Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Zeratul
üzenetére
Márketing, ezt mondom

#1008 fsb1000 : Megpróbálom nagyon egyszerűen: E2xxx ugyanaz mint a 4xxx, feleakkora, 1MB L2-vel, 1ébként mindenben egyeznek, esetleg a mag nevében nem, de az nem teljesítményt befolyásoló tényező. E2xxx Dual-Core, E4xxx Core2Duo. Ezt a nevet kapták. Az E5xxx viszont már L2-ben is megegyezik a 4xxx-szel, ráadásul az már 45nm-es, szemben az előző 65nm-es technológiával, mégis Dual-Core néven fut. Tehát az architekturális felépítés ugyanaz, utasításkészletek ugyanazok, L2 ugyanakkora, FSB ugyanannyi.
Az első c2d a E6300 volt, 2MB L2, 1066Mhz QFSB, és ez a proci támogatta a VT-t, ez egy virtualizációs technológia, ami 2 OS egyidejű futását hivatott hardweresen támogatni. Ennek nem sokkal később megjelent a 4 mega caches változata, E6320 néven. Később megjelent az E6550, ami már 1333Mhz-es QFSB-vel rendelkezett, ezt és órajelét kivéve egyéb paraméterekben egyezett a 6320-szal. Időközben előbukkant az E4300 , aminek szintén a c2d nevet adták, majd jött az első fecske Dual-Core néven, az E2140, ami ugyanúgy Core architektúrán alapszik. Ezek eddig 65nm-es procik voltak, eztán jött a 45nm 2 magos királya, a 8xxx széria, immáron 6MB L2-vel, és egy újabb utasításkészlettel, az SSE4.1-gyel. Majd követte az E7200-es proci, 3MB L2-vel, 1066Mhz QFSB-vel, VT nélkül, viszont SSE4.1 van benne, ez is c2d néven fut, a legifjabb 45nm-es proci pedig az E5200, 45nm-esek közt ő a "legbutább", de mivel ilyen paraméterekkel már van proci 4xxx néven 45 nanosból, így sztem hiba volt Dual-Core-nak elnevezni. Amennyire én tudom E3xxx néven debütált volna 1.5MB L2-vel, és kisebb órajellel mint az 5200, hogy inteléknél ezügyben mi történt nem tudom, lehet fenntartják a 3xxx helyet egy dual celeronnak 45nm-en. Ha megnézünk egy 6320-as, egy 4300, és egy 5300-es procit mondjuk 8-as szorzóval és 300-as FSB-vel, gyakorlatilag egy teljesítményt adnak. Itt van még egy kis szösszenet az L2-vel kapcsolatban, ami segít átlátni az erőviszonyokat. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Zeratul
üzenetére
Mintahogy linkeltem az Intel szerint a 7200 és az 5200 más proc. családhoz tartozik!!!
Az E7200 C2D
Az E5200 pedig Pentium CDA 2000-sekkel van egy családban, valószinüleg az architekturális felépítése miatt.
Bár én a nevezéktant nem ismerem jól... csak elfogadom amit a gyártó ír. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Zeratul
üzenetére
Köszi!
Az intel honlapján jól elkülönölnek, de a boltok polcain nem, néha a cikkekben sem.
Tehát akkor azen intel [link] alapján az e5200 nem az Intel Core 2 processzorokhoz tartoznak, hanem a Pentium -hoz!!!
Annak ellenére, hogy ugyanúgy Dual-core technologiára épülnek. (kétmag)Vagyis az előd nem lehet az e4000, mert az egyértelműen C2D kategória: [link]
Az E2000 széria utodja sokkal inkább lehetne, hisz az is "csak" Pentium DC: [link]
-
Chaser
legenda
válasz
Zeratul
üzenetére
De ebből a szempontból tökmind1, hogy mikori modellről beszélünk, mert az egyiknek a neve Dual-Core, a másiknak Core2Duo, tudásuk ugyanaz. Ott b@szta el az intel, sztem, hogy magának nem állított fel "mércét", miszerint: Legalább 2MB L2, 1066Mhz QFSB és a VT támogatását tudó proci lehessen csak c2d, a többi dualcore.
-
brownus
veterán
ehhh, köszi
azt hittem itt valami más.tényleg más és off : a TBBT s02e03 részében, mikor sheldon-nak mondja penny:
Sheldor back online.
penny: What's "AFK"?
sheldon: AFK. Away From Keyboard.
p: Oh,I see.
s: What does that stand for?
p: Oh,I see.
s: Yes,but what does it stand for?
ez lehet így nem jön át csak annak aki látta és hallotta
bocs

-
lipi67
nagyúr
Kapott már 1,64V-ot is(azt még nem tőlem)léggel..
Nézd!Én nem tudok mást mondani,csak amit tapasztaltam,mert ezt nyugodt lelkiismerettel állíthatom,hisz átéltem.Ma 1,625V-on ment a procim léggel volt min 70°-os.Utána rögtön(ok ,kb fél óra múlva)néztem alulfeszelve,hogy van-e valami romlás(több fesz kell-e vagy azon a feszen amin ment stabilan,hibázik-e.NEM.Sőt!!!Ott a táblázat,s kicsit keveseltem az 1,35V-os eredményemet Primestabilban.S ma délelőtt ezt is megdöntöttem...
Elhiszem,s biztos igaz,hogy van proci aminek ekkora fesz mellett roncsolódik az anyagszerkezete,ez nem az.
Hosszútávon (24/7)nem adnék neki én se valós 1,45V-nál többet,de ez azért távoll áll
a 24/7-hez. -
mycso
veterán
3.8-at asszem 1.375 vagy85-el ment de nemtom már pontosan...
A 4 gigához majdnem 1.475 asszem, azzal kapott win alat 1.44-et.Viszont most elkezdtem nézegetni, 4.3-on bejött a win, szépen elindult a vírusírtó, antispy, stb...megnyitottam a cpu-z-t aztán kékhalál.....(ide sem merem írni, hogy itt mennyi feszt állítottam biosban, mert meglincselnek...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Egyetlen elonye az alacsony fogyasztas.