Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagada
addikt
te linkelted mindkettőt azért idéztem, legalább elolvashatnád mit linkelsz!
elég sokat olvasgattam itt a tocsikban is és máshol is amiből azt szűrtem le, hogy nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy minden R0 jobb az M0-nál, van ilyen is meg olyan is közte.
Az is előfordulhat, hogy tuningos lenne a proci, de a júzer vagy láma a tuninghoz, vagy csak lusta próbálgatni, meg tesztelgetni (mert valjuk be el lehet jópár órát pöszmötölgetni vele), esetleg valamelyik hardvere ratyi és amiatt nem megy a tyúning.persze te azért hypeolod az R0-t mert azt árulod...
-
Nameg az is érdekes, hogy E5400-ból miért nincs SLG? Az meg rejtély, hogy az SLG-s E5300 rosszbbul fog menni az E5200-nál, kb. mint az E6300?
Stirbi: Néha megakad a kép fél másodpercre, utána megy tovább minden gördülékenyen.
mod: Megkérdeztem BandiT-ot, hátha van már SLG-s 5300.
Amúgy azt a hírt be tudnád linkelni, amiben írnak az E5x00 VT-ről? Sosem találom
-
Vidori
aktív tag
Ez ASRock nem Asus, vagy csak az Asus-os beütésre értetted?
Ehhez a procihoz nem ajánlottak jobb alaplapot, minek?
Ami tetszik benne elsőre: az ASRock tuning progijai, a jó minőségű kondik, és a nem tipikus ASRock-os tápcsatlakozó elhelyezés.
És hogy ne csak OFF legyen, a proci 3000-n megy benne, és meg tudja a memóriát hajtani 1066-on.( bár a user manual ezt nem írja ). -
Speed®
titán
Akkor úgy fogalmazok, hogy 3750/1.15V túl jó ahhoz, hogy ennyiért adja.
Nem szeretem a nem alátámasztott tuningeredményeket a hírdetéseknél.
Tudod hogy van az..messziről jött ember..természetesen ha tévedek, sry.Nekem 1.175 a VID és 1.25 kell 3.5höz..1.15el valszeg 3GHzet bírna kb..
-
fagy53
nagyúr
-
DuplaZso
aktív tag
VID : 1,2625V
Bioszban megadva : 1,25V
Terhelve ringyózban : 1,2V
-----------------------------------------
=12,5x266Magasabb órajel nem izgat, feleslegesen nem taposom a belét.
Alacsonyabb feszültséggel meg majd elszüttyögök, ha itt lesznek a nagy nyári melegek.
Stabilitás ilyen hűvös időben úgysem mérvadó. -
Lacpac
őstag
Nekem egyik mag 38, másik 41. Ha fejre állok sem tudom lejjebb vinni őket, terhelés alatt egyforma lesz a hőfok. A borda ellenben egyáltalán nem meleg, A B2-es 6300-am volt terhelés nélkül 40-42 fok, de ott meleg is volt a freezer rendesen.
Lehet hogy a hőfokszenzorokkal van gond ezeknél a prociknál? (R0) -
promisz
aktív tag
Na, már ha a gépek fogyasztásánál tartunk, akkor megkérnék valakit arra, hogy írja már le kb. mennyit fogyaszthat a gépem (400W-os táp van benne) persze monitor működését is beleszámítva, mert a szüleim állandóan azzal nyaggatnak, hogy azért sok a villanyszámla mert állandóan megy a gép (2 gép van a házban és mindkettő megy naponta kb. 8 órát).
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy 1 óra alatt kb. mennyi pénzbe kerül a gép működése?Ezzel kapcsolatban találtam egy ilyet:
"Ha öt napon át, napi 8 órán keresztül használjuk a számító-gépet, az ehhez szükséges áram körülbelül egy csomag kávé árába kerül."
Mennyi egy csomag kávé?
-
Márton
nagyúr

fix PCIE-t én is tudok állítani! sőt ram:fsb arányt is.Azt mondod ha a feszt békén hagyod akkor nem sokat ér fogyasztásban az EIST?
1800 vs. 1200MHz jelenleg, azért ez számokban nagy különbség.
Az e5200 is 1200-re veszi le magát? Akkor ott lehet még kevesebbet is fogyaszt a csíkszélesség miatt
más: tudom-e szoftveresen állítani xp alól az fsb-t? Még anno a celeron300A-s korszakban volt ilyen setfsb nevü progim, de nem mindig jött neki össze a tuning, van hogy lefagyott. Azóta változott a helyzet vagy még mindig célszerübb biosból tenni ezt?
-
Bluegene
addikt
remélem szeretni fogja a gigabyte lapomat, reménykedem stabil 24/7 4ghz+-ba
persze alapórajelen használom, de nem ártana ha tudná játék előtt belövöm a biosba a settings profilt

na úgy néz ki ma nem vehetem át mert nem ér rá, remélem nem akarja meggondolni magát---->ha nem jönne össze az üzlet, akkor se veszítek semmit
, gondolom azért adja el mert ő se használja ki -
törölt tag
Ugyanolyan procink van, R0 step, 1,2750V VID nekem is. Nekem eddig alapfeszen 11 x 333, idáig mentem eddig. 12,5 x 266-ot nem kell tesztelni, stabil, mintha alapon lenne.

szerk: Megnézem majd a 12 x 333-at is alapfesszel, bár nem hiszem, hogy alapfesszel bírni fogja, talán 1,3V-on menni fog.
-
Stirbi
addikt
hello
sztem meg jo a g31 és a p31 es lapok, én megbántam ,h nem a kettö közül vmeiket vettem a p43 -ds3l helyet, felesleges nekem a 16gb ram kezelés ,meg a nagyobb fsb támogatás , ha ugyis a mostani 4gb nál több memot nem teszek bele és e2200ast sem 1évre vettem, pénzt sporolhattam volna ha okosabban gondolkodom akkor amikor vettem a lapom
.szoval sztem jo lapok,
amugy azt szeretném kérdezni, h nektek nincs e vmi dc probléma a ramoknál? mert hawer amikor dc ben használja a ramjait akkor kék halálokat dob neki a gép, probálta már másik memokkal a dc -t de ugyan ez, vett egy másik ugyanilyen g31 es lapot és még mindig probléma van, azaz két ram modul akkor megy neki jol ha nemdc ben használja, vagy csak 1modult használ
g31m-es2l je volt most vett egy g31m-es2c -t , pedig lapcsere és memocsere is volt és az ö állitása szerint nem müködik neki a dc rendesen
-
-
ZCoyote
őstag
Te áruló
Most 1.0625 V-on megy a proci, megy rajta a boinc meg videokódolás így 55 fokos a proci. Bios-ban nem lehet vissza venni a fesz-t úgyhogy rmclock-al vettem lejjebb de az csak ennyit enged pedig próbálnám lejjebb is. Shuriken hűti (teljesen letekerve) mert ez a legalacsonyabb hűtő. -
fagy53
nagyúr
Alapórajelen a Prime95 terhelés alatt a cpu-z és az Everest szerint 0.96V.
Terhelés nélkül 0.976V. 24 percet ment, aztán leállítottam a Prime95-öt, de azóta is így használom.
A lapod viszont gyengébb, mert a drop nagyobb nálad!
A 0.94V-on nálam rögtön elszállt a gép a terhelést követően. -
fagy53
nagyúr
Megnéztem a VID-et, és én is tévedtem, mert nem 1.185V hanem 1.135V !
Ahogy elnézem ez elég alacsony itt a csapatban, de pont ez kell nekem.
Az alulfesznél kijött sajnos az, hogy jelentős különbség van a két mag között. Mindig ugyanannál a magnál száll el a Prime95, kb 0.050V lehet az eltérés.
Ma megnézem, hogy a 2.5GHz-et mekkora feszen viszi, Prime95 stabilan, bár a 96GT-hez az 1.07-1.08V-on a 3.0GHz elég bőven. -
brownus
veterán
hát kértem én?
nem is kell 
na, így már világos. nekem alapfeszen 266*12, 3200mhz ment gond nélkül, akkor fogok feljebb menni, ha vettem a gépbe egy gyorsabb vga kártyát is. de kipróbálom ezt is amit írsz

szerk: de lehet nem is alapfeszen ment, mert mint írtad a giga lap automatán állítgatja magától a feszültségeket... mindent manualra fogok állítani...
-
brownus
veterán
sry a tudatlanságomért, mijaza 24/7-ben?

banderasz77, nekem alapfeszen viszi a 3,2g-t (266*12)
szerk: ha jól tudom, neked is gigabyte ep31-ds3l lapod van, cpu húzásánál a lap a vga kártya beállításait nem bántja, ugye? nálam "auto"-ra van állítva a freki, de biztos ami biztos állítsam át 100Hz-re?
-
Zeratul
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

PÜ.