- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
válasz
irgum #170283 üzenetére
Én már próbálgattam ezt a metódust hogy csak akkor enni amikor éhes vagyok.
Nem tudom hogy miért, lehet azért mert a gyomromban volt még tartalék, de nem igazán lettem éhes.
És teljesen elcsúszott minden, délig nem is éreztem semmit. Ettem egy keveset aztán este fele megint rám jött, de nagyjából egy kifli elég volt ahhoz hogy elmúljon az éhség több órára.Az ezzel a bajom hogy olyan munkát végzek amihez nagyon szükséges hogy sok energiát vigyél be, máskülönben nem megy a dolog.
-
irgum
addikt
Mi előnye van a cukornak az emberiség számára? Szerintem egy hatalmas baklövés volt, jól fel kellett volna pofozni aki először kitalálta és azt mondani neki: tudod te hány ember fog szenvedni ez miatt? Nyilván nem a gyümölcsökben lévő cukorra gondolok, hanem pl a finomított kristálycukorra.
-
SÖ
addikt
válasz
irgum #170285 üzenetére
Ki fedezte fel a cukrot? Newton? 🤣Már az "ősember " is fogyasztotta. Ha arra célzol, hogy miért adóztatják a cukros üdítőket, és miért tiltják az ódában a sóval együtt, akkor az a válaszol, mert hülyék. Még nem tartunk ott , mint az usaban hogy minden élelmiszer mėg a kenyér is édes. Az egészséges életmód ott kezdődik, hogy a társadalmi szerepvállalás ergo az egyén hozzáadott értéke nem megy az egészség rovására.
-
SÖ
addikt
válasz
irgum #170283 üzenetére
Hát vannak bajok, nem kevés, ha már az ősember miatt híznak a dagadtak. 🤣Elárulom Rumcájsznak is volt hűtője, csak az nem árammal ment, de semmi köze az idevágó genetikához.
Icekave
"Erősen csökken" a mozgas igény. Miért? Mert a szervezet rá van kényszerítve a statikus életmódhoz, ami az állóképesség elvesztésével jár. Persze a legegyszerűbb a korra fogni. Te is inkább szobabiciklizel egy bezárt szobába, mellette napi 20 órát nézet a monitort , mert félsz az interakcióktól .
-
irgum
addikt
Én épp a múlt héten értem el a célom, 17 kilót fogytam, most 22.7 a bmi indexem. Napi 1 óra szobabicaj, gyakori séta mellett. A 3 hónap alatt egyszer se laktam jól. Szerintem a lényeg, hogy csak tényleg akkor szabad enni, ha éhesek vagyunk. Unalomból tilos. A genetikánkban még benne van az őseinké, akiknek a barlangból eszük ágában sem volt kimenni vadászni, gyűjtögetni, ha tele volt a gyomruk. Most meg 3 méterre ott a hűtő...
-
icecave
nagyúr
Nem mondtam, hogy mindig abban kell lennie, nyilván ha fogyni akar, muszáj lesz máshogy nem megy.
Amúgy nekem tökmindegy, ki éppen milyen állapotban van, elég nekem a magam "bajával" foglalkozni. Csak leírtam a véleményem/gondolataim.
B-L-A-C-K: Vénülsz, erősen lassul az anyagcseréd
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
tothjozsi96 #170278 üzenetére
Ez így van, 17-18 éves koromig én bármit ettem, bármennyit 60 kilós voltam, utána meg szépem rám jött, azóta 80-95 között csikicsukizok...
Kollégám 36 éves, annyit eszik mint 3 felnőtt (komolyan), semmit nem hízik (soooopjon le
).
-
emvy
félisten
válasz
icecave #170279 üzenetére
> bőven nincs kalória deficitben a fogyáshoz.
Az a legjobb, amikor valaki arrol dumal, hogy masnak folyamatosan kaloriadeficitben kellene elnie, mert az olyan egyszeru. Es ja, a koverseg alapvetoen genetikai (hiszen egy olyan tarsadalomban elunk, ahol mindenki annyit eszik, amennyi jolesik, es az emberek toredeke dietazik).
-
icecave
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #170278 üzenetére
Hallottam persze.
Alá is írom, hogy ilyenek is vannak. Viszont a tapasztalatom az, hogy aki kövér és fennhangon mondja, hogy "Ó, én genteikagilag vagyok kövér", az leginkább lusta és jobban megnézve az étrendjét, a "jó kaját" is - már ha tényleg jó, nem csak szerinte az - úgy eszi össze és annyit, hogy bőven nincs kalória deficitben a fogyáshoz.
A mennyiség ugyanez. Csak ők hiszik, hogy nem esznek sokat, aztán én kb. 3 adagban tudnám megenni. Neki meg nem sok, mert ehhez van szokva és azt hiszi az normális.Természetesen tisztelet a kivételnek, megbántani senkit nem akarok, lehet csak én találkoztam eddig ilyen példákkal.
Ilyenkor mindig eszembe jut az angol(?) egészségügyi miniszter nő. Akkora, mint egy ház és azt hangoztatja, hogy ő genetikailag kövér. Simán rákényszeríteném a mogzásra, meg egy hónapig adnék neki húst, meg zöldséget. Ha egy dekát nem fogy, el is hiszem neki, hogy nem ő tehet róla. Nyilván szélsőséges eset, de remélem senki nem érti félre, mit akarok ezzel mondani. Az meg főleg gáz, hogy egészségügyi miniszter, baromi hiteles...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
icecave #170277 üzenetére
Hallottál már genetikáról?
Napi 7-8km séta megvan minden nap, normálisan étkezem, nem eszek túl sokat, szerintem.
Hetente max 2x iszok 0,5 literes Coca Colát és mégis 100+ kg vagyok.Régen diétáztam, nagy kínok árán lementem 90kg-ra, de nem gondolom hogy minden ember papír vékonynak születik.
-
icecave
nagyúr
válasz
lugosi #170275 üzenetére
Az a jó, bár ugye mozoghat bármennyit az ember, ha úgy eszik, hogy azt képtelenség elégetni.
Kollégám is megeszik nasinak 2-3 mars szeletet, mondja majd lemozogja. Aztán mondom neki, hogy szeletenként az kb. 40 perc intenzív pl. szobabicajnak felel meg, akkor meg csak néz
-
válasz
icecave #170258 üzenetére
A napi mozgásra és is kifejezetten figyelek, kb két, két és fél éve a napi egy-másfél óra mozgásra fordítok időt, csak a közlekedés, munkába járás nem megoldás nekem gyalog. Amikor viszont olyan napom van és sikerül megoldani hogy oda-vissza gyalog menjek, oldja a stresszt, jobb napom van olyankor.
-
icecave
nagyúr
válasz
madgie #170273 üzenetére
Mondtam, félreértés ne essék, mindenki úgy csinálja ahogy neki jó, ha meg nem jó akkor ne sírjon, hanem tegyen ellene
Mondjuk ma pl. ki akartam hagyni a szobabicajt, erre asszony mondta, hogy ha ő tornázik, én se hagyom ki az edzést.
Igaza volt, örülök, hogy nem voltam így lusta hozzá
szekra: Igen, ma a Batthyány téren láttam már kirakva őket.
-
B-L-A-C-K
titán
Most olvasom 50Ft percenként, az szerintem kurva sok, a green go 66 Ft/perc... Tegyük fel egész hónapban jó idő lenne és csak ezzel járnék, egy nap 20-20 perc (oda-vissza), az akkor havi 44 ezer lenne, vicc.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
TechN7ne #170261 üzenetére
Gondolom az eszedbe se jutott hogy azért rollereznek "gyerekes módon", mert ez az egyik legkompaktabb közlekedési eszköz...Otthon is tudod tárolni, meló helyen is, míg biciklit nem. Illetve ha betekersz nyáron biciklivel full meleg megizzadsz, még át is kell öltöznöd, ennél ez sincs.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #170231 üzenetére
Ez semmit nem jelent ,biciklisek többsége tekerni szeret és nem rollerezni mint az ovodások felnőtt ember módjára ,gyerekes nagyon.
Zakóban + ingben plusz poén ,van benne némi komolytalanság. -
icecave
nagyúr
válasz
lugosi #170257 üzenetére
Nekem is volt régebben időszakom, amikor találtam kifogást hosszú időn keresztül, de az az igazság, hogy szerintem kevés gázabb dolog van, mint mikor egy ereje teljében lévő férfi úgy néz ki, mint egy teleszart zokni... Persze, akit nem zavar, lelke rajta, engem zavart, változtattam. (Mielőtt valaki azt mondaná, hogy akkor biztos úgy nézek ki, mint egy testépítő, szó sincs erről, pusztán a pocak zavart, amit szépen le is dolgoztam. Nyilván ezzel mindenhonnan szépen el is tűnt a felesleg. Mostmár csak szinten kell tartani). Bár, ha belegondolok, tökmindegy mit mondok, valaki úgyis betámad
-
agabe
addikt
válasz
B-L-A-C-K #170242 üzenetére
En ezt is nezegettem, de elsore kiprobalni draga.
Van meg belvarosban elektromos roller bolt ahol nagyobb kerekekkel szerelt darabokat arulnak (szinten nem olcso kategoria) az meg jobb stabilitas miatt lehet erdekes. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Totheground #170243 üzenetére
+1
-
válasz
Totheground #170243 üzenetére
Én egyetértek veled, szerintem ez így egy jó, pozitív felfogás.
-
válasz
B-L-A-C-K #170242 üzenetére
Áh én rájöttem mi lesz, te úgyis kiteszteled mi az ami beválik, én meg kivárom a tapasztalatot.
Amúgy előre megmondom mi lesz, ha én elkezdem szóban jelezni a családban, baráti körben hogy ilyen vételét tervezem, egyből megkapom hogy ez "komolytalan", majd az első IRL találkozáskor a rollerrel ezek az emberek azt mondják majd, mutimárhagypróbáljammárki.Vagy egy ilyet vagy egy ebike-ot 1-2 éven belül venni szeretnék. Tudom a kettő nagyon nem ugyanaz, de érdekelnek.
-
Totheground
addikt
válasz
lugosi #170238 üzenetére
En imadom, amikor ilyen cimkeket, mint "gyerekes", "felnottes", ferfias, noies, etc etc aggatnak az emberek dolgokra.
Pont le kell szarni, amig mas eletebe nem folysz bele vele, ugy kell elni az eletedet, ahogy a legjobban erzed magad tole.
En is hordom idonkent a szivarvanyos watch band-et, Mo-n meg is kaptam miatta, hogy azt csak a homarok teszik. Lelkuk rajta, nekem meg tetszik, hogy ellenpontozni tud egy egyszerubb ruhaosszeallitast, foleg valami erdekes cipovel.BTW idv mindenkinek az uj idoszamitasban.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lugosi #170241 üzenetére
Én ilyen 150 ezres kategóriáig nézegettem, amiket érdemes venni azok így alakulnak:
Xiaomi M365 -> 100kg
Ninebot ES2 -> 100kg
Kugoo S1 -> 120kgKugoo S1-ről itt egy kis gyors teszt.
Amúgy ezekkel az a baj hogy hamar tönkremennek, értem ez alatt nem bírnak ki 2-3 szezont se, szóval ha bejön lehet én is megveszem majd a 350 ezrest, de még messze van ez...
-
agabe
addikt
válasz
szekra #170226 üzenetére
Budapesten is egyre tobb van.
Persze foleg belvarosi reszek, vagy pl. Graphisoft park...de siman bovulni fog meg.
Egyaltalan nem gaz latvany, foleg amikor 5-10 km-t gyorsabban tesze meg valaki egy ilyenen mint bkv-val, es a dugoban allo kocsiknal pedig sokszorosan gyorsabban.
Nekem sajna nem a belvarosban van a melom jelenleg, de belvarosbol kell kimennem es naponta 8-9km oda meg vissza is. Tomegkozlekedes pont borzalmas oda ezert jarok kocsival korabban mint kellene.
Legjobb lenne egy elektromos auto, de meg nem tudok venni 5-6 (vagy tobb) millaert egy olyan kocsit ami igazabol varosban rohangalos es akar csak Balcsira lemenni vele bizonytalan, es a dugokat elkerulni azzal sem lehet, de ha 1-2millaert lehetne mar venni akkor mar azzal rohangalnek varosban kizarolag. -
válasz
B-L-A-C-K #170227 üzenetére
Szerintem nem ciki, simán látok felnőtt embereket ilyennek járni, de ha nem látnék akkor is kipróbálnám. Szerintem inkább poén, vagány, mint ciki. Szokványosnak nem szokványos, de azért jobban mutat rajta az ember normális ruhában (mondjuk zakó+nyakkendő) mint ugyanez biciklin, az azért nagyon felemás. Ez olyan young-urban-professional stílus.
Én is szívesen használnék ilyet, másfél kilométerre lakok a munkahelytől, ezért kár kocsival kiállni, tömegközlekedés van, de nem szeretem, a biciklit bent nem tudom hova tenni (van saját tárolóhelyem, de nem használom, szerintem már más használja), egy ilyennel simán begurulnék meg haza, ezt fel tudnám vinni az irodába. Csak a 120+ kg-os testsúlyt nem tudom, hogy mennyire bírná, tippem szerint megroskadna alattam -
B-L-A-C-K
titán
válasz
DanielK #170234 üzenetére
Ez az egyik legkönnyebb, 10,9 kiló...(Xiaomi M365 pl 12.5kg).
Amúgy már felkúrt a roller és meg se jött...
Akcióba + kuponnal 330 dollárért rendeltem geekbuying.com-ról (lengyel raktárból pár nap itt van), erre felmegyek ali-ra, és 305 dollár ott akcióba (szintén lengyel raktár)...
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
.Szaki. #170223 üzenetére
Itthon is úgy tűnik elindhul(hat) egy ilyesmi szolgáltatlás: [link]
"A Bubinak komoly vetélytársa akadhat itthon: a Lime hamarosan Budapesten is megjelenhet, az elektromos bicikliket és rollereket kölcsönző cég erőteljesen terjeszkedik a közép- és kelet-európai régióban. ..... "
-
.Szaki.
addikt
Úgy néz ki lesz folytatása a XR-nek.
-
emvy
félisten
-
.Szaki.
addikt
válasz
gyuromoj #170220 üzenetére
Amerikában, (azt hiszem LA-ben) pedig úgy lehet bérelni a Xiaomi rollereket, mint itthon a kocsikat. Zónán belül appon keresztül kibérled, és ott rakod le ahol kényelmes.
Egyébként szerintem sem hülyeség ez a roller, kompakt és legalább nem az úton grasszálnak vele, mint a bringások lámpára KRESZ-re fittyet hányva.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szekra #170218 üzenetére
Kínos? Mi ebben a kínos?
Nekem abszolút nem az.
Amúgy nekem az volt a baj kocsi kilőve (parkolás miatt nem kellek mér fel 2 órával hamarabb), következő alternatíva a motor, nem tudom hol tárolni otthon. Utána jön biciklizni, nem jó, mire beérek leizzadok gáz. Így csak a roller maradt, meg a busz...
-
-
B-L-A-C-K
titán
Na berendeltem egy ilyet, meglásssuk adja e...
-
XFishboneHUN
senior tag
én mindig magamnak tankolok, max lemoshatja a szélvédőt és boldog lehet!
100-200 FT-ért az is jó deal (neki)!
Régen még 1x évvel ezelőtt faterom buszozott, nem volt még ilyen GPS-es nyomkövetős rendszer, meg nem raktak a tanksapkára zárjegytet, az összes buszsofőrnek dízel autója volt....
-
SÖ
addikt
Az megvan, hogy lopnak a kutasok? Nagyon durva. Így vissza gondolva, talán kannázással vertek át. [link]
-
b4zsi-
őstag
válasz
ittakary #170206 üzenetére
Gergőke88
91. Az esküvőnk meg 05.12-én volt tavaly.
ittakary
Múlt heti NFL - Draftra most nem hamburgert csináltunk, hanem ezt a Tépett húsos szendvicset bevállaltam. Nekem nagyon bejött. Mondjuk most a bucit nem mi sütöttük. Következő szintnek valami fasza BBQ sütő kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!