- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
r3dsnake #35591 üzenetére
Remélem, most az ösztrogén termelésre és egyebekre gondolsz, de gyorsan el is oszlatom a tévhiteidet (amik nekem is voltak még évekkel ezelőtt): [link].
Egyébként húst remélem nem a "károssága" miatt nem eszel, mert akkor gyors betámadok a gluténnel, meg a lektinnel, ami a te étrendedben van temérdek
-
Cyberpunk
félisten
válasz
korpicschess #35593 üzenetére
Nem eszek vadászcsigát.
Előre is bocsesz, kissé le vagyok fáradva így meló után. Gurulok is egyet majd estefelé, ha nem esik, talán felébredek.
-
Xero
nagyúr
válasz
korpicschess #35565 üzenetére
Bizony kevés. Aktív sportoló koromban 183-hoz voltam 80kg, talán volt rajtam 1-2kg felesleg idényen kívül, de a vízben a cápát is megfojtottam volna. Most vagyok 89-90kg, de a 85-90-et tartom ideálisnak a magasságomhoz és az alkatomhoz. A 66 nagyon kevés.
(#35587) manchester85: Touché!
Egyébként tegnap olyan piszok jó gyros tálat ettem, hogy ihaj.
-
manchester85
veterán
válasz
mondomén #35589 üzenetére
"Mi az, hogy ne kössek beléd? Akkor tartsd meg magadnak az élet okosságait, ha nem bírod elviselni mikor nem értenek veled egyet."
Látom, itt komoly gondok lesznek. A nem egyetértés és a másikba belekötés között van némi különbség. Természetesen előbbihez jogod van, ahogy az millió esetben előfordult már mással is velem kapcsolatban, mégsem kértem ki magamnak. Csak az utóbbira szerettelek volna megkérni.
-
Cyberpunk
félisten
Na én most ettem ebédet egy kis fasírozott sajttal, meg tojással keverve. Köretnek meg tarhonya, uborkasalátával.
Van valami kalács is kakaós imádom, de azt most kihagyom.
Mondjuk a teljes kiőrlésű az csak mese, mármint, hogy annyira egészséges lenne. A múltkor néztem egy ismeretterjesztő filmet erről többek között.
-
r3dsnake
nagyúr
Nem en finanszirozom a kajamat, es szerencsere sosincs etelbol hiany, ne is legyen. De ez a kovetkeztetes elegge hulyeseg volt. Sok rizst, buza/gabonakeszitmenyt eszek, a kenyer homemade teljes kiorlesu, szenhidrat foleg krumplibol van, sokfele vega szendvicsfeltet, gomba, sajtok. Ezek a leggyakoribbak.
icecave: a szoja mondjuk pont szar, az is tobbet art, mint hasznal.
-
SÖ
addikt
válasz
r3dsnake #35568 üzenetére
Szerintem te szimplán megvonod magadtól a kaját, mert sajnálod rá a pénzt. Miből gondolom? Abból hogy szeretsz alkudozni, és kétszer is meggondolod mire adsz ki pénzt. Persze egy hideg tál sem olcsó, de ha igazi vega lennél már rég felsoroltad volna az étrendedet, mi milyen beviteli forrást helyettesít, ahogy szokták, de gondolom naponta megeszel egy sárgarépát és azzal ki is merül a hobbid iránti szeretett.
-
mondomén
őstag
válasz
manchester85 #35542 üzenetére
Mi az, hogy ne kössek beléd? Akkor tartsd meg magadnak az élet okosságait, ha nem bírod elviselni mikor nem értenek veled egyet. Elnézést kértem amiért kritizáltam azt az állításodat. Mit akarsz még?
"Nem volt kedvem jobban belemászni a témába"
Akkor meg mi alapján kéred ki magadnak a dolgokat? Te is ugyan úgy leírtál pár hülyeséget, de sehol sem láttam, hogy elnézést kérnél bárkitől is, pedig a macskatulajokat is ekézted kicsit.Bizonyítani meg nem akarok semmit. Sokszor nem értek veled egyet és reagálok a hozzászólásaidra. Az meg nem érdekel, ha neked ez nem tetszik.
-
Ragnar95
félisten
válasz
icecave #35574 üzenetére
Nagy +1
Tőlem aztán mindenki azt csinál, amit akar, ha valaki vega akar lenni, hát legyen az, nem zavar egyáltalán, semmilyen mértékben nem értek vele egyet, de elfogadom, az ő szabad döntési joga a dolog.Viszont hogyhamár ráerőlteti másokra is és hirdeti az igét, hogy mindenki legyen vega, mert az mennyivel jobb, mennyivel egészségesebb, akkor azt nem hagyom szó nélkül, mert hagy döntse már el mindenki maga, hogy mi akar lenni...A másik meg, amikor valaki a gyerekét kicsi kora óta vegának neveli...Egy gyereknek extrán szüksége van állati fehérjére a növekedéshez, tehát inkább káros, mint egészség számára a vega életmód + hagy döntse már el a gyerek is maga, hogy mit eszik és mit nem...
Erről amúgy, hogy a vegákra mindenki más gondol, de ők másokra sose a gólyás-rókás sztori jut eszembe, hogyha nekem lenne ilyen ismerősöm, aki vega kaját etetne velem, egyészt tuti nem enném meg, másrészt utána adnék neki valami jó húsos kaját (húsimádó pizza, bélszín angolosan...) csak hogy érezze, hogy milyen az, amikor ő ezt csinálja...
Amúgy a kiegyensúlyozottság a fontos az étkezésben is, ahogy sok más dologban, az se jó, ha valaki csak húst eszik, de az se, ha valaki csak zöldséget, gyümölcsöt, vegyesen mindkettőt enni kell...
Mondjuk én egyáltalán nem foglalkozom az étrendemmel, imádom a húsokat a zöldségekkel ellentétben, így előbbieket részesítem előnyben az étrendembenBár eszem zöldséget, gyümölcsöt is minden nap valamilyen mennyiségben azért természetesen, de ha nagyon egészségesen akarnék étkezni, akkor megkéne változtatnom az arányokat, amit persze nem fogok megtenni
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
icecave #35577 üzenetére
Szerintem pont jo, hogy megprobaljak megmutatni, hogy hus nelkul sem kell lemondanod a hus izerol. Szerintem ha barki megkostolna anya szejtanos rizset, senki se mondana meg, hogy nem hus. Ugyanez igaz a buzavirslire es buzaburgerre. Szeretem a hus izet, sose azzal volt a bajom.
Szerk.: Az a vega, aki megeszi a halat, a szememben nem az. Ezzel a kerdessel amugy nagyon ki lehet akasztani, hogy halat eszek-e? Altalaban ez szokott lenni az elso...
-
manchester85
veterán
válasz
korpicschess #35578 üzenetére
Halat belezni sokkal gusztább.
A macskáktól szépen eljutottunk a húsevéshez.
-
-
NEM olvastam vissza, így csak egy történet, ami a vegáról eszembe jut... szoktak lenni a főzőműsorok (Hal a tortán, stb). Ott is van 1-2 vega a csapatban mindig. Észrevette már valaki, hogy kivétel nélkül az van,hogy a húsevők gondolnak a vegára és csinálnak neki valamit, amit tud enni és nem tartalmaz húst, a vegák viszont mit csinálnak? Nem az van,hogy főznek/sütnek húst a többieknek, hanem minden egyes alkalommal "majd én bebizonyítom,hogy lehet hús nélkül is jót enni" alapon csak vega kaját készítenek.
A másik meg, hogy fennhangon prédikálják a húsevés egészségügyi hátrányait, mert ezt olvassák/látják/hallják. Azt már elfelejti nézni, hogy a húsevők többsége azért lesz beteg előbb utóbb (tökmindegy milyen betegség), mert CSAK azt eszik, némi szénhidráttal (rizs, krumpli,egyebek), de a zöldségeket nagy ívben kerülik... pedig az iszonyat fontos és nem elhanyagolható.Tisztelet a kivételnek persze, de ha az emberek jó része csak ilyen műsoron keresztül találkozik velük és kivétel nélkül azt látja, amit az előbb vázoltam, akkor könnyen előítélet áldozata lesz egy-egy húskerülő.
-
manchester85
veterán
válasz
"Én nem tartom különbnek vagy többnek magamat"
Dehogynem. Felállítasz egy teóriát arra, hogy mit miért nem eszel. Más ember meg nem foglalkozik ilyennel. Ez nem ugyanaz, mint amikor valaki nem szeret valamit, vagy nem ehet. Itt tudatos táplálkozásról van szó, és evidens, hogy többe nézed a saját táplálkozásod. Pl, ha csak azt mondtad volna, hogy nem szereted a húst, az tök más lenne. Nem attól fogja valaki különbnek tartani magát, mert mást is rábeszél.
"húsevő többre tartja az ő étkezési szokását, mert míg én elfogadom, ha valaki az, fordítva már kevésbé szokott menni."
Pont hogy nem tartja többre, hanem egyszerűen nem csinál belőle ügyet. Az meg mindenkinek szemet szúr, ha valaki ott hagyja az ételt, úgyhogy ne is lepődj meg rajta, ha szóvá teszik. Hiheti azt, hogy nem ízlik neked, vagy valami bajod van, stb. A rábeszélés meg inkább egy kedves gesztus. Azon se szokás megsértődni, ha nem akarsz inni, de itatnának. Ez nem bunkóság, hanem vendégszeretet. Mondjuk én bírom a vegákat, mert mindig elcsórom tőlük a húst.
Ő megeszi azt is, amit te, csak te nem, amit ő. Akkor tartaná különbnek magát egy húsevő, ha szájat húzva utasítana el mindent, ami nem hús.
Az meg tök normális reakció, ha ezen először mindenki meglepődik, hisz nem tudhatják, miért nem eszed meg. Ha meg tudják, és poénkodnak vele, arról se gondolnám, hogy véresen komolyan kéne venni.
-
DanielK
addikt
válasz
olvass utána, hogy az emberi szervezetnek miért van szüksége kollagénra. [link]
szóval kár, hogy te ezt kerülöd, így idősebb korodban (ha megéred) rosszabb állapotban leszel, mint az aki eszik zselatint.beszélek faszságokat...munka közben nehéz
Nem bántásból de azért mielőtt teketórikusan elhagysz valamit, nézz utána. Nehogy legközelebb a c vitamint foszd meg a testedtől vagy ilyesmi...
-
madgie
titán
válasz
manchester85 #35564 üzenetére
Nekem sajnos elég korlátozott a fogyasztható ételek száma, mégsem tartom magam különbnek másnál (sőt, kellemetlen sok esetben). Nem ehetek tejterméket, mert laktózérzékeny vagyok és nem ehetek elég sok "savas cuccot", mert a gyomrom nem bírja. Na most ugye lecsó kilőve, pedig imádom, hagyma is dettó (magyar emberek között ez nem egyszerű társaságban), paprika stb szintén.
Most ezek után már a húst is lőjem ki? Mit ennék, rizset tésztával?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
manchester85 #35564 üzenetére
Én nem tartom különbnek vagy többnek magamat attól, hogy vega vagyok. SOHA nem próbáltam rábeszélni senkit a vegaságra, maximum elmondtam a véleményem, hogy miért nem tartom jó dolognak a húsevést, de ennyi. Fordítva nem így szokott menni, általában folyamatos basztatásnak és ráerőltető szövegeléseknek vagyok kitéve, amikor egy vendégségben csak köretet eszek. Nem szoktam soha ügyet csinálni a kajából, nem szoktam elvárni, hogy nekem külön készítsenek valamit bárhol, csupán diszkréten kihagyom a húst. De már ennyitől is kapásból jönnek a megjegyzések... Szerintem ilyen szempontból a húsevő többre tartja az ő étkezési szokását, mert míg én elfogadom, ha valaki az, fordítva már kevésbé szokott menni.
korpicschess: nem értem a felsoroltak közül miért lenne bármelyik dologgal is probléma. Megosztottam a véleményem, nem akartam lebeszélni és meggyőzni senkit.
madgie: Ezzel tisztában vagyok, hogy főleg a szénhidrát az elhízás okozója, de ugyanolyan szerepet játszanak a vörös húsok is a dologban.
DanielK: igen, a zselatinra gondoltam, kerülöm is, amennyiben tisztában vagyok vele, hogy valamivel az van. Nem azért, mert vega vagyok, hanem azért mert elég undorító.
-
madgie
titán
válasz
r3dsnake #35561 üzenetére
Akkor még egyszer: a legritkább esetben hízol a hústól. A tésztaféléktől például sokkal inkább, az egyéb, járulékos dolgokról nem is beszélve (pl majonéz!).
Amúgy a vegánoknak az nem zavarja, hogy a répát galád módon elteszem láb alól, mikor kihúzom a földből? Vagy hogy naponta több milliárd ártatlan dudvát ölünk meg, amikor kapálunk (rosszabb esetben gyomirtózunk) világszerte a földeken?
-
korpicschess
veterán
válasz
Vega vagy, elítéled a húsfogyasztást, cáfolod, hogy erre lennénk beállítva, pedig nagyon régóta részünk, sajnálod az állatokat amiket megeszünk, és hasonlók. Nem bántásból. Lila pulcsi nem ide tartozik.
Amúgy 66 kg 180-hoz kevés, bőven.Én láttam kövér vegát... Nem a húson múlik, legfőképp genetikán, szénhidrátokon.
-
manchester85
veterán
válasz
"de valahogy érdekes módon nem láttam még kövér vegát."
Mert a vega eleve egy olyan személy, aki étkezés tekintetében különbnek tartja magát. Persze hogy nem lesz kövér, hisz az egész életét annak szenteli, hogy baromi büszke arra, amit csinál.
Valszeg a vegák nem fogják két pofára falni a krémest, főleg, ha tejtermékeket se fogyasztanak.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
manchester85 #35560 üzenetére
A kóros elhízásra írtam, hogy jelentős mértékben lecsökkenne, ha az emberek nem tolnák magukba a mindenféle disznó, marha, és ehhez hasonló húsokat. A csirkével, hallal ilyen szempontból nincs gáz, de valahogy érdekes módon nem láttam még kövér vegát... Ami rajtam van fölösleg az a sok nassolásból ered, de elhízni nem tudnék. 180centihez vagyok 66 kiló, tehát arányaiban nem olyan jelentős. Csak olyan szempontból zavar, hogy hiába edzenék hasra, semmi eredménye nem látszana, amíg le nem futom róla a pluszt.
Blyan: nem bántódtam meg, csupán a következtetésed nem értem, hogy miből jutottál erre.
-
Blyan
félisten
válasz
r3dsnake #35558 üzenetére
Nem, az életfelfogásodon látszik. Olyan idealista vagy, hogy néha a fejemet fogom az írásaidon. Erre gondoltam. Kicsit sarkítva azt mondanám, hogy alapvetően nem tűnsz túl életképesnek. Ha az életben maradás lenne a mindennapok küzdelmének a célja, arra tippelnék, hogy az első áldozatok közt lennél,
Oké, tudom, személyeskedés ez és nincs jogom hozzá, de ez most a témához tartozott. Szóval sorry ha esetleg megbántódnál.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
manchester85 #35555 üzenetére
Az már nem olyan egyszerű...
Blyan: Miben látszik? Gebe, izomtalan semmi voltam régen, amikor nem ettem húst, sokkal vékonyabb arccal. Még felesleg is van rajtam most, nem sok, de van.
kali: mire gondolsz? Szánt szándékkal nem ettem.
szerk.: jah értem, így világos. Engem pl. eléggé sokkolt amikor megtudtam, hogy a gumicukor hogyan készül... Pedig régen nagyon imádtam, de most már gusztusom sincs hozzá. Ha nem lennék vega, akkor se lenne.
-
Blyan
félisten
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
korpicschess #35550 üzenetére
Növények őrléséhez van a gumós zápfogad. Nem tépsz, nyammogsz, őrölsz. Az állkapcsunk semennyire se hasonlít a ragadozókéra.
madgie: szerintem tettem már be képet, amin látszik az arcom, de akkor itt vagy pl: [link]
8 és fél éve ettem utoljára húst. Nem vagyok összeesve se arcban, se fizikumban.
-
DanielK
addikt
válasz
korpicschess #35550 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest