Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dark KillerX
addikt
Lecseréltem a tuningos E5200-et,egy Q8300-as procira,és minden mértékben pozitívak a tapasztalataim.Melegedés szempontjából nem vészes,ilyen beállításokkal [link] 25 fokos szobában,max 62 fok volt a 2.mag(ez volt a legmelegebb),de sokszor visszahűlt(56-58 fokra),de följebb nem ment,emellett a 3000Mhz-et teljesen alapfeszen értem el.Teszteltem még játékokban(Crysis/Warhead,GTA4,NFS Shift,Dirt2),és itt volt a nagy meglepetés,mert sok játék kisimult,és bőven túlszárnyalta az E5200-öt,ami még 3800Mhz-en sem bírta ilyen teljesítménnyel futtatni a játékokat.Persze így a végére meg kell említeni,hogy a 2 proci nem egy kategória ,és aki a későbbiekben váltani akar procit,az úgy jár a legjobban,ha eladja a prociját(E5xxx prociját),és vesz egy viszonylag olcsó 4 magosat(Q8xxx,Q9xxx esetleg Q6xxx de ez fűt),mert egy teljes platform váltás azért nagyon sokba kerülne.

-
Dark KillerX
addikt
Az okozhat stabilitási problémákat,hogy a Ramok túl vannak feszelve,pl teszem azt,hogy 850-es Ram órajelet 1,95V-on használtam(játékok alatt nem fagyott),de az Orthos fél perc után hibát jelzet,addig auto-n hagyva 810Mhz-en 15 percig futott a teszt(de még bírta volna,csak kinyomtam).

Válaszokat köszönöm.
-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek 11*327FSB mellett 1,34V-on egy Asus V60-al hűtve másfél óra Grid és NFS Shift-el(nem szeretem a prime-ot
) terhelve a procim 53-55 fokos.Ez mehet 24/7-be úgy,hogy most készülők venni egy ilyen házat [link] amiben még jobb lenne a szellőzés és talán nyernék 2-3 fokot? Válaszokat köszönöm! 
-
Dark KillerX
addikt
Jövőhéten gazdagabb leszek egy ilyen hűtővel[link] .Igazából azért esett rá a választásom,mert egyfelől nagyon jó néz ki
,másfelől pedig a magassági nagyon baráti (120mm kb.) ezáltal könnyen befér a keskeny házamba,és ennél mind az AC7,Híper TX2 is magasabb,ja és az sem elhanyagolandó,hogy csupán 5500Ft-ba került újonnan.
Véleményetek?

-
Dark KillerX
addikt
Én se bírtam elindítani a win7-et a 360*10-en(csak CMOS clear-rel sikerült helyreállítanom a gépem
),de viszont 11*327-en gyönyörűen megy(1,31V-on),csak hát a gyári hűtés miatt nem erőltetem.
Így maradok egyenlőre 3350MHz-en. 
-
Dark KillerX
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Gratula.

Úgy néz ki 1,26-1.27V-tal is stabil 3.4Ghz-en,bár ezt 100% nem jelenthetem ki,amit tudok,hogy kb. 2 órát játszottam egyfolytában a Crysis-sal,és a GTA4-gyel,és nem lépkedett ki,és nem volt semmilyen anomália.Szal egyenlőre jónak tűnik.

-
Dark KillerX
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Hallod fater sikerült a BIOS frissítés
.Itt a kép 1.3V-tal 3400MHz-en[link],most jön egy kis játék(GTA4,Crysis),prime-mal még nem merem a gyári hűtés miatt,de ha jön az új(OCZ,AC7,Hyper TX2) hűtő remélem lesz ez még jobb is.

-
Dark KillerX
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Úgy döntöttem,hogy úgy is készülők venni egy OCZ Vanquisher hűtőt[link],akkor majd a hűtőcserével együtt a BIOS frissítést,is egy ismerős boltossal csináltatom meg.

És tényleg még egyszer köszönöm a segítségedet.

-
Dark KillerX
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Itt az everest kép.[link],ami ugyanazt mutatja,mint a Cpu-Z,azaz a fesz értékek változatlanok maradtak.
Szal sztem tuti az alaplap a ludas,mert azért 1.2V az nem 1.25V
,úgyhogy marad a Bios frissítés,de azt meg még sose csináltam.
Ha visszaviszem a szervizbe,ahol vettem,szted mit mondanak arra nekem,hogy egy újabb BIOS kellene a lapomra,mert én nem merem megcsinálni tényleg,még MSI Live Update-n se,pedig az egyszerűnek tűnik. 
-
Dark KillerX
addikt
Először is köszi még egyszer mindkettőtöknek.
Megnéztem a Ram beállításokat,amik a következők.
1.25*316FSB mellett gyári fesz értékeket vesz fel,szal a Ram tuti nem hunyó.
A proci feszültség értékét beállítottam 1.2V-ra,és ugyanaz a kép fogadott a Core temp-nél,és a Cpu-Z-nél,mind ezelőtt.
Szal teljesen figyelmen kivül hagyta a beállításaimat.Lehet vmi frissebb Biost kéne feldobnom a lapomra.
. -
Dark KillerX
addikt
Srácok jelenleg itt tartok [link],de vmiért 3400MHz-en már nem stabil ugyanis,kb 5-10 perc elteltével kidob a gép bármilyen alkalmazásból.
Amúgy gyári hűtőt használok,de besegítek neki hátulról,és oldalról,két 8cm-es házventivel,ja és minden lehetséges feszértéket alapon(azaz Auto-n) hagytam a BIOS-ban.Hogy tudjam stabilizálni 3400MHz vagy afelett,ezek közül melyik fesz értéket érdemes növelni?
CPU Voltage
Memory Voltage
NB Voltage
SB I/O
SB Core Power
VTT FSB Voltage
Válaszokat nagyon megköszönném.

-
Dark KillerX
addikt
Srácok az mitől lehet,hogy ezeken a beállításokon full stabil a gép[link],de viszont ha nagyobb szorzóval probálom beállítani a 3400Mhz-et,mondjuk a gyárin azaz 12.5*272-őn,akkor a Vista fel sem áll?
-
Dark KillerX
addikt
Hüha,hát öszinte leszek nem ismerem a lapot,ezért erre nem tudok válaszolni,itt próbáld meg.:[link]
-
Dark KillerX
addikt
Az mitől lehet,hogy ha beállítom a procitam 3,4Ghz-re,akkor Win betöltése közben lefagy?(Msi P35 NeoF alaplap,2Gigabyte 800Mhz-es Ocz ram,gyári hütés,gyári Bios,gyári feszültség értékek)
De 3,35Ghz-en atomstabil gyári hütéssel.. -
Dark KillerX
addikt
válasz
blackvinyl
üzenetére
Egyértelmú,hogy az E5200

-
Dark KillerX
addikt
válasz
19balazs86
üzenetére
Én nemtom neki álljak-e a BIOS frissítésnek,sztem hanyagolom,bár Windows alól is lehet talán.Amúgy feszemelés nélkül 3,35Ghz-en prime stabil,nekem ez bőven elég.

-
Dark KillerX
addikt
Ombi5 nem néznéd meg,hogy nálad hány gigaherczig áll fel a rendszer?Mert én azt furcsálom,hogy nálam ugyanezzel a lappal 3,35Ghz-en lefut a 3DMark bármelyik tagja,vagy játék órákon keresztül,de ha átállítom 3,4Ghz-re az órajelet megse mozdul a Windows,mert lefagy a gép rendszer felállása előtt.
Valaki esetleg tipp?
Köszi a válaszokat.

-
Dark KillerX
addikt
Tényleg jók ezek a kis procik,amúgy az én procim mennyire lehet húzható darab.?:
[link] -
Dark KillerX
addikt
Én vmit nem értek,minek használni olyan tesztprogramokat(orthos,prime)amit a mindennapi életben úgysem használunk.Ezek a progik arra lettek kitalálva,hogy "gyilkolják" a gépeket(100%-os Cpu terhelés) ,és időn belül kifagynak.Én akkor mondtam a procim órajelére,hogy stabil,mikor vagy kb. 4 óra masszív (max Wc szünet,vagy ívás) játék után(FIFA 09,Cyrsis Warhead,Bia HH,Grid-nagyából ebben a sorrendben)stabil volt, a közel 26 fokos szóbámban.Úgyhogy én nem is értem minek ezek a progik,biztos van értelmük,de nem felhasználói szinten.
-
Dark KillerX
addikt
Tagja lettem,én is a családnak.Nem rossz kis proci,de nekem bőven elég a 3,2GHz.Én már így is gyorsabbnak láttom a gépemet.Pl :A Crysisban a 2,8Ghz-es E2160-os képest sokkal jobb,nincs benne annyi lag,és más játékoknál is észrevettem,hogy folyamosabban fut.Szóval én megvagyok vele elégedve.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

a 4830,főleg 750/2200-on.Persze van olyan játék ahol nincs AA,pl:Metro2033,Crysis,de a többségnél bőven mehet az is.

) terhelve a procim 53-55 fokos.Ez mehet 24/7-be úgy,hogy most készülők venni egy ilyen házat
,pedig BIOS-ba 1,265V van beállítva. 
),de viszont 11*327-en gyönyörűen megy(1,31V-on),csak hát a gyári hűtés miatt nem erőltetem.