Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
tzsolesz
üzenetére
én is így voltam vele, meghát felesleges is nekem.
ez a Q8200 meg árban pont jo volt.
de mondjuk ez is elég lenne neked ~3200mhz kijönne egy P35össel is

(#10154) rvn_10 előveszed az alaplap kiskönyvét és abban le van írva

csak egy jumpert kell rárakni egy kis pöcökre. konyhanyelven

bár nálam csak 1 gombnyomás

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
tzsolesz
üzenetére
jo még abba vmi nagyobb szorzos quad is.
Q8400, Q9400/450/550

450FSBvel szépen mennének

1366 nem éri meg az árát, 1156 meg ha nem lesz, mivel ujítok...aztán én is várok.
(#10151) rvn_10
több esetben is láttam már ilyet...néha megkeveredik a BIOS és nem tudja azt, amit eddig tudott. clear_cmos. utána menni fog
-
LLKobe
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
A P31-es chipsetekben van egy ilyen butítás, hogy fix 100Mhz-es PCI-E órajel mellett a procinak van egy FSB határa. Ez nálam is fennáll, ahogy mondtad 340Mhz környékén.
Nálam is 122Mhz-en van a PCI-E, és így az E5200-as procim 395-ös FSB-n megy, kőstabilan, emberi fesszel. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Az AMD-nél néha elő lehet csalogatni egy vagy két magot, az Intel nem cifrázza, eltűntet egyet. Kár, hogy mindezt spontán teszi és még nagyobb probléma, hogy csak egy marad!

Látod ezért éri meg a négymag, nekem eltűnik egyszer majd egy mag, marad még elég!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem is rakd újra az XP-t, az különben sem árt, erre a bajra meg gyógyírt jelenthet.
-
Stirbi
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
és csak XP alatt 1magos a procid?
mert ha igen akkor kitudja milyen buhera Xp-d van
,leszedhetnél valami normális xp-és abban megnéznéd, ott biztossan mennie kellzoo8800-olyan 22 fok van a szobámban, pasztázást én nagyon precizen végzem mindig

http://prohardver.hu/dl/upc/2010-01/07/175838_cwurc9r5wpyu36f6_dsc00578.jpg
elöl egy 12es 800rpm-es scythe fujja befele a levegöt
-
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
0ról kezdve kerestétek a határait? Nálam a csúcs kergetése miatt csak most jött össze, meglepő, hogy 250MHzért adtam neki 1 tizeddel többet..nem éri meg.
Alapfesz, 1.2V, 1.25V, 1.3V, 1.35V. Ezen variációkkal megkeresni a max FSBt nem tart sokáig, utána lehet eldönteni hogy érdemes hajtani és az jó-e vagy sem.
Szerintem a tiéd sem lehet olyan tragikus, talán csak elkerüli valami a figyelmed, mint anno a strap az előző lappal ;p -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
10.5x333hoz mennyi feszt kér? Szerintem menne nálad is ~1.25Von mint nálam.
Amúgy nem lehet, hogy a load line calibration engedélyezve van nálad és azért nem jutsz tovább? Annak ellenére, hogy azzal stabilabb a fesz, az P5K-E lapomban kikapcsolt állapotban tovább jutottam, illetve alacsonyabb load értékkel ugyanoda. Persze idle emiatt többet kapott a proci BIOSból, de bírta..
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Jópáran, a lista alapján ;p
Momentán engem nem zavar, hogy relative alacsony az FSBm..a régi 7x500on hajtott E6550emet megeszi reggelire így is. Még az asszinkron memókezelés sem érvágás, csak Everest\WinRAR alatt tudom kimutatni, a legtöbb valós helyzetben nem hiányzik az a párszáz MB\s, sőt, inkább a vinyók limitálnak úgyis..hiányzik a RAID erről a lapról, váltanom kéne az ICH9Res VM-HDMI verzióra, de +10k ezért..
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
A VM-HDMI verzióval Q6600al is hajtottak 500as FSBn..P35-G35. A kistesó VM-SE gyengébb VRM részen, de nem tudom mennyire, (még) nincs Quadom ;)
Amúgy megvan az ideális 24/7 nálam, 10.5x333 (3.5) 1.25V. Kemény 700rpm a venti loadban, 55°C fölé nem megy. Csipázom ezt a kis méregzsákot ;p
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Csak az a gond, hogy ez idle, terheléssel van az igazi megmérettetés!
Terhelés nélkül 850-et forog a 2160-as hűtője , néma és 35°C-on tartja a procit.
Kemény terheléssel, nem a Prime95-tel, 2200-as fordulattal megy, de 60°C környékén tartja a procit, hangja persze van rendesen. -
válasz
tzsolesz
üzenetére
de félek hogy degradálódik idő előtt.
Kérdés mi az az időtartam ami után degradálódik? 10-5, vagy 3 év? Akármi is, nem fog olyan hamar bekövetkezni (ha egyáltalán bekövetkezik.) Főleg ha nem adsz többet 1.45v-nál. Ha bírja a hűtés, nyugodtan adhatsz a procinak 1.4v-t rövidebb távra.fagy:
1.45V a max, azt még bírnia kell tartósan
Biztos? Intel szerint az már nem a biztonságos (operational functional limit) határon van, az 1.45v az az abszolút max. amit lehet adni neki (az intel doksi szerint.) -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Mire degradálodik, Te már árkon-bokron túl vagy! 1.45V a max, azt még bírnia kell tartósan, kérdés persze, hogy minek? A 3GHz feletti üzem elég kell, hogy legyen, a játékoknak legalábbis. 3.2-3.5GHz-nél nincs CPU limit egyik játéknál sem, persze tudom 4GHz-en 62 helyett 68 FPS-szel lehet nyomulni, de ez kit érdekel!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Vettél új lapot?
...ráadásul 8 fázisú tápellátásos
Ez önmagában semmit sem jelent, normál esetben ettől nem fogod tovább tuningolni.Ha sehogyan se akar továbbmenni, akkor tényleg csak ennyit tud fsb-ben. Valljuk be, 3.6Ghz is bőven elég. Egy jobb hűtővel tudnád még tovább emelni a feszt, és akkor jobban menne.
most néztem, Speed(R) 4Ghz-hez 1.43V-t adott, az még nem is sok. Én 1.6V-t adtam az E6700-nek

-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Lehet hogy tud többet is, de semmiképpen se 400-450 mhz-t.
(#2439) Chaser: Érdekes CL6-s ramnál a Kingmax azt írja, hogy alap (1.8v) vagy 1.9V-n tudja az 1066-t, 6-6-6-18-as időzítésekkel. Szerintem azért lett CL6, mert az új szabványban CL6 van (de ebben nem vagyok 100%-ig biztos).
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
VID +10% 24/7re, VID+20% tesztekre, VID+25% jól behűtve validolásra. Ezt betartva ~7 év alatt egy procim sem ment gallyra, de jópár igen szépet ment

Szerintem nálad valami más a bibi, ennyire nem lehet hulladék az SE se

RAMokat 800 körül tarva max. szorzón meg kéne nézni meddig jutsz vele..Ami a lapcserét illeti, nézz utána a lapomnak ha gondolod, nem sürgős eladnom, de ha el fogom, nem 30 fölött fogom, amennyibe a DS3P kerül..az egyetlen hátránya egy P45el szemben, hogy nem 8/8as a CF benne, hanem 16/4, de ki akar CFet.. Azon kívül 8 fázis meg FSB500 Quaddal, P45 sem tud többet ;)
Hogy Lian-Liék mikorra szíveskednek megküldeni a házamat amibe majd átköltözök az új cuccal, már egy más kérdés..okt.22 óta várok már
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
hmm... nálam nem is lehet strap-t változtatni, csupán 4-s memória szorzóból van kettő, egy a 800-s, és egy az 1066-s strap-hez. (ez amúgyis totál hasztalan, mert a 4-s szorzót használom a legkevésbé.)
vegyél P35-DS3P-t, nem lenne vele gondod.
szerk.: P45-el lehet hogy csak szívnál a sok beállítási lehetőség miatt... -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Te..minek pattintgatod az elemet? Nyomj 2szer egymás után resetet, ezután automatice leáll, majd elindul alapon és BIOSban túrkálást kér (F1).
Vagy tartsd nyomva az Insertet hidegindításnál, így szintén alapon leszel.
De ha ezek egyike sem működne, akkor sem elemet kell pattingatni..ClearCMOS jumper nem viccből van a lapon, RTFM néha
Lekapcsolt tápnál átrakod a jumpert a másik 2 tüsire pár másodpercig, majd vissza és bekapcs..Azért furcsa az eseted, mert nálam 266/333/400 strappel is megy a tuning.
Ezt a 10x333mat amúgy 12.5x266ként is elérheted, 266os strap 800 RAM.
Ha nincs többre igény, alacsony fesszel megvan, 24\7 passzívan sima ügy.Szerintem menne nálad is a 3.75, ne erőltesd az FSBt ha nem megy neki..
Nálam is a 300+ FSB kéri a feszt procirészről, alatta szépen csökkenthető.#2230
Helyedben nem vennék P45öt..8 fázisút is csak ha Quadozni akarsz majd..
Egy normális P35ös lappal sokkal könnyebb tuningolni, nomeg olcsóbb is ;)
(ezt nem azért mondom, mert nemsokára eladom a lapomat, de tényleg
) -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Helyes, kíváncsi vagyok meddig jutsz. Gyári hűtővel ~1.4V még teljesen oké
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jaja, 4670 tényleg nem rossz, főleg 1024ben, Crysis/WH maxon 30+ FPSel

Procit én azért tuningolok, mert rosszul vagyok ha Everest\Túlhajtás fülön 50% alatti CPU/FSB OC értéket látok
E2140em volt f4sza..1600->3600..125% ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Még csak addikt.

Naugye, hogy P35 lap ;)
Mehetsz feljebb is, mármint FSBben. Ha pl. 9x333mat viszi, onnantól már csak emelgetnéd 1esével a szorzókat..szerintem nálad is meglesz a 12x333, csak szerezz rá valami hűtőt. 24/7re meg jó lehet nálad is egy 3750es tuning, ha nem is 10x375ön (bár ki tudja, lehet szerencséd van neked is), 12.5x300on mennie kell.
RAMjaid mellette bírják a 900at, nagy baj már nem lehet, legfeljebb ideje lecserélni a 4670est valami komolyabbra, hogy legyen értelme a procinak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rob5
aktív tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Sorban az első menüpont a procit teszteli a második memók, táp,proci ez ilyen átfogó vagy "hogyanis fejezzem kik magamat magának", a harmadik a ramok.
Egy verzió: ramok tesztje (maximum és időzítések) memtest86
irány a proci max fsb procinál egy kis plusz fesz szorzó vissza fsb fel, így megvan a max fsb.(ramok visszaosztva ne befolyásolják a tesztet)
Utánna jöhet a prime95 fesz kis lépésekben adagolva, olvass vissza meddig, mennyi stb.
Ha a prime pirosat dob ott nem kerek valami, de a [link] fórum is jó érdemes ide is bekukkantani. -
tzsolesz
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
CPUscoreon volt a hangsúly, de overallban se bízd el magad ;p
Aggregátor
Akkor vettem én is, mikor a legmagasabb volt az ára, a titok az, hogy OEM without waranty..de ugyanezt ma már olcsóbban venném, hiszen BOX 2 év garis van 17ért. Csak arra akartam célozni, hogy az E6700ad 20ért erős volt kicsit, így, hogy nem tudod 3-6 fölé tolni a melegedés(?) miatt
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
A vga órajele most lényegtelen, ahogy látom helyreállt a "világ egyensúlya", neked 3.3Ghz-n 3k pontot adott a procira, nekem 3.55Ghz-re 3103-t. Míg a Vantage alacsonyabb órajelre több pontot adott.
Na nem mintha ez olyan fontos lenne, csak most megnyugodtam
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sajnos nem lesz ott a The Game Awards-on a The Witcher 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Z Fold7 Jetblack 12/256 GB Használt, karcmentes Garancia 2026. 10. 24-ig
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mit gondoltál mi fog változni?
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
,leszedhetnél valami normális xp-és abban megnéznéd, ott biztossan mennie kell