- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #174613 üzenetére
20ft. -al kevesebb az is jó nem?
Sok embert annyi is hazavág. -
Hunt3r22
őstag
válasz
XFishboneHUN #174613 üzenetére
1-1 termék valóban jó áron van,~95%-a az akcióknak ahogy írtad kész röhej.
-
SÖ
addikt
válasz
XFishboneHUN #174202 üzenetére
Erre mondom azt, hogy zsák megtalálja a foltját. 😏Én véletlenül sem menteném ennek a képét.🤬
-
w333
félisten
válasz
XFishboneHUN #174184 üzenetére
iPhone X ... nem Dolby Atmos de ugyan úgy megvan a térhatás !
Tegnap este figyeltem, durva hogy mintha minden honnan jönne a hang
-
válasz
XFishboneHUN #174168 üzenetére
Van erről valami részletesebb videó? Több hangszóró van benne, vagy hogy csinálja?
-
válasz
XFishboneHUN #174082 üzenetére
Szerintem ha teheted vedd a nagyobb tárhelyűt, később bármikor vehetsz kisebb/nagyobb icloud tárhelyet, de a telefon tárhelyét már nem tudod bővíteni. Appokat meg nem tudsz a felhőből használni.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
XFishboneHUN #174082 üzenetére
Szerintem nem, de persze jöhet olyan időszak még, amikor jól tudna jönni. Mondjuk akkor az archiválás azért tud segíteni, meg ugye az amúgy is alap.
-
agabe
addikt
válasz
XFishboneHUN #173697 üzenetére
Zold van Telekomnal keszleten. Listaaruk 12ezerrel tobb mint MM vagy Istyle, de van.
-
w333
félisten
válasz
XFishboneHUN #173699 üzenetére
Aha akkor valószínűleg ott sincsen
-
b4zsi-
őstag
válasz
XFishboneHUN #173699 üzenetére
Biztos az a mentalitásuk, hogy "Segíthetek János" rábeszél valami másra.
-
w333
félisten
válasz
XFishboneHUN #173697 üzenetére
3 ker. Bécsi út StopShop Médiában van kirakva, szvsz. ott kapsz
-
válasz
XFishboneHUN #173554 üzenetére
Köszi, gondolom dark módban ez is sötétre vált.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
XFishboneHUN #173453 üzenetére
Mikor kamatmentes részletre el lehet hozni havi 12 ezerért plusz díjcsomag egyáltalán nem nagy cucc már.
-
válasz
XFishboneHUN #173453 üzenetére
nekem megjelenés után 1 héttel kezemben volt a fehér iPhone 4 (emlékeztek, csúszott fél évet a megjelenése, nyáron jött ki) szabályosan kinézték BKVn a kezemből az emberek. Durva volt.
szerintem akkor jelentett utoljára bármit is egy iphone, mert feltűnő volt, de ma már BKV körbenézek minimum az emberek 50% almás telóval járkál ami semmit nem jelent. iPhone 7et megkapsz 50ezerért használtan... egy régebbit pedig még olcsóbban.
szerintem maximum falun/vidéken lehet ezzel kérkedni azzal hogy ájfonod van, itt BPen már átlagteló, semmit nem jelent
mondjuk az a másik hogy lassan 30éves vagyok, nem vagyok tagja olyan tini társaságoknak ahol egy 50ezres teló már vagyonnak számít
itt már az a kérkedés ha facebookra évente rakod fel a Föld déli féltekés nyaralós képeket...
-
b4zsi-
őstag
válasz
XFishboneHUN #173353 üzenetére
Nem valószínű, mert addigra már az EUR lesz 400 Ft.
-
Hunt3r22
őstag
válasz
XFishboneHUN #173349 üzenetére
Kva idegesítő, csillám póni és társai. Ez engem is érdekelne.
-
w333
félisten
válasz
XFishboneHUN #173240 üzenetére
Volt készleten vagy 10db.
-
GALARDO
addikt
válasz
XFishboneHUN #173228 üzenetére
Remélem jövő héten nekem is sikerül szerezni. Szegény max 1 évig se lesz meg.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
XFishboneHUN #173225 üzenetére
Nekem a Space grey jobban adja!
-
Cyberpunk
félisten
válasz
XFishboneHUN #172590 üzenetére
Én meg úgy egyébként sem adnék pénzt szilikon tokért, főleg átlátszóért nem. Irtó gagyi lesz tőle a mobil szvsz.
-
Giovan!
addikt
válasz
XFishboneHUN #172575 üzenetére
-
Gsx-rr
veterán
válasz
XFishboneHUN #172249 üzenetére
Mert varoson belul sokan kihasznaljak a 25 es 50 kilometert a villanymotorral ugyanugy nem karositva a kornyezetet.
Meglepodnel milyen jol mukodik a Panamera elektromos modban.
Alapban csak sport+ modban tudod direkt hasznalni a benzinmotort es nagyon gyorsan visszatolt igy sokat jol hasznalhato elektromos modban.
Atlagosan hany kilometert megy ol egy GreenGoo? Szerintem nem tobb mint 5-10. Igy egy hybrid is tudja ugyanazt teljesiteni aki csak munkaba jar vele.Rendes elektromost is azert veszi a legtobb ember mert ingyen parkolhat es ingyen tolthet. Ha ez mind megszunne a nagy resze ezeknek az embereknek mas autot venne
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
XFishboneHUN #171590 üzenetére
Zsebben hordással ugye az a necces még, hogy a test közelsége miatt gyengébb a térerő, amit a telefon megnövelt adóteljesítménnyel kompenzál - ergo jobban sugároz mint amikor az asztalon van.
-
Totheground
addikt
válasz
XFishboneHUN #171578 üzenetére
Én ott hordom, mert kényelmes és oldalt hordva hülyén el tud fordulni, meg amúgy is hülyén tud kinézni (hátul is de kevésbbé).
Ja igen, a tárcát is ott hordom, ha táskát nem viszek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
XFishboneHUN #171578 üzenetére
Ha nem akarod a petefészkedet vagy heregolyódat sugározni akkor marad a farzseb mint kényelmi megoldás.
Táskába nem rakják, mert percenként előveszik, kezükben nem hordják, mert kényelmetlen.Te mit javasolsz?
-
válasz
XFishboneHUN #171523 üzenetére
mennyi egy ilyen szett kint?
-
gyuromoj
veterán
válasz
XFishboneHUN #171315 üzenetére
Heineken Múzeum
-
szekra
addikt
válasz
XFishboneHUN #171315 üzenetére
Voroslampas negyed
-
válasz
XFishboneHUN #170820 üzenetére
Fitbit Versa-m van.
Gsx-rr: Pedig a Fitbit elég jól csinálja, nyilván, abból, hogy mozdulatlan vagy épp mocorogsz, tudja, mikor milyen mély álomban vagy, de még a pulzust is beleveszi, mert nálam valami félelmetes pontossággal megmondja, mikor fekszem, mikor kelek, mikor ábredek fel éjjel, stb.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
XFishboneHUN #170820 üzenetére
Alvaselemzest sose fogom megerteni.
Lepesszamlalasra meg mar I5s ota eleg egy telefon. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #170324 üzenetére
Nice
-
válasz
XFishboneHUN #170324 üzenetére
jól néz ki, mennyibe fájt ez így?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #170231 üzenetére
Ez semmit nem jelent ,biciklisek többsége tekerni szeret és nem rollerezni mint az ovodások felnőtt ember módjára ,gyerekes nagyon.
Zakóban + ingben plusz poén ,van benne némi komolytalanság. -
agabe
addikt
válasz
XFishboneHUN #170127 üzenetére
A 8-as meg teljesen kivalo telefon, szepen mukodik...egyedul az a baj, hogy kameraban nem igazan fejlodot 7-eshez kepest (nagyon csekely mertekben csak) es ugyanez a gond az X-el is.
Az uj telok (Xs-ek es Xr) kepei annyival jobbak legtobb esetben, hogy nem lehet egy lapon emliteni a korabbiakkal. Sokkal nagyobb dinamikatartomany, jobb reszletesseg, video felvetel kozben sokkal jobb minsoegu es vegre sztereo hang.
Persze aki nem sokat kamerazik annak ez lenyegtelen, de sokan szinte mar csak a kamera miatt valtanak telefont nem a teljesitmeny romlas miatt, vagy aki hosszabb ideig tartja meg a regabbi keszulekeket az is amikor vesz hosszu tavra (altalaban) a leheto legjobb kameraju keszuleket keresi.
Kivancsi leszek 11-es iphone pontosan mit gurit ezen a teren, bar nem lepodnek meg, ha megelegednenek a mostani Xs-ek szintjevel csak beletennek a szeles latoszogu kamerat aztan majd jovore lenne esetleges lathato / ertekelhoeto fejlodes ezen a teren. -
joey04
titán
válasz
A legutolsó nagyobb újítás a notch volt, amit azonnal átvett szinte minden gyártó. Azóta vannak alternatívák a notch helyett, de mindegyikkel legalább annyi kompromisszumot kell bevállani, mint a szigettel.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Képeken tényleg nem szép, de szerintem azért érdemes megvárni azt, hogy milyen lesz élőben. A forma szinte borítékolható, hogy ilyen lesz, az utóbbi időben sikeresen jósolták meg a telefonok külsejét, de azért élőben lehet, hogy teljesen vállalható lesz. Egyelőre nekem sem tetszik.
Az pedig, hogy az egész fórum attól hangos, hogy milyen ocsmány lesz az új iPhone...A X-nél pontosan ugyanezt csinálták, aztán amikor sorra kopizta majdnem az összes gyártó a X kinézetét, akkor pontosan ugyanazok a tagok, akik ócsárolták az Almát istenítették azokat a gyártókat, akik egy az egyben átvették a formát, hogy mennyire szép és egyedi telefont sikerült megalkotniuk.
A kamera dudor pedig egy olyan dolog, hogy azok az emberek röhögnek rajta, akik a büdös életben nem akarnak Almát venni, de az megint csak nem problémás, hogy majdnem az összes többi telefonon kilóg a kamera. Szerintem mindegyiken gond.
Inkább nem is szóltam hozzá a topicban.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Ameddig van pénz, és megveszik, nem fog változtatni az Apple, talán akkor ha valami külsős vezető kerűlne Tim Coock helyére.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Te a telefon hatuljat nezed? En barmit elviselnek csak tudja mind azt a kamera mint a konkurencianal
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #170038 üzenetére
Értem.
Nekem űgy jön ki hogy sok terület eleve össze is mosodik, mert vannak eleve közös vonatkozások is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #170034 üzenetére
Te tanultál valamilyen programozási nyelvet iskolában?
-
válasz
XFishboneHUN #170032 üzenetére
Okés, de marketing bullshit mögé próbáltam látni, hogy milyen területek, milyen programok/programozási nyelvek, stb. ismerete tartozik ide.
Mérnök informatikus diplomám van, de speciel azt sem tudom, hogy az mire elég, sosem kellett jelentkeznem olyan munkahelyre, ahol az ehhez kapcsolódó tanultak voltak a feltételek.
-
gyuromoj
veterán
válasz
XFishboneHUN #170028 üzenetére
Köszi neked is.
-
gyuromoj
veterán
válasz
XFishboneHUN #170020 üzenetére
Informatikai rendszer üzemeltető OKJ 54 481 06
Szerk.:
Köszi secret, akkor neked is egy kalappal. -
Sukta 95
aktív tag
válasz
XFishboneHUN #169438 üzenetére
Hát a baseus után ez azért kimeríti a gagyi fogalmát erőteljesen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #169435 üzenetére
Céges lenne, ezért csak itthoni játszik.
-
válasz
XFishboneHUN #169435 üzenetére
itthon kapható
-
.Szaki.
addikt
válasz
XFishboneHUN #169413 üzenetére
Hát szerintem kicsit sokat kívánsz.
- Az ujjlenyomatolvasót szerintem léleknyugalommal elfelejtheted, nagyon csodálkoznék ha visszahoznák a FaceID rovására. Szerintem is jó lenne, de nem fogják.
- A tartalék RAM-mal is egyetértek.
A többi engem annyira nem érint, legyen osztott képernyő és a többi nem is érdekel, 2 év múlva megvan a Samsung utódja.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #169419 üzenetére
Török kaja, iskender a neve.
-
szekra
addikt
válasz
XFishboneHUN #169403 üzenetére
Tepsi.
-
madgie
titán
válasz
Tud már normálisan videózni? Csak mert a Huaweinél mindig hű, meg há a fotó, egy értelmes videót viszont évek óta képtelenek összehozni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
P30 = android = fos
-
agabe
addikt
válasz
XFishboneHUN #169244 üzenetére
kvazi ugyanazon a piacon vannak (nem csak MO) es igy nem versenytarsak lesznek akiknek egymast is kell figyelniuk, hanem egybeolvadva jobban le tudjak folozni a piacot, csokkennek logisztikai stb koltsegek (osszessegeben).
-
válasz
XFishboneHUN #169197 üzenetére
az a baj, hogy nincs vetélytársa
-
válasz
XFishboneHUN #169239 üzenetére
Egyetértek veled, én is szeretem ha utcán hallom is, ha jön valami. Utcán egyébként zenét nem szoktam hallgatni, újabban viszont nagyon rákaptam a podcastokra és beszélgetős műsorokat szeretek hallgatni, ott pedig annyira nem vészes, ha a beszédbe belehallatszik a forgalom zaja.
Amúgy azt vettem észre hogy autóban is jobban szeretem a beszélgetős podcastokat, jobban telik az idő hosszabb vezetés közben, ha valami érdekes műsor megy.
-
Totheground
addikt
válasz
XFishboneHUN #169222 üzenetére
Mit sír a szád? Nem mindegy neked, hogy miről beszélgetnek itt az emberek?
Ha nem tetszik, lehet más topicot, vagy fórumot olvasni.
-
nord_
veterán
válasz
XFishboneHUN #169222 üzenetére
Ugyanolyan joga van elmondani a véleményét, mint másnak.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
XFishboneHUN #169193 üzenetére
Nevetseges, mint ahogyan kinez!
-
madgie
titán
válasz
Jól értelmezem, hogy az első szériánál nem is tudott olyat, hogy csak az egyik füles szóljon, ha kivetted a másikat, rinyált, hogy nincs a füledben?
-
Zjunior
veterán
válasz
Akkor lesz még sírás.
Én csak akkor veszek új iphonet ha FULL VÍZÁLLÓ LESZ, amire a garancia is kiterjed.
Amúgy nem. -
.Szaki.
addikt
válasz
XFishboneHUN #169171 üzenetére
Az még hagyján, hogy drága, de mi a francnak kell tok a fülhallgató tokjának?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #168927 üzenetére
Nem eladó, bár van az a pénz...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #168890 üzenetére
De most komolyan ezt kell magyarázni?
Amúgy ő házról beszélt ott meg még nagyobb a difi, de szerintem azt se tudja mi a ház, és a lakást közötti különbség.
-
madgie
titán
válasz
XFishboneHUN #168884 üzenetére
Az teljesen jó ár, úgy értem itt nagyonkeleten, egy 18 ezres városban is hasonló árak vannak.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #168874 üzenetére
Pedig ő sose mond nagyot....:/ Én elhiszem, jah nem...:/
Kiment mosogatni, hol a legjobb lakni? Hát ott.
