Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha egy service layer-beli osztályban van egy @Transactional metódus, ami meghívja egy DAO osztály metódusát, amely osztályban be van injektálva egy EntityManager @PersistenceContext-tel, akkor ennek az EntityManagernek a perzisztenciakontextusa megmarad a hívó service layer-beli metódusban is?
Most kísérleti jelleggel azt csinálom, hogy a RestController osztály metódusát jelöltem @Transactional-nek és az közvetlen hívja a DAO osztály metódusát, ami egy MovieEntityvel tér vissza, de amikor a RestController metódusa átadja a Jackson JSON parsernek a MovieEntityt, akkor mintha már nem lenne meg a perzisztenciakontextus, mert a hibernate proxy objektum megszűnt, és nem éri el a kapcsolódó entitásokat:
com.fasterxml.jackson.databind.JsonMappingException: failed to lazily initialize a collection of role: com.movietime.model.ActorsEntity.movies, could not initialize proxy - no Session
Próbálkoztam azzal, hogy EAGER fetchinget állítok be minden Entitás osztályban, és akkor nem lenne ilyen probléma, de akkor a túl sok bi-directional many-to-many asszociáció miatt megbolondul a hibernate és a Query.getSingleResult() már vissza se tér.
Kerestem olyan megoldást is, hogy lehessen korlátozni az EAGER fetching mélységét, de csak olyat találtam, hogy a LAZY-t lehet optimalizálni @BatchSize-zal. Viszont ez nekem nem jó, mert a JSON parserig már nem jut el a hibernate sessionje, vagy persistence contextje, nem tudom hogy hívjam.
Csinálhatnám azt is, hogy a DAO rétegben olyan lekérdezéseket írok kézzel, hogy lekérem a filmet, aztán lekérem a hozzá kapcsolódó színészeket, producereket, mindenkit, és összetákolom a kapcsolatokat, de ez egyrészt nagyon lábbal hajtós, másrészt az adatbáziskapcsolattal nagyon pazarló lenne. Jobb lenne, ha ezt a hibernate elintézné.
Az is jó lenne, ha a @Transactional úgy működne, ahogy a hsz elején a kérdésben feltettem, de nekem úgy tűnik, mintha nem így történne. Lehet azért, mert nem JTA típusú tranzakcióim vannak, hanem JPA?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BeQuiet 750W táp
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Újszerű ASUS Zenbook 13 i7 11.gen /16GB RAM/1TB SSD/300 nit
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest