Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
rmartin94
aktív tag
Sziasztok!
2 Mbps-es ADSL netem van az Inviteltől, eddig idén 4-szer lett modem cseréltetve, mert naponta vagy 15-20-szor megszakadt a net (mind a 4-szer ezt a használhatatlan fehér ZTE-t adták), másmilyet azért nem tudnak, mert állítólag nincs másmilyen nekik raktáron (ezt a szerelő mondta). Előtte egy fekete Zyxelünk volt, azzal semmi gond nem volt az ég világon, csak egy vihar miatt feladta végleg
. Még hűségnyilatkozat sajnos van jövő áprilisig, és mivel eddig nem született érdemi megoldás a pocsék netkapcsolatra, mivel más modemjük nincs, én meg saját pénzen nem fogok venni, ezért azon gondolkozok, hogy a Fogyasztóvédelemhez fordulok, mert ebből már elegem van, remélem el tudom érni, hogy kötbér nélkül fel tudjam mondani ezt az internetnek nem nevezhető szolgáltatást. Ti mit tennétek a helyemben? A válaszokat előre is köszönöm. -
törölt tag
Ezt a videót már Invitel előfizetésem korában is meg kellett volna csinálnom, de most pótolom a hiányát:
Akármilyen Invitel előfizetésed van, xDSL, Kábelnet, Optika, az eszközből kijövő UTP kábel védelmére tökéletes. Pontosabban, ami az UTP után jön, azaz a saját eszközeid számára.
APC ProtectNet 10/100/1000 Base-T Ethernet PNET 1GB önálló tranziens elleni védelem
-
törölt tag
válasz
frici69
üzenetére
Mondjuk sok helyen van mit bepótolniuk, viszont a 15/0,9 jellemzően a fiataloknak nem elégséges, mert a középkorúak meg annál idősebbek maximum Youtube HD Stream-et néznek, azt meg a 15 Mbps is ki tudja szolgálni. Pl az egyik szomszédom azt sem tudja milyen T-s nete van, nagy nehezen kijött belőle, hogy 30-as, és mondta, hogy Facebook + Skype meg ilyesmi. Arra meg elég.
-
törölt tag
válasz
taki01
üzenetére
Nos abban igazad van, hogy jobb lenne, de profit orientált vállalatról lévén szó, azért ők számolgatnak rendesen. Nem tudom felétek az Invitel mikor építette ki a telefonvezetékes hálózatot. Mifelénk a kertes házas övezetben a 90'-es évek elején a Telekom. Gondolom, hogy az Invitel hálózata is közelebb van a 20-hoz életkorban mint a 10-hez, és már régen meg kellett térülnie. De, ha ki tudja tolni bonding - vectoring segítségével még 10+ évig úgy, hogy közben sebességben nem fog elmaradni - vagy legalábbis nem lényegesen a konkurenciától, akkor miért ne tenné? Mert azért egy 1Km sugarú körbe (igen tudom, hogy nem feltétlen így érvényesül a dolog, de legalább 1 irányba igen) sok előfizető belefér. Akik örülhetnek a 100-200-400 Mbps-nak. Ahol ezt nyújtani tudja majd, ott nem kell félnie különösebben a konkurenciától a sebesség miatt, mert ahol az Invitel jelen van (mint tényező akivel számolni kell) ott nincs DIGI, és elvétve van UPC is. A Telekom pedig jelenleg optikán is 120 Mbps-ot nyújt maximum, azzal pedig tud versenyezni.
-
taki01
őstag
válasz
üzenetére
Amúgy a előfizetők sokkal jobban járnának ha optikát húzna be mint sem hogy ezt az ezer éves hálózatot toldozgassa és foltozgassa. Az invitelnek is időt állóbb beruházása lenne mint sem felvásárolni egy rakat elavult eszközt. Ha meg hagyja akkor meg telepítsen több kihelyezett DSLAM amihez úgyszintén optikát kellene kihúzni.
-
törölt tag
válasz
taki01
üzenetére
Egyébként amikor megláttam, hogy nem elírásról van szó, hanem arról, hogy Nálad ténylegesen VDSL2-re váltottak, az első gondolatom az volt, hogy az Invitel távlati, vagy nem is annyira távlati tervei között ott szerepel, hogy majd bevezetik a Bondingot. Meg ugye írtad is, hogy az új DSLAM-okból már olyan van, ami támogatja. Csak gondolom még beszerzik a kliensoldali eszközöket is, és felmérik, hogy hol van az, ahol nagyon sürgős a dolog. Természetesen nem arra gondolok, hogy a D2 területeken erre állnának rá, hanem olyan területeken ahol az Invitelnek kiépített saját xDSL hálózata van. Az általam belinkelt grafikonból látszik egyértelműen, hogy a VDSL2-vel azok járnak jól, akik 500-600 méteren belül, az elméleti maximum 240 Mbps körül van VDSL2-nél. Na most már itt nagyon jól jár az ügyfél, de ha még kap egy plusz szabad érpárt, akkor ez duplázódik, reálisan a közelben 400 Mbps... 600 méteren túl, már a VDSL2 azt a sebességet nyújtja amit a VDSL, de 1000-1200 méterig így is összejöhet érpáronként a 50-100 Mbps. Olcsóbb mint felszámolni a lefektetett infrastruktúrát és új hálózatot építeni platformváltással, és ahol van konkurencia, ott az Invitel megelőzheti annak térnyerését. Mondjuk az én városomban az Invitelnek is relatíve új hálózata volt, mégis rossz döntést hoztak, drágán szolgáltattattak, és az analógot nem kapcsolták le.
No közben megoldottam a Scanner gondját

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mindjárt kiveszem a scannerből, mert egyébként úgy szoktam csinálni, hogy elsőnek bescannelem, lementem a OneDrive dokumentumaim közé, és utána jön a személyes adatok közbeni kitakaráskor bekövetkező egyidejű olvasás és értelmezés fázis

Gondoltam multifunkciósra, de van egy Xerox 3140 nyomtatóm (van még a dobozban egy Xerox Phaser 3117 is, csak az már nem jó) amibe kb 6 hónapja vettem 21K-ért tonert

A lényeg, hogy 2004. évi CXL törvény 34§(1) 35§(1) -ra hivatkozva, azt írják, hogy
"az általam előterjesztett beadvány nem tartalmazza a hatóság döntésére való kifejezett kérelmét", de ha 15 napon belül kifejezetten kérem, hogy járjanak el a szolgáltatóval szemben, akkor átteszik az NMHH-nak.
Persze, nem kértem, mert ugye nyomatéknak szántam az ISP felé

-
-
meszi3
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
fasza cikk, párszor végig fogom olvasni mire bemegy

-
törölt tag
válasz
taki01
üzenetére
Persze, nem mondom, hogy nem nyertél vele, csak letöltési szempontból nincs akkora különbség, mint nekem volt ADSL2+ és VDSL2 között (Bonding nélkül még akkor), 1200 méterre volt, amikor ADSL2+-on alig értem el egyedi FW-rel a 13,5 Mbps-ot, VDSL2-nél pedig egyből 21 Mbps lett.
Most meg már van Bonding:
Esetedben is jó lenne egy plusz érpár. Esetleg az Invitelt megkérdezhetnéd, hogy van e rá mód

-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja, vagy itt van például Taki01 esete, 2200 méter távolságra lakik a központtól, áttették ADSL2+-ról VDSL2 -re, aminél két érdekesség is van.
1. Az Invitel általában VDSL-en szolgáltatott eddig ahol volt lehetőség
2. Stabilabb, és kicsit gyorsabb is lett a kapcsolata, de még a 15 Mbps-ot sem éri el.Ami nem csoda, mert a VDSL2 és az ADSL2+ ilyen távolságban már azonos sebességet tud kb:

-
btz
addikt
válasz
üzenetére
Ebben a programban a minimum elvárás a 30 mbps volt, tehát a pályázatból épített hálózatnak a település minden lefedendő végpontján kell teljesíteni a minimum 30 mbps-t, ezért feltételezem hogy a kistelepülés optikai hálózatot kapott, amivel nem lesz egy végponton sem probléma a minimum 30 mbps elérés
-
royalka
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Megpróbálom, köszi.

-
törölt tag
Igazából az az elszomorító, hogy sok helyen csak D2 vagy ADSL van 5-15 Mbps-mal. Na ott ha fejlesztenek 30-ra, akkor ugye 6x-vagy dupla lesz a sávszélessége, csak éppen megint 10+ évig tudnak rá.
Bár az speciális helyzet lenne, mert D2-őt ED3-ra ha felfejleszt, akkor nem 30-nak kellene lennie a plafonnak, ADSL-ről VDSL-re szintén nem 30 nak. Csak utóbbi esetben simán lehet hogy az lesz, mert nem tesz ki több kihelyezett DSLAM központot, és így sokaknál tényleg a 30 lesz a maximum, mert pl messze laknak a központtól. Ők fogják jó sokáig megszívni

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most fejlesztik éppen a hálózatot a Rózsadombon (Telekom és Digi). De ugyan úgy XII. kerületben a MOM Park környékén (Pl. Táltos utca) csak DSL volna szép összegért.
-
meszi3
tag
válasz
headhunter
üzenetére
"Sportfanoknak Invitel a 10 csatornával..."
Erről a sportcsomagról, hol lehet többet megtudni?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Tudom, hogy annak nevezik, de csak kell egy minimumot megszabni, ez lett a 30mbit. Amugy ha nagyon lovagolni akarunk a szavakon, akkor kerdes, hogy milyen sebessegu a szupergyors internet es miert? Az eldugott kis falvakban eloknek a 10mbit is szupergyors, ahol meg letezik a digi ott az 1000mbit, szoval minden szubjektiv. 30mbit-el lazan lehet toltogetni bluray filmeket is.
-
törölt tag
Kénytelen voltam egy ingyenes tárhelyre feltölteni a leveleket, mert a PH-nak nem ment a képfeltöltője. Az ingyenes képfeltöltővel meg az a baj, hogy akinek nincs reklámblokkolója stb, kéretlen tartalmakat is megjeleníthet a kért mellett. Korábban ezért is szoktam le róla, mert én nem látom a kéretlen tartalmakat (Chrome, Firefox követésvédelem is szűr, de főleg a Kaspersky), volt aki megkapta.
Most elvileg megy a feltöltés, és egyben szerettem volna a leveleket, egy hozzászólásban összegyűjtve, hogy ne kelljen összegereblyézni. Akkor most:
Inviteltől kapott vagy az Invitel számára küldött hivatalos íratok:
Jogviszony felmondás 1. oldal
A nyomtatvány az Invitel oldaláról tölthető le közvetlenül, majd kinyomtatandó, és emailben elküldendő

Jogviszony felmondás 2. oldal
Az eszközök leadásáról szóló, az Invitel Pontban az ügyintéző által adott átvételi elismervény
Az Invitel által számomra kiküldött hivatalos tájékoztatás a leszerelésről I.
Az Invitel által számomra kiküldött hivatalos tájékoztatás a leszerelésről II.
NMHH-tól kapott:
-
btz
addikt
Az Invitel még további járásokban is pályázott EU támogatásért. Ennek a blogbejegyzésnek a hivatkozott dokumentumaiban megtalálható, hogy melyek ezek a járások és hogy mekkora az elnyert összeg.
-
royalka
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen ezt már tapasztaltam, hogy ha játszok a letöltési sebességgel akkor megoldódik a hiba. De akkor ez mindenkinél így van? Habár most kb 80%-ra van levéve és még igy is jelentkezik a hiba.

-
royalka
őstag
Sziasztok. Másnak is van olyan problémája hogy ha nagy se sebességgel tölt valamit és akkor nem lehet pl böngészni, mert DNS hibát dobál?

-
janaman01
addikt
Köszönöm a válaszokat ! Igen azthiszem megnézem ezt a dijnetes dolgot !
-
válasz
janaman01
üzenetére
Nincs miert aggodnod. Eloszor kuldenek uj csekket ha nem erkezik be az osszeg, ezutan kuldenek ajanlottan megint egyet es ha az sem erkezik be, akkor korlatoz. Ettol fuggetlenul a rendszeruk tarolja a kesedelmes befizetest, de ezzel neked nem kell foglalkozni. Szerintem valtsal at dijnetre, egyreszt kapsz egy kis havidij kedvezmenyt, masreszt joval elobb a szamlahoz jutsz es kenyelmesebb a befizetes is. Nekem 14-en megerkezett az ehavi szamlam es aznap kartyaval be is fizettem. A hatarido 22.-e volt.
-
-
janaman01
addikt
Sziasztok. Ha pár nappal később fizetem be a csekket , akkor azonnal letiltja a szolgáltatást az invitel ? Megmondom őszintén házrenoválás stb rengeteg pénzt vitt el. Ráadásul az invitel 2 havit küldött egyszerre..
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Az iméntet pontosítanom kell...
Ugyanis, tegnap délután írtam eredetileg az üzenetet, akkor kaptam meg a levelet. Csak amikor elküldtem a hozzászólást, akkor akadozott a PH, így lementettem egy szövegfájlba. Most pedig ismét elküldtem az üzenetet, két akadozás között...
A szolgáltató küldött levelet 30 napon belül, amiben nem tett említést semmiféle kötbér-fizetési kötelezettségről.
-
törölt tag
engem is írásban tájékoztattak, hogy vége, kötbérmentesen.
(#22523) kano : Szerény személyem írta nekik a levelet, és linkelte Facebookra
(#22524) tollhegy: Nem a letöltési mennyiségtől függ.
(#22528) tollhegy : A képet lehetőleg töröld, mert benne van a MAC cím is, aminek nem kellene. Azt tüntesd el, nem tartozik rajtad és a szolgáltatón kívül senkire, és úgy tedd vissza a képet.
(#22533) Photrik ^^: Van lehetőség felmondásra, és kötbér mentesen, arra kell hivatkoznod, hogy:
1. A műsordíj számodra extra terhet jelent, és te nem új előfizető vagy, hanem régi
2. Ebből fakadóan hátrányosan érint
3. Nem kaptál levelet, hogy elfogadod e az egyébként egyoldalú szerződésmódosítást
4. NMHH és Fogyasztóvédelemnek, is küldd el az emailt
5. Emailben mondd fe, mert az írás megmarad."Ha nem engednek, mi van akkor, ha egyszerűen nem fizetem be a havidíjat vagy a kötbért?"
Az NMHH nekem éppen az imént küldött emailt (választ)

Nekem még az e havi számla felét is visszanyomják

A 15 napos határidő letelt, de mivel csak a számlán küldtek az előfizetőiknek utalást rá, és nem nyilatkoztatták őket, hogy elfogadják e vagy sem, így azon túl is fel lehet mondani.
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egyik ismerősömnek Invitel előfizetése van panelban, nála a végpontnál csak egy ethernet kábel van (gondolom optikai net), ezen keresztül szokott automatikusan "tárcsázni" a router. Kb. havonta 1x hétvége körül elmegy a net napokra. Múlt hónapban hibás felhasználónév/jelszóra hivatkozva, most pedig 651-es hibával (Win 8.1) hosszú próbálkozás után nem tárcsáz (routerrel/router nélkül közvetlenben egyaránt). A javítás általában napokig tart, jelen esetben péntek este óta nincs net, de még nem nézett rá az Inviteltől fizikailag senki sem. Esetleg találkozott már valaki hasonlóval? Nincs mód ebben az esetben szerződés felmondásra? Elég bosszantó, hogy ezt kb. minden hónapban eljátsszák és mindig kiderül, hogy náluk volt valami hiba.
Előre is köszönöm a segítséget!

-
kano
nagyúr
válasz
Photrik ^^
üzenetére
Verned kell hozzá az asztalt (NMHH), mert simán nem fog menni.
-
Photrik ^^
tag
Értem... Az egyoldalú szerződés módosítással azért megpróbálkozom.

Köszönöm a válaszokat! -
taki01
őstag
Ma nekem pozitív véleményem van az invitelről (pedig általában nem szokott). Ma jött ki a szerelő hogy mért nem áll össze a vonal. Kiderült hogy az aljzat volt hibás és ezért dobálta a szinkront. De most jön a lényeg, mutogattam neki hogy 15000 Mbps körül állt össze vonal mire mondja ő hogy most csak 12000 Mbps körül. Elkezdett telefonálgatni központ fel mire mondják neki hogy probálja ki vdsllel. Ki is lett próbálva és lám csodát összeállt 14500 Mbps körül a feltöltés is növekedet 765 Mbpsről 1160ra. Így itt hagyta mondta hogy ha szakadozni fog akkor vissza kell venni 10 Mbpsre vonalat. Este lesz csak időm feltölteni a vonalról infóz.
-
kano
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Kivéve ugye, hogy most egyoldalúan módosították az előfizetői szerződést, így felmondható kötbérmentesen (Invitel szerint nem, de majd meglátjuk az NMHH álláspontját).
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Photrik ^^
üzenetére
Ha lejárat előtt mondod fel, akkor kötbér (eddig felhasznált kedvezmények összessége) Nagyon sok lesz, mert már 18 hónap eltelt a hűségből.
Ha a kötbért nem fizeted, akkor felszólítások, majd behajtó cég, majd fizutiltás, stb.
Szerintem várd ki a lejáratot.
-
kano
nagyúr
válasz
Photrik ^^
üzenetére
A 2 tv csatorna díjára hivatkozva most simán megteheted.
-
kabelmania27
félisten
válasz
tollhegy
üzenetére
Valószínűleg nem nálad van a hiba 1445-ön jelentsd be aztán megoldják.
Ez a modem ilyen ds értékekkel tökéletesen elmegy, ha az SNR magasabb.
Photrik ^^: Ha nem fizeted be akkor kikapcsolják és a tartozást behajtják ami a végén sokkal többe kerül mint az eredeti összeg. -
Photrik ^^
tag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy jelenleg az Invitelnél 15/2 netre + analóg ktv (46 csatorna) + telefonra fizetek elő 9989Ft-ért. Viszont a T mostanra kiépítette optikai (GPON) hálózatát és ott 62+23HD csatornás IPTV + 30/5 net + telefon 8880Ft.
Mint gondolhatjátok szeretnék váltani viszont az Invitelnél 2017.03.17. hűségem van, addig viszont nem szeretnék vele várni...
Hogyan mondhatnám le? Esetleg a 2 TV csatorna díja miatti emelkedésre hivatkozva? (Egyoldalú szerződésmódosítás)
Ha nem engednek, mi van akkor, ha egyszerűen nem fizetem be a havidíjat vagy a kötbért?Valami megoldás?
Előre köszönöm a válaszokat!
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Vagy az időjárás változás miatt vagy beázás.. ezt simán jelenteni kell ,hogy lassú a net aztán majd a szerelők megoldják.
-
tollhegy
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
direktbe megy, megnézek akkor mindent és megnyomkodom
-
tollhegy
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
tollhegy
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Vezetéken van csak modemen keresztül és már újraindítottam de megteszem újra. Mit nézzek ezen a címen? Mert behozza de nem tudom mit kell nézni.
-
tollhegy
tag
Sziasztok, az elmúlt napokban sokat töltöttem le (kb.:150GB), és egyik pillanatról a másikra az internet nagyon belassult. Újraindítottam a gépet, modemet, routert mindent de így is csak 1,5Mb van 60 helyett. Mi lehet a probléma? Van valamiféle maximum letöltés egy hónapban?
-
kano
nagyúr
válasz
pappmatyas
üzenetére
Nekem is ez volt.
Én írtam egy levelet az NMHH-nak, Invitelnek, Fogyasztóvédőknek amiben leírom, hogy mi történt eddig, és mivel nem engedték felmondani kötbérmentesen a szerződésemet egyúttal panaszt is kívánok tenni az NMHH-nál az ügyben.
Erre én kaptam egy Invitel ticket számot és most csönd van. Az NMHH nem tudom, hogy hogyan vagy mikor fog rá reagálni.
Írj te is, több panasz mindig jobban néz ki.
Itt találsz olyan minta levelet, amelyben egy fórumtársunk (azt hiszem) is felmondta a szolgáltatást, de ehhez még hozzá kell írnod az NMHH-nak küldendő panaszt is. -
pappmatyas
csendes tag
Sziasztok!
Szerettem volna felmondani a szerződésemet hűségidőn belül kötbérmentesen, de nem voltak hajlandóak rögzíteni a felmondást az Invitelnél, mert ők nem módosították a szerződést, csak beszedik az RTL Klub, TV2 díjait, amit továbbítanak feléjük...
Hiába mondtam, hogy ez egyoldalú szerződésmódosítás, ők ezt nem ismerik el, teljesen jogosan szedik be a díjakat...
Mit lehet tenni?
-
bigdigit
addikt
Tegnap olvastam a jövőre megnyert internet fejlesztési pályázatokat és sajnos nem találtam invitel SzIgetszentmiklós járást.Így marad továbbra is felsőtagban a szerény 15mb ami ma már épp arra elég fórumozzak maximum.
-
GrandS
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ha hazamegyek, megnézem. Kösz!
-
Tempes
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm
-
GrandS
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Koax (tv+telefon+net), modem.
-
Tempes
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Akkor ezek itt mind jó?
[link] -
Tempes
tag
Sziasztok! Pár éve mikor az internetet kötöttem be, a megrendelt csomaghoz kértem a telefont is mert olcsóbb volt. Persze mivel nem volt szándékom a vezetékes telefont használnom így a készüléket már át sem vettem a szerelőtől. Most úgy alakult, hogy szükség lenne rá. Milyen készüléket kell vegyek hogy jó legyen a modembe, mert úgy látom, hogy utp kábel menne a modembe a tel csatlakozásra is.
-
GrandS
senior tag
El lehet azt intézni, hogy az otthoni Inviteles Net-em ne Nat-olt hálózat legyen?
Ha igen, hogy, kit-mit kell hívni, hova kell írni?Kösz!
-
A szolgaltato erdeke, hogy maradjon az ugyfel, igy azt kommunikaljak az ugyfelek iranyaba, ami az erdekuk iranyaba tereli a dolgokat. Ha meg valaki elkezd hivatalosan kavarni, max elengedik. Altalaban az emberek nincsenek tisztaban a dolgokkal, nem neznek utana, igy elhiszik amit mondanak nekik. Azt pedig kizartnak tartom, hogy epp GoodSpeed esete utan kaptak eszbe. Tudjak azok, hogy problemas ez, csak o nagyon menni akart, ezert bevetett olyan eszkozoket is, ami nem szokvanyos. Lattak, hogy itt gondok lesznek, igy nem alltak az utjaba.
-
Linem
senior tag
Nem vagyok jogász, szóval lehet, hogy igazad van, de akkor miért állítja a szolgáltató az ellenkezőjét? Csak van náluk egy olyan emberke, aki tudja, hogy jogilag mit engedhetnek meg és mit nem az előfizetők felé..
Persze részemről mindegy, mert a címemen az eddigi szolgáltatók közül az Invitel jött ki a legmagasabb színvonalra. Goodspeed pedig annyiban rosszabbul járt, amit tárgyaltam vele előzőleg a feltöltött video alapján, hogy a HD képminőségben a mostani szolgáltatója messze alulmarad az Invitelhez képest.

-
Viszont ebben az esetben nem vagyok benne biztos, hogy jogilag a szolgáltatóra hárítható az előfizetőt érintő hátrányos módosítás, hiszen kötelezően hoztak egy törvényt, amit a szolgáltatónak végre kell hajtania az előfizetők felé.
Ehhez az elofizetonek semmi koze. A mar meglevo szerzodesekben akkor sem johet letre olyan modositas, ami az elofizetot hatranyosan erinti. Ha pedig igen, akkor elhet a felmondas jogaval. Az ujakat meg eleve igy kotik.
A szolgaltato akkor mentesulne a dolgok alol, ha a torveny azt mondana ki, hogy a csatornat nezo elofizetok kotelesek fizetni havonta xy forintot. De itt nem errol van szo. A szolgaltato fizet dijat a csatornak fele es azt passzoltak tovabb az elofizetokre. Vagy rosszul ertelmezem?
-
Linem
senior tag
"Ha az ÁSZF módosítása hátrányosan érinti az előfizetőt, akkor a módosítástól számítva 15 napon belül felmondhatja a szolgáltatást következmények nélkül."
Viszont ebben az esetben nem vagyok benne biztos, hogy jogilag a szolgáltatóra hárítható az előfizetőt érintő hátrányos módosítás, hiszen kötelezően hoztak egy törvényt, amit a szolgáltatónak végre kell hajtania az előfizetők felé. Ugyanakkor gondolom egy ekkora cégnek nem gond megfizetni a legjobb ügyvédeket, akik értelmezték a jogalkotást és eszerint javasolták az ÁSZF módosítását bevezetni.
Szerintem Goodspeednek szerencséje volt, mert még időben jelezte a felmondást, amikor még az ügyintézők nem voltak megfelelően tájékoztatva, hogy az ilyen esetekben mit kell lépniük és mit mondjanak az ügyfeleknek. Ha jól számolom, akkor letelt már a módosítástól számított 15 nap is. Tehát innentől kezdve szerintem nehezebb lesz megoldani.
Azért sok szerencsét hozzá, hátha sikerül. -
PhoenixSzG
tag
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Ráadásul még mindig elérhető az oldalukon az eredeti szeptember 1-től hatályos ÁSZF csomag, amiben a pdf-ek utolsó módosítási dátuma 07.26-28-30):
Értesítő
Törzsszöveg
1. sz. Melléklet
1. sz. Melléklet Függeléke
2. sz. Melléklet
3. sz. Melléklet
4. sz. MellékletMódosított (módosítás dátuma 09.01):
Értesítő
Törzsszöveg
1. sz. Melléklet
1. sz. Melléklet Függeléke
2. sz. Melléklet
3. sz. Melléklet
4. sz. MellékletA lényeg a 2. és 3. sz. mellékletekben van.
Ha úgy nézzük, tényleg nem történt (jogszerű) egyoldalú szerződésmódosítás, mivel ez még annak sem felel meg (tájékoztatás hiánya, visszamenőleg módosított ÁSZF, stb.)

Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED monitor topic
- ASUS routerek
- Yettel topik
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Jövedelem
- Ubuntu Linux
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Xbox One S Minecraft Edition 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Még hűségnyilatkozat sajnos van jövő áprilisig, és mivel eddig nem született érdemi megoldás a pocsék netkapcsolatra, mivel más modemjük nincs, én meg saját pénzen nem fogok venni, ezért azon gondolkozok, hogy a Fogyasztóvédelemhez fordulok, mert ebből már elegem van, remélem el tudom érni, hogy kötbér nélkül fel tudjam mondani ezt az internetnek nem nevezhető szolgáltatást. Ti mit tennétek a helyemben? A válaszokat előre is köszönöm.

Oké, megérett a nyugdíjazására

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)