Hol vannak jobb áron a lakások mint itt? Hát ott.
Hol lakott előtte? Nyiregyházán.
Hol a legdrágábbak a házak, NyiregyhàzánTermészetesen ezt sorolhatnám reggelig.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
XFishboneHUN #168862 üzenetére
Nekem is valami Zenbook-om van. Par eves erintokepernyos ami tok folosleges nekem. Akarom cserelni, de gondolom gondolom ,hogy ilyen kifordithato a kijelzo,max valami grafikai munkahoz elonyos?!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #168862 üzenetére
Nice. Mi is rendeltünk pár ilyet a cégnél, de még nem jöttek meg.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #168812 üzenetére
Első generácio ami nem nagyon mozgat meg ,lehet az X miatt ,közrejátszik a csúnya kijelző szenzor ,meg persze a pofátlan magas ár. E közben az ios 12 túl jól sikerült ,aztán sebességben szinte ugyanott vannak a felhasználók picit régebbi készülékekkel ,érthető az egész.
Idén már valoszinű teljesen teli kijelzővel jönnek ,nagyobb lesz a kereslet. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #168810 üzenetére
Akkor várjak
-
kutga
félisten
válasz
XFishboneHUN #168785 üzenetére
Rá lehet kattanni. Kolléganőm ebay megszállott, napi két-három csomag, pár száz forintos haszontalan vackok, de kell, mert occsó és lehet vele villogni a többi kolléganő előtt.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #168780 üzenetére
190-ért vettem, 230ba eladtam, nem megérte? Engem ugye ez az 1+1 év gari nem is vonz, mivel ugye 2 évig úgyse lesz nálam egy telefon.
-
kutga
félisten
válasz
XFishboneHUN #168780 üzenetére
a csere-bere nálam kicsit igen betegség, meg hobbi, meg némi plusz bevétel.
Némi üzlet van benne.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
XFishboneHUN #168602 üzenetére
Enném
-
válasz
Nagyon jól néz ki, én tegnap is pizzáztam.
-
gyuromoj
veterán
válasz
Guszta mind a kettő.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
OMG, ide el kell néznem.
-
válasz
XFishboneHUN #168515 üzenetére
Nekem mondod? Alig várom,hogy feldobáljuk rá a gyáriakat, igaz, sokat nem látom, mert alig látogatunk haza vidékre.
Ilyenek a gyáriak: [link] -
szekra
addikt
válasz
XFishboneHUN #168513 üzenetére
Anno a kis Polo-mon is négyévszakos volt, semmi bajom nem volt vele..
-
nord_
veterán
válasz
Érdemes lenne kipróbálnod az új fejlesztésű abroncsokat, vagy legalább néhány, mérvadó, hosszú távú tapasztalatot tartalmazó leírást elolvasni. Mert ez a sarkos kijelentésed legalább annyira igaz, mintha valaki a hetvenes évek dízeleiből vonna le következtetést a mai gázolajos autókra vonatkozóan.
-
madgie
titán
válasz
Fenéket. Ez a négyévszakos már nem a húsz évvel ezelőtti négyévszakos, nekem is Michelin CrossClimate van az autón, nagyon is jól tapad télen, nyáron meg aztán végképp nincs baj vele. Igen, lehet 2 decivel több a fogyasztásom vele, de lesz@rom, meguntam, hogy fél napokat álljak sorba minden szezonban a paraszt gumisoknál (tisztelet a kivételnek, egy olyannal találkoztam életemben).
-
Cyberpunk
félisten
válasz
XFishboneHUN #168485 üzenetére
Az jó, mondjuk ma már elvileg nem jár a hibrideknek. Ja van X5-ben is. Az nem is annyira hülyeség amúgy, egy 50 km kihozható városban lehet elég is az, de persze ki vesz ilyen bálnát városba? A kérdés persze költői, mert elég sokan.
-
w333
félisten
válasz
XFishboneHUN #168428 üzenetére
A ZERO-ban, csak és kizárólag édesítőszeres adalékok vannak, ami természetesen nem cukor
Ami akár ártalmasabb is lehet mint a cukor ... de a lényeg hogy nincs benne !
Zero Cola ? szerintem undorítóan rossz, mintha keserű aszpirint innék !
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
XFishboneHUN #168284 üzenetére
A vásárlást visszaigazoló emailben is van egy link a termék (játék) neve alatt, amivel vissza tudod kérni a pénzed.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
iTunes-t elindítod -> Fiók -> Saját fiók megtekintése -> Vásárlási előzményekhez mész ott rányomsz az összesre -> Kiválasztod az aktuálisat -> Probléma jelentése -> Ott kiválasztod majd pl "nem engedélyeztem ezt a vásárlást" + megjegyzéshez leírod ugyan ezt angolul is hogy nem engedélyezted a vásárlást.
Majd vársz mit írnak, és visszakapod a pénzt, persze ha ezt eljátszod sokszor majd, nem fognak már visszaadni semmit.
-
válasz
Én kértem már vissza pénzt. Valami netes leírás alapján csináltam.
-
madgie
titán
válasz
XFishboneHUN #167980 üzenetére
Persze, megértem szolgáltatói oldalról ezeket, de valahogy jobban szerettem az oldalt megbúvó reklámokat, mint most a videót megszakítókat.
-
válasz
XFishboneHUN #167933 üzenetére
Mondjuk én is gyalogosan úgy megyek, hogy fülemben a zene, viszont telefont nem nyomkodok és a füles miatt ötször jobban figyelek/szétnézek.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
XFishboneHUN #167935 üzenetére
Debrecenben nem messze lakom egy vasúti átjárótól, kb minden hónapban vagy elüt vkit a vonat, mert a fülében a füles és nem hallja, hogy épp ott jön sok 10 tonna, vagy valaki ott akar öngyilkos lenni, legutóbb épp múlthéten, pechjére csak a lábát vágta le a vonat.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
XFishboneHUN #167933 üzenetére
Ja én sem dugom be a fülem tekerés közben, szeretem hallani, ha jön valami. Volt amikor konkrétan az mentette meg az életemet, hogy hallottam jön, és fékez valami, egyből raktam le a patkára.
Egyebkent elég sokakat öl meg ez, volt akit a vonat gázolt halálra.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
XFishboneHUN #167932 üzenetére
Attól meg egyenesen fel áll a hátamon a szőr, amikor autós és bicklist úgy látok közlekedni, hogy a fülében az agybadugós headset, így ezzel nulla reakció a külvilág felé.
A gyalogos is hasonló kategória. Megy eszetlenül, fülében a headset, nézi a telefonját és simán képes lelépni a zebrán, úgy, hogy körbe se néz.
Persze, ha meg te akár a biciklist, vagy a gayalogos elbaszod és meghal még téged vesznek elő, mert nem figyeltél rá....
-
Gergőke88
addikt
válasz
XFishboneHUN #167650 üzenetére
Minek lett az autó is. A szekér sokkal jobb volt. De meg az is luxus...
-
válasz
én sem értem ezt a tárhelymániát
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
2-3 év múlva már itt lesz a 8K videózás világa, amihez kell majd tárhely.
12gb ram meg még mindig nem a droidnak kell, hanem az appoknak.
Az megint más kérdés hogy azt a 12gb-ot kellene jól használnia a rendszernek.
-
válasz
XFishboneHUN #167508 üzenetére
"Sok esetben magas lett az adó bizonyos tételeknél, lehet ezért, bár alapvetően az adó, a munkavállaló cafeteria összegéből vonódik."
Alapvetően nem, hanem a munkáltató fizeti pluszban. Szabályzat kérdése, meg lehet oldani, hogy egy felbruttósított keretet határozzanak meg szabályzatban, de "alapvetően" nem ez a helyzet, hanem a munkáltató fizeti be pluszban.
"Bár ott rohadjak meg, ha én bármikor is pénzt fizetek, majd az orvosnak, azért mert ellátott. Fizetem a TB-t, avval legyenek boldogak."
Gondolod ezt most, hogy egészséges vagy. Majd ha az életedért reszketsz, vagy egy családtagod életéért, fizetsz mint a kisangyal (ne kerüljön rá sor, de ez lesz a helyzet). Ez nem hálapénz ugyanis, hanem félelempénz.
Érdekes ez a ki mennyi keresettel lenne elégedett. Szerintem az olyan ember is, aki elérte azt a jövedelmet, amiről korábban úgy gondolta, hogy azzal elégedett lenne, utána annál is többet szeretne keresni, akkor már úgy érezné, hogy azzal lenne elégedett, én így látom a környezetemben.
-
madgie
titán
válasz
XFishboneHUN #167515 üzenetére
Egyetértek, de sajnos tényleg az van, hogy sz@rnak rád, ha nem csúsztatsz (vagy nem ismernek személyesen). Ma kellett mennem a szemészetre, mióta tavaly otthagytam az optikát, rá se nézettem a zöldhályogomra. Morfondíroztam is, hogy most kérjek időpontot hónapokra előre (!), vagy egyszerűen hívjam fel a főorvost, vigyek-e neki valamit, oszt megcsinálja pikk-pakk. Vinni nem vittem semmit, mert Radimodihoz hasonlóan én se vagyok jó ebben, viszont kipuhatoltam, hogy márciusban lesz hatvan éves a doki, nagy ramazúrival, így megbeszéltük, hogy hálából megfotózom a szülinapi tortával, haverokkal. Így nekem sem kellett hetekig, hónapokig sz@rakodni egy egyszerű kontrollal, nem is kellett aznap a hóttbeteg emberek között ülöm egész nap a váróban.
És még mindig azt mondom, hogy jobban jártam volna egy magánrendeléssel, mert kifizetem azt a tízest a pultnál, 20 perc múlva behívnak, és még törnöm sem kell az agyam azon, hogy barterezzek, vagy melyik zsebbe szokás csúsztatni a pénzt. Most meg fotózhatok, olyasmit, amiért ennek a háromszorosát simán elkérném amúgy.
Viszont nincs magánrendelés erre a célra, látótér-vizsgálat is kellett például, meg szakorvosi vélemény (szemcsepphez, receptre) ezeket csak a kórházban tudják elvégezni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
XFishboneHUN #167497 üzenetére
Orvosoknál már van lehetőség magánpraxisra vagy egy nagyobb magánrendelőben dolgozni. Ott jól megfizetik őket.
-
válasz
XFishboneHUN #167497 üzenetére
Ja én is így gondolom. Kb. ha a bruttómat megkapnám nettóban, akkor nyugodtabb lennék...
Ami rohadtul zavar, mikor meglátom a fizupapíromat, hogy mennyit levonnak eü támogatásra. Inkább fizetném ezt valami magánpraxisra... -
válasz
XFishboneHUN #167395 üzenetére
Na jó, annyit nem ér, kb. 5k-t akartam rá költeni maximum. Meló után beugrom a MM-ba, megnézem, van-e egyáltalán valamilyen.
-
joey04
titán
válasz
XFishboneHUN #164872 üzenetére
Ha még kint "belakod" a telefont, akkor nem lehet gond szvsz, de ha meg esetleg a dobozról le tudsz mondani, akkor meg 1000%.
-
gyuromoj
veterán
válasz
XFishboneHUN #164872 üzenetére
Telefont rakd zsebre, doboz meg a többi része menjen a feladott poggyászba.
Elvileg így nem kéne hogy gond legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest