Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
theartofdota
üzenetére
Laptól függ, de lefelé simán. Ha játékra kell akkor az órajel számít elsősorban, de általánosan a konfig teljesítményét az FSB növelésével éred el, pl. a memóriakezelés javul.
11.5x330MHz már nem rossz ezzel a procival. -
fagy53
nagyúr
válasz
Tomcsi1987
üzenetére
A francokat nem lehet....!

-DRAM Frequency
-Strap FSB to MCH, az utóbbit hagyhatod auto-n.
Mindenképpen 1Ghz körül/ alatt tartsd a RAM órajelét, ha a procira vagy kíváncsi!
PCI-e frekvencia 100-101MHz legyen, semmiképpen nem auto-n! -
fagy53
nagyúr
válasz
EgyGábor
üzenetére
Nem, az alaplap miatt nem valószínű, hogy ez a vége.
Ez akkor lenne igaz, ha a legmagasabb prociszorzó és 1.45V CPU feszültség esetén született volna ez az órajel. Nálad a szorzó sem maximális, tedd x12.5-re és a feszt nyugodtan tedd 1.45V-ra a biosban, úgyis kevesebb lesz!
Gyanús nekem, hogy az Asus progijait használod, sokunknak bezavarnak pl a PC Probe.
Legalább a tuning idejére mondj le a laphoz adott ezen progik szolgáltatásairól!
Az Everest és a CPU-Z értékei nálad eltérnek, lehet, hogy ez is ennek a segédproginak a bűne. -
fagy53
nagyúr
válasz
EgyGábor
üzenetére
A CPU-Z és az Everest mér jól, azt, hogy milyen pontosak azt csak kimérni lehet, de a mérési pontokat nem szokták a gyártók az orrunkra kötni, a rutintalanoknak elszánt google-zásba kell kezdeni, ha ezt meg akarják tudni.
Én anno teszteltem ezt a problémát és elég jól közelített a valósághoz ez a két progi, azóta elfogadom az általuk jelzett értéket valósnak.
A bios CPU fesz állításánál mutatott értékek inkább tájékoztató jellegűek, bár az ujraindítás után a bios hardver monitora az Asus lapomban pontos, valós értéket jelez. Ne törődj a bios-szal, higgy a CPU-Z-nek, úgyhogy adhatsz még egy kis feszt nyugodtan, bár nem tudom miért?
-
fagy53
nagyúr
válasz
peti500tc
üzenetére
Én az 5200 után a Q8300-at vettem meg. Általános a tapasztalat, én ki is teszteltem, hogy a 3.2GHz-re húzott E5200 10%-kal gyengébb, mint az alapon /2.5GHz/ járó Q8300.
A tuningot a Q8xxx esetében el lehet felejteni, nálad ez nem gond
, mert a lapok többsége nem bírja az ehhez tartozó magas FSB-t, tudniillik a Q8xxx szorzói alacsonyak, sajnos..
Viszont nincs szükség tuningra, én is anélkül használom, mert alapból mindent tud.
Lehet, hogy a Q-hoz lapot is kellene cserélned, nézz utána a lapod kézikönyvében, vagy keresd fel a lap oldalát és nézd meg a CPU listát!EgyGábor: nem gond, a 3.2GHz-hez picit több fesz kell, vagy sok a RAM órajele.
Szerintem, ha stabil a 3GHz-en akkor hagyd azon az órajelen, elég az mindenre!
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
peti500tc
üzenetére
Ez úgy ahogy van tökéletes, ezen a beállításon működnie kellene egy 5300-nak alapfeszen.
ha alapra állítasz mindent 200MHz FSB, 800MHz RAM, PCI-E 100MHz akkor jó?
Mert ha nem akkor a RAM-ot nem bírja el az északi híd. Ezt is le lehet tesztelni, vedd ki az egyik modult és így 2GB-tal csináld meg a tuningot. -
fagy53
nagyúr
A memória inkább kisebb órajelen menjen, abból baj nem lehet, a gép teljesítményére meg nincs nagy hatása, azaz édesmindegy, hogy 750 vagy 800MHz.

Az a kis paszta nem érdekes, a két mag hőmérséklete soha nem egyforma, vagy inkább úgy mondanám, csak ritkán azonos.
CTRL-F1 bill. kombináció nyitja meg a kaput a részletesebb beállítások felé a Giga biosban.
A PWM-es ventit alapból az alaplapi bios szabályozza, ill a laphoz tartozó EasyTune progi az OS alól. Normális a terhelésfüggő szabályzás miatt az ingadozó ford.szám. A CPU terhelésnövekedése hődisszipációval jár, amit a hőérzékelők észlelnek és a progi növeli a venti fordulatát.
Azt hiszem válaszoltam mindenre a tudásom szerint...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Nem tudom, mert ez sok mindentől lehet, még elsorolni is sok!
A 25 FPS szerintem egy elfogadható minimum és ennél semmiképpen nem szaggathat játék, de mint írtam az ok sokféle lehet. A korábban leírt teszteléssel kilőheted, hogy a proci erőtlensége okozza-e a szaggatást, szerintem nem. 
Nekem pl többször kellett hangdrivert frissítenem, mert zavart egy-két játékot.... -
fagy53
nagyúr
A játékok határozzák meg azt, hogy elegendő-e a CPU vagy sem. Általában nem a proci, hanem a VGA a gyenge láncszem, ha játszhatóság a téma. A multinál kicsit más a helyzet ott a magas FPS miatt fontos, hogy a proci minél erősebb legyen, a butított graf és az alacsonyabb felbontás után már csak a procival lehet több FPS-t kicsikarni. A játszhatóságnál a min FPS értékek azok, melyekért jórészt a CPU felelős, általános esetben a max FPS-t inkább a VGA fogja korlátozni, ezért nincs sok értelme a " visszafogja-e a proci a VGA-t?" kérdésnek. Nem fogja, legalább is 3GHz környékén nem.
Próba: felbontást legkisebbre, graf beállítások min és ha az így kapott FPS több mint a normál beállításokkal, akkor biztos, hogy a proci nem korlátoz. Bármelyik játék így letesztelhető...
-
fagy53
nagyúr
Elég, de minél feljebb mész a felbontásban, annál kevesebb lesz a proci használat, ez szabály!
A felbontás növelésével csökken az FPS a VGA miatt, így az egy másodpercre eső képszám csökkenése lazít egy kicsit a CPU terhelésén.
A 3-3.2GHz-es CPU órajel elég, emiatt nem lesz problémád! Magasabb órajel csak akkor tud érvényesülni a képszám növekedésében, ha a VGA nem kezd határolni, a fullHD-ben a kártyád már elég harmatos lesz, persze a grafikai beállításoktól függően!
-
fagy53
nagyúr
Azt nem tudom és nem is érdekel, hogy a memória tuningban mit jelent a borda, de megmértem, hogy a memóriamodul tokhőmérséklete kb. 10-15°C-ot csökken borda esetén.
Ezt a VGA memóriák kapcsán néztem és persze a teszt alanya nem memória volt, hanem egy hasonló tokozású teljesítménytranzisztor, melynek melegedését pontosan lehet mérni,
a különbséget pedig kiváltképp. -
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Kb ugyanaz igaz rá is! Persze vannak sikerültebb családok ugyanazon architektúrán belül, pl az E7xxx nem sikerült olyan jól...
Az E5xxx kb 60%-os tuningra képes, míg az E8xxx csak 50%-ra. Az E2160-om pl 92%-os tuningot tudott, de az átlag kb 70%-os volt.Az E szériás cerkák fantasztikus tuning eredményeket könyvelhetnek el, viszont az L2 cache náluk a legkisebb. A CPU egyik legdrágább és sokat fogyasztó része a gyorsítótár.
Igaz persze az is, hogy minél magasabb az alapórajel, annál kevesebb lesz a húzhatóság. -
fagy53
nagyúr
Jó három hete nem használtam a kis 5200-ast, lehet, hogy be is rozsdásodott?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet, hogy meg kellett volna kenni valamivel a fogaskerekeket, dugattyúkat és a két hengert valamivel? Be fog ez indulni valaha?
-
fagy53
nagyúr
válasz
spájne
üzenetére
Csak zárjelben érdeklődnék, hogyha lecseréled nagyobbra a monitort, akkor miért húzod a procit? A kettő nem függ össze, sőt, a nagyobb felbontás játékok esetében kisebb procihasználatot jelent, viszont a VGA-t váltsd le!
Full HD filmeket ez a proci is simán viszi, ráadásul ilyenkor besegít a GPU is.
-
fagy53
nagyúr
válasz
somebodyhelp
üzenetére
Ezért írtam a tapasztalatomat az A64 3800+ prociról, ahol tényleg sántított ez az energiaspórolás, de írtam azt is hogy a mostani procik és lapok esetében ez nem igaz.
Szerintem használd nyugodtan bekapcsolva ezt az opciót, megnyugodhatsz, nem fogod észrevenni a gép teljesítményén a működését, legfeljebb egy picivel kevesebbet fogyaszt netezésnél.
Egyébként örülök, hogy válaszoltál, mert biztos nem Te vagy az egyetlen akinek ez problémaként felmerült.
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
A régi A64-es AMD procinál szintén megvolt ez a lehetőség, de ott tényleg okozott átmeneti nehézségeket, mert késett az órajel emelés és a terhelés az alacsony órajellel indult. Ez a gond a mai prociknál és alaplapoknál nincsen, ill. én nem tapasztaltam. Ezért inkább csak pszichés oka lehet a kikapcsolásnak.

-
fagy53
nagyúr
válasz
D@ni88
üzenetére
Igen, a GRiD-hez kell a proci, mert a négymagot is használja, bár csak módjával / 55-60%/!

Ettől függetlenül az 5200-as is simán ment vele 2.7GHz felett soha nem akadt a proci miatt, a legnagyobb keveredésben sem!
A DiRT 1-hez viszont nagyon kell a négy mag, tegnap néztem és bizony 75%-os volt a procihasználat a Q-val!
-
fagy53
nagyúr
válasz
szacsee
üzenetére
"minthogy egy ilyen fesztüske miatt füstöljön el a proci." - sajnos alattomosabb a dolog, nagyon kicsi az esélye az azonnali tönkremenetelnek, de a sunyi degradációnak viszont magas.
Bölcs dolog a kikapcsolása az LLC-nek valóban, de hozzá kell tenni, hogy a proci gyártója által megadott max feszültségnél 0.2V-tal alacsonyabb üzemi feszültségnél nyugodtan bekapcsolható. Jelen esetben ez 1.25V körüli terheletlen érték, ami valós és pl. CPU-Z által mutatott adat.
Így elkerülhető, hogy 200-300mV-os tüskék maradandó károsodást okozzanak a prociban.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Az, hogy CPU limited legyen az E5200-al, kis felbontásban és legfőképp olyan játékot kell használni, amelyik kiváltképp prociéhes.
Nagy általánosságban nincs gond, talán a GTA4 amelyik úgy a VGA-t mint a CPU-t keményen igénybe veszi
Komoly probléma akkor van, amikor kis felbontásban a min FPS-ek 25 alá esnek, ezen órajel emelés vagy procicsere segít csak.
A 4830 esetén 1280x1024-es felbontásban, min graf beállításokkal lehet tesztelni a procit, lehetőleg 30 FPS alá az átlag ne essen le. Ha 30 FPS körüli, feletti sebességet kapunk, akkor már csak a VGA lehet a gátja az illető játék játszhatóságának. A játszhatóság ezen definíciója a single player-ekre vonatkozik, a multizokra a 100 FPS vagy felette az igaz. -
fagy53
nagyúr
válasz
lajafix
üzenetére
Szerintem pedig fLeSs tesztjei is az én tapasztalásaimat erősítik. Vedd figyelembe, hogy nála majd 10%-kal gyorsabb volt az E / 3.6GHz / ez pedig valamelyest csökkenti a különbséget. A lényegen azonban ez mit sem változtat, nevezetesen, az alapon ketyegő lényegében azonos felépítésű négymagos még a két magot sem igénylő alkalmazásokban is gyorsabb a húzott kétmagosnál.

-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem archiváltam őket, magamnak készítettem a saját megnyugtatásomra, hogy mégsem csináltam rossz üzletet.
Megnyugodtam.. 
Visszafelé ne menj szerintem sem, sokat zabál a Q6600, jobban húzható, de mint olvashattad a 3GHz mindenre elég kell, hogy legyen egy Q-val! Persze a tuninglistákat kivéve, arra nem igazán jó ez a széria..
Reprodukálni, ill több teszten végigmenni most is tudnék, mert mindkét versenyző nálam van , de feleslegesnek tartom. Mindenki fogadja el, hogy a négy mag nem felesleges, teret nyert, simán vállalható, éppen úgy mint annak idején az egy mag vs. két mag esetében, most is a több döntött, váltani kell és új beruházásnál nem érdemes a két magot vállalni. -
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Más: "Csak akkor jobb a 4 magos, ha azt egy olyan progi használja, ami kezel is 4 magot, ha nem kezel csak 1 v. 2 magot, akkor az órajel a döntő."
Ebben a tévhitben voltam mindaddig, míg meg nem vettem a Q8300-at, a valóság más mint a fenti idézet..
A SuperPI-t kivéve a Q 2.5GHz-en kb 10%-kal gyorsabb volt mindenben, a négyszálon is dolgozó alkalmazásoknál persze még nagyobb a különbség, mint az E 3.3GHz-en.
Az egyik magyarázat lehetne a kétszeres méretű L2 cache, de ez ekkora különbséget nem jelent, az utasításkészletük is hasonló, hiszen a Q8300 tulajdonképpen két darab E5200.
Most sem tudom megmagyarázni a jelenséget, a jóval nagyobb órajelű E miért lassabb pl a kifejezetten egy magot használó alkalmazásoknál is.
A tesztek ugyanabban a gépben, azonos beállításokkal, azonos driverek, stb. egy napos eltéréssel készültek és örömteli, de nem várt eredményt hoztak. Hab a tortán, hogy a Q 2.6GHz-en ugyanolyan fogyasztással bír,de gyorsabb mint az E 3.3GHz-en.
darál0w: erre gondoltál?

-
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Két kemény problémával kell szembenézned a Peltier-elem használatánál, az árán felül.

Az első a rossz hatásfok, mert komoly energiát kell belepumpálni, a másik a kicsapódó nedvesség, a víz a procinál elég kritikus helyen.
Nem tartozik a legolcsóbb és legjobb hatásfokú megoldások közé. Erre a procira meg kifejezetten felesleges, értelmetlen a használata. Szerintem nálad is csak egy futó gondolat volt és nem akarsz komolyan foglalkozni vele.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Két profil elég nekünk spórolós fajtáknak, én még lejjebb adom, nekem egy is elég.

A lényeg, hogy a feszültséggel kell manipulálni elsősorban, a négyzetes összefüggés miatt, az órajel csökkentése csak másodlagos a fogyi szempontjából.
Alapórajelen, min fesszel a játékok kivételével általános felhasználásra elég a proci, a konvertálás és játékok igénylik a magasabb órajelet, de így is elég a 3.3GHz, én ezen használom.
Kíváncsi vagyok az EasyTune-ra, nekem rosszabb eredmények, nevezetesen FPS-ek jöttek ki, amikor játékokat teszteltem elsősorban a proci szempontjából nézve és kényelmesebb volt nekem is a Giga tuningprogiját használni.
Akkor estem pofára, amikor pár beállítást teszteltem utólag a BIOS-ból belőve és nagyobb FPS értékek jöttek ki! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Ugatós juhászeb legyek, ha értem ezt a négy profilt!
1.66MHz - gyári FSB, mi ez?
Nincs is ilyen szorzó amivel 200MHz-es FSB-vel ezt meg lehet csinálni.. 
Egyáltalán mi szükség van ennél az atomerőmű procinál négy fokozatra?
Az EasyTune-ra meg vigyázni kell, mert bugos és gyengébb lesz a proci mintha ugyanazokat az értékeket a BIOS-ban állítod be.
Játszadozni lehet vele, de véglegesíteni nem érdemes, ez minden az alaplapokhoz adott tuningprogikkal így van.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Fele annyi idő alatt tölt be, jobb SSD-nél még hamarabb. A leállás is gyorsabb, mindez nagyon észrevehető és élvezhető, de csak egy darabig, aztán megszokod..

Játékoknál már nehezebb észrevenni a különbséget, nyilván a pályabetöltésre gondolok az FPS nem nő sajnos
, a víruskeresés a boothoz hasonlóan jóval gyorsabb. Mások a böngészésnél is látnak különbséget, de szerintem a netkapcsolat ill a kereső motor inkább számít, így ebben a nagyon változó környezetben én nem veszem észre az SSD előnyét.Elnézést másoktól az ide nem illő off-ért.

-
fagy53
nagyúr
válasz
rvn_10
üzenetére
Nem valószínű, hogy sikerül 3GHz fölé vinned, agyon fogsz feszelni mindent a lapon és nem a proci fog melegedni, hanem a lap chipjei.

A Q 2.5GHz-en is jó 10%-kal gyorsabb mindenben, mint az E 3.2GHz-en. Én 2.6GHz-en használom, bár könnyen viszi a 3GHz-et is. Egyszerűen értelmetlen feljebb vinni a napi átlagos használathoz. Tuningra meg nem ez a széria való az alacsony szorzó miatt, tessék üzemszerűen használni azt a dögöt és nem versenyezni vele!
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Most ketten sem tudnátok rábeszélni!
Akkor volt AMD procim amikor jobb volt mint az Intel, ha most raknék össze magamnak gépet csak a költségekben járnék jobban az AMD-vel, de kétlem, hogy jobb is lenne.
Mivel mindkét wolfi remekül muzsikál, egy platformváltás anyagilag sem érné meg, sőt.... 
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Nézd ezt meg! Most ezt találtam gyorsan, de volt olyan teszt is ami az L2 cache hatásával foglalkozott a különböző alkalmazásokban.
A lényeg, hogy a videó és audió konvertálásokban a SIMD utasításkészlet egyes elemeinek megléte fontosabb mint a cache mérete, az órajel nagysága döntő, mert a számolási sebesség számít. Érdekes, hogy a videónál számít a többszálú feldolgozás, nem mindegy hány magos a proci, de az audió konv. progik el vannak maradva ezen a téren.
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Nekem meg sohasem fagyott ki a CPU miatt, ha a fent említett stabilitás tesztelő progik hibátlanul lefutottak!
Játék alatt pedig a VGA miatt is kifagyhat, nem biztos, hogy a konfig hibája.
Az is igaz, hogy ha nálam hibátlanok a tesztek, akkor vagy az órajelet csökkentem egy kicsit, vagy a feszt növelem meg, de csak hajszálnyit....
Általában így szokták ezt csinálni, nem én találtam ki! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Jóra gondoltál, csak azzal igazítanám ki, hogy a párhuzamosan kötött tekercsek funkcionálisan hasznosak, a nagyobb áram kevésbé melegíti a tekercseket, mert az ohmikus veszteség kisebb mintha csak egy lenne. A valóságban igaz az, hogy stabilitás és a veszteségek szempontjából az igazi 8 fázis minden procihoz és extrém tuninghoz elég, a tekercsek és a kondik duplázása kíméletessé teszi a tápellátást extrém tuning esetén.

-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez igaz lehet, még nem néztem utánna, de nem igazi kamu fázisok ezek!
Akkor lenne így, ha be sem lennének kötve. Az ilyen 12 fázisú rendszer lényegében egy megerősített 6 fázisnak felel meg, de nem sima 6 fázisnak.
Nem komoly átvágásról, mindössze egy marketingos csúsztatásról van szó. 
-
fagy53
nagyúr
Teljesen igazad van abban, hogy a proci tápfesz ellátásáért felelős fázisszám döntően meghatározhatja a tuningot és ezért minél több fázisú a lap várhatóan annál kevesebb probléma lesz a procik feszelésével.
A probléma pl a Q8xxx család esetében az alacsony prociszorzó miatt lép fel, mert különlegesen magas FSB-re van szükség az extrém CPU órajelhez, ezt pedig kevés lap tudja!
Jó példa az én esetem, ahol 430MHz FSB fölé képtelen vagyok menni, a proci feszültsége az ehhez tartozó órajelnél /3.22GHz/ 1.12V. Látható, hogy mennyi tartalék van még a prociban és hiába a nyolcfázisú táplálás és márkás táp, ha a büdös életbe ezt nem lehet kihozni belőle.
-
fagy53
nagyúr
válasz
peeti03
üzenetére
A speckó szerint menne benne, kérdés megéri-e a váltás? Ha a közismerten jól húzható E1200-al csak ennyire futotta, akkor az 5200 sem éri el a 3GHz-et, ami pedig kell különösen a 2MB-os L2 cache miatt a játékokban. Az E1200-nak meg 3GHz felett kell repkedni, de tudják is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
noskill56987
üzenetére
A fenti válaszok a tok középpontjában mért hőmérsékletre vonatkoznak, az egyes magok hőmérséklete ilyenkor ennél magasabb is lehet, szerintem nem érdemes ezen a maximumon használni, különösen nem a feszültség max környezetében / fokozott degradáció !/
-
fagy53
nagyúr
válasz
F.B.I.
üzenetére
Arra! Mehet neki, a RAM feszt csak akkor érdemes emelni jobban, ha tuningolod a RAM-okat. Négy modul, 4GB esetén ezt hanyagolni kell és lehetőleg a névleges órajelen kell tartani, ahhoz pedig csak keveset kell emelni. A memóriavezérlő az ami ilyenkor igénybe van véve és + feszültségért kiált.

-
fagy53
nagyúr
válasz
LLKobe
üzenetére
Ez módosít egy időzítésen ami az olvasási sebességet befolyásolja. Ajánlatos tuningnál / memória / ezt Standard-re állítani /erre a manual is felhívja a figyelmet/, majd később stabil működés esetén visszatenni Turbo-ra, majd tesztelni újra.

EarL 007: hogy egyesek mire is tudnak még figyelni!

A 101MHz a tuningnál még nem jelent sokat, de nekem 103MHz kellett a max FSB-hez, mert 100MHz-en még boot-olni is elfelejtett.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Lehet 100-ra is, de giga lapoknál az FSB emelésnek jót tesz, ha átlépi a 100-at. A lényeg persze a fixálás.

Tanker21: nekem a 3.3GHz-hez 1.24V kell, de valós. A lapod dropjától függően magasabb feszt kell állítani és mindenképpen ne hagyd auton, vagy normal-on.
Lehet, hogy a memóriák miatt tesz hidegre a rendszer, próbáld a névleges órajelhez közel kerülni, a Performance Enhance-t pedig Standard-ra állítsd! -
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon
üzenetére
Tetszettek a ventik ahogy lelassultak az olaj alatt
, igaz semmi szükség rájuk, a buborékolás legalább olyan jól keverheti az olajat. Az olaj persze így önmagában nem hűt, hanem szép lassan felmelegszik mint a levegő.
Az ötletet továbbfejlesztve már életképes is lehetne, Peltier elemel lehetne hűteni és visszaforgatni az olajat. Lehet, hogy megcsinálom?
-
fagy53
nagyúr
A feszültségnövelés jelenti a legnagyobb veszélyt, egyszerre meg ne tuningolj mindent, előbb a procit húzd és a RAM-ot tartsd 800MHz közelében, aztán meg a RAM-ot húzd fel.
A VGA-t meg hagyd utoljára, ha a másik kettő már stabilan megy. Három bizonytalan dologgal mit lehet kezdeni?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
az nem volt benne a pakliban, 1.35v felett nem érdemes használni...

Ez akkor lenne igaz, ha a legmagasabb prociszorzó és 1.45V CPU feszültség esetén született volna ez az órajel. Nálad a szorzó sem maximális, tedd x12.5-re és a feszt nyugodtan tedd 1.45V-ra a biosban, úgyis kevesebb lesz!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)