy van, hogy megcsinálja az elem hozzáfűzést, van hogy nem.Hallott valaki már ilyesmi problémáról, hogy az append-del valami nem kóser?
Lehet helyette valami más fv-t (nem appendTo-t) használi?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3080 üzenetére
Sajnos ettől féltem...
nincs összekeverve, egy ciklusban van amit hozzáad, van amit nem, de az is kidumpolható, amit nem ad hozzá. viszont ha létrehozok egy objektumot ugyanolyan adatokkal, mint amit nem ad hozzá, akkor azt már hozzá tudja adni.
Nincs whitespace, meg semmilyen speciális karakter, azaz pl <div /> {"parentId":"000" "id":"123" "value": "a_1"} -et hozzáadja, de <div /> {"parentId":"000" "id":"234" "value":"a_2"}-t meg nem, de <div /> {"parentId":"000" "id":"345" "value:"a_3"}-at viszont megint hozzáadja $("#000")-hozszóval tanácstalan vagyok egyelőre
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3082 üzenetére
dehogy komolyak. mondtam már, hogy sok a nulla a titoktartásimban, szóval nem ctrl + c&v-hetek, azaz mindig át kell írni minden változót, id-t,osztálynevet, stb-t, és legegyszerűbb ilyenre írni. tudok én normális neveket adni (csak nem mindig szoktam )
Szóval jött a prog főnök, megnézte, Ő sem tudott mit mondani rá. Ez a kb "ilyen probléma márpedig nincs" kategória. Annyit tudtunk, hogy megkerüljük. Én kineveztem az év problémájának, ha lesz majd időm, valahogy meg szeretném fejteni.
holnap csinálok jsfiddle-t, ma innom kell. ha valamelyik napra inni kell, akkor ez az volt
-
Sk8erPeter
nagyúr
mert ma mi történt? Megkaptál egy 0-t a munkád eredményéből? Vagyis 0 Ft-ot hozzádvágtak?
Egyébként jó, hogy elbeszélgetünk a semmiről, hogy nem tudtad megoldani. Mármint számomra semmi, mert semmit nem osztottál meg róla, hogy konkrétan mi a baj a kódoddal.
Ja, de. $('#000'), csak hogy jelezd, hogy sok a 0 a projektedben (n+1-edszer)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3084 üzenetére
én azt sohasem mondtam, hogy a projektben sok a 0-a, én azt mondtam, hogy a titoktartásimban van sok nulla
ebéd után csinálok egy jsFiddlet, ha tud rá majd valaki mondani valamit, akkor nagyon örülni fogok, mert már fúrja az oldalam a dologMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3086 üzenetére
sikerült jsFiddlet csinálni.
A probléma az, hogy van pl az obj2-t (meg az obj356-ot, meg full random alapján) nem rakja bele a táblázatba, csak nem tudom, hogy miért. De ha azt mondom, hogy, a "#base222"-höz rakja, akkor azzal nincs gond, meg ha azt mondom, hogy
var obj17 = obj2;
$("#base tr).append(obj17);
akkor azzal sincs gond, csak az obj2-base kapcsolattal.Remélem érhetően írtam le
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem ártana, ha legalább szintaktikailag helyes lenne a kódod.
Te ezt írtad:
<div id="base">
<tr>
</tr>
</div>
De a table-t kihagytad.... ez így nem is fog működni helyesen.<div id="base">
<table>
<tr>
</tr>
</table>
</div>
így már kezdetnek jó... meg hogy meg lehessen különböztetni, nem árt jól elkészíteni a példát Például hogy legyen valami háttere, ilyesmik.
Na, szóval itt nem az általad elvártak szerint működik?
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/jJaLB/1/
Szerk.: na, elkéstem, mert próbáltam kihozni valami értelmeset a dologból...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Hangúlyozottan jquery mentes dialogbox-ot, meg tooltip-et keresek. Az a felállás, hogy van egy statikus oldal, ahol az egyetlen interaktív js dolog nhány jól látható tooltip, meg egy-két kattintásnál feljövő szép felugró ablak lenne.
Csak ez miatt nem szeretnék egy jó nagy jquery-t, meg egy még nagyobb jqueryui-t bekötni az oldalra.
Guglizgattam, találtam is párat, de szeretném megóvni magam a régi sokéves elhagyott a modern böngészőkön esetleg már nem is futó javascriptes cuccoktól, szóval érdekelnének a javaslataitok.
Jelenleg jquery, jqueryui-al van megoldva, de ezeket kiváltanám 2 db egyenként néhány kb-os scriptecskével.Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #3090 üzenetére
Sajnos nincs tapasztalatom ilyennel, de hátha ezek:
http://stackoverflow.com/questions/9983360/tooltips-wanted-pure-javascript
http://stackoverflow.com/questions/11475319/smallest-tooltip-script-no-jquery
bár gondolom ezeket megtaláltad...
Bocs, hogy konkrét tapasztalat híján belevauvauztam.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3089 üzenetére
igen, lemaradt a table, köszönöm a javítást, de pont jó volt amúgy, mert így van mibe belekötni mindenkinek, és nem kell a magával a problémával foglalkozni
A kérdés továbbra is az, hogy mi van, ha a jsFiddle példában levő obj2-t nem adja hozzá a táblázathoz.
vagy azt igen, de az obj1-et nem, vagy obj432211-et nem. Ezért kérdeztem korábban, hogy tudtok-e ismert append-bug-ról, mert néhány elemre nem működik az append. A táblázatot megcsinálja, jön az elem, azt ki lehet dumpolni, minden oké vele, jön az append, szépen le is fut, de a táblázatba nem kerül bele.
A tábla id-je és az elem parentId-je között nincs különbség, se whitepace, se típus eltérés, se semmi.Egyelőre azt csináltuk, hogy nem az myList[i].parentId-hez appendeli, hanem a tableId-hoz, de az gondolom érezhető, hogy ez a probléma megkerülése, és nem a megoldása...
-
Sk8erPeter
nagyúr
De most itt hol látsz olyan bugot, amiről beszélsz?
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/jJaLB/1/
csak mert ha nem tudod reprodukálni a hibát, amiről szó van, úgy elég nehéz lesz debuggolni is.
Nem tudom elképzelni, konkrétan hogyan néz ki a kódotok (még mielőtt megint megtennéd, nem kell említeni, hogy hány 0 van a projektben, mert nem érdekel senkit, ahogy ha megosztasz pár plusz részletet a kódodból, akkor sem fogja tudni reprodukálni az eredeti projektet senki), nem gányolástól merül-e fel a probléma, amit említesz.
Mutass olyan esetet, ahol előfordul a hiba, és akkor esélyes, hogy tudunk segíteni érdemben is. És ne minket hibáztass, ha nem tudjuk reprodukálni a hibáitokat.Sk8erPeter
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3093 üzenetére
Az a baj, hogy azért sem tudnék működő kódot belinkelni, mert számos dolog (mint pl a list a jsfiddle-es példában) a local szerverről jön (pont ezért állítottam össze egy bemutató verziót, mert azzal nem rendelkezem, csak dolgozok vele), vagy az ügyfél saját szerverén van.
Pont ez a gond, hogy amit megírtam (kb megegyezik a jsFiddle példában lévővel), az a local szerveren lévő adatokkal működött, ki is lett adva, majd jött a hibajelzés, h az ügyfélnek néhány adat nem jelenik meg. És egy ideiglenesen kapott hozzáférés után nálunk is előállt a hiba.A bajom pont az, hogy szerintem, a prog főnököm szerint, a jsFiddle szerint meg mindenki szerint működnie kell, de esetekben mégsem teszi, és bár a megkerülhető a probléma, mivel az oka rejtett (log sem ír kis semmit), semmi esély sincs rá, hogy majd ne fussak vele össze valamikor a jövőben (meg amúgy szakmailag is érdekelne)
Szóval köszönöm a segítséget, akkor konklúzióként levonható, hogyha lesz időm utánajárni a dolgoknak, akkor ne az append fv-ben keressem a hibát, mert akkor az szerintetek bug-mentes.
A szakmai hiányosságaim a saját magam sara és a körülvevő anomáliákról, ködös megfogalmazásokról sem tehettek, szóval nem hibáztatok senkit
-
fordfairlane
veterán
Az ID-k jó lenne, ha szabványosak lennének, azaz betűvel kezdődnének. Böngészője válogatja, melyik mennyire érzékeny erre.
ID and NAME tokens must begin with a letter ([A-Za-z]) and may be followed by any number of letters, digits ([0-9]), hyphens ("-"), underscores ("_"), colons (":"), and periods (".").
x gon' give it to ya
-
sztikac
őstag
Vajon az első változónál miért műküdik az értékadás, és az utolsó kettőnél miért nem?
var username = frmRegister.txtUserName.value;
var password1 = frmRegister.txtPassword.value;
var password2 = frmRegister.txtPassword2.value;alert(password1 + password2) undefined-ot ad vissza. frmRegister.txtPassword.value-t kiíratva rendben van...
-
Lacces
őstag
Sziasztok,
Nos lehet félre fordítók megint.
Adva van ez a példa:
var name = "Nicholas";
name.author = true;
console.log(name.author);
Azt írja, hogy a name egy "becsomagoló típus" wrapper, amely a háttérben string objektum. Na de ez a wrapper eltűnik, a 2. sorban mert amikor létrehozom a name.author-t akkor valamiért törtli, és a harmadikban jön csak létre.De én mégsem értem, mert a name-nek megvan az értéke, kitudom írni, de a name.authornak undefiniedet kapok, ott nem jelenik meg. Ez miért is van pontosan? Miért is tűnik el a name.author-nak adott true érték? Ez az ami nekem nem tiszta...
A válaszokat előre köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt a degenerált példát honnan szedted?
Egyébként nem is értem, miért akarsz ilyet erőltetni, tudtommal programozgatsz Java-ban elég aktívan, nem? Akkor az valami mintát kellett volna, hogy adjon. Más a két nyelv, de azért van hasonlóság elvekben és ilyesmikben, sokszor szintaktikában is.Létre kellene hoznod egy Person objektumot, abból leszármaztatni, és létrehozni egy Author objektumot, vagy hasonló, azt bepakolni egy tömbbe, sok megoldás létezik. De legyen valami logika az egészben.
function Person(name, age){
var self = this;
self.name = name;
self.age = age;
}
var person1 = new Person('Béla', 21);
console.log( "First person's name: " + person1.name );Most ez mondjuk szintén nem százas példa a Person osztályra, mert itt publikus változókat használok, de kezdetnek jó; de lehet privát változókat is, olvasgasd el ezt, meg a belinkelteket is:
Sk8erPeter
-
Lacces
őstag
válasz Sk8erPeter #3099 üzenetére
Inkább ne akard tudni. Bár sejtem mi lehet.
Ez a példa ok, ezzel nincs is baj, amit te adsz .Jó, hogy mondtad a Java-t (bár én csak hobbi szinten... saját projekteknél, de utána abba ahogyam a programozást) mert ezeknél a wrapper típusoknál fennáll az immutable tulajdonság is. Csak szerintem rossz volt a magyarázat rá... mert többszöri újraolvasásnál feltűnt, hogy az immutable-t akarja elmondani.
Bár sokszor én azt olvastam, hogy a Java-nak és a javascriptnek nincs sok köze egymáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ZIDOO médialejátszók
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hardcore café