Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Most nézem, neked is ilyen hűtőd van? Mert nekem is pont ilyen van
Akkor aszondod az 1,45V hosszútávon nem vágja haza a procit? Viszonylag rendes hűtőm van mint látod, és a C1E meg EIST is be van kaccsolva. -
LLKobe
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
És tartósan mennyi a max fesz amin még szabad járatni?
Nekem 1,3575V-al van meg a 395*9 (mondjuk a drop-ot még hozzá kell venni, a CPU-Z csak 1,312V-ot ír). A 389*9 megvolt 1,3500V-al is stabilan, egyébként lehet hogy meglenne ennyi fesszel most is, de a biztonság kedvéért adtam még neki egy kicsit.
Én úgy hallottam VID+10% ami még belefér hosszútávon, az enyémnek 1,2375 a VID-je, uh a jelenlegi 1,3575-el még bennevagyok a +10%-ban.De mondjuk örülnék egy 395*10-nek hosszútávon, stabilan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahhoz vajon mekkora fesz kéne?Ja mégvalami: érdekes módon vmiért a lapom nem méri jól a proci hőmérsékletét, alapállapotban mindkét magra 53 fokot ír. Ilyenkor a CPU hőmérséklete általában ~32 fok.
Terheléskor a magok hőmérséklete megy felfelé, de 53 fok alá sose esik
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nem vettem kötözködésnek.

Te leszel az emberem 17 óra után, segíteni beállítani. Mert ebből semmit nem értettem amit mondtál. Azt írta ki a biosban, hogy 802Mhz. Most nemcsak ezt kell nézni? Mert akkor megőrülök. Nem az visszaosztás, amikor addig állítjuk az FSB
RAM arányt, amíg normális mhz-re nem ugrik a RAM órajele a bios-ban?
Hogy érted azt, hogy az FSB többszörösén mentek a ram-ok, mikor a cpu-z is 401Mhz-et írt ki.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Igen ez eléggé érdekes. A wolfdale-kel azért nem vagyok kibékülve mert nagyon kényesek a nagy feszkóra állítólag.
Egy E4500-ast bátrabban húznék az biztos.
pontosan az probléma hogy 1.4V-nál többet nem akarok neki adni ezzel a hűtővel (gyári Q6700 Intel hűtő rézmagos). Végül s nem olyan meleg, de félek hogy degradálódik idő előtt. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
A lapra nem a 8 fázis miatt mondtam, hogy tuningos, hanem tapasztalt PH! userek nyilatkozták.
Jobb procikkal 520-as FSB-ig nyomható a lap. Ez egy P5K Pro RAID nélkül, na meg CF-es, igaz 16+4xes, de nem ezért szerváltam.a másik. Ez egy 45nm-es CPU, aminek a VID-je 1.175V-tól 1.2V-ig terjed. Az enyém 1.175V. Így az 1.4V már extrémnek számít.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
tuti hogy a proci FSB WALL-os 330 fölött valahol, mert sehogy sem indul, még az EPU-mban sem, ami azért nem rossz lap, ráadásul 8 fázisú tápellátásos.

Elindítottam már 3.8Ghz-en is, de abszolút nem stabil.
Most 3720mhz-en járatom. Így sem stabil, mert fesz kéne neki még, de annyira elvetemült nem vagyok mint Speed(R) elvtárs.
Most a BIOS-ban 1.4V van beállítva, ami a rendszeren kb 1.392V, egy gyári intel Q6700 hűtő van rajta.
-
Speed®
titán
válasz
barnam_
üzenetére
Ninja Mini, vagy SI-128. Előbbin az első 12es venti tolná, utóbbin a táp húzná át a levegőt. A jelenlegi kecómban volt E6550@3500/1.325V, az a ventimentes Ninja alatt nem ment 70°C fölé, úgy, hogy mögötte\felett ~5 centivel 1-1 12es venti (ház/táp) húzta az ájert kifelé 1000 alatti fordulatszámmal. Szóval elméletileg mennie kéne gond nélkül, gyakorlatilag 1.4V nem kevés, annyival az E5200 is igen szépen izzítja a Minit, direkt ventivel is éppenhogy <70°C..majd kiderül, talán még idén. Kellett nekem Lian-Li kecó

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
FSB strap to northbridge: auto-ról 333-ra raktam. Ez érdekes, mert az E1200-nál nem kellett ezt tennem úgy is tudtam 300 fölé húzni, nem is kicsit.

De valahogy ez a lap akkor sem nyűgöz le. ERŐS LAP CSERE VAN A LÁTHATÁRON.

Vennem kell egy 8 fázisú tápellátással rendelkező P45-ös lapot. Ne tudd meg mióta ilyesmire fáj a fogam.
-
Speed®
titán
válasz
barnam_
üzenetére
Na de beállítom, indul frankón, megy hibátlanul, következő hidegindításkor b4szik menni..miért kéne több fesz. a procinak? Nem inkább a lapnál nem stimmel valami? Szerintem ott van elrejtve a megoldás, de annyi beállítás van mint állat, utána kell nézzek mi micsoda..VTT, GTL, meg barátai..
Szerintem meg fogom próbálni a G31Mben (E2160 is abban megy), meglátjuk.. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Lehet hogy az alacsony szorzó miatt van nem?
Ezek szerint még sem jön mindenhol jól a magas FSB.

Próbáld meg te is 280-on.

Egy dolgott azonnal észre vettem amikor kicseréltem a két procit. Aránytalanul magasabb pontszámot ad az E5200-ra.
Az E4500-al 2.9Ghz-en adott 4987 pontot.
Az E5200-al 3.1Ghz-en adott 5952 pontot
Na ne már, hogy 230Mhz miatt 1000 pont pluszban a cpu score-ban.
Ez nekem nem tiszta, hiszen nem egyenesen arányosan növelte a pontokat.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
A fesz automatára van téve, mert most 3135Mhz-en járaratom, amit alapbeállítással is visz a lapom.
Tehát szvsz, nem tudom mi leli szegényt.
Más: Már bocsánat hogy itt teszem föl a kérdésemet, de más is észrevette már, hogy a dj-beat.hu-n tárolt képek nemjelennek meg? Persze valószínű, hogy az oldal szűnt meg, de azért egy kicsit furcsán néz ki a logout-om. Pedig ugye úgy hiszem, hogy pont erre a célra (vagy valami hasonló) jöt létre az a képtár.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
szerintem az a gond, hogy ezek a lapok, alul vannak feszelve, mert gyenguszra sikredhetett bennük valami. Azért is az a neve, hogy P5K SE, és nem P5K, no meg a tápellátása is gyengébb mint a nagyobb tesóknak. Én annak idején P5K-át szerettem volna, egy garis MSI P35 NEO helyett, és nem volt náluk P5K, csak P5K SE. Így az lett helyette, de már megbántam akkor, hogy visszadtam az MSI-t. Valószínű abban jobban ment volna tuning.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Az lesz, ne félj.
Havernak egyébként Giga P35 DS3L-ben volt.
Tudom mi lehet a gond. Elindítottam az everest stab. tesztet, és figyeltem a Core voltage-t ( a cpu-z-ben)
terheletlenül: 1.208 és 1.216 között váltakozik, de inkább 1.216-on van.
terhelve pedig, átlagosan 1.184, de leesik még 1.176-ra is. Ezt a dop-olást sokallom.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Igen sajnos ez van, a lapom valószínű selejtes darab. Abszolút nem lehet benne tuningolni az ilyen szintű procikat.
Érdekes, hogy az E1200-nál engedte 300 fölé tolni az FSB-ét.
Erre a lapra csak dísznek helyeztek P35 chipkészletet, szerintem a fesz ellátása nagyon kusza ehhez a chipkészlethez. Előbb utóbb le kell cseréljem a lapomat is. De inkább előbb.
Sok fórumtárs próbált már segíteni (msn-en), de sajnos nem jutottunk előre egyikkel sem.Mindent elkövettünk. Mindhiába. A lap 300-as FSB-nél kihal teljesen. Szerintem valami rossz benne.

Jah, és a legutolsó hozzászólásomban szereplő beállításokat is elfelejthetem, mert annyira nem stabil a rendszer, hogy még a vírusírtó progi is leállt magától, meg 30 másodpercenként hibaüzeneteket dob a win. majd lefagy. Most újra alapfeszen megy 11x285-ön, de így érdekes módon atom stabil. Legalább is kibírt 5 perc orthos-t, meg 5 perc everest rendszerstabilitási tesztet.

Szerk:
Emlékszem az E4500-nak annyi feszt adtam már, hogy sokan vizesblokkal sem merték volna elindítani, de akkor sem változott semmi.
-
mg105
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
túlzottan nem akarom megrántani, egy 3 GHz elég lenne. elég ha az fsbt feltolom? a dynamic energy saver továbbra is működik ugyan úgy, csak ha kikapcsolom, visszaáll 3GHz-re, ugye?
szerk: csak mert prohardverezek, filmet nézek és játszok. első kettőhöz nem kell a 3 gigahörc, de a játék elviselné szerintem

Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- OLED monitor topic
- Elektromos autók - motorok
- Érkezik az élőszereplős Far Cry sorozat az FX-től
- Társasjáték topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ott már nem a proci a szűk keresztmetszet. És egyébként is: ami nem megy jól 3,5Ghz-en, hát az b**sza +

De azért osztom a véleményed a 3.5hz-el