Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem meg az inviteltől egy digitális kábel csomagot amiben van egy 10megás net is.
Mivel nekem eddig csak adsl netem volt és bekötéskor nem tudok itt lenni ezért szeretnék egy kis infót kérni tőletek h van a kábeles netnél a bekötés, használat, hogy ha esetleg szétkell kapni a gépet akkor tudjam mit h kell vissza kötni.
Azt még tudni kell h van egy Eaton szünetmentesem is. Eddig ezen keresztül volt az adsl modem csatlakoztatva.
Illetve van egy tp link routerem is.Szóval a kérdésem az lenne h
- kapok e majd modemet ugyanúgy mint eddig?
- ha igen akkor ugyanúgy lehet e a szünetmentesen keresztül ezt csatlakoztatni?
- a most használt tp link routeremen majd mit kell átállítanom h tudjam használni?
- kapok e belépési kódot?
- azonnal kapcsolódik a net a win betöltése után vagy vmennyit várni kell majd rá?Előre is köszönöm a segítségeket!
Üdv: Gábor
[ Szerkesztve ]
-
menyoronc
aktív tag
válasz Gubek-Einste #9550 üzenetére
Köszönöm a gyors és kimerítő válaszokat a kérdéseimre:-)
kíváncsi vagyok rá h milyen lesz a szolgáltatás minősége... 2. éve volt btel-es netem azzal semmi gond nem volt, stabilan hozta a beígért 5megát. Ha itt nem az ígért 10 csak kicsit kevesebb lesz az se gáz csak stabil legyen.Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Ma beköttötte az invetel a megrendelt kábeltv,net,telefont. Én sajna nem tudtam itthon lenni, így apósék intézkedtek helyettem.
Digitális kábeltv lett beköttetve 2 tv-re. Az egyik beltéri egy Kaon k220 a másik egy modernebb, pici stb az van ráírva h invitel, nem tudom a márkáját.
Apósék tv-jén minden ok, leszámítva h sok műsort feliratoz. Ezt h lehet kikapcsolni?nekik van a Kaon beltéri.A miénket kapcsolnám be, semmi. Sötét kép mutatja h milyen csatornán áll épp és kiírja h nincs jel. Akár mit állítok semmi.
Vissza állítottam alapra a stb-t, rányomok az auto csatorna keresésre és csak pörög mert persze az állapotnál azt írja ki szintén h nincs jel.Szerintetek?
felhívtam a szerelőt mondom neki mi van. Azt mondta majd holnap reggel 9re fuvarba beugranak.
Hurrá.Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Múlthét pénteken bekötötték a digitális kábeltévét,netet és telefont. Ma már a 2. szerelő volt kint, beszart az egyik beltéri, az újabb, hdmis. Ja és a kártyáját se rendelték az előfizumhoz, szóval voltak gondok de most végre már ok:-)
Viszont van egy gondom. Van egy szünetmentesünk mert erre gyakori az áram ingadozás. A szünetmentes persze csak akkor van bekapcsolva ha megy a gép. Ha nem abba van dugva a kábelmodem akkor áramszünetkor a net is ugrik, ha viszont abba van és kikapcsoljuk akkor telefon nincs.
Most azt nem tudom h ha kikapcsolom a szünetmentest akkor az áram alatt marad e és ha igen akkor a szünetmentes aksijából kap e áramot vagy a hálózatból?
Vki tudja esetleg?
-
menyoronc
aktív tag
Szia!
Igaz nem épp az amit kérdeztél de azért leírom a tapasztalataimat.
Nekünk pár napja kötötték be a digitális kábelt 2 tv-re, netet, telefont.
Digi tányéros volt előtte. Meguntuk h ha rossz idő lett az adás is elment.
Az egyik beltéri hdmi-s viszont a tv még régi de sztem még így is látszik h tisztább a kép.
A net 10 megás, eddig 5 volt. Speedtesten 9,7 a letöltés fel 1,8. Én mevagyok vele elégedve így pár nap után.Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
Nekem max annyi h amikor beszerelték mult pénteken állítólag minden ok volt a 2 tv-n(én melóban voltam) amikor este meg benyomtam a hdmi-set akkor meg se kép se hang. Keddre sikerült elintézni h kijöjjön egy hibaelháritó. Mint kiderült beszart a setupbox és a 2. Kártyát nem regisztrálták a nevemhez ezért nem volt adás:-) de azóta ok minden:-)
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég kötötték be az invitelt...digitális tv, net, telefon. Kertes házban lakunk és egy pár méterre levő melléképületbe akarnánk a telefont levezetni.
Eddig is így volt míg t-com-osok voltunk.
A kérdésem a következő lenne: elég egy ilyen [link]elosztó hozzá?
Hogy tiszta legyen...most a kábelmodemből jön ki egy vezeték a folyosóra és az megy bele egy vezeték nélküli telefon adó részébe. A folyosó falában van a régi t-com csatlakozója ami egy régi kerek, 3-as csatlakozójú szörmedvény. Az épület külső falán van egy elosztó doboz, ide van rákötve a melléképület csatlakozása.Amit most kaptunk boltba egy újabb fajta csatlakozó a falba. Erre kötöttük rá a falból a vezetéket de hiába dugtam bele a fenti telefont ha hívtam foglaltat jelzett és a lenti telefon se szólt.
Nem találtam képet erről az új dugaljról a lényeg h 4-4 vezeték van benne kis csavarokkal. Ehhez fogattam hozzá a falból kijövő két vezetéket. Persze az egyik dugeszába bedugtam az invitel vezetékét és a másikba a horodzható telefonét A másik végén csak egy lyuk van ahol a vezetékeket belehet kötni.A szerelők azt mondták h csak egy hármas elosztó kell hozzá venni. Hétfőn majd egy másik városban megpróbálok venni, ott hátha kapok. Az a lényeg h 3 dugesza legyen. Egyik oldalon egy, a másikon kettő.
Most is van egy ilyen de az még a régi vezetékes nethez volt és gondolom mivel annak az egyik csatlakozója a modemhez kellett ezért nem működött vele.Remélem érthető voltam
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
4 hónapja van bekötve a digitális tv, net, telefon csomag. A tv adásokkal is van baj bőven de az még annyira nem is izgat.
A fő gondom az, hogy kb 1 hónapja a beton stabil net elkezdett szakadozni. Időközönként 1-2 mp-re elmegy. Mondanom sem kell, hogy egy online mmorpg játéknál ez mit jelent..folyton kidobál a játék.
Ez a netszolgáltató hibája vagy nálam lehet vmi gebasz?
Arris tm601b kábelmodemem van és egy tp-link wr740n router.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
menyoronc
aktív tag
válasz kabelmania27 #10556 üzenetére
Hello!
Kösz a tippet majd megnézem. Cserélve volt alaplap, proci...csak az nem rémlik h pont akkor kezdte-e a net ezt a szakadozást vagy már előtte is.
Lehet vmi köze hozzá? Esetleg lan driver?Ez most jónak számít vagy sem? Mit kell rajta néznem?
Elvileg ezen látnom kellene h megszakadt-e a kapcsolat? A System Uptime mutatná ha 1-2 mp-re megszakadna a kapcsolat és újra kezdené a számlálást vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
menyoronc
aktív tag
válasz kabelmania27 #10563 üzenetére
Köszi!
Az event Log-on látszik a szakadozás? Mit tudnak ezzel kezdeni a központban?A tv-vel több gond is van. Már eleve úgy kezdődött h amikor bekötötték és én haza értem melóból, bekapcsoltam az egyik tv-t amin hdmi-s beltéri van ( a másikon sima) nem volt normálisan adás, csak az egyik av- sávon marha szemcsés..ha átkapcsoltam arra amin lennie kellett volna ott csak feketeség volt és alul talán kiírta h milyen csatorna, de se kép se hang. Persze rögtön hívtam a szerelőket. Ők megnézték másnap de mondták h a jel erősség jó, sőt, túl jó, de ők nem tudják kicserélni a beltérit mert valószínű az a rossz. Ez volt szombaton, hétfőn kijött egy szerelő és az kicserélte mert h hibás a beltéri, ok. Utána egy darabig nem volt semmi gond úgy rémlik.
Aztán elkezdte azt csinálni h szakadozott a hang és közben éles, nyikkanóhangot adott ki. Ezt már rég nem csinálta. De a kép akadás szinte minden napos. 1 héten egyszer legalább olyan is van h bekockásodik a kép. Ez kb 10-30percig tart aztán megszűnik teljesen. Ennyit a beígért tökéletes képről. Mivel előtte tányéros digink volt.És mindezek megkoronázása kép...az első számlán, amin 3,5 hónapot számláztak ki egyszerre a beígért 2-vel szemben, a teljes összeget írták ki a félévig féláron akció helyett úgyhogy telefonálgathattam emiatt is.
Rá 1 hétre küldték a jegyzőkönyvet h elnézésemet kérik tényleg úgy kötöttem. Hm, még szép.
De mivel már a márc-i számlázást lezárták ezért megint a teljes havit fogom megkapni, ami meg is jött. Most várom a beígért kompenzációs számlát, mert addig tuti nem fizetek. Így is átutaltam már egy összeget amit először a számlázáson egy nő mondott. Ja és a számlán se megyek el amiket küldtek eddig, röhej. De biztos én vagyok a hülye.Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
válasz kabelmania27 #10565 üzenetére
Hú, hát most megfogtál, nem vagyok ebben annyira ász A lényeg h a padlásról jön le egy koaxal az egyik szobába a plafonról és egy másik kábel szintén a padlásról egy másik szobába. Ahol a hdmi-s modem van, ott ami lejön vezetéket egy Tratec Triss 210 EEN típusú kis 5-5cm-is dobozka osztja szét, az egyik kábel bemegy a hdmi-s beltéribe, a másik meg a kábelmodembe, abból meg egy vezeték a telefonba.
-
menyoronc
aktív tag
-
menyoronc
aktív tag
Húsvét után az lesz az első dolgom h felhívom őket és bejelentem! Holnap már a fű se nő.
-
menyoronc
aktív tag
Amúgy nekem kábel van és nov közepén köttettük be és kb 1 hónapja kezdte.
Na én mentem aludni, jó éjt! Jövőhéten az asztalra csapunk
[ Szerkesztve ]
-
menyoronc
aktív tag
válasz kabelmania27 #10602 üzenetére
Szia!
Azt hol és, hogy kell beállítani?
Helyileg merre lax?Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
-
menyoronc
aktív tag
-
menyoronc
aktív tag
válasz kabelmania27 #10614 üzenetére
Próbálom beállítani az általad megadott google dns szerver címeket a routerben de azt írja ki ha elakarom menteni h invalid, vagyis nem helyes. Nem rövidek a számsorok?
Tipp?
[ Szerkesztve ]
-
menyoronc
aktív tag
Ez a norton dns mit tud, gyorsít is?
-
menyoronc
aktív tag
Átírtam a google szerver címre, elfogadta...viszont net meg nincs...ha a routert kiiktatom akkor van.
Már vissza állítottam a routert alapbeállításra, újra indítottam a routert, modemet, de semmi.Ötlet? Nem jó helyre írtam vissza az eredeti címet?
-
menyoronc
aktív tag
Egy gép van csak rajta, a router csak azért lett véve mert van egy tablet.
Ha a routert kiiktattam akkor volt net, amúgy nem.
Az ip címhez nem nyúltam a dns.hez a goggle dns címét írtam, elsődlegesnek 8.8.8.8 , 8.8.4.4
Ezt a DHCP settingsen belül.
Az átjáró a Gateway lenne?
Amikor meg nem akart csatlakozni akkor csupa nullát írt ki és folyamatosan connettingol.Azt nem tudom már h a Network /WAN menün belül is állítottam e DNS címet.
[ Szerkesztve ]
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Nekem és a szomszéd városban lakó ujmappanak is kb 1,5 hónapja jött elő az a probléma, hogy időközönként pár másodpercre elmegy a net majd visszajön. Ez főleg online mmorpg játékoknál tud bosszantó lenni mert kidobál a játék.
Eddig a szerelők és a szervizesek nem tudtak a problémára megoldást.Kérem, hogy ha másnál is fenn áll ez a probléma akkor jelentkezzen mert szeretnénk kideríteni, hogy ez csak a mi körzetünkre korlátozódik vagy máshol is előfordul.
A mi körzetünk 59.
Előre is köszönöm!
-
menyoronc
aktív tag
Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek
Na ez nem jó hír Ti merre laktok amúgy?Vmi gebasz csak van a rendszerükbe ha többeknél egy időpont óta kezdte el a szakadozást.
Ráadásul ugyanígy van a tv-nél is, laggol a kép Komolyan mondom ha ez így marad, másfél év múlva úgy mondom vissza h öröm lesz nézni és mindenkit lebeszélek róla h náluk kössön bármit is!
-
menyoronc
aktív tag
válasz kabelmania27 #10715 üzenetére
Tojnám le magasról ha csak azzal lenne gond Előtte 3 évet btel-nél voltam. Pöpec volt, már bánom h váltottam erre a hulladékra.
-
menyoronc
aktív tag
-
menyoronc
aktív tag
válasz adammkaa #10730 üzenetére
Hello!
Sztem igen. Abból gondolom h amikor nekünk bekötötték péntek délelőtt és estére se kép se hang nem volt az egyik tv-én, felhívtam a szerelőt és mondta h szombat reggel beugranak megnézni mert mennek a közelbe szerelni.
De a központban úgy is azt mondják majd h hétvégén nem szerelnek. Ennek ellenére a szerelővel le lehet sztem zsírozni ha olyan. Elvileg fog hívni mielőtt menne, akkor meglehet vele beszélni.Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Költözés előtt állunk és mivel van még 1 évünk a hűségidőből át akarom helyeztetni az előfizut. A költözés leghamarabb október közepén lenne. Mennyivel kell előtte szólnom ezügyben?
Most 2 tv-re van kötve de ettől függetlenül nekem úgy rémlik h amikor kötöttem rákérdeztem és azt mondtak h visszamondhatom az egyiket következmény nélkül még a hűség lejárta előtt. Jól emlékezhetek? A telefont is vissza tudom mondani így? Mert arra se lenne már szükségünk. Valamint a hdmi-s beltéri 1 hónapban legalább egyszer lefagy és alig lehet életet lehelni bele illetve rendszeresen visszakapcsol az alap csatorna beallításra bakapcsoláskor és újra be kell kapcsolnom azt a listát amit én válogattam össze. Kicserélik nekem ha ezeket el mondom és kicsit kinyitom a számat? :-)Köszönöm előre is válaszotokat!
-
menyoronc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11133 üzenetére
Üdv!
Nekem is csak az rémlik h az egyik beltérit lehet vissza mondani a telefont nem.
Viszont most találtam ezt [link] Sztem lecseréltetem majd erre.
Erről tudsz vmi infót, jól működik?Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11135 üzenetére
Ok, semmi gond, valaki csak van itt akinek van ilyenje:-D
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már vki olyannal h időközönként, akár óránként fél óránként is ki írja a tv h nincs jogosultsága az adóhoz? Vmikor csak minden 3. adónál vmikor meg az összesnél is. Ilyenkor csak az használ ha kikapcsolom a beltérit meg a tv-t is, kiveszem a kártyát majd vissza.
A beltéri típusa KAON. A másik tv-re kötött hdmi-s beltérinél sosem csinál ilyet, az max havonta egyszer lefagy
Nem soká vonal áthelyezést fogok kérni mert elköltözünk párom szüleitől és náluk marad majd ez a beltéri.
Szerintetek a kártyával lehet gebasz vagy a beltérivel?Előre is köszönöm!
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Vonal áthelyezést kb mennyi idő alatt szokott elvégezni az invitel? 1-2 hét kb?
Ha lecserélem a 2 eddigi beltérit 1db CI modulra azért kell külön fizetni? Mennyire jó amit az invitel ad?Ezeken kívül még ha valaki megtudná mondani h a T-home mennyi idő alatt szokott bekötni új megrendelt kábel szolgáltatást azt megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest