Új hozzászólás Aktív témák

• Oppenheimer

nagyúr

Ha egy service layer-beli osztályban van egy @Transactional metódus, ami meghívja egy DAO osztály metódusát, amely osztályban be van injektálva egy EntityManager @PersistenceContext-tel, akkor ennek az EntityManagernek a perzisztenciakontextusa megmarad a hívó service layer-beli metódusban is?

Most kísérleti jelleggel azt csinálom, hogy a RestController osztály metódusát jelöltem @Transactional-nek és az közvetlen hívja a DAO osztály metódusát, ami egy MovieEntityvel tér vissza, de amikor a RestController metódusa átadja a Jackson JSON parsernek a MovieEntityt, akkor mintha már nem lenne meg a perzisztenciakontextus, mert a hibernate proxy objektum megszűnt, és nem éri el a kapcsolódó entitásokat:

com.fasterxml.jackson.databind.JsonMappingException: failed to lazily initialize a collection of role: com.movietime.model.ActorsEntity.movies, could not initialize proxy - no Session

Próbálkoztam azzal, hogy EAGER fetchinget állítok be minden Entitás osztályban, és akkor nem lenne ilyen probléma, de akkor a túl sok bi-directional many-to-many asszociáció miatt megbolondul a hibernate és a Query.getSingleResult() már vissza se tér.

Kerestem olyan megoldást is, hogy lehessen korlátozni az EAGER fetching mélységét, de csak olyat találtam, hogy a LAZY-t lehet optimalizálni @BatchSize-zal. Viszont ez nekem nem jó, mert a JSON parserig már nem jut el a hibernate sessionje, vagy persistence contextje, nem tudom hogy hívjam.

Csinálhatnám azt is, hogy a DAO rétegben olyan lekérdezéseket írok kézzel, hogy lekérem a filmet, aztán lekérem a hozzá kapcsolódó színészeket, producereket, mindenkit, és összetákolom a kapcsolatokat, de ez egyrészt nagyon lábbal hajtós, másrészt az adatbáziskapcsolattal nagyon pazarló lenne. Jobb lenne, ha ezt a hibernate elintézné.

Az is jó lenne, ha a @Transactional úgy működne, ahogy a hsz elején a kérdésben feltettem, de nekem úgy tűnik, mintha nem így történne. Lehet azért, mert nem JTA típusú tranzakcióim vannak, hanem JPA?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés