Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Igen sajnos megnéztem, és nem az korlátoz. Föltoltam a PCI-E frekit 125-re, és az FSB-t 10x350-re, és nem is indult el. Nem instabil, hanem egyszerűen nem indul a gép, halott.

-
tzsolesz
nagyúr
Srácok bemásolná nekem ide valaki a "regedit"-ből az E5200 proceszor name string-nél található azonosítót?
valami ilyesmi lesz: Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz
Ökörködésből átírtam ilyen Q9550-re, de nem mentettem el a pontos eredeti nevét.A kért kulcs pontos elérési útja.
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0 és 1
előre is köszönöm.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv. Látott már valaki olyat, hogy az XP csak egy magos prociként ismeri, és kezeli is az E5200-ast? Mert nálam ez a helyzet állt elő.
Felismeri az eszközkezelőben hogy E5200, sőt, 2 proci is van ott. De mint a feladatkezelőben, úgy az everest ultimate edition is csak egy magosnak látja,. A cpu-z is 1 magosnak látja. KÉP
A legdurvább az, hogy az everest cpu queen-ben is csak 1 magos eredményt produkál.
A windows 7-nél persze minden rendben van. (párhuzamosan használok 2 oprendszert)
Újratelepítés előtt esetleg csináljak még valami benchmarkot érdekességképpen?

-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Mi lett itt? Most dobálják kifelé a gyárakból a jobb szériákat??

Agyam eldobom!

Enyémnek 1.225V a VID-je.
De nem is valami nagy tuningpéldány. 
Na álljunk csak meg. Most újra megnéztem az everestben, és most valami 1.15V-ot ír, de váltakozik.
1.225 és 1.15V volt között. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
na igen, azt én sem mondanám, hogy a lapunk miatt van, mert az enyém sem sem alsó kategóriás fapad.

zoo8800 Csere?

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem.

Egyébként mit is csiszoltak rajta?
zoo8800: tudom.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Elég hát. Így is 10-es szorzón használom. De azért megnézném mit tudnék kihozni 13.5-es szorzóval, azonos szteppinggel.

mokus1 nyugi.
Csak volt már egy user akinek nem akarta a tuningot. Cseppet sem biztos, hogy a tiéd nem egy jó példány lesz. Egyébként is úgy emlékszem, hogy már megjelent a következő steppinges változata is. Vagy rosszul tudom ALL? 
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nem vettem kötözködésnek.

Te leszel az emberem 17 óra után, segíteni beállítani. Mert ebből semmit nem értettem amit mondtál. Azt írta ki a biosban, hogy 802Mhz. Most nemcsak ezt kell nézni? Mert akkor megőrülök. Nem az visszaosztás, amikor addig állítjuk az FSB
RAM arányt, amíg normális mhz-re nem ugrik a RAM órajele a bios-ban?
Hogy érted azt, hogy az FSB többszörösén mentek a ram-ok, mikor a cpu-z is 401Mhz-et írt ki.
-
tzsolesz
nagyúr
Meglett a ludas a tuning bajaimnál.
A rohadék kingmaxok, szerintem mindenféle arányú viszosztást viselnek el.
Most 4:5-ben vannak 802Mhz-en, és prime stabil. Semmi mást nem állítottam el, csak ezt.Ajjaj, RAM csere lesz itt. Nem is tudtam, hogy a visszosztásnál még erre is figyelni kell.
Nem hiszem hogy azért az 50Mhz túlhozásért volt rossz. 853Mhz-en ment eddig. De volt hogy 960Mhz-en is szépen futott. Tehát a visszosztással lehetnek gondok.Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalatai?

-
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Nem állítgatok én semmit TJ max-al, még nem is használtam, mi az?

Ezt a bios-ból olvassa nekem az everest, én megbízok abban is.
Fagy53 Tudom, hogy ez idle, írtam is. De nem hangos terhelés alatt sem a hűtő. Meglehetősen magas a Quad hűtője, így nagyobb felületen tudja leadni a hőt, ráadásul egy 8cm-es ventivel elszívatom a meleg levegőt a környékről, és így nem pörög 2200-on, de ezt majd este megnézem neked. Tudom, hogy nem nagy szám, de a gyári hűtőtől kétszer többet ér, ezt tudom, mert az is volt már rajta.
Tervezek rá egy Hyper TX2-őt.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Na, kicsit elnéztem a dolgokat.
Mert azt csak silent üzemmódban tudja.
Most a bios-ban performance üzemmódban van a CPU fan controller, és így jobban pörög. Azért van így beállítva, mert a stabilitáshoz (3.2Ghz-en) egy pici fesz emelést kell alkalmaznom (1.2375V), és nem szeretem, ha meleg a proci. Úgy a jó ha a kupak 25C-os, a magok pedig nem több mint 30C alapon, mert így load-ban sem vészes.De így sem vészes (1055rpm), a procihűtő hangja szinte nulla.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Igen ez eléggé érdekes. A wolfdale-kel azért nem vagyok kibékülve mert nagyon kényesek a nagy feszkóra állítólag.
Egy E4500-ast bátrabban húznék az biztos.
pontosan az probléma hogy 1.4V-nál többet nem akarok neki adni ezzel a hűtővel (gyári Q6700 Intel hűtő rézmagos). Végül s nem olyan meleg, de félek hogy degradálódik idő előtt. -
tzsolesz
nagyúr
Nekem meg éppen az a bajom, hogy ez a proci egyszerűen nem akarja a 330Mhz fölötti FSB-ét. Eddig még nem sikerült meggyőznöm arról, hogy nagyobb FSB-én isduljon.
Az én lapomban eddig (P5K EPU)amit elértem az 3.7Ghz 3DMark stabil, és néhány játékkal is elvan, de az igazi kb 3.5Ghz, bár ezen sem tudtam még prime stabil beállítást összehoznom, igaz nem is sokat próbálgattam még. Szerintem a proci a ludas. Mert ez a lap akár Quad-okat is futtat extrém FSB-én is stabilan, ahogyan azt más fórumokon olvastam.
Nem hiszem, hogy egy E5200 kifogna rajta, de nincs kizárva.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
cellpeti
üzenetére
Nevet azt ad Intel a procijainak amit éppen akar.
Nem ez a fontos. Hanem FSB, gyártástechnológia, szorzó, utasításkészlet, gyártási eljárások.
Ha ezek megvannak, az Intel elkezd keresztelni össze-vissza.
Az E5200 az valamelyik nagyobb 45nm-es CPU selejtes darabja. Lehet hogy E8000, vagy E6xxx 45nm-es verziójából. Úgy tudom legalább is.
-
tzsolesz
nagyúr
Az Én procim meg nem valami tuningos, mert nekem most P5K/EPU-m van, ami egy P5K PRO raid nélkül. Igaz, hogy alig droppol, de stabil 3.5Ghz-nél (1.375V-on) nem tudom jobban húzni. Felmegy 3.8Ghz-ig is de ahhoz már 1.43V kell, de nem stabil a win.
Az a gond hogy nem értek Én ehhez a laphoz, túl sok mindent lehet állítani.
Nem tudom minek kellene még adni, vagy mit kellene még engedélyezni, letiltani.
Csak találgatok. Ráadásul a proci egyáltalán nem indul 333 FSB fölött, ami megint csak érdekes. Bár mintha egyszer már elindítottam volna magasabb FSB-én is, de erre nem vennék mérget. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
A lapra nem a 8 fázis miatt mondtam, hogy tuningos, hanem tapasztalt PH! userek nyilatkozták.
Jobb procikkal 520-as FSB-ig nyomható a lap. Ez egy P5K Pro RAID nélkül, na meg CF-es, igaz 16+4xes, de nem ezért szerváltam.a másik. Ez egy 45nm-es CPU, aminek a VID-je 1.175V-tól 1.2V-ig terjed. Az enyém 1.175V. Így az 1.4V már extrémnek számít.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
tuti hogy a proci FSB WALL-os 330 fölött valahol, mert sehogy sem indul, még az EPU-mban sem, ami azért nem rossz lap, ráadásul 8 fázisú tápellátásos.

Elindítottam már 3.8Ghz-en is, de abszolút nem stabil.
Most 3720mhz-en járatom. Így sem stabil, mert fesz kéne neki még, de annyira elvetemült nem vagyok mint Speed(R) elvtárs.
Most a BIOS-ban 1.4V van beállítva, ami a rendszeren kb 1.392V, egy gyári intel Q6700 hűtő van rajta.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
FSB strap to northbridge: auto-ról 333-ra raktam. Ez érdekes, mert az E1200-nál nem kellett ezt tennem úgy is tudtam 300 fölé húzni, nem is kicsit.

De valahogy ez a lap akkor sem nyűgöz le. ERŐS LAP CSERE VAN A LÁTHATÁRON.

Vennem kell egy 8 fázisú tápellátással rendelkező P45-ös lapot. Ne tudd meg mióta ilyesmire fáj a fogam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tzsolesz
nagyúr
Neeem, melóztam kicsit odakünn, és már csak egy fél órát kinlódtam vele.
Mit is mondhatnék, azon kívül hogy az FSB-ét most már 300 fölé tudom húzni, ugyanúgy nagy feszek kellenének a nagyobb tuninghoz, bár mintha most így stabilabb lenne.
Például előtte 3200Mhz-en kihajintott az orthos, most meg 15 perc-nél már én kapcsoltam le.
Csak holnap, maximum holnap után tudok újabb hírekkel szolgálni.

A másik az, hogy nagyon fárasztó tud tud lenni, egy rossz beállítás(túl magas érték) után pattintgatni ki az elemet a lapból. Szinte belefáradtam már. Ugyan a lap tud már 333 fsb-ét, de valahogy a tuning nem megy így sem.
például .
11*310: nem indul még 1.365-ön sem (majd megnézem 1.4V-on is, de ez már gáz)
-
tzsolesz
nagyúr
Na most picit fentebb mentem, és teszteltem. Érdekes 15 perc orthos 9-es prioritáson atom stabil.

Mindjárt fentebb tolom, azonos feszkón, megnézem ezen a feszen meddig megy.

-
tzsolesz
nagyúr

Nem sokára elkezdem tesztelhetni mit megy a drága, normálisabb beállítások mellett.

A VGA nekem elegendő, még sok is. 1280-ban nálam minden élvezhető sebességgel fut, de neked nem kell mondanom.

A procit csak a kíváncsiság kedvéért tuningolom ennyire, persze tuningon használom a mindennapokban is, de amíg a gyári hűtőm van, addig csak 3DMark tesztek erejéig emlegetem a feszt is.

-
tzsolesz
nagyúr
Te egy isten vagy.

Eddig mindenki azt mondta hogy hagyjam auton, ne piszkáljam.

Így a gép meghalt 300-as fsb-én, csak biosreset segített,hogy újra bekapcsoljon egyáltalán.

Most meg ugye elindul, és stabil 15 perces orthos 9 priority-vel is. Lesz még itt meglepi számomra is. Köszönöm kolléga.

-
tzsolesz
nagyúr
Na, az orthos is kivágott 4.09 perc után. (9-es prioritás mellett, a CPU and RAM stresszben)
szorzó 12
strap 266
fsb: 284
ramok: 852Mhz-en.
magfeszkó: 1.375V
iszonyatos. Itt is a CPU0-val vág ki. A másik gondolom menne tovább stabilan.

Több feszt egyértelmű hogy nem adok neki, gyári hűtő van rajta csak, és egyébként is mások már 4Ghz fölött járatják ilyen fesszel, sőtt.

Ennyit bír a lap sajnos.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi.

Igazából nem a tuning részével nem vagyok tisztában, mert nem az első prockó amit zúzok.
De eddig orthossal teszteltem, és csak most álltam át prime-ra. Orthos-nak nem sok baja van ezzel a beállítással.
Azzal nem voltam tisztában, hogy melyik menüpont mit jelent pontosan. De így már tiszta a kép,, köszi szépen.
3DMark06, vantage, játékok futnak szépen, csak a prime pofázik vissza.

-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, belőttem 283x12-re a procit, ez úgy 3.4Ghz környéke. Játszottam egy fél órát a GTA4-el, semmi gondja nem volt, pedig szörnyen terheli szegény procit.
Elindítom a prime-ot, az már az első másodpercben kivág. CPU0-ára. A CPU1-nek kutya baja.
Most 1.325-ön vagyok. Adjak még neki feszt, vagy szarjam le a prime-ot??

Alapon 32 fokosak a magok, terhelve nem néztem, de szerintem 56-58 foknál nem lehet több.

-
tzsolesz
nagyúr
Hát akkor ez a proci pontszám is szép.
cpu score 6417 pont.

A VGA-t jobban meghúztam: 855/1167-re, és kevesebb lett a GPU pontszámom.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Igen, végül is lehet hogy nálam is a proci miatt vágott ki a 3DMark06. Gondolom a 06 jobban támaszkodik a procira, mint a vantage. mert a vantage mindíg simán lefutott, ez meg vagy 4-edjére.

Egyébként a 4xxx-s szériás ati-k nem igazán 3DMark06 bajnokok. A 4850-et sokszor ütik a 3850-ek, szörnyű egy szar program ez.
A Vantage kicsit reálisabb képet ad. -
tzsolesz
nagyúr
Nah itt vok Aggregátor. Nem sokára lefuttatom a 3Dmark06-os tesztet is, csak el kellett mennem, na meg most is el kell mennem még egy helyre.

12x280. Okés

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Lehet hogy az alacsony szorzó miatt van nem?
Ezek szerint még sem jön mindenhol jól a magas FSB.

Próbáld meg te is 280-on.

Egy dolgott azonnal észre vettem amikor kicseréltem a két procit. Aránytalanul magasabb pontszámot ad az E5200-ra.
Az E4500-al 2.9Ghz-en adott 4987 pontot.
Az E5200-al 3.1Ghz-en adott 5952 pontot
Na ne már, hogy 230Mhz miatt 1000 pont pluszban a cpu score-ban.
Ez nekem nem tiszta, hiszen nem egyenesen arányosan növelte a pontokat.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nem, mert a lapom nagyon fapados.

-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Brekecs
üzenetére
Hát ugye az attól függ, hogy extrém tuningolni is szeretnél-e. Ha max csak egy kis tuningot akarsz, mondjuk 2.8-esetleg 3ghz, ara bőven megfelel egy gigabyte P31DS3 alaplap is. Természetesen találsz ennél olcsóbb lapot isami fogadja a 45nm-es procikat, de arra figyelj hogy fel legyen ez tüntetve.

Upsz, közben megelőztek. Az MSI P35 Neo az egy másik kategória amúgy, nekem volt is egy ugyan olyan, és nem tudok róla rosszat mondani.

-
tzsolesz
nagyúr
Nem vagyok én őrült, így is örülök neki hogy kevesebbet eszik mint az E4500-am.
Az E2160 hűtője jobban hűt? Azért kérdezem, mert az ugye még egy 65nm-es CPU-t hűtött, igaz nem extra teljesítménnyel rendelkezőt.

Az E4500-am hűtőjét sajnálom csak, az valóban más felépítésű volt, mert annak az alján, egy négyfelé ágazó acéllemez is rögzítve volt. Az a része, amelyik a maggal érintkezik.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
A fesz automatára van téve, mert most 3135Mhz-en járaratom, amit alapbeállítással is visz a lapom.
Tehát szvsz, nem tudom mi leli szegényt.
Más: Már bocsánat hogy itt teszem föl a kérdésemet, de más is észrevette már, hogy a dj-beat.hu-n tárolt képek nemjelennek meg? Persze valószínű, hogy az oldal szűnt meg, de azért egy kicsit furcsán néz ki a logout-om. Pedig ugye úgy hiszem, hogy pont erre a célra (vagy valami hasonló) jöt létre az a képtár.

-
tzsolesz
nagyúr
Bocs de nem fértem már bele.
Nem, tudom, de nálam valami gond lehet, mert nem hogy megemellné a feszt terhelt állapotban, még inkább lefelé ugra-bugrál. Például elindítottam egy 4.6Gb-os archívum kibontását, és a proci terhelt állapotba került. Ekkor a cpu-z, és az everest szerint is 1.200, és 1.196V-ig le esik a magfeszültség. Ez nem tudom mennyire normális. Szerintem ha tuningolva van a proci, az EIST nem működik megfelelően.

-
tzsolesz
nagyúr
Dual-ban csapatom, csak azt írja hogy Assymetric, ahol neked symmetric-ot ír. Egyébként attól függ, hogy osztom le a RAM-okat.
Neked ilyenkor az alaplapon mennyin van a fesz, ha megszabad kérdeznem? Mert lehet hogy 1.265-ön megpróbálom még tolni egy kicsit azt a talicskát....

Aggregátor, a VID miért is ilyen fontos?
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi, tudom, tudom.

Most "Vantage stabil" 3278Mhz-nél járok, ami számomra már már kezdene megfelelni, csak ne kéne ehhez feszt emelni.

Ezt 1.265-ön tudja sajnos, ami nem tudom mennyire rossz arány.

11.5 x 285 = 3278 Mhz
Emellett a RAM-okat 950Mhz-en tudom járatni stabilan, asszimetriában.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
szerintem az a gond, hogy ezek a lapok, alul vannak feszelve, mert gyenguszra sikredhetett bennük valami. Azért is az a neve, hogy P5K SE, és nem P5K, no meg a tápellátása is gyengébb mint a nagyobb tesóknak. Én annak idején P5K-át szerettem volna, egy garis MSI P35 NEO helyett, és nem volt náluk P5K, csak P5K SE. Így az lett helyette, de már megbántam akkor, hogy visszadtam az MSI-t. Valószínű abban jobban ment volna tuning.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Az lesz, ne félj.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Havernak egyébként Giga P35 DS3L-ben volt.
Tudom mi lehet a gond. Elindítottam az everest stab. tesztet, és figyeltem a Core voltage-t ( a cpu-z-ben)
terheletlenül: 1.208 és 1.216 között váltakozik, de inkább 1.216-on van.
terhelve pedig, átlagosan 1.184, de leesik még 1.176-ra is. Ezt a dop-olást sokallom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Egy másik tuningos példány. Vagy várok még vele, és majd egyszer E8400.