Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solar_Wind
senior tag
-
Tibee86
nagyúr
Másfél nap alatt 500 hsz. Tudtok élni.

Párat most visszaolvastam, meglep kicsit, hogy mennyien oda meg vissza vannak az új iOS-tól.
Teljes mértékig egyet kell értsek joey20-al, ocsmány, gyerekes, nagyon gáz.
-
joey04
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Igazából pont ez az, hogy szépen domborodott minden gomb, szép animáció jelezte ha valamit töröltem, és nem ritkán csak azért néztem rá a kijelzőre, mert ott voltak azok a gyönyörű ikonok. Tényleg nem volt semmi dolgom a telefonnal, csak ezért néztem rá a kijelzőre, hogy megcsodáljam az ikonokat, a szkeumorf felületeket, vagy az alkalmazásokon belül a pull to refresh animációt. Egy vizuális orgazmus volt az egész rendszer. A funkcionalitás az igen, pl még mindig ott van a copy paste, ami csak ios-en normális. De ott is megloptak. Már iOS 6-ban is butítottak a billentyűzeten, a 7-ben meg pl marha fasza egy webos-ből lopott kártyás multitask rész, de régen a multitask felület mellett tovább görgetve elértem a zenelejátszó kezelését, meg a hangerőállítást is. Oké, ott a control center. De most ha notification kell, akkor húzd fentről, ha control center, akkor lentről, ha multitask, akkor dupla klik... Áá, szar az egész. Mindez ezzel a melegeknek való skinnel nyakon öntve. Plusz az appok is igazodni fognak ehhez a külsőhöz, még azok sem maradnak meg. Már mostanában is volt egy csomó app, ami szembement az ios korábbi irányelveivel, értelemszerűen ilyen volt az összes Google alkalmazás, vagy azok közül amit én használok: a Feedly. Azokat is gyűlöltem használni, emiatt. Meg most a szép gombok helyett szimpla feliratok vannak, aztán, hogy melyik gomb, vagy melyik csak szimpla írás a fene sem tudja.
91: A megvásárolt appok engem nem izgatnak, már a pénz része, mert egész idáig ha 7-8k-t otthagytam a Store-ban (2008 óta), szóval nem vágna földhöz. Ezt Xero szokta felhozni. Én is kardoskodtam az appok mellett, de én azért, hogy akár ugyanaz az app is mennyivel szebb és mennyivel jobb kezelni iOS-en, mint mondjuk droidon. Na pont ez múlik el, már a feedlynél is pl, az iOS 7 megjelenésével meg ez csak fokozódni fog.
-
Blyan
félisten
válasz
DanielK
üzenetére
Pedig régebben emlékeim szerint pont nem így volt. Legalább mennyit kardoskodott amellett, hogy a megvásárolt appok, meg minden.
Viszont azt is megértem, hogy ha ennyire hánynia kell tőle, akkor nem szívesen használja.
Nekem főleg az ikonok illetve maga a homescreen nem tetszik, ennél profibb munkát vártam volna...
A többi szvsz eddig jónak tűnik. -
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Most lőném fel az iOS7-et....Kérdéseim:
1, Kell-e új Beta iTUnes?
2, Ez a firmware jó lesz-e i5 höz?
iPhone 5 A1429 CDMA iOS 7 Beta 1??3,Akkor Restore 6.1.4 aktiválva, és majd SHift Update?
THX!

-
joey04
titán
válasz
DanielK
üzenetére
Nekem kell, ahogy kell a többi finomság.
Mert azokat az ikonokat meg akartam nyalni, ezeket meg le akarom sz*rni.
Akinek ez a fapad förtelem kell, az vegyen Windows Phone-t.
Gratulálok Ive, szép munka:
Btw azért látszik, hogy Tim Cook életviteléhez passzol az egész színvilág.
-
Tomics
addikt
Ipad3ra is lesz ios7?
-
Ragnar95
félisten
válasz
korpicschess
üzenetére
Tisztában vagyok vele,h nem ilyen egyszerű a dolog és elég melós az egész, de vállalom a kockázatot és utolsó lehetőségként még mindig ott van a BME is, ahova röhögve bekerülök, annyira alacsony a ponthatár...

Angliai bejutás meg nem olyan nagyon bonyolult, mint ahogy azt sokan elképzelik...Persze, Cambridge-be, meg Oxfordba infóra kb lehetetlen magyarként bejutni, mivel az se elég,ha OKTV győztes voltál többször, nemzeközi szinten kell a legjobbak között lenni, mivel az összes távolkeleti oda akar menni infót tanulni...De például az Imperialra, ami Computer Science-ben a 2.legjobb egyetem a UK-ban és 4.általánosban már nem túl bonyolult a bekerülés, csak egy jó personal statement kell, illetve 5-ös érettségik, haverom most került be és annyit mondtak neki,h legyen egy 7.0-s IELTS-e, meg az érettéségiei legyenek 5-ök, mindegy hány százalékkal, ami nem volt neki túl neéhz, mivel matek, angol, infó emeltezett és így 60% elég volt neki
Totherground: tudom, de a fizetés kb 3x-osa egy itteninek, míg a megélhetés 1,5-2x-es max, mivel csak a lakások nagyon drágák, az élelmiszerek már ugyanannyik nagyjából, mint itthon, rezsi magasabb még nyilván, meg a szolgáltatások nem olcsók, de ha ott szerzel egy jó munkát, ami informatikusként nem olyan bonyolult, akkor nem fog gondot jelenteni a megélhetés és jóval többet tudsz spórolni, mint itthon....Főleg egyedülállóként, amíg nem kell egy családot eltartani...Nyilván, ha már családostul kéne kimenni és mondjuk a házastársad nem lenne ott kint melója és a gyerekek iskoláztatását, stb-t is fizetni kéne, úgy már nem biztos, hogy annyira megérné...
Xero: természetesen nem csak a jó eredmény a fontos, ezért is akarok minél hamarabb elkezdeni az IT világban dolgozni, mivel a tapasztalat legalább annyit ér, mint a diploma....Mint írtam, már nyáron megyek itthon IT céghez dolgozni valószínűleg, aztán majd egyetem mellett is megpróbálok keríteni valami részmunkaidős IT állást vagy ha az nem sikerül, akkor önálló projektbe kezdek... -
A dipi védés = diplomamunka (szakdolgozat) védés?
Az egy vicc, elmentem, előadtam, majd egyesével kezet fogtak velem a tanárok utána, hogy csak így tovább, pedig csak egy programot írtam, amivel java-s telefonon az általam modellezett arc, kisautó és egyebek wireframe-el forogtak a mobil képernyőjén. Persze, akkorban az nagy szó volt, de rühelltem programozni, inkább grafikus lettem

-
Xero
nagyúr
válasz
icecave
üzenetére
Én is lefagytam most egy oktatási "újításon" amit én még nem láttam.
Cimborám most fejezi be a meló mellett elkezdett gazdász MSc-t Pécset. Konkrétan nincsen szó szoros értelmében államvizsga, csak egy dipi védés és slussz. Magyarán standupol a saját irományáról 15-20 percet és már meg is van. Röhej.
(#36766) Ragnar95: Ne a jó eredményt hajtsd kint sem. Legyen meg minden időben, de közben folyamatosan csinálj valamit. Vagy menj el dolgozni tech területen, vagy csinálj saját projecteket. A lényeg, hogy ne csupasz picsával lépj ki a nagyvilágba, hanem legyen valami kézzelfogható produktum a kezedben, amit fel tudsz mutatni mint referencia. A világon bárhol többet ér bármilyen summa cum laude eredménynél.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
-
r3dsnake
nagyúr
iOS7-ben ez az IMLoggingEvent nevű process nem hangzik túl bizalomgerjesztően.
-
M@te
senior tag
válasz
Totheground
üzenetére
ha jól tanul az ember kap ösztöndíjat ami felér egy ottani minimálbérrel. én éltem kint. el lehet lenni a minimálbérből de spórolni már nem igazán tudsz
most épp dél-afrikába akarok menni kicsit dolgozni ha valaki tud segíteni...

-
whitezo88
nagyúr
válasz
Ragnar95
üzenetére
ott az a jó hogy a szakembert keresik nem a papírost meg a csókost. egy darab érettségivel is lehet milliós fizetést csinálni, HA értesz a munkához. és nem is kell hónapokig keresni. több volt o. társam, akik programozók, webfejlesztők is így találtak kb azonnal munkát. és nuku diploma, szinte csak maguk képezték magukat.
-
válasz
Ragnar95
üzenetére
Akkor ne Magyarországban gondolkodj, mert itt majd szépen diplomával a kezedben, általános szakmai tudással munkanélküliként fogsz pislogni, mint pocok a lisztben.

Kivételek mindig vannak, de azért kell kiválasztani a egy területet, amiben széjjel fejleszted magad és máris nincs probléma.
-
r3dsnake
nagyúr

-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground
üzenetére
Nyilván el lehet helyezkedni bachelorral is, de egy idő után ha nem akar megragadni az ember egy szinten, akkor úgyis szüksége lesz a masterre is, így én inkább egyből a bachelor után elvégzem majd valószínűleg, hogy akkor már csak egyszer sz@pjak a tanulással, ne kétszer

Blaise: mint mondtam, attól függ, milyen beosztásban akarsz dolgozni....Ha egyszerű beosztott akarsz maradni, akkor persze, de nekem nem ez a célom...

-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Ragnar95
üzenetére
Köszi, már közben látszódott, hogy másolja.
Amúgy ez a photos app epicjó, hogy adott location és dátum párokkal külön csoportokba rendezi a képeket. Már csak emiatt nem szeretnék visszaváltani iOS6-ra, bárhogy is néz ki ez... Mondjuk még lassúnak tűnik nagyon, de települnek az appok épp. Amúgy azzal a háttérrel, amit iOS6-on használtam legutóbb, egész jól mutat. Képet majd dobok.
-
Totheground
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
"mivel anélkül a mai munkaerő piacon nem sokat ér az ember..."
Dehogynem. Persze nem a master kepzes ellen akarok beszelni (meg vannak teruletek, amihez kell) de siman el lehet helyezkedni BA diplomaval es utana akar hetvegin elvegezni a mastert, ha mindenkepp akarod.
-
M@te
senior tag
-
Ragnar95
félisten
válasz
icecave
üzenetére
Mostmár csak az érettségi számít, ennyivel könnyebb lett a dolog

Először mondjuk a BSc-n kéne túlesni, majd utána MSc-n eldöntöm,h mi legyen a másoddiplomám
Amúgy valószínűleg már idén nyáron is megyek informatikai céghez gyakorlatra,h kicsit belekóstoljak a dologba, aztán úgy tervezem,h részállásban egyetem mellett is melózom majd, mivel utána akkor könnyebb ott maradni főállásban diplomaszerzés után is és akkor már mire megszerzem a diplomám, lesz több éves gyakorlatom
-
r3dsnake
nagyúr
iTunes restore backupból a fotókat is visszateszi? Egyelőre csak az apps jelent meg a lenti tárhelyes csíkon.
-
válasz
Ragnar95
üzenetére
Nekem még keményen volt felvételi, írásbeli-szóbeli, 2 tantárgyból is. Változnak az idők. Nekem még 2 szakdolgozatot kellett írni, lehet, neked már nem is kell, sőt, fizetnek is, ha hajlandó vagy órára járni....
Mindegy, valamit csinálj mellette, amiből majd meg fogsz élni, egy diplomával az ember ma már szinte semmire sem megy, de kitárgyaltuk ezerszer. Azt nézik,mihez értesz, a papírt a legtöbb helyen leszarják.Totheground: akkor ok, marad is így szerintem, amíg hivatalosan ki nem adják, akkor majd jönnek a korlátozások, mire megegyeznek a mikéntről, mint a match esetében.
-
Ragnar95
félisten
válasz
icecave
üzenetére
Nincs már felvételi

Meg amúgy is csak jövőre érettségizem, idén csak előrehozottan csináltam angol emeltet, meg infó emeltet, így jövőre marad a 3 kötelező, így nem lesz túl nehéz dolgom
Amúgy infón nagy mákom volt, mert a legtöbb tételt kb 60%-ra tudtam csak, de kihúztam a fórumok és levelezési listákat (mondjuk ilyen nem is tudtam, hogy van
), de simán beszéltem róla saját kútfőből 20 percet, amit kellett, bólogatott a vizsgabizottság is, úgyhogy remélhetőleg még javítanom is sikerül az írásbelin 
-
Ragnar95
félisten
Felemelő érzés az a tudat,h végre nem kell azon izgulnom,h még mennyivel tolhatom el a tanulást, mert tegnap túlestem az infó szóbelin, úgyhogy mostmár pihenés van végre

blokad: mondjuk igaz, kiírni is ki lehet progival
-
DanielK
addikt
válasz
Solar_Wind
üzenetére
igen

-
válasz
ittakary
üzenetére
Ja, műxik, de lehet csak tesztidőszakra. Elindítottam pár állomást, ment szépen, aztán lehet többet kéne hallgatni, mert kiderül,hogy mindegyikből csak lejátszik egy számot és helló, az úgy nem sokat ér

Más: amíg kapom az új melót, addig csinálgatom kommy-nak az új ikont az iPHupperhez, de az már most látszik,hogy érdekes lesz... mivel még szinte minimális színátmenetek is hülyén néznek ki adott esetben, plusz nagyon minimál kell,hogy illeszkedjen a többi ikonhoz... nem baj, szép rikító zöld lesz, oszt' jó

-
GALARDO
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
Végre eljutottam oda, hogy minden backupolva (felhőbe, iTunes-ba), JB letakarítva, tenném fel a 7.0-t, de most nézem, hogy valami dmg kiterjesztésű fájt sikerült leszedni... Kicsomagoltam 7z-vel, de ott meg még furább kiterjesztések jöttek elő. Most szedem máshonnan az IPSW-t. Imádom a 4megabites netet.
-
Blyan
félisten
válasz
DanielK
üzenetére
Hát jah...
Viszont most értetlenül állok egy dolog előtt.
Restore, feltettem egy JB nélküli backupot, szinte szűz rendszer, csak a levelezés, ismert wifi hálózatok stb be volt állítva, így most az megy rendesen.
Viszont az appstore-ban a megvásárolt appjaim mind fizetősek megint? WFT??
Természetesen a megszokott két ID-mat használom, egy magyar és egy USA beli, minden vásárlásom ezekhez van kötve. -
Blyan
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Rengeteget.

De az egész rendszer többet eszik jócskán. Ezért leszünk bajban hosszabb távon szerintem. Bár még bőven optimalizálnak rajta. -
Kommy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
passz mivel ilyen adatokat nem ír a telefon
, de míg működik addig nem érdekel. -
bobooo
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Aha

-
Kommy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Igen van, de nekem már nem megy
, egyszer csak úgy gondolta mostantól nem mozog, pedig csak a gyári háttereket nézegettem. -
DanielK
addikt
Pont méretarányosat nem találtam. Ezek tényleg nem nézték meg feketén, mindenhol a fehérrel demózzák...

-
vadászcsiga
félisten
4S-en is van ez buzis 3D-s háttér a főoldalon?
-
Bling95
őstag
Nekemse lila , szép szurke
-
DanielK
addikt
Rájöttem Johnny Ive koncepciójára...

Mondom a keynote nem volt ilyen ocsmány a telefon. És meg van a megoldás (apple.com-on jöttem rá).
Először kitalálta a lilás mozgó hátteret, hogy az milyen fasza lesz és ahhoz alakította az ikonokat.
Itt csináltam pár screenshotot 5 gyári és egy nem gyári háttérrel. Az utolsó kettőn néz ki a legjobban (a mozgó gyári háttér és a nem gyári sötét).
-
joey04
titán
Pletykálták, hogy megy a kuglihoz, meg a korábbi RIM is esélyes volt. Előbbinek jobban örülnék, mert az Android legalább erős. Csak a natúr droid sem éppen szkeumorf... De ha valami erős cégnél felbukkan, és visszahozza a szkeumorf elemeket, azonnal megyek oda (addig meg lehet nézek valami hTC-t, netán Sonyt), még ha az a samung is lesz akár. Az a csávó egy zseni, egy isten. Mondjuk állítólag azt nyilatkozta, hogy nem kizárt az sem, hogy egyszer visszatér az almához. Csak gondolom ennek feltétele az is, hogy Ive lelépjen. De akkor meg a gépek lesznek rondák.

-
DanielK
addikt
na, van egy pozitívum is (az újdonságok mellett), az új billentyűzettel sokkal kevesebbszer ütök félre betűt és kevesebbszer kell korrigálnom

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Főleg, ha jó jegyekkel zársz és esetleg dolgozol is az adott szakterületen egyetem mellett
!